Αθήνα - Κριτικές καταστημάτων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων

556 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...παιρνει σχεδον παντα 3 ευρω για ακτινολογηση. Θα πρεπει να τον παιδεψει πααααρα πολυ καποιος τροχος για να ζητησει περισσοτερα. Και κανει παντα καλη ακτινολογηση.
Αυτο, οχι για τιποτε αλλο, αλλα γιατι μερικοι εχουν "ξεφυγει",...και ειναι και ασχετοι παναθεμα τους!
Οσο για το Λουκα, πλας 1 κι εγω.

Fonten84
Απών/απούσα

Υποθέτω πως επειδη ειναι σε κεντρικο σημειο και γενικα δεν υπαρχει καποιο αλλο, που να ξερω τουλαχιστον, στην περιοχη του Ζωγραφου και στο Γουδι, γι αυτο το πηγαινουν όλοι εκεί. Πάντως απο εμένα έχει μόνιμο ακυρο ο συγκεκριμένος. Το αστείο είναι ότι είχα υπολογίσει με την παραλαβεί του συγκεκριμένου ποδηλάτου, να ρώταγα ώστε να αγοράσω ένα καινούργιο για μένα με ένα σεβαστό ποσό κατά τη γνώμη μου. Τελοσπάντων, μίλησα και με τον άλλον απο μιχαλακοπούλου και μου είπε να του το πάω όποιο απόγευμα θέλω και θα το φτιάξει το πολύ σε 1 ώρα. Οπότε όταν θα έχω νέα θα ενημερώσω για τον συγκεκριμένο.

vombida
Εικόνα vombida
Απών/απούσα

Έλα να μην το ανοίξω το ρημάδι, αλλά δεν άντεξα. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω για το συγκεκριμένο "μαγαζί".
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ όλοι τους εκεί μέσα.
Καταρχάς ενημερώνω πως περνάω κάθε μερα 5-6 φορές από κει μιας και μένω 2 τετράγωνα από μαγαζί. Είπα κι εγώ να πάω να δω για ποδηλατάκι (Δεκέμβρης μήνα σημειώνω) στο μαγαζί της γειτονιάς, με το σκεπτικό ότι κοντά θα τους έχω τους ανθρώπους για ότι χρειαστώ κτλ κτλ... Μπαίνω μέσα μαζί ταυτόχρονα με ένα παλικαρι (οι μόνοι πελάτες στο μαγαζί). Για 5-10 λεπτά κανένας δε σηκώθηκε από το ταμείο ούτε και μας καλόσώρισαν εννοείται. Τελικά ανταλάσσαμε απόψεις με τον άλλο μόνοι μας. Έπειτα ήρθε εκείνη η ξινισμένη "θεία" του μαγαζιού και με μπλαζέ υφάκι ρωτάει τι ψάχνουμε μας δείχνει βαριεστημενα 1-2 Ideal trekking (τυχαια ψάχναμε ίδιο ποδήλατο με τον άλλο) και άντε στο καλό γιατί μάλλν την ενοχλούσαμε καθώς φαίνεται. Οι τιμές ήταν 20-50 ευρώ ακριβότερα άπό όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά για τα μοντέλα του '11. Εννοειται για έκπτωση ούτε λόγος και μόλις το ανέφερα ξίνισε ακόμη περισσότερο.
Και φεύγοντας τους βρίζαμε κι οι 2 τόσο για την εξυπηρέτηση όσο και για τις τιμές...

Τέλος 1ου μέρους

dimitrisantegia
Εικόνα dimitrisantegia
Απών/απούσα

Tο ποδήλατο αγοράστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια από τον Γατζία στην Νίκαια. (Λίγα τα καταστήματα με fidusa στην Αθήνα καί αυτός είχε καί "δείγμα").
Εξυπηρετικότατος, ανέχτηκε γιά πάνω από μία ώρα τις ερωτήσεις μου, ψάξαμε μαζί το μέγεθος τού ποδηλάτου κλπ.

Στις πρώτες βόλτες ανακάλυψα ότι στην αλλαγή, κάποιες -λίγες- φορές, έβγαινε η αλυσίδα από το μικρό -μπροστινό- γρανάζι.
Η Νίκαια είναι πολύ μακριά μου καί έτσι κατέληξα στο wheelmania στην Νέα Σμύρνη, γιά αγορά καλύματος γιά τον κάτω σωλήνα. Εκεί είπα καί γιά το πρόβλημα με τις ταχύτητες.
Αμέσως άρχισαν οί ρυθμίσεις καί διορθώθηκε.
Πλήρωσα μόνο το κάλυμα αφού μού δήλωσε ότι "η ρύθμιση είναι δώρο από το κατάστημα".
Έχω πάει αρκετές φορές γιά ανταλακτικά καί αξεσουάρ καί η εξυπηρέτηση είναι άψογη.
(Αρκεί να τού δηλώσετε ότι ΔΕΝ θέλετε να σας κολλήσει αυτοκόλητο της επιχείρησης στο ποδηλατάκι σας )

Στον Τζωρτζόπουλο στο Κουκάκι, γιά εργασία δεν έχει χρειαστεί ακόμη να πάω, αλλά σε αγορές πού έγιναν σε λάστιχα, σαμπρέλες, τακάκια καί λαιμό τιμονιού, προηγήθηκε συζήτηση γιά το πού καί πως κυκλοφορεί συνήθως το ποδήλατο, "ανάλυση" γιά τα υπέρ καί τα κατά από κάμποσα λάστιχα κλπ.

(Η μόνη μου αρνητική εμπειρία ήταν στο frederik, πριν την αγορά τού ποδηλάτου, όταν μπήκα στο κατάστημα ρωτώντας γιά ποδήλατο. Δεν έχω ξαναπάει καί ούτε θα συμβεί).

intrance
Εικόνα intrance
Απών/απούσα

Οι επόμενες κριτικές είναι από προσωπική και ίσως υποκειμενική άποψη. Έχετε απλά στο νου σας όταν επισκευθείται τα παρακάτω μαγαζιά.
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ : μου πούλησε ποδήλατο (μοντέλο 2008) μία εβδομάδα πριν φέρει τη φουρνιά του 2009 που του είχε μείνει, 1 νούμερο μεγαλύτερο και στην τιμή καταλόγου. Ευτυχώς μου το άλλαξε με το καινούργιο όταν πήγα και παραπονέθηκα για πόνους στην πλάτη. Τότε πήρα και το κράνος που μου είπε ότι θα μου το αφήσει 10 Ευρώ λιγότερα (για μένα). Αφού πήγα να σηκώσω λεφτά άλλος πωλητής μου είπε "α, αυτό! είναι σε προσφορά 10 Ευρώ μείον".
ΚΕΦΑΛΑΣ : Έκανε σχετικά καλή δουλειά και λέω σχετικά γιατί το ποδήλατο και τα περιφερειακά, σταθερά, κάθε φορά είχε και χειρότερη απόδοση από όταν το αγόρασα. Επίσης με έχει διώξει αρκετες φορές γιατί δεν προλάβαινε να με εξυπηρετήσει.
ΣΟΥΛΟΓΛΟΥ CYCLE PRO : Έχω την εντύπωση ότι δεν δίνει και πολύ σημασία στους ερασιτέχνες όταν πρόκειται για αγορά... Το πήγα μια φορά για γενικό σερβις αλλά κυρίως ρύθμιση φρένα και ταχύτητες και μόνο αυτά δεν έκανε αλλά μου έβαλε καινούρια πετάλια και λάστιχα. Τα πετάλια μου είπε ότι αναγκάστηκε να χαράξει καινούριες στροφές γιατί ο προηγούμενος τα είχε φάει (ο οποίος προηγούμενος έκανε την αλλαγή μπροστά μου, χωρίς να φανεί να έχει πρόβλημα στο βίδωμα)

ivam
Απών/απούσα

Για το grammariosbikes στην Λενορμαν εχω πραγματικα να πω τα καλυτερα. Παρα πολυ καλοι στη δουλεια τους, ευγενεστατοι και παντα εξυπηρετικοτατοι οσο δουλεια και να εχουν. Οσες φορες εχω παει εχω φυγει με τις καλυτερες εντυπωσεις. Μπραβο τους.

Drakumel
Απών/απούσα

Πολύ ευχαριστημένος από τον Τσιρίκο.
Μόλις πήρα ένα ποδήλατο από εκεί, και δεν έχω κανένα παράπονο.

Δεν πήγα στο κατάστημα για να έχω άμεση επαφή, βέβαια, αλλά επικοινώνησα τηλεφωνικώς και ήταν αρκετά φιλικοί και πρόθυμοι να με βοηθήσουν.
Το ιντερνετικό τους κατάστημα λειτουργεί τόσο άψογα όσο και γρήγορα.
Δευτέρα ολοκλήρωσα παραγγελία, Τετάρτη το ποδήλατο ήταν στην πόλη μου.

Μου άφησε πολύ θετική εντύπωση, και αν κάποια στιγμή βρεθώ στην Αθήνα και χρειαστώ ποδηλατά, σίγουρα θα τον προτιμήσω...

