Καφενείο των «Κλασικών»

4144 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Εικόνα ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Απών/απούσα

tsouknemaniak wrote:
χιονιάς στην Αθήνα,παγετός στην Β.Ελλάδα, βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες
με 39 πυρετό δυο μέρες κλεισμένος στο σπίτι άρχισα να σκαλίζω συρτάρια και ντουλάπες για να περάσει η ώρα και ξαφνικά βρήκα μέσα σε ένα χοντρό βιβλίο δύο φωτογραφίες του παππού μου από το μακρινό 1936 τον οποίο μοιάζω και πάρα πολύ.
Η πρώτη πριν πάρει μέρος σε αγώνες

και η δεύτερη από το tour de...

1

Τσιμπήστε με γιατί θα σπάσω το κεφάλι μου τέτοια ομοιότητα μωρε μπράβο φτυστή είστε !!!

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Και για να χρησιμοποιήσω Βαρουφάκειο πνεύμα, πολύ τροφαντός( είμαι και συντοπίτης του Πάγκαλου) βγήκε ο μύστακάς σου!

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

ο παπούς μου που χει ντούγκλα στο μουστάκι

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ειδικά η δεύτερη στις ακτές της λίμνης του Λοχ Νες είναι πολυ καλή! Πως κάνουν ποδήλατο με τόση υγρασία αυτοί οι βόρειοι;; Εμαθε ο παππούς το μυστικό όταν πήγε εκεί;;

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Ειδικά η δεύτερη στις ακτές της λίμνης του Λοχ Νες είναι πολυ καλή! Πως κάνουν ποδήλατο με τόση υγρασία αυτοί οι βόρειοι;; Εμαθε ο παππούς το μυστικό όταν πήγε εκεί;;

Δυστυχώς το μυστικό της λίμνης το πήρε μαζί του. Οσο για την υγρασία εδώ πάνω δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν τρίζει το ποδήλατό σου ή ο θόρυβος που ακους είναι απο τα κόκκαλα σου.

εδώ μια σέλα δερμάτινη που ξέχασα να βάλω λίπος με απότελεσμα να γεμίσει μούχλα.
1

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

βρε κακούργε,tsouk.

Του zif διάλεξες να'ναι η σέλα?

Και αυτό το ποδήλατο είχες όξω, μ'αυτό το χιονιά?

'Επρεπε νάσαστε στα ζεστά να βλέπατε μαζί τις 50 αποχρώσεις του γκρι(λ)

...

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Σωτο αυτα ειναι βιτσια

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

@tsouknemaniak: Οσο για την υγρασία εδώ πάνω δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν τρίζει το ποδήλατό σου ή ο θόρυβος που ακους είναι απο τα κόκκαλα σου.

Κάτι τέτοιο δηλαδή;;

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

ναι ναι εδώ έγιναν τα γυρίσματα

zorzilia
Εικόνα zorzilia
Απών/απούσα

Να η ευκαιρία ... για τον "παππού" Γιάννη ... αλλά και κάθε άλλο επίδοξο "παππού": γύρος μ' απ'όλα

zorzilia
Εικόνα zorzilia
Απών/απούσα

Το Bike art και ο Κυριάκος Ιωσηφίδης (γνωστοί και μη εξαιρετέοι από τις κατά καιρούς εκδηλώσεις στο Γκάζι) ήρθαν σε επαφή με το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να οργανώσουν μία έκθεση συλλεκτικών ποδηλάτων, φωτογραφικού υλικού και αντικειμένων σχετικών με το ποδήλατο.
Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους ιθύνοντες του Δήμου και πρότειναν σαν χώρο διεξαγωγής, το πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα" που στεγάζεται στο παλιό πιλοποιείο Πουλόπουλου, στο Θησείο. Υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης αίθουσας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ποδηλάτων.
Η έκθεση υπολογίζεται να διαρκέσει 15 ημέρες, κοντά στην 5η Ιουνίου που είναι και η μέρα του περιβάλλοντος.
Το σκεπτικό είναι, παράλληλα με την έκθεση να διοργανωθούν και άλλες δράσεις, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια, επισκέψεις σχολείων, κάλεσμα αστικών ποδηλατικών ομάδων κλπ.
.
Η ιδέα κοινοποιήθηκε σε εμάς, στο gpiter πιθανόν και σε άλλα μέλη, προκειμένου να διερευνηθεί, η ύπαρξη ή μη ενδιαφέροντος από την ομάδα μας. Ενδιαφέρον, που από ότι αντιλαμβανόμαστε, θα είναι καθοριστικό για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Προσωπικά, πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της ομάδας μας και του έργου της, ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε.
Την οριστική μας απάντηση, αναμένουν μέχρι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, οπότε παρακαλούμε να δηλώσετε εδώ στο καφενείο, ποιοι ενδιαφέρεστε καθώς και τον αριθμό των ποδηλάτων που θα μπορέσετε να διαθέσετε.
.
Επισυνάπτονται και μερικές φωτογραφίες του χώρου:
IMG_6333
2 (4)
2 (2)

