Αθήνα - Κριτικές καταστημάτων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων

556 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ende_Neu
Εικόνα Ende_Neu
Απών/απούσα

Λοιπόν, ελεύθερο βιδωτό έχω (;), χωρίς να είμαι κ απόλυτα σίγουρος (νομίζω κάτι τέτοιο έχω καταλάβει από τη διάταξη της γραναζιέρας).

Όταν λέω στεφάνι εννοώ ΟΛΟ το στεφάνι, καινούρια όλα (ακτίνες, κέντρο κ.λπ.).

@Scarpedico : Αλυσίδα, άλλαξε αυτή, άλλαξαν όλα (ως δια μαγείας). Το θυμάσαι ακόμα ε ; Έχεις μνήμη καλή :-)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ende_Neu wrote:
Η πρόθεσή μου ήταν να αλλάξω κ το σύστημα ταχυτήτων (από 3χ7 σε 3χ8), αλλά προς τιμήν τους (κ χωρίς μοναδικό κριτήριο το τι θα τσεπώσουν...με απέτρεψαν θεωρώντας ότι δεν θα δω ουσιαστικές διαφορές

Ο λόγος που σε ρωτάω για το βιδωτό ή κασέτα είναι ότι το
βιδωτό 7άρι σε σύγχρονο (135mm) κέντρο είναι ψιλοαποτυχία
για ενήλικο καθώς εύκολα στραβώνει ο άξονας.

Εαν λοιπόν έχεις βιδωτό, από τη στιγμή που σε πήγε σε αγορά
νέου τροχού, είναι χαζομάρα να μην σου βάλει κασέτα που εί-
ναι πολύ πιο ποιοτικό σύστημα και έχεις πολύ περισσότερες
επιλογές.

Ende_Neu
Εικόνα Ende_Neu
Απών/απούσα

Βιδωτό είναι (τελικά) κ βασικά δεν με πήγε, εγώ του το ζήτησα, κυρίως για να ανέβω λίγο σε ποιότητα. Χμ, θα το ξαναδώ αυτό που λες, σε ευχαριστώ κιόλας για την επισήμανση !

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Προσπαθώ γενικώς να ψωνίζω από Ελλάδα ακόμα κι αν τα πράγματα είναι λίγο ακριβότερα γιατί θέλω τα χρήματα μου να τα παίρνει Έλληνας + φυσικά την εξυπηρέτηση,τις συμβουλές κλπ.Αλλά καμιά φορά νιώθεις λίγο κορόιδο που πάνω στην βιασύνη-κ..λα σου δεν το έψαξες λίγο παραπάνω στο ίντερνετ.Συγκεκριμένα πρίν από 2-3 μήνες περίπου αγόρασα σε τιμή προσφοράς στα 635 ευρώ μια κούρσα GTR 5(μέγεθος L)από τον Γατσούλη στην Φιλαδέλφεια και αργότερα τυχαία είδα,ψάχνοντας για κάτι άλλο,πως το παρακάτω Αγγλικό κατάστημα την δίνει με δωρεάν μεταφορικά στα 424 ευρώ.
http://www.probikekit.co.uk/bikes/gt-gtr-series-5-2013-road-bike/1077717...

pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

Δεν είδες καλά...
Το 424.99 είναι GBP (Λίρες Αγγλίας), όχι Ευρώ. Σε ευρώ είναι περίπου 524.4.
Όχι τόσο μεγάλη η διαφορά, ενισχύεις μια τοπική επιχείριση και αποκτάς και σχέση με το ποδηλατάδικο που την αγόρασες (είναι σημαντικό το After Market).

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

pahisjon wrote:
Δεν είδες καλά...
Το 424.99 είναι GBP (Λίρες Αγγλίας), όχι Ευρώ. Σε ευρώ είναι περίπου 524.4.
Όχι τόσο μεγάλη η διαφορά, ενισχύεις μια τοπική επιχείριση και αποκτάς και σχέση με το ποδηλατάδικο που την αγόρασες (είναι σημαντικό το After Market).

Εγώ πάντως στο λινκ που έβαλε ο συμποδηλάτης κανονικά σε euro € μου το βγάζει και δηλώνει πάνω δεξιά ότι αφορά Ελλάδα.