HarMak
Εικόνα HarMak
Απών/απούσα

Το 1992, ύστερα από πολλά-πολλά χρόνια, αποφάσισα να ξανακαβαλήσω ποδήλατο. Μετά από έρευνα αγοράς στα ποδηλατάδικα του κέντρου (Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου, κλπ) κατέληξα να αγοράσω ένα SkyWay από το Frederik... τότε που δεν ήταν ακόμα Frederik. Το ποδήλατο είχε καλά περιφερειακά (Deore) και έδειχνε στβαρό (σκελετός Cro-Mo με κανονικού μεγέθους σωλήνες και καλές κολλήσεις) χωρίς να είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση. Με την έκπτωση που μου έγινε ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να αγοράσω με τα χρήματα που διέθετα.
Τρία - τέσσερα χρόνια μετά διαλύθηκε ο δεξιός λεβιές ταχυτήτων. Ήταν Αυγουστος και ο Frederik ήταν κλειστός. Πήγα σε άλλο ποδηλατάδικο του κέντρου και μου έδωσε λεβιέ για 8 ταχύτητες πίσω, ενώ το δικό μου έχει 7. Έκανα την τοποθέτηση και τις βασικές ρυθμίσεις μόνος μου και τη μικρορύθμιση στο ποδηλατάδικο της γειτονιάς. Σιγά που δούλευε σωστά. Το ποδήλατο πήγε στο Frederik και έφυγε stelth... κυλούσε και δεν ακουγόταν ούτε η αλυσίδα να γυρίζει. Από τότε το sevice γίνεται εκεί και το ποδήλατο εξακολουθεί μετά από 20 περίπου χρόνια να κυλά με τον ίδιο τρόπο.
Συχνός πελάτης του ίδιου καταστήματος είναι ο ανηψιός μου, ο οποίος - μάλλον έχει τη μανία - σε κάθε πτώση καταστρέφει το πίσω ντεραγιέ (τουλάχιστον 3 έχει αλλάξει). Η ποιότητα της επισκευής πάντα άψογη.
Όσο αφορά στις τιμές των επισκευών δεν μπορώ να πω, καθώς δεν έχω επισκεφθεί γι' αυτό το λόγο άλλο ποδηλατάδικο.
Το 2006 πήρα - χωρίς έρευνα αγοράς - από το Frederik πρωτοχρονιάτικο δώρο στο βαφτιστήρι μου ποδήλατο στην ίδια τιμή που το είχε πάρει από αλλού ο ανηψιός μου. Το ποδήλατο και το κράνος παραδόθηκαν δωρεάν στην Αγία Παρασκευή τη συμφωνημένη ώρα, αργά το απόγευμα της παραμονής της πρωτοχρονιάς, και έγιναν επιτόπου οι απαραίτητες ρυθμίσεις από τον ίδιο το Frederik.
Σε σχέση με τα ανταλλακτικά... Κάποια φορά επιλέγοντας φώτα για το ποδήλατο διακριτικά προσπάθησε να με αποτρέψει από την αγορά συγκεκριμένου μπροστινού. Το κατάλαβα αργότερα, όταν... χωρίς λόγο έχασε το φως του. Σχάρα ΒΒΒ, σέλα specialized και βάση στήριξης στις καλύτερες τιμές από 4-5 ποδηλατάδικα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Τέλος όσο αφορά στο επικοινωνιακό κομμάτι, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπάλληλοι με έχουν εξυπηρετήσει πάντοτε άψογα. Για τη σέλα απασχόλησα τον υπάλληλο περίπου 20 λεπτά.
Αν ο Frederik συνεργαζόταν με όλες τις εταιρείες ποδηλάτων και σχετικών προϊόντων, μάλλον δεν θα πήγαινα αλλού. Δε το κάνει όμως και έτσι όταν το 2008 χρειάστηκα ποδήλατο με μπροστινή ανάρτηση άρχισα το ψάξιμο και κατέληξα σε ένα Univega το οποίο μου άρεσε, αλλά δεν άξιζε τα λεφτά που ζητούσε ο τότε αντιπρόωπος στην Ελλάδα. Πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου, GT Avalanche, το οποίο παράγγειλα στο Λαζαρίδη, που είχα γνωρίσει από την αναζήτηση καλύτερης τιμής στο Univega. Ο άνθρωπος μου φάνηκε και πρόθυμος και εξυπηρετικός, αλλά την παραγγελία μου δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει. Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω τι και γιατί, απλώς επέλεξα ένα άλλο Univega, που μου το έφερε φίλος από Γερμανία.
Κατά την αναζήτηση ποδηλάτου με ανάρτηση πέρασα και από τον Τσιρίκο. Όποτε κι αν πήγα το μαγαζί είχε κόσμο και οι υπάλληλοι ήταν απασχολημένοι - ευκαιρία για χάζεμα. Μόλις τελείωναν από κάποιο πελάτη έδειχναν πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν ακολουθώντας τους δικούς σου ρυθμούς: "Θες να κοιτάξεις; Κοίτα! Θες να σου εξηγήσω; Ρώτα!". Από τον Τσιρίκο αγόρασα γάντια και 3 κράνη. Για τα γάντια δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Στα κράνη οι τιμές ήταν χαμηλότερες από αυτές που έβρισκα στο διαδίκτυο και καθώς τα δύο από αυτά ήταν ίδια, αλλά δεν αγοράστηκαν ταυτόχρονα, όταν αγόραζα το δεύτερο με θυμόντουσαν και μου έκαναν κάποια έκπτωση. Θετικές οι εντυπώσεις και από αυτό το κατάστημα.
Στο cyclist ούτε παραμελημένος ούτε καταπιεσμένος αισθάνθηκα. Μπήκα για κάποια αξεσουάρ και κατευθύνθηκα στα σχετικά σταντ. Κανένας υπάλληλος δε με πλησίασε να μου προσφέρει βοήθεια. Δεν υπήρχε και λόγος να το κάνουν όταν με βλέπουν να προβληματίζομαι αν το ένα τσντάκι χωρά το πορτοφόλι και το άλλο το πορτοφόλι και το κινητό. Αποφάσισα τι θα αγόραζα και κατευθύνθηκα στο ταμείο. Τυπικώς ευγενικοί οι υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά τους, έκανα τα ψώνια μου και τέλος.

panoss
Απών/απούσα

Στο Γατσούλη στη Ν. φιλαδέλφεια έχω πάει 3 φορές, την πρώτη δεν ήξερα, τις άλλες δύο αναγκαστικά (ήταν ο μόνος ανοιχτός στις 8 η ώρα το πρωί ). Μου φάνηκε αγενής, αποδείξεις έκοβε μετά από δική μου απαίτηση.
Έχω κάτι χρόνια να πάω, και δεν σκοπεύω.
Ο Φρέντερικ, μου φάνηκε ολίγον απότομος και αγενής, μια φορά έχω πάει μόνο, οπότε δεν είμαι και σίγουρος, ίσως να έτυχε.
Τσιρίκος, πολύ καλός, ουσιαστικά πλέον μόνο από εκεί ψωνίζω.

