Πρόστιμο σε ποδήλατο;

23 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Αναδημοσίευση από mail (για να ξέρετε όλοι και να απαντήσετε και εσείς).

Geia paidia!

Me stamatise ena peripoliko treis to brady giati perasa me kokkino enan dromo!
Mou ekane tin paratirisi kai ta sxetika, alla mou eipe oti kanonika tha eprepe na me grapsei gia prostimo 700 euro, san na hmastan mhxanakia, giati leei theoroumaste ki emeis dikykla troxofora!!!

Alitheuei kati tetoio h me douleue o typos?
Τi stoixeia tha ebaze sthn klhsh ithela na 'ksera! an kserei kapoiow na mou pei
tha to ektimousa!

Euxaristo!-)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Το ποδήλατο θεωρείται όχημα από τον ΚΟΚ εκτός κι αν το κυκλοφορείς χωρίς να είσαι καβάλα, οπότε θεωρείσαι πεζός. Ναι δικαιούται να σου κόψει πρόστιμο το οποίο δυστυχώς είναι το ίδιο με του αυτοκινήτου.
Παρόλο που δεν έχεις πινακίδα (και δεν υπάρχει πια πινακίδα για ποδήλατα με τον καινούργιο ΚΟΚ) την κλήση μπορεί κάλλιστα να την κόψει στον οδηγό (άλλωστε ο οδηγός και όχι το όχημα αυτοβούλος πέρασε με κόκκινο). Οπότε θα μπορούσε να σου ζητήσει την ταυτότητα σου και να κόψει κανονικότατα ένα πρόστιμο.

Για όσους έχουμε συνηθήσει από τις εποχές που ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα οπότε σ' αντιμετώπιζαν ως αόρατο στη χειρότερη ή με συμπάθεια στην καλύτερη (να ομολογήσω ότι μου έχει τύχει να κρατάει τροχονόμος το ρεύμα ανοιχτό αφού έχουν περάσει όλα τα άλλα οχήματα για να περάσω κι εγώ, ή να μου κάνει σήμα να περάσω σε φανάρι όπου όλοι οι άλλοι περιμένουν), ίσως είναι λίγο περίεργο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ναι ένα ποδήλατο που περνάειένα κόκκινο είναι ένα χαριτωμένο φάλτσο, 10 ποδήλατα που περνάνε ένα κόκκινο είναι μάστιγα (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δεν είναι όσο φιλικοί θα έπρεπε να είναι απέναντι στους ακόμα πιο αδύναμους χρήστες του δρόμου πχ. πεζούς).

Και τα φανάρια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την νομιμότητα, υπάρχουν εκεί για να εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό (εκτός από το να δίνουν την προτεριότητα στα αυτοκίνητα έναντι των πεζών δηλαδή), την οδική ασφάλεια, καλύτερα να σταματήσεις σε 500 φανάρια παραπάνω παρά να σε πάρει παραμάζωμα κανένας μαζί του.

Υ.Γ: Ναι που και που περνάω και εγώ φανάρια (κυρίως πεζών όταν δεν περιμένει να περάσει κανένας ή αφού έχουν περάσει όλοι) (ο αναμάρτ...

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Είναι σε ποιόν θα πέσεις........εγω στα κόκκινα μειώνω λίγο ταχύτητα και περνάω....πολλές φορές εχω περάσει κόκκινα με αστυνομικό μπροστα και δεν μου έχει λένε τίποτα...για την ακρίβεια δεν προλαβαίνουν.......
Ο ΚΟΚ όμως στο λέει ξεκάθαρα,αν περάσεις με κόκκινο σε γράφουν κανονικά

spirosta
Απών/απούσα

Δεν ξέρω τι ισχύει αλλά η μόνη περιοχή που γράφει ο ΚΟΚ για ποδήλατο και πρόστιμο ταυτόχρονα είναι εκεί που λέει για φώτα και αντανακλαστικά. Συγκεκριμένα 40 Ευρώ αν δεν έχεις τα απαραίτητα αντανακλαστικά (τροχούς-πετάλια-μπρος και πίσω) και αν δεν έχεις και φώτα μπρος και πίσω. Μόνο βράδυ φυσικά. Μέρα αν κυκλοφορείς δεν χρειάζεται τίποτε.

