Έχω την εξής απορία,
Είμαι κάτοχος ενός mtb bullet volan 26 με λάστιχα 26 2.10 και θέλω , έχω μπλέξει άσχημα, να μάθω ποια τρόμπα είναι καλύτερη , στην περίπτωση που κλατάρει το λάστιχο , στο βουνό ή στην πόλη, η απλή – κλασική με υψηλό psi ή αυτές με τις αμπούλες co2, με ποια φουσκώνεις το λάστιχο πιο γρήγορα για να φτάσεις σπίτι σου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Πιο γρηγορα φουσκωνεις με την αμπουλα.
Αν ομως υπαρχει και δευτερη τρυπα, η εχει κατι καρφωμενο το λαστιχο σου (και δεν το παρεις χαμπαρι με την πρωτη), η ξανατρυπησει το λαστιχο, τοτε θα χρειαστεις περισσοτερες απο μια αμπουλες.
Κι αν τοτε κατι παει στραβα, τοτε δεν θα σε σωσουν οι αμπουλες, αλλα μια καλη τρομπα.
Ευχαριστώ για την απάντηση
Το ξέρω ότι καλύτερα είναι να έχεις κανονική τρόμπα αλλά με 40 βαθμούς ζέστη και να είσαι κάπου στην ερημιά και να «τρομπάρεις » σαν παλαβός είναι κάπως δύσκολο, αφετέρου , η ερώτηση μου αφορά και έναν νέο ποδηλάτη – φίλο, που τώρα άρχισε να ασχολείται με το ποδήλατο και είναι κάποιας ηλικίας… άνω των 50… και του πρότεινα τρόμπα με co2 για να μην κουράζεται , ή έκανα λάθος?
...δεν θα ειναι τοοοοσο ατυχος. Αλλα καλου-κακου ας εχει και 1-2 extra φυσιγγια CO2 μαζι του. Οχι τιποτε αλλο, αλλα να αισθανεται ασφαλης.
οκ να είσαι καλά φίλτατε
Αν παίξεις με αμπούλες τότε πάρε συσκευή
η όποια να δίνει τη δυνατότητα ελεγχόμενης
εξαγωγής του αερίου και όχι όλο μονοκοπανιά.
Έτσι θα μπορείς να φουσκώνεις λίγο για να βρίσκεις
την τρύπα και να την μπαλώνεις. Αλλιώς θα πρέπει να
κουβαλάς 2η σαμπρέλα μαζί σου.
Πάντως τρόμπες χειρός διπλής δράσης φουσκώνουν γρήγορα
και εύκολα 40-45 psi.
επίσης, κάτι το οποίο δεν ξέρω αν ισχύει, είναι ότι με μια αμπούλα παίζει αν θα φουσκώσει καλά λάστιχο 26"x 2.1" ...μπορεί να χρειαστείς 1 αμπούλα και κάτι για να το περπατήσεις.