podilatoparea
Απών/απούσα

απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις...
αρχικα πηγα για αγορα ποδηλατου. Αγορασα ενα και μου εκανε μαλιστα εκπτωση στην αρχικη υπερκοστολογημενη τιμη με βαση τιμοκαταλογο αντ/πειας. Στη συνεχεια ανακαλυψα οτι στο σετ του ποδηλατου υπηρχε και μια τρομπα, η οποια ειχε αφαιρεθει απο αυτο που αγορασα. Δεν το εκανα θεμα. Ξαναπηγα για μια επισκευη (τοποθετηση ντεραγιε). Η τιμη του ηταν παλι υπερκοστοληγημενη (40% σε σχεση με αλλο καταστημα) και μου ειπε οτι δεν θα με χρεωσει για την τοποθετηση, σα να μου εκανε χαρη.δε θελω να επεκταθω στη συνεχεια γιατι υπαρχει σε εξελιξη καταγγελια στο Συνηγορο καταναλωτη για μια "παρεξηγηση" σχετικη με την τοποθετηση του ντεραγιε. Επιμυθιο: ΜΑΚΡΥΑ!!!

plasmag
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα
Στο νήμα αυτό δημοσιεύονται αποκλειστικά κριτικές καταστημάτων
sfrag
Απών/απούσα

Σε αλλαγη αλυσιδας που μου εκαναν, εβαλαν την ασφαλεια αναποδα με αποτελεσμα να να πηδαει η αλυσιδα στα πισω γραναζια. Βγηκα αρκετες δοκιμες γυρω - γυρω απο το καταστημα και επεστρεφα για να το ξαναδει ο "μηχανικος" ο οποιος εκανε καποια μικρορυθμιση και μου το ξαναεδινε για τεστ. Για να μη πολυλογω αφου δε γινοταν τιποτα αποφασισα να το παω σε καποιο μηχανικο της ευρυτερης περιοχης που απ'οτι ειχα ακουσει ηταν καλος. Το ειδε αμεσως και το διορθωσε.

Υ.Γ.1 Ο μηχανικος ο Λουκας Πουκαμισας στα Βρηλισσια εχει πολυ μικροτερο μαγαζι και λιγοτερα χερια...
Απλα ξερει τι κανει....και απο τοτε εχει ενα πελατη παραπανω.

Bazinga
Εικόνα Bazinga
Απών/απούσα

Η γνωριμία μου με τον Αλέξανδρο που είναι υπεύθυνος για το servive του Pulse 100 έγινε χάρη σε μια σπασμένη αλυσίδα. Στο δρόμο. Από Ν. Φιλαδέλφεια είχα ανέβει Άγιο Στέφανο με το κουρσάκι, και σε μια κακή αλλαγή ταχυτήτων μαζί με πίεση στο πεντάλ, η αλυσίδα παρέδωσε πνεύμα.

Βρίσκομαι στην άκρη του δρόμου, έτοιμος με το τηλέφωνο να παρακαλέσω κάποιον φίλο να με μαζέψει όταν σταματάει ένα αμάξι, πετάγεται έξω ο Αλέξανδρος και... "εννιάρα η δεκάρα είναι η κασσέτα φιλαράκι"? Και... "έχεις κόφτη"?

Κόφτη είχα στο πολυεργαλείο -μέχρι τότε δεν τον είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο Αλέξανδρος έκοψε και έραψε στο πι και φι την αλυσίδα, μου έδωσε και μαντιλάκια να βγάλω το γράσσο, και στην πρόταση μου να τον κεράσω καφέ για τη σωτήρια επέμβαση του αντιπρότεινε να κεράσει εκείνος στο μαγαζί που δούλευε, όταν είχα χρόνο. Από μηχανής Θεός ο άνθρωπος. Και με το χαμόγελο στα χείλη.

Πέρασαν... μήνες, για να αξιωθώ να περάσω από το Pulse 100, και όταν πήγα, βάραγα το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί δεν το είχα επισκεφτεί νωρίτερα.

Για να μην μακρυγορώ -έχω την τάση βλέπεις-, από τότε, έχω κάνει service σε 4 ποδήλατα εκεί, και έχοντας δοκιμάσει πολλούς μάστορες, ο Αλέξανδρος είναι για μένα αυτή τη στιγμή κορυφαίος.

Όταν μου ρυθμίζει τις ταχύτητες στην κούρσα, είναι λες και πήγα από Tiagra σε Ultegra, αχαχα. ΤΕΛΕΙΕΣ αλλαγές!

Γρήγορος, φιλικός, γνώστης, άριστος μάστορας, αλλά και οικονομικότατος στις τιμές των service. Φανατικός ποδηλάτης και αυτός, και οι υπόλοιποι που δουλεύουν στο μαγαζί, αγωνιζόμενοι, και χορηγοί αγωνιζόμενων.