Πάντως αν πέσεις σε πολύ μ@λ@κ@ ναι βάση του ότι είσαι όχημα μπορεί να σου κόψει πρόστιμο. Αλλά πρέπει να πέσεις σε πολύ ηλίθιο. Το ότι έχω περάσει με κόκκινο και δεν μου έχον πει τίποτε και το ότι πήγαινα με 60 εκεί που είχε όριο 40 και ήταν ο άλλος με την κάμερα δεν σημαίνει τίποτε. Αύριο μπορεί χαλαρά να με σταματήσει και να το φυσάω και να μην κρυώνει.

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

Τα φαναρια ισχυουν για ολους.
Κληση κοβουν ακομη και σε πεζους εαν περασουν με κοκκινο.

chrisvek
Απών/απούσα

για πινακίδες τι βάζουν????Τον αριθμο πλαισίου????Και αντε πες οτι ΟΚ ο Κ.Ο.Κ έχει δίκιο???Πόσο χαζόί πορούν να είναι και να ασχοληθούν με ένα ποδήλατο???Σιγά μην κάνουν και καταδίωξη....Τέσπα...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Το θέμα με την απαγόρευση του να περνας με κόκκινο είτε ως μηχανοκίνητο είτε ως ποδήλατο είτε ως πεζός δεν έγκειται στο οτι εσύ μπορεί να τραυματίσεις κάποιον (θεωρούμε οτι εφοσον το ποδήλατο είναι ένα ήπιο μέσο, δεν τραυματίζεται κάποιος σοβαρά με αυτό) αλλά στο οτι μπορείς κάλλιστα παραβιάζοντας τον ΚΟΚ να προκαλέσεις ατύχημα σε άλλους χρήστες του δρόμου. Πχ να σε δει καποιος τελευταία στιγμή ενω υπολόγιζε πχ. οτι ο δρόμος είναι άδειος, να προσπαθήσει να σε αποφύγει και να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.
Γενικά είναι πολύ εκνευριστικό να βλέπεις μηχανάκια και αυτοκίνητα να περναν με κοκκινο και ας είναι άδειοι οι δρόμοι. Προσπαθώ λοιπόν να μη μπω στην νοοτροπία τους - αν και δεν ειναι λίγες οι φορες που τα παραβιάζω και εγώ.
Αν θελουμε παντως συνύπαρξη με τα αλλα οχήματα θα πρέπει να σεβαστούμε και τον κώδικα κυκλοφορίας των δρόμων.

GiorgosG
Απών/απούσα

Αν ίσχυε ο ΚΟΚ στην πράξη για τα ποδήλατα κι η αστυνομία έκοβε κλήσεις, μόνο από τις δικές μου παραβάσεις θα διπλασιάζοταν το ΑΕΠ. Προκαταβολικά λέω ότι μένω και κυκλοφορώ στο κέντρο της Αθήνας, και σας ρωτάω:

- Πώς γίνεται να κόβεις κλήσεις σε ένα μέσο το οποίο δεν έχει κανένα κατοχυρωμένο νομικά και στην νοοτροπία των υπολοίπων δικαίωμα στο δρόμο?
- Πώς γίνεται να έχω μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα?
- Αγνοούμε ότι στις μεγαλουπόλεις συχνά αναγκαζόμαστε να παραβαίνουμε τον ΚΟΚ για την ασφάλειά μας???
- Σε τόσες παραβάσεις καθημερινά, το ποδήλατο τους έφταιξε?
- Δεν είναι απαράδεκτο το από τη μία εσύ να συμβάλεις στη βιοσιμότητα της πόλης, να μην τη ρυπαίνεις, να την ομορφαίνεις, να ρισκάρεις κάθε μέρα τη ζωή σου και τα πνευμόνια σου με αυτά που αναπνέεις και αντί να φτιάχνουν μέτρα και να δίνουν κίνητρα, να σου κόβουν κλήσεις?

Για αυτούς τους λόγους συνειδητά παρανομώ και αρνούμαι όχι μόνο να πληρώσω ποδηλατική κλήση, αλλά ούτε και να μπω στη διαδικασία έκδοσής της. Δηλαδή, δεν πρόκειται να σταματίσω ούτε σε σήμα, ούτε σε μπλόκο, ούτε σε τίποτα. Δεν τους αναγνωρίζω ηθικά κανένα δικαίωμα πάνω μου όταν είμαι ποδηλάτης.