Αυτό που διαφωνώ είναι τα δωρεάν μεταφορικά μια και αναφέρει για uk only...

pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

Τι διαολο.... Μάλλον εγώ δεν είδα καλά... Γράψε λάθος...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

738 Ευρώ την έχει ο Άγγλος, 635 την πήρες από Γατσούλη.

Το ότι ο Άγγλος αποφάσισε να το "σκοτώσει" επειδή του
έχουν μείνει ένα Medium και ένα Large, δε σημαίνει ότι
σε "κλέβει" ο Γατσούλης.

Βέβαια το πρόβλημα είναι στο ότι έδωσες τόσα λεφτά για
να πάρεις 8άρι σύστημα ενώ θα μπορούσες να βρεις σίγου-
ρα 10άρι σε μεταχειρισμένο.

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Η αξία είναι σε ευρώ και τα μεταφορικά είναι δωρεάν γιατί έφτασα ένα κλίκ πριν το πάρω όπου αναγράφει πλήρως το σύνολο με τα μεταφορικά.Επίσης το λέει κι εδώ:http://www.probikekit.co.uk/international-delivery.list
Δεν είπα πως με ''έκλεψε'' κανένας.Φυσικά και είδα την αρχική τιμή του Άγγλου.Απλά ειπά πως εγώ ένιωσα κορόιδο γιατί με καλύτερο ψάξιμο θα είχα γλυτώσει το 1/3 της αξίας που το πήρα η θα είχα πάρει καλύτερα εξοπλισμένο ποδήλατο.

Υ.Γ. Με τα μεταχειρισμένα έχω μια αλλεργία....ειδικά αν δεν είμαι καλός γνώστης του θέματος........

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Με το συγκεκριμενο καταστημα
εχω "ασχημη" εμπειρια.
Απο τη μια δεν ελαβα ποτε αυτο που ειχα παραγγειλει.
Απο την αλλη δεν εχασα τα χρηματα μου.

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Με το συγκεκριμενο καταστημα
εχω "ασχημη" εμπειρια.
Απο τη μια δεν ελαβα ποτε αυτο που ειχα παραγγειλει.
Απο την αλλη δεν εχασα τα χρηματα μου.

Αν ψωνίζεις με PayPal δεν έχεις κανένα πρόβλημα.Ακόμα και με κάρτα μπορείς να αρνηθείς την συναλλαγή αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα εκεί.
Θα ήθελες να μας πεις κάτι παραπάνω για την εμπειρία σου από το συγκεκριμένο κατάστημα;Ευκαιρίας δοθείσης;

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ειναι το ιδιο καταστημα με το x-one
και κανα-δυο αλλα.
Δεν εχω παραπανω να πω.
Πληρωσα μεσω καρτας (debit)
και οχι Paypal
(εχω ξεχασει κωδικους και για να βγαλεις νεο, ειναι ιστορια)
για ενα οχι τοσο μεγαλης αξιας προϊον.
Επικοινωνια υπηρξε.
Και ηταν μια χαρα.
"Δεν ηρθε ακομα", "Ρωτησα στο ταχυδρομιο", κτλ κτλ κτλ
Κανενα παραπονο.
Τυπικος Αγγλος: Δε χανεις τα λεφτα σου, αν δεν πεσεις σε περιπτωση.
Του εδωσα και εγω αβαντα σε χρονο.
Και τελος καλο, ολα καλα.
Εκτος απο το οτι ποτε δεν ελαβα "το πραμα".
Τωρα για τη διαφορα σε χρηματα και μεταφορικα,
δε γνωριζω κατι

nikfor
Απών/απούσα

Γεια σας φίλοι συν ποδηλάτες :)
Ας γράψω και εγώ τις εκτιμήσεις μου για τα ποδηλατικά μαγαζιά και τα service τους που επισκέφθηκα τον τελευταίο χρόνο. Βρίσκω αυτή την ανταλλαγή απόψεων πραγματικά χρήσιμη.

Τσιρίκος


Πωλήσεις
: Άριστη εξυπηρέτηση, ευγενικοί και πρόθυμοι υπάλληλοι (τόσο που δίνουν την εντύπωση πως έχουν περάσει από κάποια ειδική εκπαίδευση). Ποτέ δεν με έκαναν να νιώσω ενοχλητικός ή άσχετος. Ασχολήθηκαν όσο χρειάστηκε και έτσι οι αγορές που έκανα ήταν σχεδόν όλες σωστές. Η ποικιλία νομίζω πως είναι ικανοποιητική. Σε μια περίπτωση που ζήτησα μια μικρή έκπτωση σε ένα ακριβό μπουφάν, ανταποκρίθηκαν θετικά. (θα ξαναπάω μετά χαράς)
Service: Προβληματικό. Υφάκι και έλλειψη ευγένειας σε ενοχλητικό βαθμό. Στο δωρεάν «πρώτο service” δεν έλεγξαν ούτε τα στοιχειώδη. Στην ευγενική παρατήρηση που τους έκανα για την προβληματική αλλαγή ταχυτήτων, έλαβα μπόλικες δικαιολογίες και θεωρίες για κακή χρήση από αρχάριους ποδηλάτες (σαν και μένα). Στην ίδια ώρα θα μπορούσαν να είχαν κάνει απλώς τις ρυθμίσεις. Σε δεύτερη και τρίτη επίσκεψη εισέπραξα το ίδιο υφάκι και όταν ρώτησα για μια σοβαρή αναβάθμιση ταχυτήτων, κασέτας κλπ έλαβα εντελώς αόριστες απαντήσεις, οπότε δεν ξαναπάτησα (στο service)

wheelmania

Πωλήσεις: Πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά (οι περισσότεροι στα επίπεδα του Τσιρίκου) με προθυμία και ευγένεια. Ικανοποιητική ποικιλία και ο,τι δεν υπήρχε το παρήγγειλαν και με πήραν τηλέφωνο μόλις ήρθε. Και εδώ μου έκαναν μια μικρή έκπτωση που ζήτησα σε ένα ακριβό αξεσουάρ. Γενικά θετική η εικόνα (θα ξαναπάω μετά χαράς)
Service: Και εδώ πρόβλημα. Στα μικρά πράγματα και αξεσουάρ που εξυπηρετούν οι βοηθοί του service, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει μόλις χρειαστεί να κάνει τη δουλειά ο «μάστορας». Και εδώ υφάκι και εδώ αόριστες απαντήσεις και εδώ απροθυμία για άμεση εξυπηρέτηση. Σε μια φάση που ζήτησα αλλαγή τροχού (όχι πλέξιμο, απλή αντικατάσταση) ο μάστορας με κοίταξε σαν να ήμουν εξωγήινος! «Θα το φέρετε, θα το αφήσετε και θα το πάρετε την επόμενη μέρα» κλπ. Δοκίμασα και άλλη φορά όταν στο μαγαζί υπήρχε ησυχία αλλά και πάλι ... δεν. Γενικά ακόμα και εάν έχουν 1000 δίκια σε θέματα προγραμματισμού, θα προτιμούσα μια πιο φιλική αντιμετώπιση. Στο τμήμα του service δεν θα ξαναπάω.

Cyclist

Πωλήσεις: Α, δεν ξέρω τι να πω! Ίσως να έπεσα σε μια κακή στιγμή, αλλά αποκόμισα τις χειρότερες εντυπώσεις. Ξεκίνησα με πολύ κέφι από την άλλη άκρη του νομού Αττικής για να πάω να πάρω κάτι ρουχαλάκια που είχαν σε προσφορά.
Όταν τόλμησα να ρωτήσω μήπως θα μπορούσα να συνδυάσω ένα από αυτά τα ρούχα με ένα απλό δικό μου φλις (για να εξοικονομήσω κάποια χρήματα) έλαβα μια τόσο απαξιωτική απάντηση («τι να σας πω κύριε, αυτά που θέλετε να κάνετε είναι πατέντες, και δεν τα εγκρίνω»). Το δε ύφος του πωλητή ... κατάπτυστος ένιωσα που τόλμησα να κάνω αυτή την ερώτηση.
Κατέβηκα στον κάτω όροφο να ρωτήσω για ποδηλατάκι, οπότε συνάντησα και εκεί απροθυμία και υφάκι. Οι δυο πωλητές του ισογείου δυσανασχετούσαν για κάποιον τρίτο πωλητή που «λουφάριζε» στο υπόγειο και δεν ερχόταν να εξυπηρετήσει τους πελάτες! (εγώ και ένα ζευγάρι ήμασταν «οι πελάτες). «Καλά, δεν πειράζει, μια απλή ερώτηση ήθελα να κάνω» τους είπα, γιατί ένιωσα σαν βάρος και έφυγα άπρακτος.
Ίσως θα πρέπει να τους δώσω μια ευκαιρία ακόμα γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι αυτή η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μάλλον στάθηκα άτυχος.

Κυρ-Κώστας στο Π. Φάληρο.
Πωλήσεις: Δεν υπάρχουν. Κάποια αναλώσιμα, κάποια παιδικά ποδήλατα, κάποια μεταχειρισμένα, αλλά ως εκεί. Στον κυρ-Κώστα θα πας για service.
Service. Αν και αρχικά ενθουσιάστηκα με τον παλιάς κοπής μάστορα, και έκανα πολλά πράγματα στα ποδηλατά μου, στην πορεία κατάλαβα πως είναι καλός για μαστορέματα, πατέντες, ανακατασκευές, αλλά όχι για ένα σύγχρονο service ποδηλάτου. Δηλαδή, οι απαντήσεις «φέρτο και θα σου βάλω μια καλή κασέτα» νομίζω πως δεν στέκουν πια στην εποχή μας που ο πελάτης θέλει να ξέρει μάρκα, τύπο και τεχνικά χαρακτηριστικά των ανταλλακτικών του. Επίσης έκανε και κάποιες ανούσιες «αναβαθμίσεις» που αποδείχθηκαν πεταμένα χρήματα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ο κυρ-Κώστας είναι συμπαθέστατος και θα πηγαίνω για τα πιο μικρά πράγματα. Για μεγάλες αναβαθμίσεις όχι.

Cycleplus

Πωλήσεις: Μικρή ποικιλία στα ποδήλατα σε βαθμό προβληματικό. Καλύτερη η κατάσταση στα αξεσουάρ αλλά και πάλι λίγα. Μεγάλο ατού οι άνθρωποι. Συμπαθέστατοι, (όλοι ποδηλάτες), και τόσο φιλικοί που ένιωσα εντελώς άνετα.
Μου έδωσαν αμέσως ποδήλατα (και τα προσωπικά τους) να τα πάω μια βόλτα, κάτι που σε κανένα μαγαζί δεν γίνεται με τέτοια άνεση. Τους λείπει αυτός ο επαγγελματικός αέρας των άλλων, αλλά ίσως αυτό να είναι τελικά πλεονέκτημα (αρκεί να επιβιώσουν εμπορικά). Θα ξαναπάω μετά χαράς, αν και δεν ξέρω τι θα γίνει αν θελήσω κάποια ποδήλατα που δεν έχουν.
Service: Επιτέλους ένα ικανοποιητικό service, χωρίς υφάκι και με – σχετική – προθυμία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως στην ερώτηση για μια σοβαρή αναβάθμιση, ο πωλητής συνεργάστηκε με το μάστορα και μου έδειξαν όλα τα ανταλλακτικά με τα κουτιά τους, μου πρότειναν εναλλακτικές λύσεις και μου έδωσαν πολύ συγκεκριμένη προσφορά. Δυο τρεις εργασίες έχω κάνει ως τώρα και είμαι τόσο ευχαριστημένος που μπορώ να υπομείνω τα άθλια λαϊκά που ακούει από το ραδιοφωνάκι του ο μάστορας :-p . Θα ξαναπάω και εύχομαι να μη χαλάσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης.

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα διαπιστώσεις μου. Τα μαγαζιά είναι πολλά, οι υπάλληλοι πολλοί και ίσως αυτά που γράφω να μην ισχύουν στην πραγματικότητα. Περιγράφω απλώς την εικόνα που εγώ αποκόμισα τις φορές που πήγα. Όπως και να έχει, νομίζω πως η υποκειμενική γνώμη του καθενός μας χτίζει σιγά σιγά κάποια αξιόπιστα στατιστικά.