Συνολικά και το Pulse 100 πολύ όμορφο μαγαζί με πολύ αξεσουάρ για να χαζέψεις. Κρίμα που το site τους δεν έχει ολοκληρωθεί.

teo79
Απών/απούσα

ο Αλτιπαρμάκης ενω φαίνεται οτι ξερει πολλα απο ποδηλατα ειναι τοσο περιεργος τυπος που στα χαλαει ολα.βασικα δεν στα λεει ολα(οσοι τον εχουν δει καταλαβαινουν τι εννοω) και κατα δευτερον μπορει να του μιλς μια ωρα και στο τελος να σε ρωτησει τι ειπες..εχει εναν τροπο που πιστευω οτι ειναι για λιγους..μπορει να σε παρατησει εκει στο μαγαζι απεξω για να κανει κατι που εχει αυτος στο μυαλο του....του πηγα ενα ποδηλατο - το εφτιαξε μεν μετα απο αρκετουτσικο καιρο- και για να συννενοηθουμε θελαμε αρκετες φορες να πουμε τα ιδια και τα ιδια και στο τελος ενω το ειχε φτιαξει μου ειπε για ενα αλλο προβλημα που το βρηκε αλλα δεν το εφτιαξε αυτο και οταν του ειπα να το φτιαξουμε μου ειπε ε τωρα θελει πολυ χρον αυτο αστο και βλεπουμε..τελικα κατεληξα στον Τσιμπαλη ο οποιος ειναι -3 φορες που πηγα εκει - ωραιος τυπος.και να μιλησει και να ασχοληθει μαζι σου και να πει και να χαμογελασει και να δειξει οτι θα κανει οσα μπορει..και πανω απο ολα ειπε απο την αρχη μια αληθεια..οτι εγω τα ξερω στην πραξη τα πραγματα και οχι στη θεωρια...τελικα το ποδηλατο το εφτιαξα εκει και γρηγορα (παρολο που ειχε και αλλα) και φτηνα και ειχαμε συννενοηση για οτιδηποτε προεκυπτε με ενημερωνε και στο τελος οταν πηγα να το παρω ασχοληθηκε ωστε να ειναι ολα ετοιμα ακομα και το υψος της σελας δηλαδη κατι που στη τελικη το εφτιαχνα και μονος μου....γιατην λεπτομερεια εφτιαξα ενα ποδηλατο (παλια κουρσα)με παλια και νεα κομματια συν τα προβληματα που ειχε απο την παλια του χρηση.

akaliptos_ant
Απών/απούσα

παρα πολυ καλος ο συγκεκριμενος ποδηλατας στη Ζησιμοπουλου

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Vartan bikes στο φάληρο/παραλιακή.

Πήγα με το ποδήλατο μου να τσεκάρω το μαγαζί.
Σε συζήτηση που είχα του ειπα οτι δεν ψάχνω για ποδήλατο και το γύρισα σε τσαντάκια, φωτάκια κτλ. Είπε καλά λόγια για το ποδήλατο μου και για το μαγαζί που το αγόρασα.
Κατέληξα να κάτσω πάνω από μία ώρα και να δοκιμάζω ποδήλατα stevens και να μου λεει ..φύγε ρε παιδί μου κάντο βόλτα και έλα σε κανα 20λεπτο πίσω.
Ευγενικότατος και σε κέρδιζε. Σε service δεν τον εχω δοκιμάσει αλλα σκοπεύω.

Whellmania νεα σμύρνη, αν και είχα ξοδεύσει 150ε σε εξοπλισμό, την επόμενη μέρα μου χρέωσε 1ε για τάπες τιμονιού που χρειάστηκα για τα κέρατα που είχα πάρει από αυτους. ΤΟ Πρώτο Χ το έφαγε εκει.
Το 2ο Χ το έφαγε στο κοντεράκι που μου πούλησε και καλα οτι τα φτιάχνεi η VDO και αργότερα ανακάλυψα ότι μόνο ο σένσορας είναι vdo.
Το 3ο Χ το έφαγε για το υπεροπτικό ύφος του και για τα κραξίματα που άκουσα εκεί μέσα (όχι για μένα) αλλά για άτομα και για ποδηλατοβόλτες που παίρνουν μέρος (όπου τότε έπαιρνα μέρος κ εγώ) και κατάλαβα το κομπλέξες είναι και ότι το μαγαζί δεν ειναι για μένα.

Κασιμματης στον Πειραιά...τα παιδια στο service είναι πολύ καλοί και αν ξεκινήσεις πλακίτσα ανταποκρίνονται μια χαρά. το ποδήλατο μου κάθε φορά το προσέχουν και σε ρυθμίσεις, σερβις ακόμα και σε αλλαγές μικρο αναταλακτικών δεν μου ζητάνε λεφτά.
Δεν έχει πολλα τσιτσιμπρίγκια και στα περισσοτερα είδη ειναι μόνο specialized.

Ε ο καθένας εχεις τις εμπειρίες του, που δεν ειναι όμοιες μεταξύ τους

trellos
Εικόνα trellos
Απών/απούσα

Σκέφτηκα πως πρέπει να στηρίζουμε τα μαγαζιά της περιοχής μας και πήγα.
Αγενείς με ύφος πανάκριβοι .Ο λόγος που έχουν δουλειά είναι ότι δεν υπάρχει άλλο κοντά .
Αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη δεν θα ξαναπατήσω.

ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

Αυτή είναι η δική μου ιστορία από το εν λόγω κατάστημα:

Έχω ένα IDEAL PRO RIDER με σύστημα εσωτερικών ταχυτήτων Nexus (επτά ταχύτητες), αγορασμένο από το 2003. Το ποδήλατο δεν διέθετε ενισχυμένα στεφάνια και κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι το πίσω στεφάνι είχε στραβώσει αρκετά. Λόγω των εσωτερικών ταχυτήτων φοβήθηκα να το αλλάξω μόνος μου, και αποφάσισα να απευθυνθώ σε ειδικό, κάνοντας το ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ να επιλέξω το συγκεκριμένο κατάστημα. Το πήρα πίσω, και πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις ταχύτητες· είχε «τζόγο» κάνοντας συνέχεια «κρακ-κρακ», οι σχέσεις είχαν γίνει μαντάρα (η δεύτερη ταχύτητα ήταν μεταξύ τέταρτης και πέμπτης) και δεν έμπαινε η έβδομη. Από τότε ξεκίνησε μια ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου. Πέρασα περισσότερες από τρεις εβδομάδες πηγαινοερχόμενος στο μαγαζί και ακούγοντας απίστευτες απαντήσεις ή δικαιολογίες από τον καθένα, που προσέβαλαν τη νοημοσύνη μου: «Αύριο θα είναι έτοιμο, την Τρίτη θα το δει ο Δημήτρης, την Παρασκευή θα το πιάσω, το πήγα σε άλλον μάστορα και δεν μπορεί να το φτιάξει, θα το στείλουμε στην Πάτρα, θα το κοιτάξω ξανά πριν το στείλουμε γιατί έχω μια ιδέα, το έχω ανοίξει στο υπόγειο και περιμένω να εφαρμόσω την ιδέα μου, και ούτω καθεξής…
Είμαι απόλυτα σίγουρος πως το ποδήλατο, αρκετό καιρό τον πέρασε απλά παρκαρισμένο. Επίσης κάθε φορά που το δοκίμαζα, ήταν χειρότερο από την προηγούμενη. Σημειωτέον ότι το χρησιμοποιούσα καθημερινά για πηγαινοέρχομαι από τη δουλειά μου. Του ζήτησα να μού βάλει κάτι μεταχειρισμένο προσωρινά για να μπορώ να το χρησιμοποιώ· δεν το αρνήθηκε μεν, δεν το έκανε ποτέ δε.

Την τελευταία φορά που πήγα να πάρω το ποδήλατο, μού είπε πως ήταν έτοιμο, πως το «είχε σενιάρει». Μού το έδωσε έχοντας αποσυνδέσει το ταμπούρο που βρίσκεται πίσω. Με την πρώτη πεταλιά κατάλαβα πως είχε τα μαύρα του τα χάλια, και αφού μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες βαρέθηκα να παριστάνω τον μαλάκα, τού ζήτησα να κρατήσει τις ταχύτητες και να μού δώσει το αντίτιμο μαζί με το ποδήλατο, για να βάλω άλλες ταχύτητες μόνος μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε μια επίπλαστη ευγένεια· άλλαξε στάση και μού ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει τίποτα, πως το «τριάντα χρόνων» ποδήλατό μου το χάλασα μόνος μου, δίνοντας και μια σχετική παράσταση στους πελάτες (υποψήφια κορόιδα όπως κι εγώ) που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί!!!

Αυτή τη στιγμή πέραν τού μεγάλου τζόγου που έχει σαν συνέπεια η μία στις δύο πεταλιές να είναι άκυρη, δεν δουλεύει ούτε το ταμπούρο, κάνοντας μόνο αυτό το ίδιο «κρακ-κρακ» παρατεταμένα, πολύ έντονα και πηγαίνοντας πέρα-δώθε χωρίς να φρενάρει.
Είχα ένα λειτουργικό ποδήλατο και έκανα 25 χλμ. την ημέρα. Το έδωσα για να μού αλλάξει στεφάνι και τώρα… δεν έχω ποδήλατο! Απλά πλήρωσα χρήματα για να μού καταστρέψει το ποδήλατο!
Ο τύπος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

World Of Bike στου Ζωγράφου-Γουδή:
Μην κάνετε το ίδιο λάθος· το σέρβις είναι ΑΘΛΙΟ και τα προϊόντα υπερτιμημένα!
Μην διανοηθείτε να πλησιάσετε το συγκεκριμένο κατάστημα!

σχόλια εδώ

Dimko
Εικόνα Dimko
Απών/απούσα

Ένας καλός φίλος εψαχνε την πρώτη οτυ κούρσα και μετα απο πολλές αναζητησεις κουβεντες κλπ βρήκε το "to podilato". http://topodilato.gr/
Πρόκειται για ενα μικροσκοπικό μαγαζάκι στον Άλιμο απέναντι απο μια εκκλησία, το οποίο βάζει τα γυαλιά άνετα σε πολλες "μαγαζαρες" του κέντρου

Η εξυπηρέτηση ηταν άψογη, ο Νικηφόρος και το παιδί στο σερβις (σορρυ φιλε δεν θυμάμαι ονομα!) ευγενέστατοι με γνώσεις, χωρίς ομως ύφος και ξερολιά. Μιλησαμε αρκετα με τον Νικηφόρο για θέματα προπονήσεων, διατροφής και κουρσοβολτων (μας προσκαλεσε μαλιστα και στο team του), οσο το ποδήλατο σενιαριζοταν!
Τιμιος και στις τιμές του καθως εκανε μια γενναια εκπτωση σε ενα Bianchi του 2011.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! συνεχιστε το έτσι.