Κλήση θα δεχτώ να πληρώσω:
- μόνο όταν οι εξατμίσεις των λεωφορείων θα εκπέμπουν τα επιτρεπόμενα,
- μόνο όταν μπούνε ποδηλατικά φανάρια και φτιαχθούν ποδηλατόδρομοι,
- μόνο όταν οι λακούβες στους δρόμους καλυφθούν,
- μόνο όταν ο έλληνας αποκτήσει κυκλοφοριακή αγωγή και οικολογική συνείδηση,
- μόνο όταν επιτραπεί το ποδήλατο στο μετρό,
- μόνο όταν αποκτήσω ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα μέσα

Μέχρι τότε όταν μας σταματάνε σε μπλόκο...
μια γρήγορη πεταλιά, ένα χαμόγελο, μια δόση ελευθερίας και... φύγαμε!

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

mou 8imizei kati vlakes sto bloka pou rotane pws 8a svisoun thn klisi epeidi perasan to kokkino me 200 h giati parkaran wraia kai 8aymasia sto pezodromio k tous enoxlei pou efagan klisi

kati tetoio rotas k esy edw, an den kanw la8os to zitima einai to podilato na antimetwpizete ws oxima? an oxi ok, parte sto se kana parkaki na kanete kiklous. an 8es to podilato na einai oxima k na antimetwpizete sta isia 8a prepei k na trwei kliseis sta isia allios parto k pigene sto parkaki.

malakas vasika einai pou den sou edose klisi, to kokkino einai kokkino. o KOK einai isos gia olous. an 8elete to podilato na paei mprosta tote na iparxei sevasmos k stous kanones allios to podilato 8a ginei mpaxalo opws px. ta mixanakia.

chrispi
Εικόνα chrispi
Απών/απούσα

ελεος με το μπαχαλο σ΄αυτη τη χωρα...ας δωσουμε οι ποδηλατες ενα αλλο δειγμα κυκλοφοριακης αγωγης στους υπολοιπους, σεβομενοι τον ΚΟΚ, κι ας συγκρατηθουμε απο την ευκολια του να κανουμε τα ιδια και χειροτερα...προσπαθω να σταματαω γενικα στο κοκκινο στα φαναρια, κι οταν περιμενω υπομονετικα μαζι με τους υπολοιπους ι.χ.δες και μηχανοπαπακιδες, εχω παρατηρησει οτι με αντιμετωπιζουν και κεινοι καλυτερα...κρατηστε ψηλα το επιπεδο, ρε παιδια, ακομη κι αν ο κοσμος γυρω μας φαινεται να γκρεμιζεται...

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

kala kaneis.
eyxaristieme na eimai sto fanari k na exw stamatisei prin thn diavasi kanonika kai nomima k na exw kana vlaka me mixani apo pisw k na kornarei "kane akri na perasw" k vlakies. tou lew perimene na ginei prasino k pigene opou 8es megale me thn ripomixani sou.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

1.- Πώς γίνεται να κόβεις κλήσεις σε ένα μέσο το οποίο δεν έχει κανένα κατοχυρωμένο νομικά και στην νοοτροπία των υπολοίπων δικαίωμα στο δρόμο?
Αν διαβάσεις τον ΚΟΚ το ποδήλατο αναφέρεται ως όχημα με δικαιώματα και υποχρεώσεις - αλλο αν τα πράγματα έχουν αλλάξει εδώ και πολύ καιρό και χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Επιπλέον, οι πιο παλιοί θα θυμούνται πόσο θέλαμε να καταργηθεί η άδεια κυκλοφορίας στα ποδήλατα, πράγμα που επιτέλους έγινε.

2. - Πώς γίνεται να έχω μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα?
(η ίδια απάντηση με πιο πάνω)

3.- Αγνοούμε ότι στις μεγαλουπόλεις συχνά αναγκαζόμαστε να παραβαίνουμε τον ΚΟΚ για την ασφάλειά μας???
Αυτες ειναι εξαιρέσεις στις οποίες δεν αναφέρεται η παρούσα συζήτηση

4. - Σε τόσες παραβάσεις καθημερινά, το ποδήλατο τους έφταιξε?
Αντε πάλι αυτός ο παράλογος συλλογισμός που επικρατεί πολύ συχνά στις συζητήσεις εδώ στο φορουμ, οτι επειδή υπάρχει το χειρότερο πρέπει να αγνοήσουμε το κακό.

