Πηρα νεα σελα και δεν θελω να τη χασω...
Σιγουρα σκεφτομαι αντικλεπτικο quick-release (αληθεια ποιο ?) και μια πατεντα του sheldon brown, αν θυμαμαι καλα που παιρνει παλια αλυσιδα και εχει τη σελα μονιμα δεμενη με αυτη (παλι οποιος εχει λινκ ή συμβουλες...)
Αλλη ιδεα υπαρχει;
Αν δεν εχεις σφυχτηρι με αλλενοβιδα,παρε τετοιο και ετσι μειωνονται οι πιθανοτητες κλοπης της σελας σου!
και αυτος που θα ερ8ει.. με ενα μικρο κιτ με αλλεν
η περισσότερη που κλέβουν έχουν και κλειδιά μαζί τους..
πχ πριν 1 χρονο είδα ποδήλατο που άφησαν μονο σκελετό στην κυριολεξία...(ήταν κλειδωμένο με abus 15 level)
καλύτερη λύση παίρνε την μαζί σου. ακομα καλύτερα όλο το ποδήλατο.
απλά το αλλεν θα πρέπει κάποιος να ειναι αυτος ο σκοπός του... δεν θα ειναι ένας απλός περαστικός..
άλλος , άλλος ?
εγώ έχω zefal στο quick release gia τους κακόβουλους που μπορεί να ήθελαν να φύγουν με το παλουκόσελο.Κατά τα άλλα η σέλα μου είναι η απλή που πηρα με το ποδήλατο και είναι και σκισμένη από τούμπα.Αυτό μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας:p
εχω πάρει και εγώ το σετάκι της zefal. αρκετά καλό, και για να ανοίξει, θα πρέπει να γυρίσεις το ποδήλατο τούμπα. Εκτός κ αν αυτός που θελει να το πάρει, δεν τον νοιάζει αν σπάσει το quick release ή αν κάνει ζημιά στο ποδήλατο.
Οπως είπε κ ο magmike είναι κυρίως για άτομα που για το χαβαλέ τους, σου βγάζουν τη σέλα ή σου παίρνουν ένα τροχό...έτσι απλά γιατί μπορούν.
Οι σοβαροί κλέφτες, θα βρουν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους.