Διαδρομές: Αγ. Παρασκευή - κέντρο

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nikos66
Εικόνα nikos66
Απών/απούσα

Φίλοι, γειά χαρά

είμαι καινούριος στην παρέα σας, στη μεγάλη οικογένεια των ποδηλατών/ισσών αλλά και στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής... Έχω δυο ερωτήσεις και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας σ' αυτές:

- Υπάρχουν προτεινόμενες εναλλακτικές (στη Μεσογείων) διαδρομές για να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας; (π.χ. στο Σύνταγμα για τα Critical Mass); Μένω κοντά στο Σταθμό του Νομισματοκοπείου. (Είναι παράλογο που η ...Μεσογείων με τρομάζει;;)

- Υπάρχει κάποια ομάδα ποδηλατών/ισσών που δραστηριοποείται στην Αγ. Παρασκευή; (ή/και Χολαργό / Παπάγου κλπ;)

καλές ορθοπεταλιές και ανταμώματα

Νίκος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Γειά χαρά, μένω Παπάγου. Αποφεύγω κι εγώ τη Μεσογείων. Για Σύνταγμα πάω από Πίνδου, Κατεχάκη (για λίγο), Badmington, Νοσ. Παίδων, Μικράς Ασίας. Μάλλον δε σε βολεύει αν μένεις κοντά στη Μεσογείων. Για Πεδίο του Άρεως, ορίστε παρόμοια διαδρομή: http://www.gmap-pedometer.com/?r=3689259

Αν προτιμάς την Κηφισίας μπορείς να βγεις στο φάρο Ψυχικού. Υπάρχει και η Σεβαστουπόλεως, μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας.

Για ομάδα ποδηλατών κοντά στην περιοχή, συνιστώ το Halbike, κάθε Τετάρτη.

linospapa
Απών/απούσα

Γειά σου γείτονα! Μένω κι εγώ στην ίδια γειτονιά και είμαι της άποψης πως τη Μεσογείων, ειδικά από Εθνική Άμυνα και κάτω δύσκολα μπορείς να την αποφύγεις.

Στην κάθοδο μέχρι την Εθνική Άμυνα μπορείς να φτάσεις από παράλληλη διαδρομή ακολουθώντας τις οδούς Δημητρακοπούλου (πίσω από τον ΑΒ) - Χίου - Βουτσινά - Κύπρου. Από εκεί και κάτω, από τη Μεσογείων με ιδιαίτερη προσοχή στον κόμβο της Φειδιππίδου, καθώς πολλά ΙΧ αλλάζουν λωρίδα στο τελευταίο φανάρι πριν την Β. Σοφίας.

Στην άνοδο τα ίδια: πάλι μεγάλη προσοχή στον κόμβο Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου (συνιστώ διέλευση από τη διάβαση πεζών). Επίσης, μεταξύ Σωτηρίας και Εθνικής Άμυνας υπάρχει πεζοδρόμιο αρκετά φαρδύ, όπου ειδικά το βράδυ, σπανιότατα συναντάς πεζό. Μετά ακολουθείς τον παράδρομο (διακόπτεται για λίγα μέτρα στο σταθμό του Χολαργού) ως το τέλος του. Μετά κάνεις δεξιά στην Αρκαδίου ή την Λοχ. Δεδούση για να περάσεις πίσω από τον ΑΒ, καθώς μπροστά γίνεται συνήθως χαμός.

nikos66
Εικόνα nikos66
Απών/απούσα

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Νίκος