:-)

Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Καλημερα σε όλους, μάλλον χρειάζομαι σέρβις στο shimano μου, εξουσιοδοτημένο σέρβις ειναι Κεφαλας πειραια, top cycles περιστέρι και τσιρικος. Μαζί με το σέρβις ίσως χρειαστεί και αλλαγή αλυσίδας. Από μερικά τηλέφωνα που έκανα ο πιο γνωστής μου φάνηκε το top cycles περιστέρι και ο τσιρικος, απλά το μαγαζί στο περιστέρι ήταν και το ακριβότερο. Κάποιος με ανάλογη εμπειρία, γνώμες ?
Ευχαριστώ Γιάννης

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...μπορει να γινει με διαφορους τροπους.
Δεν ειναι το ιδιο αποτελεσματικοι ολοι, διαφερουν σε διαρκεια και βαθμο δυσκολιας, και λογικο ειναι να υπαρχει και η αναλογη χρεωση.
Παντως, ο συνιστωμενος τροπος απο τη Shimano, το γνωστο oil bath, ειναι ο πιο συντομος κι ευκολος τροπος, αλλα οχι κι ο καλυτερος.
Συμφωνα με αυτον, λυνεται/αποχωριζεται το "καβουκι" (hub shell) απο τα "εντοσθια" και τον αξονα μαζι(δηλαδη ο αξονας και τα υπολοιπα εντοσθια βγαινουν σαν μια μοναδα, και δεν λυνονται περαιτερω), βουτιουνται στο λαδι της Shimano (καποιο ειδος βαλβολινης), και κατοπιν αφου στραγγισει για λιγο απο το λαδι, προστιθεται το ασπρο γρασσο της Shimano στον αριστερο κωνο και το δεξι ball race, και οσο μπορεσει να εισχωρησει στο μηχανισμο, και ξανακλεινει.
Ετσι ομως δεν γρασσαρεται ο δεξις κωνος, και κυριως δεν καθαριζονται επαρκως τα διαφορα μερη του μηχανισμου, ουτε μπορουν να λιπανθουν με το γρασσο ολα τα εξαρτηματα.
Ειναι σωστοτερο να λυνεται ολος ο μηχανισμος εις τα εξ'ων συνετεθη, να πλενεται/καθαριζεται εξωνυχιστικα καθε εξαρτημα, να ελεγχεται για τυχον φθορες, και κατοπιν να λιπαινεται με γρασσο της Shimano και βαλβολινη, και να μονταρεται και να ρυθμιζεται οπως πρεπει.
Αυτο ομως διαρκει πολυ περισσοτερο, και ειναι πιο δυσκολο και πολυπλοκο, και φυσικο ειναι να χρεωνεται διαφορετικα.
Δεν ξερω αν το κανει βεβαια κανεις αυτο εδω (πολυ αμφιβαλλω), αλλα καλου-κακου, κανε μια ερωτηση να δεις τι θα σου πουν. Ισως η διαφορα τιμης, να οφειλεται σε αυτο (λιγο απιθανο βεβαια, αλλα ποτε δεν ξερεις).
Μπορεις βεβαια να ρωτησεις πως γινεται το service, και τι περιλαμβανει αυτο, κι ισως ετσι μπορεσεις να βγαλεις καποια ακρη.
Πληροφοριακα, συχνα παρουσιαζονται φθορες κυριως στους κωνους και το δεξι ball race, ειδικα αν το ποδηλατο κυκλοφορει σε βροχερο/υγρο περιβαλλον, η αν παραμελειται το service του.
Επισης, στα εδω καταστηματα δεν υπαρχουν διαθεσιμα ανταλλακτικα αν παρ'ελπιδα προκυψει κατι, και θα πρεπει να στραφει κανεις σε ιντερνετικες πηγες για την προμηθεια τους. Η Shimano δεν πουλαει επισημως ανταλλακτικα γι'αυτα τα κεντρα, και τα καταστηματα αυτο που προτεινουν (στην καλυτερη περιπτωση) αν υπαρξει καποιο προβλημα δυσλειτουργιας, ειναι η αλλαγη των εντοσθιων σαν μοναδα.
Υπαρχουν ομως καποια ιντερνετικα μαγαζια που διαθετουν καποια ανταλλακτικα γι'αυτα, κι ετσι (αν ειναι κανεις τυχερος και υπαρχει το συγκεκριμενο ανταλλακτικο που του χρειαζεται), επισκευαζει το hub του, και συνεχιζει.
Αυτα τα ολιγα, ελπιζω καπως να βοηθησα.
Edit:
Επειδη ομως αυτο το σχολιο δεν εχει θεση εδω, παρακαλειται οποιος μπορει, να το μεταφερει στην καταλληλη ενοτητα, μαζι ισως με την ερωτηση για το service των Nexus 8.

Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την βοήθεια δυστυχώς και οι τέσσερις αντιπρωσοποι μόνο μπάνιο σε λάδι κάνουν , και αυτό ειναι που φοβάμαι ότι θα γίνει ενα μπάνιο σε λάδι μόνο και ο θεός βοηθός.
Ευχαριστώ και πάλι
Γιάννης

Eternal
Απών/απούσα

Καλησπερα παιδια νεος στο φορουμ και ειπα να γραψω και εγω την κριτικη μου και να σας συστιθω Βαγγελης λεγομαι απο Αθηνα. Στο θεμα μας λοιπον προχτες ψαχνωντας για ενα καλο ποδηλατο επεσα σε ενα καταστημα στην Νεα Ιωνια το ποδηλατο που μου αρεσε ειταν της Ideal strobe disc του 12. Φανταζομαι οτι ισως να εχετε καταλαβει για ποιο καταστημα μιλαω απλα δεν θελω να γραψω το ονομα γιατι ακομα δεν το εχω στα χερια μου( ποδια μου χεχε) Θελω οταν το παραλαβω με τα βασικα που ξερω να δω πως θα εχει στηθει..Μεχρι τωρα ομως και τηλεφωνικα και με email η επικοινωνια ειταν φοβερη οπως επισης και στο καταστημα οπου πηγα για να δω εντελει τι κανει για μενα και παροτι δεν ειχε το μοντελο που ηθελα βρηκα για το ιδιο μοντελο μονο που ειναι του 13 με μετρησε για υψος μου ειπε τι πρεπει να προσεξω στην αγορα που θα κανω και παροτι ειμαι σχεδον ανιδεος και μπορουσε να μου δωσει οτι ηθελε παραυτα μου προτεινε και ετοιμοπαραδοτο ποιο φτηνο anyway αναμονη μεχρι της 28 του μηνα οπου και λογικα θα το εχω.

filam
Απών/απούσα

Νομίζω ότι κατάλαβα αλλά δεν θυμάμαι το όνομα αυτή τη στιγμή! Τα Ideal θεωρούνται αρκετά καλα, ωστόσο εγώ κοιτούσα για ένα της Dahon το οποίο να σπάει κι ολας για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση. Μάλλον πάω για το DAHON ESPRESSO. Θέλω όμως να δω και 2 - 3 ακόμα μοντέλα!