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

εμείς δηλώνουμε παρόντες με ή χωρίς ποδήλατα είμασατε σύμφωνοι να πάρουμε μέρος σαν ομάδα στην έκθεση.
Ενα τουλάχιστον ποδήλατο μας είναι σίγουρο ,αν το στείλουμε αν θα το κατεβάσουμε οι ίδιοι έχουμε καιρό γιάυτό .

DennisTheMenace
Εικόνα DennisTheMenace
Απών/απούσα

Παρών,
δύο και βλέπουμε..

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αν δεν πειράζει που το peugeot μου δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σπανιότητα (το ραλευ αμφιβάλλω αν θα είναι έτοιμο έως τότε...) τότε θα μπορούσε να παραστεί στην έκθεση...

Δεν ξέρω επίσης πόσο εφικτό θα ήταν (αν υπάρχει η διάθεση εννοώ) ώστε να δημιουργηθεί κάποια γωνία στο χώρο είτε με έκθεση εργαλείων που χρειαζονται για την αναπαλαίωση είτε/και φωτογραφίες απο τα πριν και τα μετά ορισμένων ποδηλάτων που έχουν αναπαλαιωθεί.

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Θα παραστώ με το Phillips Manhattan,τρανό παράδειγμα της συλλογικότητας-ομαδικότητας της λέσχης μας(και έτσι θα παρακαλούσα ν'αναγράφεται στο ταμπελάκι του) και μ'ένα δεύτερο που ακόμα δεν ξέρω ποιο θα'ναι.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Κι εγώ με 2 ή 3!

Yellow1850
Εικόνα Yellow1850
Απών/απούσα

Εμείς δύο, ίσως τρία.

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Ελα τωρα που γυριζει:))

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

3 ισως και 4 απο εμενα...

Arzouvalos
Εικόνα Arzouvalos
Απών/απούσα

4 από εμένα καλημέρες

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Καλημερα σ ολη την παρεα
Ελα ν ανεβαινει η ομαδα

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Στην παρακάτω λίστα σημειώνονται με τη γνωστή προσθήκη του "FKP badge" δίπλα στο όνομά τους, όσοι έχουν δηλώσει για την ώρα οτι προσφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Ιωσηφίδη :
1. gpiter fkp
2. lyhadj fkp
3. Αrzouvalos fkp

4. bill76
5. Βoreios1924 fkp

6. christopanagia
7. Columbus discovers Cro-moly fkp
8. DennisΤheΜenace1 fkp

9. George Kyriakides

10. georgoulis
11. ΚΑΜΙΚΑΖΙ fkp
12. kougioum77 fkp
13. Sotos62 fkp

14. SpyrosV
15. tsouknemaniak fkp
16. Τζό fkp
17. Υellow1850 fkp
18. zorzilia fkp
19. Zpower fkp

20. chris66
21. Pavlos K. fkp

22. TheGlassIcon

23. discovery bicycles

..και δεν είναι μόνο αυτά τα γραφειοκρατικοοργανωτικά... έπονται και άλλα σε λίγες ημέρες...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...εγω δεν μπορω να συμετασχω στην εκδηλωση με ποδηλατο, καθ'οτι τα υπαρχοντα ειναι χρηστικα καθημερινα, οποτε για λογους ευχρηστιας και ασφαλειας, εχουν παρεκκλινει απο την πιστοτητα.
Μπορω ομως να βοηθησω οπου απαιτηθει, στο στησιμο της εκδηλωσης.
Επισης, ποδηλατα "πιστα" μπορει να μην υπαρχουν, υπαρχουν ομως διαφορα "πραγματακια" τα οποια θα μπορουσαν να εκτεθουν, με την προϋποθεση οτι θα ειναι ασφαλη (μεσα σε καποια βιτρινα πχ).

Zpower
Απών/απούσα

φυσικα υπολογιστε και την δικη μου συμμετοχη στην εκδηλωση

εννοειται οτι η παρουσια μας θα ειναι ως >

ευχομαι τα καλυτερα σε ολους

zorzilia
Εικόνα zorzilia
Απών/απούσα

Σήμερα το πρωί, το ειδησεογραφικό πρακτορείο zorzilia, έδωσε στη δημοσιότητα non paper έγγραφο, σε draft μορφή που εξεδώθη από το μέγαρο bike art:

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑ / 2015
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ

Αγαπητοί φίλοι-ες

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που είχε η έκθεση
παλαιών ποδηλάτων στην Τεχνόπολι την οποία υλοποιήσαμε τον
Σεπτέμβριο του 2014 στα πλαίσια της Bikeart και η οποία είχε και
διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Η παρούσα έκθεση είναι αποκλειστικά στημένη και οργανωμένη για τους
λάτρεις του παλιού συλλεκτικού ποδηλάτου και δίνει μια αφορμή για το
κάθε πολίτη (ατομικά ή ομαδικά) να παρουσιάσει το ή τα ποδήλατά του. Η
έκθεση στοχεύει να είναι η μεγαλύτερη και ποιοτικότερη έκθεση
συλλεκτικών παλιών ποδηλάτων που έχει γίνει στην Ελλάδα, θα καθιερωθεί
σαν ετήσια και θα συνοδεύεται με παράλληλες εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Για φέτος προτείνονται οι εξής παράλληλες δράσεις:

* επισκέψεις σχολείων με περιήγηση στην έκθεση και ομιλία-σεμινάρια
για κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.

* σεμινάριο-επίδειξη αναπαλαίωσης ποδηλάτων τεχνικές και συζήτηση

* έναρξη της μεγάλης ποδηλατοδρομίας του Freeday από το χώρο της
έκθεσης την Παρασκευή 5 Ιουνίου που θα είναι και τα εγκαίνια της
έκθεσης

* δημόσια τοιχογραφία με ποδηλατικά θέματα στα τοιχεία της γέφυρας που
γειτνιάζει με την έκθεση

Η έκθεση υλοποιείται στο εντυπωσιακό πέτρινο κτίριο του δήμου Αθηναίων
παλιό Πιλοποιείο και νυν «Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη» το
οποίο διαθέτει τις ιδανικές αίθουσες για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο
event. Στο χώρο υπάρχει καθ’ όλη την ώρα και ημέρα προσωπικό φύλαξης.

Διάρκεια έκθεσης 15 ημέρες. Έναρξη 1 Ιουνίου Δευτέρα / Εγκαίνια 5
Ιουνίου Παρασκευή.

Όσοι συμμετάσχουν με ένα ποδήλατο θα μπορούν να το φέρουν οι ίδιοι και
μέσω του ηλεκτρικού σταθμού στη στάση Θησείο όπου γειτνιάζει με το
κτίριο της έκθεσης. Για όσους διαθέτουν και θα συμμετάσχουν με πάνω
από ένα ποδήλατο, θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής των ποδηλάτων
τους, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πρέπει να έχουν φροντίσει για το
σωστό τους αμπαλάρισμα.

Τέλος θα διερευνηθεί και η δυνατότητα για όσους θέλουν να πουλήσουν τα
ποδήλατά τους να υπάρχει η αναφορά σε αυτό.

Αυτονόητο είναι ότι θα συμμετέχουμε κι εμείς με αριθμό ποδηλάτων που θα καθοριστεί από τις ανάγκες του χώρου.

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

πως μια απλή ερώτηση σ'ένα forum μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά πράγματα και τόσες ωραίες στιγμές.
Μετά την πίτα του 13 στο θησείο, την συμμορία των 14 , την περσυνή πίτα ,τα τσίπουρα στο "Nottingham",την αξέχαστη 3ήμερη φιλοξενία στις γιάφκες του Χαλανδρίου, την συμμετοχή στην έκθεση στο γκάζι ,ήρθε και το σημερινό.