5.- Δεν είναι απαράδεκτο το από τη μία εσύ να συμβάλεις στη βιοσιμότητα της πόλης, να μην τη ρυπαίνεις, να την ομορφαίνεις, να ρισκάρεις κάθε μέρα τη ζωή σου και τα πνευμόνια σου με αυτά που αναπνέεις και αντί να φτιάχνουν μέτρα και να δίνουν κίνητρα, να σου κόβουν κλήσεις?
???? Δεν σου κόβουν κλήσεις με βάση την προσφοράςσου στο κοινωνικό κλπ σύνολο αλλά επειδή έχουν μπεί διεθνείς κανόνες συνύπαρξης των οχημάτων στους δρόμους που πρέπει να τηρούνται. Κακώς περνάν όλοι οι καφροαυτοκινητάδες με κόκκινο και ας έχουν ο,τι δικαιολογία για την ηθική τους και άμεμπτη ζωή τους...

zouzouni
Απών/απούσα

by politicsgr.blog... - 29/11/2008 - 19:21

kala kaneis.
eyxaristieme na eimai sto fanari k na exw stamatisei prin thn diavasi kanonika kai nomima k na exw kana vlaka me mixani apo pisw k na kornarei "kane akri na perasw" k vlakies. tou lew perimene na ginei prasino k pigene opou 8es megale me thn ripomixani sou.

Μπράβο!! Κι εγώ έτσι κάνω, δεν πατάω τις άσπρες γραμμές γιατί εκτός από ποδήλατο έχω και πόδια, σαν πεζός ένα πράμα και καταλαβαίνω πως οι πεζοί δεν είναι ακροβάτες (όπως και οι ποδηλάτες!).
Θέλει προσοχή με τα φανάρια, σχεδόν ποτέ δεν περνάω με κόκκινο και όταν το κάνω κοιτάω να μην έχει μπάτσους, πεζούς, αμάξια...το κάνω δηλαδή μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, πολύ σπάνια!
Μην πατάτε τις άσπρες γραμμές, μην αφήνετε τα μηχανάκια να σας φλομώνουν!

kynhgos77
Απών/απούσα

Εχω περασει πολλα κοκκινα, συνεχιζω και θα συνεχιζω να το κανω. Οχι αερα πατερα, αλλα οταν με παιρνει και με μεγαλη προσοχη. Αυτο οχι γιατι βιαζομαι αλλα αν περιμενω το πρασινο θα ακουω τα γκαζωματα πισω μου και θα περνανε στους κοφτες διπλα μου σπινιαροντας. Οποτε γεια σας με κοκκινο και με φτανετε στο επομενο κοκκινο. Θεμα ασφαλειας μου ειναι. Εχω κινδυνευσει μονο οταν περιμενω το πρασινο. Ακουγετε καπως το ξερω αλλα ετσι ειναι.

spirosta
Απών/απούσα

Συμφωνω με εσένα kynhgos.. Απειρες φορές στα φανάρια μαζεύονται μηχανάκια τα οποία σε περνάνε στο χιλιοστό. Ιδιαίτερα αυτή η κηφισίας είναι άστα να πάνε.

kynhgos77
Απών/απούσα

φιλε ειναι μεγαλο μπερδεμα το πρασινο, το εχω δει πολλες φορες. Μολις αναψει πρασινο επιταγχυνουνε σαν μανιασμενοι για να μην τους πας καροτσακι και ειναι επικινδυνο και σπαστικο. Αν υπηρχε ποδηλατοδρομος και μπορουσα να φυγω με την ησυχια μου τοτε ναι θα περιμενα το πρασινο να ξεκουραστω και λιγο.
Γι αυτο τον λογο γουσταρω και οταν εχει αρκετη κινηση. παω χαλαρα και ταυτοχρονα πιο γρηγορα απο ολους.
Εχω δει με τα ματια μου τζιπ να μην μπορει να μην χωρεσει να περασει ενα μικροτερο αυτοκινητο και να χωνεται με το ζορι να το σμπρωχνει ηθελημενα πλαγια, να το πεταει ενα μετρο παραπερα και να γκαζωνει και να φευγει!!! εμεινα μαλακας!
Δεν γουσταρω να τον εχω αυτον πισω μου και να περιμενω το πρασινο. Την κανω με κοκκινο προσεκτικα και φευγω

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Θα έρθει μπάτσος να με γράψει; Πώς; Να με κυνηγήσει; Έχουν χαζέψει οι μπάτσοι εκεί κάτω; Αν κατάλαβα καλά κάποιοι συμφωνούν κιόλας; Έχετε τρελαθεί τελείως; Και το μικρό Γιωργάκη στη γειτονιά μου που πάει πανω κάτω με το BMX παρόλο που είναι μονόδρομος κι αυτόν δηλαδή;-πρόστιμο;Γιατί αν είναι να φωνάξουμε τον εν λόγω μπάτσο να τον γράψει να κάνουμε και χάζι.