MX
Εικόνα MX
Απών/απούσα

Γατσούλης Πειραιάς
Αγόρασα το ποδήλατό μου από τον Γατσούλη στον Πειραιά πριν από 2 χρόνια. Όσες φορές το πήγα για διάφορες μικροδιορθώσεις, ήταν εξυπηρετικοί και δε χρέωσαν. Μια φορά χρειάστηκε ακτινολόγηση και χρέωσαν 5 ευρώ.
Τσιρίκος Χαλάνδρι
Μια φίλη που έψαχνε ποδήλατο, βρήκε το ίδιο 50 ευρώ πιο ακριβά στον Τσιρίκο από ότι στο Action bikes.
Action bikes Χαλάνδρι
Πριν από δύο χρόνια πήρα ένα λεπτό αντιανεμικό που μου το άφησε από 90 ευρώ 50, επειδή ήταν, λέει, το τελευταίο. Μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη έκπτωση αλλά το μπουφάν είναι εντάξει.
cyclist Χολαργός
Έχω πάει αρκετές φορές (επειδή μένω κοντά) για να αγοράσω τρόμπα, κλπ και μου θύμισε λίγο σούπερ μάρκετ. Είχε πολύ κόσμο αλλά λίγους πωλητές, οι οποίοι όμως ήταν αρκετά εξυπηρετικοί. Μια φορά πήγα με το ποδήλατο (αγορασμένο από αλλού) για να αγοράσω λασπωτήρα, τον οποίο τοποθέτησαν πολύ πρόθυμα και, όταν ζήτησα να ρίξουν μια ματιά στο ποδήλατο, το έκαναν επίσης πρόθυμα, χωρίς κάποια χρέωση.

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

kassimatis
Πήγα να πάρω ένα ζευγάρι πετάλια,οι κύριοι με εξυπηρέτησαν πραγματικά γρήγορα και σε ερωτήσεις που έκανα πραγματικά δεν δυσανεσχέτησαν καθόλου να με βοηθήσουν.

to podilato
Βρίσκεται στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα πίσω απο την λεωφόρο Βουλιαγμένης,πραγματικά αρκετά καλές τιμές και ευγενέστατα τα παιδιά στο μαγαζί και με αρκετές γνώσεις,απλώς πρέπει να προσέχουν λίγο εάν κάνεις κάποιες συμφωνίες με κάποια εξαρτήματα να τηρούνται...

cyclist Βάρης
Την ώρα που πήγα δεν υπήρχε κόσμος καθόλου και εξυπηρετήθηκα άμεσα,ήθελα ζάντες τις οποίες τους είχα τηλεφωνήσει και μου τις είχαν έτοιμες.
Άψογος ο κύριος ο οποίος μου έκανε την τοποθέτηση.Μπράβο.

Nastybishop
Απών/απούσα

cyclist χολαργός

Απαράδεκτος ο μάστορας.

Μου φτιάχνει κάτι. Του λέω θέλω να βάλω και ένα τιμονάκι. Τι γυρνάει και μου λεει;

- Και αυτό που σου έκανα είναι υπεραρκετό. Έχω πολύ δουλειά.

Σάστισα από την αγένεια. Δεν μου έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο. Πήγα στον τσιρίκο όπου ένα ευγενέστατο παιδί με εξυπηρέτησε θαυμάσια.

Θα το σκεφθώ πολύ να ξαναψωνίσω από ένα ομολογουμένως καλό μαγαζί με ποιοτικά προιόντα και σωστές τιμές.

Αλλά η αγένεια δεν χωνεύεται εύκολα.

Takxu
Απών/απούσα

Εκ μέρους του Cyclist σας ευχαριστούμε για το πολύ χρήσιμο αυτό Thread.

Να ξέρετε ότι διαβάζουμε τις κριτικές, τόσο τις καλές όσο και τις κακές και μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι.

Υπάρχουν ανθρώπινες στιγμές και σίγουρα κάποιος μπορεί να εξυπηρετηθεί τέλεια ενώ κάποιος άλλος (θέλω να πιστεύω η μειοψηφία) μπορεί να τύχει, λόγω φόρτου, να του φερθεί κάποιος με λανθασμένο τρόπο. Αυτό όμως σαφώς και δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι, αποδεκτό ούτε από εσάς ούτε από εμάς.

Γίνεται συνεχής προσπάθεια για διόρθωση του προσωπικού σε θέματα επικοινωνίας με τον ποδηλάτη και αυτό εδώ το Θέμα βοηθάει πολύ.

Καλή χρονιά σε όλους και σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Takxu
αν και δεν ειμαι πελάτης σας (δεν έτυχε ) σε τιμά που διαβασες κριτικές για το μαγαζί σου κ απαντας , επίσης μακάρι οποια λάθη γίνονται να υπάρχει πρόθεση διόρθωσης τους.Μακάρι να μπαίνουν κ αλλοι καταστηματάρχες να βλέπουν γνώμες κ να διορθώνουν λάθη που γίνονται .