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ότι και να πω για το Λουκά ειναι λίγο.
Είναι η 2η φορά που πήγα στο μαγαζί του. Η πρώτη ήταν για αγορά ρούχων.
Αυτή τη φορά πήγα όμως γιατί έπρεπε να βρω κάποιον να με βοηθήσει σε ένα ατύχημα που είχα, όταν στην άδεια παραλιακή (απογευμα/μέρα) και ενώ ήμουν δεξιά ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ έπεσε ένα μηχανάκι στην πίσω ρόδα μου και μου την αναπαρήγαγε...(τη γ@μησε δηλαδή)
Αφού μίλησα με άλλο γνωστό μαγαζί στο κέντρο και δεν εβγαλα καμία ακρη αφού ο τύπος βαριόταν να μου σετάρει ακριβώς ίδιο τροχο έκανα επαφή με τον Λουκά.
ΝΤΑΞ...δεν χρειάστηκε να τελειώσω την ιστορία. ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ όποτε θες και για όσο θες. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Το πάω λοιπόν απο εκει και απο ταυτόχρονη ερευνα απο εμένα και τον ίδιο το στεφάνι δεν ειναι διαθέσιμο απο τον ΑΣΤΡΑΧΑΝ εισαγωγέα, (μεγάλη αγενέστατη αλυσίδα)
Οπότε μου λεει, θα του πούμε να πάμε για 2 νέους τροχους και ίσως κατώτερους (αφού έχουμε μπλέξει με ασφαλιστική...γαμώ τη φάρα τους)
Ωστόσο, είχα κάνει επαφή με το rose de που μου είχε στείλει πέρυσι τους τροχούς και μου έδωσε τιμή για τον ακριβως ίδιο τροχο... του το λέω του Λουκά και μου λέει super εκτύπωσε την προσφορά και οταν έρθει ο εμπειρογνώμονας θα του δώσω την προσφορα.
Πως θα του τη δώσεις ρε Λουκά, αφού ειναι κομπλε ο τροχός με πλέξιμο και εργασία και όλα. Εσύ πως θα βάλεις το κόστος σου?
Ποιο κόστος μου ρε μου λεει. Δεν με νοιάζουν τα 15 ε του πλεξίματος. Να εξυπηρετήσω θέλω, να πάρεις τον τροχό σου.
Εντάξ, εκεί έμεινα λίγο μαλάκ@ς.
Απο χτες που έγινε αυτό του μεταφέρω τα νέα απο την ασφαλιστική σε 15τηλέφωνα και ο τύπος κάθε φορά ειναι θετικός και εξυπηρετικός και ευγενικός και δείχνει οτι θέλει να βοηθήσει. Θα μείνει το ποδήλατο στο χώρο του σχεδον μία εβδομάδα.
Και ξέρει οτι μένω Άλιμο και δεν θα τραβιέμαι μέχρι εκει...κάτι βεβαια από ηθικής πλευράς θα αλλάξει αφού έχω ενθουσιαστεί με τον τύπο.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Αϊβατίδης Παντελης, ηθικός, δάσκαλος, εξυπηρετικός , δοτικός
ό,τι και να πώ λίγα είναι!
Τον ευχαριστώ!

atomgr
Εικόνα atomgr
Απών/απούσα

Όντως ο Λουκάς δεν παίζεται με τίποτα.Με έχει σώσει άπειρες φορές και στεναχωριέμαι που είναι μακριά μου και δεν μπορώ να τα κάνω όλα εκεί.
Και άλλοι είναι ωραίοι τύποι αλλά ό Λουκάς εκτός από τρομερό παιδί ξέρει πολύ καλά τη δουλειά.
Θα σου πω σκηνικό. Ψάχνω να πλέξω τροχούς για το ατσάλι και πάω σε αυτόν. Ξέρει ότι είμαι ρέστος και μου λέει "δεν σου πλέκω δε σε συμφέρει θα πας σε αυτόν σε αυτόν ή σε αυτόν και θα πάρεις αυτούς ή αυτούς"
Τεράστιος μάγκας.
Γι αυτό Endura και ξερό ψωμί.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Κάτι πρέπει να συμβαίνει, δεν εξηγείται αλλιώς.

Έχω πάει σε δυο ποδηλατάδικα (Ν. Ερυθραία και Χολαργό)
ζητώντας φακαρόλες για στεφάνι κούρσας 14c εσωτερικής
διαμέτρου. Στο πρώτο μου έδωσαν φακαρόλα 22c, στο δεύ-
τερο 20c.... μιλάμε για μεγέθη trekking.

Στο πρώτο είχα και το στεφάνι μαζί και ενώ έβλεπε ότι
υπερκάλυπτε όλο το στεφάνι (πόσο μάλλον τα 14c του ε-
σωτερικού καναλιού που μας ενδιαφέρουν), επέμενε ότι
αυτή είναι η σωστή διάσταση.

Στο δεύτερο είχαμε τρελή στιχομυθία τόσο με τον πωλητή
όσο και με τον τεχνικό ότι δεν έχουν ξανακούσει για τό-
σο λεπτά στεφάνια (πολύ σπάνιο το 14c σε κούρσα :P) και
ότι δεν παίζουν πιο λεπτές ταινίες και το πολύ πολύ να
"πετάνε λίγο τα πλαϊνά".

Και στις δυο περιπτώσεις τις πήρα τις ταινίες διότι έχω
να τις βάλω σε trekking στεφάνια απλά η ασχετοσύνη τσα-
κίζει κόκκαλα. Άλλο ένα Χ στην ελληνική αγορά, τώρα θα
πρέπει να παίρνω και φακαρόλες από εξωτερικό....