πριν 102 χρόνια μια παρέα χάραζε τα σύνορα του Ελληνικού κράτους
1

1

στον ίδιο σημείο, στον μεθοριακό σταθμό Βυρώνειας
3

μια άλλη παρέα αυτή των φ.κ.π. πήγε για παίξει μπάσκετ

3

ωχ πάλι τα μπέρδεψα πήγαν για το κοπή τη λαγάνα

1

φυσικά δεν ξεχάσαμε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας

1

για την ιστορία το φλουρί το κέρδισε ο barber shop akis (η τύχη του πρωτάρη) ο οποίος πέρασε το πρώτο τέστ με επιτυχία αλλά έχει να υποστεί κάποιες ακόμη "δοκιμασίες" για να γίνει επίσημο μέλος των φ.κ.π.

από την συννεφιασμένη και βροχερή Μακεδονία
7

καλό βράδυ και με την ευχή οι γραμμές αυτές να μας φέρουν και πάλι κοντά για ένα ακόμη ποδηλατικό γεγονός
1

Boreios1924
Εικόνα Boreios1924
Απών/απούσα

Αυτες οι γραμμες και ενα ερμο βαγονι Γιαννη............

Discovery Bicycles
Εικόνα Discovery Bicycles
Απών/απούσα

Ωραια η ιδεα και δινει ζωντανια στην προβληματικη μας εποχη και βουβη μεσο του παρελθοντος ο κ Ιωσηφιδης εβγαλε ενα ωραιο λευκομα ακομα το ξεφυλιζω και το μελεταω αν και θα περιμενα περισσοτερα στοιχεια προς την ιστορια του ποδηλατου και οχι τα ποδηλαταδικα να ειμαι ειληκρηνης εκτος εαν η ιστορια του ποδηλατου ειναι τα ποδηλαταδικα δυστηχως τα πραγματικα σπανια ποδηλατα που εχουν χαθει ως μαρκες απο την ελλαδα ειναι πριν του 1940-30 οσο για την εκθεση θα ειμουν περιφανος να συμετασχω εαν και το καλοκαιρι θα ειμαι για δουλεια εκτος αθηνων οποιος θα μπορουσε να αναλαβει και ενα απο τα δικα μου ποδηλατα δηλωνω παρων

Discovery Bicycles
Εικόνα Discovery Bicycles
Απών/απούσα

Επισης σαν νεος θα ηθελα να θεσω ενα θεμα στην ομαδα τη ειναι συλλεκτικο ποδηλατο και πιος το οριζει;
Εχω δει ερεπια μπισμαρκ να ζητανε 1000 ευρω διπολοσκελετα βαφτισμενα πριν του 40 βαφτισμενα στρατιωτικα γνωριζοντας προσωπικα οτι κανενας στρατος δεν ειχε αλλα με φαναρια ασετυλινης του 60 που ποτε δεν ειχαν πανω ραλευ μπισμαρκ και αλλες μαρκες που εχω και εγω προσωπικα και δεν τα θεωρω συλλεκτικα που μονο και μονο 4 γνωστοι μου μαζευοουμε 200 κομματια τετοια ειναι συλλεκτικα; ειμαστε νονοι ; οι φταιμε εμεις και ειμαστε πολλοισυλλεκτες σε ενα κοσμο συλλεκτικοτητας; και σε τι αριθμικο αποθεμα θεωρειται ενα ποδηλατο συλλεκτικο; οι απαντησεις σας θα με διεκολυνουν

Zpower
Απών/απούσα

καλες K.Δευτερες

και καλες Σαρακοστες

συλλεκτικο ειναι κατι σαν αυτο (s.Record 1972 )
https://www.youtube.com/watch?v=3eWS-djv_h4

οταν το ακους ξανα μετα απο χρονια ,θελεις να σπασεις τα τυμπανα

ετσι και το ποδηλατο ...
βγαινεις εξω για μια βολτα μεχρι την γωνια ....και ξεχνας να γυρισεις

ολα τα υπολοιπα ,,παγκοι της λαικης
για μια χρηση

βαλτε ρε λιγη ενταση στη ζωη σας.