Οσο περνάει ο καιρός τόσο πολλοι "ξυπνάνε" οι περισσότεροι κ γίνονται επιλεκτικοί με το που δίνουν χρήματα κ το ποιον εμπιστεύονται .
(κ ειμαι ενας ο οποιος δεν εχει βρει καποιον να εμπιστευτεί ακομα)

ελπιζω μια μερα να ξυπνήσουν κ κατι Ζωγραφιώτες μαγαζάτορες

Πάνος

panos3
Απών/απούσα

gatsoulis στο χαλανδρι

απαραδεκτο σερβις ποδηλατου 7.5 ευρω ακτινολογηση που τη κοστολογισε με το ματι.ρυθμισμα cantilever φρενα απαντηση αλλαξε τα με κινεζικα v brakes και 30ευρω.αλλαγη ρουλεμαν μεσαιας τριβης 15ευρω και μου ξερυθμισε τον εμπρος εκτροχιαστη.αποδειξη οπως ειπαν παραπανω τα παιδια δεν δεινει και αν σου δωσει θα αυξησει τη τιμη.(οι τιμες που αναφερω ειναι χωρις αποδειξη).με λιγα λογια ΜΑΚΡΙΑ!!!.

CYCLIST στο χολαργο

πολυ σνομπ κατασταση,αν δεν εχεις 500ευρω ποδηλατο δεν θα σου δωσουν σημασια.το πηγα να μου ρυθμισει το μπροστα φρενο cantilever μιας και ουτε ο gatsoulis ουτε εγω μπορουσα.τελικα ουτε ο cyclist ελυσε το προβλημα αφου ασχοληθηκε 30δευτερολεπτα.αλλη μια φορα πηγα στο μαγαζι χωρις ποδηλατο για να αγορασω τακακια φρενων για μια κουρσα παλια:
ερωτηση πωλητη:τι ποδηλατο ειναι?
απαντηση:ειναι παλια κουρσα γαλλικης κατασκευης του 1980.
απαντηση πωλητη:αρα ειναι παλιοποδηλατο.
τα σχολια δικα σας.

KNOWLEDGE στο χαλανδρι

πολυ καλη εξυπηρετηση,δεν πουλαει ποδηλατα μονο επισκευαζει.μου εκανε πολυ
καλη ακτινολογηση μου ρυθμισε το μπροστινο εκτροχιαστη και επιτελους μου ρυθμισε τελεια τα φρενα cantilever+εκανε εναν γενικο ελεχγο στο ποδηλατο.(χωρις ιχνος σνομπ επειδη το ποδηλατο ειναι παλιο). 5 ευρω μου πηρε με αποδειξη.τον προτεινω.

δυστυχως εχουν ξεφυγει οι ποδηλαταδες σε μια τοσο δυσκολη περιοδο,χωρις πλακα ειναι πιο ακριβοι και απο service αυτοκινητου.μερικοι εχουν καβαλησει το καλαμι οσο δεν παει,δεν ειναι πυρηνικη φυσικη ενα ποδηλατο ειναι...

yiannakas
Απών/απούσα

Από βλακεία φίλου μου, έχασα τα λάδια του δισκόφρενου... εκεί κοντά ήταν το cyclist, στην λεωφόρο Βάρης κορωπίου.
Στο σέρβις με το που του λέω ότι το έχω παρει απο τον Φρειδερίκο, αρχίζει να μου λέει ότι ο συγκεκριμένος δίνει ποδήλατα με ελαττωματικά φρένα. Μου βάζει μέσα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ λάδια και μου λέει στην τελική ότι δεν φτιάχνεται. Το ποδήλατο όμως δεν είχε τίποτα,απλά είχε χάσει λάδια απο λάθος ρύθμιση φίλου μου.
¨Εμαθα αργότερα ότι το κάνουν συχνά σε άτομα που έχουν αγοράσει απο αλλού ποδήλατα.

απαράδεκτη συμπεριφορά!

kv
Εικόνα kv
Απών/απούσα

μετά από πολύ καιρό (δες ΥΓ) ξαναπήγα στο συγκεκριμένο.
Δεν πέρασαν λοιπόν 2 μήνες που πήγα 2-3 φορές για μικρομαλακίτσες, και να σου κάτι σοβαρότερο χαλάει στην κούρσα και πάλι το υφάκι και το στυλάκι και το έτσι και το αλλιώς χωρίς να ακουμπήσουν το ποδήλατο.
Εγώ πλήρωσα τελικά και πήγα και ήρθα και στην Κηφισιά.
Δεν ξαναπάω. Είμαι μακάκας το ξέρω.

ΥΓ Το τελευταίο συμβάν για το οποίο έκοψα να πηγαίνω:
μου έβγαλαν ένα τροχό άχρηστο (μου πρότειναν καινουριο με 50e), πάω τσιρίκο με ταξί(!) και μου τον φτάχνει σε 15 λεπτά, 3e χρέωση. Απλά.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Πήγα σήμερα στο Λουκά για να φτιάξω τα ποτήρια του λαιμού καθώς τα είχα κάνει σκατά με τα ρουλεμάν, τα crowns και τις τσιμούχες, για να μην καρφωθώ πουθενά και αφού μου είπε να του το αφήσω να το λύσει και να το δει, μου τηλεφώνησε μισή ώρα μετά να μου πει τι έφταιγε και μάλιστα να μου το δείξει όταν πάω εκεί για να το μάθω! Τρομερή εξυπηρέτηση και πολύ καλή τιμή (5ευρώ) για κάτι που ναι μεν δεν του πήρε ώρα αλλά που εγώ είχα μπλέξει. Πολύ σωστός για ακόμα μια φορά! (Συγκεκριμένα με εξυπηρέτησε ο Γιώργος)

magmike
Απών/απούσα

το knowledge είναι στο εμπρικό στο χαλάνδρι?

contact