Υ.Γ. Τελικά αυτή τη στολή με κάτι θα την ποτίζουνε δεν εξηγείται αλλίως

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

ο μικρος γιωργακης θα παει να παιξει στο παρκο και το δασος οχι στην κηφισιας. εγω προσωπικα σε ατομο που κανει παραβαση δεν σταματω ποτε να τον αφησω να περασει.

με το ποδηλατο θα πηγαινεις ως οχημα συμφωνα με το ΚΟΚ

Υ.Γ. το εκει κατω δεν το καταλαβα; να γινουμε δηλαδη τριτος κοσμος επειδη ειναι "οι απω πανω";

Fotinos_89
Απών/απούσα

ναι ρε παιδιά, είναι σαν να σε γράφουν όταν σου μαθαίνει ο πατέρας σου να οδηγείς σε χωράφια γιατί δεν έβγαλες φλας, επειδή η ελαστικότητα ισχύει για τέτοιες περιπτώσεις δεν σημαίνει πως πρέπει να ισχύει παντού. Αν σεβόμαστε τον εαυτό μας δεν θα ήμαστε ελαστικοί μαζί του και όπου μπορούμε θα ακολουθούμε τον κ.ο.κ.. Δεν λέω πως εγώ δεν περνάω με κόκκινο μερικές φορρές, ελπίζω σιγά σιγά να τις μειώσω.

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

επειδη με τον Γιωργακη παμε αλλου, θελω να πω οτι δεν εφαρμοζω πιστα τον κοκ αλλα ειμαι αντιθετος στην παραβιαση του κοκκινου σηματοδοτη.
Εκτος βεβαια και εαν ειναι καποιο σημειο που δεν εχει καθολου κινηση.

slayerarg
Εικόνα slayerarg
Απών/απούσα

Είναι μια "εφεύρεση" που υφίστανται για οικονομικούς λόγους.

Εγώ προσωπικά δεν θα έγραφα ποδηλάτη στο κόκκινο.

Αν θέλει να αυτοκτονήσει δικό του πρόβλημα, και το ίδιο ισχύει για ζώνες, κρανη σε μοτοσυκλέτες.

Όταν όμως υπάρχει παράβαση που εγκυμονεί κινδύνους για τρίτους που δε φταίνε,αλκοόλ, ταχύτητα , προσπεράσεις κτλ. θα έλεγα σαν ποινή(αν ήμουν νομοθέτης) στον ΙΧ ή στο μηχανόβιο κατάσχεση οχήματος και διπλώματος εφ όρου ζωής και για να μήν κλαίει δώρο ένα ποδήλατο απο το κράτος δωρεάν (αφου έτσι κι αλλιώς του πήρανε το αμάξι!)

Αλλά όπως είπαμε η κονόμα είναι το πάν με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.

kynhgos77
Απών/απούσα

@slayerarg@podi

οπου και να εφαρμοζοταν αυτο, οι φραγκατοι, οι κονε και ολους αυτους που κοιταζουμε εμεις απο χαμηλα ΔΕΝ προκειτε να πληρωσουν τιποτα και ουτε το διπλωμα θα τους παρουν ουτε το αμαξι. Εμεις για αλλη μια φορα θα βγουμε οι μαλακες της παρεας. Εστω και ενας αν εξαιρεθει απο εναν τετοιο νομο τοτε να μου λειπει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πάντως εγώ νομίζω ότι επειδή κάποιος έβαλε φωτιά και έκαψε την μισή Πελοπόννησο, και δεν τον έχουν συλλάβει ΑΚΟΜΑ, έχω κάθε δικαίωμα να βάλω φωτιά στην αριστερή πλαγιά της Πάρνηθας, να φτιάξω ένα οικοπεδάκι που θέλω να κτίσω το εξοχικό μου.
Άλλωστε είμαι νομοταγής πολίτης και πληρώνω και την εφορία μου κανονικά.

Άρε, τελικά είμαστε Ελληνάρες.

(στην χθεσινή βόλτα - Κυριακή πρωί, με ελάχιστη κίνηση, "κάψαμε" κάποια φανάρια στην παραλιακή. Σε κάποια φάση ένας φίλος λέει "ώπα μάγκες, δεν περνάμε με κόκκινο, υπάρχει περιπολικό πίσω μας, θα φάμε πρόστιμο". Φυσικά το κάψαμε και εκείνο το φανάρι και φυσικά δηλώνω και εγώ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ - όπως επίσης δηλώνω ότι μετά από την ανάγνωση του σχετικού θέματος ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΩ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ)

contact