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...φακαρολες της Michelin στους ΦΤΠ 622 Χ 16 mm.
NOS. Αν νομιζεις οτι σου κανουν...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Θα περάσω τώρα στο φεύγα και από Τσιμπάλη στο Βύρωνα,
αν δεν έχει ούτε εκεί τότε τα λέμε Τρίτη από ΦτΠ για
τις Michelin.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Δημήτρης Ηλιούπολη, πάντα ήρεμος, μειλίχιος, γνώστης
Αναπαλαιώνει λαμπρέτες, σόλεξ,
http://bikewaygr.blogspot.gr/

ό,τι περπατάει και κυλάει!
Άριστος, όσες φορές πήγα

ndimensi
Εικόνα ndimensi
Απών/απούσα

Τυχαία σταμάτησα πριν μερικούς μήνες στο maroussibikes που βρίσκεται στο κέντρο του Αμαρουσίου. Αν κατάλαβα καλά ο άνθρωπος εκεί τρέχει μόνος του το μαγαζί, αλλά η προθυμία του να σε εξυπηρετήσει κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις. Τελικά δεν αγόρασα κάτι από εκεί, αλλά μπήκε στην προσωπική λίστα με τα ποδηλατάδικα.

Για το cyclist δεν θα αναιρέσω τα καλά σχόλια που έχω γράψει στο παρελθόν, αλλά έχω παρατηρήσει ότι εξακολουθούν να κάνουν κουτοπονηριές. Για παράδειγμα, πήγα να πάρω μια τρόμπα, ο πωλητής με εξυπηρέτησε μια χαρά και μετά πάει να μου "σπρώξει" την τρόμπα που είχε για δείγμα και είχε σημαδάκια σε ένα δυο σημεία. Έτυχε να της ρίξω μια ματιά και τον ρώτησα αν έχει άλλη να μου δώσει. Τελικά κατέβηκε προς το υπόγειο και έφερε μία σε συσκευασία. Αχρείαστο φάουλ αυτό...

Για τους τεχνικούς στο cyclist ο ένας από τους δύο είναι εξαιρετικός άνθρωπος και τεχνίτης. Ο άλλος, προσωπικά δεν μπορώ να τον καταλάβω πώς σκέφτεται ή τι σκέφτεται όταν σε βλέπει με ένα ποδήλατο για επισκευή. Ως γνωστό, κάποιος που μπορεί να μην γνωρίζει από τεχνική συντήρηση ενός ποδηλάτου δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν καταλαβαίνει το ξεφορτωτικό στυλάκι... Φάουλ επαναλαμβανόμενο και κίτρινη κάρτα.

Όσον αφορά για το topodilato.gr δυστυχώς με απογοήτευσαν. Αρχικά με κέρδισαν ως πελάτη με το χρόνο που μου αφιέρωσαν και με την γενικότερη προθυμία τους όταν έκανα την έρευνα αγοράς. Μετά από αρκετό ψάξιμο σε διάφορα ποδηλατάδικα κατέληξα να αγόρασω από το μαγαζί αυτό ένα ποδήλατο.
Δυστυχώς, το ενδιαφέρον τους τελείωσε με την εξόφληση του ποδηλάτου. Έχω μια ντουζίνα αρνητικές εικόνες από εκείνη την ημέρα. Κρίμα κύριοι... Κόκκινη κάρτα!

easywheels
Απών/απούσα

Αγαπητέ ποδηλάτηςΒ.Π, βλέποντας ότι πραγματοποίησες την ΑΠΕΙΛΗ σου να ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΙΣ το κατάστημα στα forum δεν μπορώ παρά να σου απαντήσω προς ενημέρωση των φιλοξενούμενων.
Πράγματι χρεώθηκες 15 € για αντικατάσταση πίσω άξονα, τακάκια και τις απαραίτητες ρυθμίσεις ταχυτήτων, φρένων(τα τακάκια πράγματι προέκυψαν εκ των υστέρων. Παρέλαβες το ποδήλατό σου χωρίς να κάνει κανένα θόρυβο και δεν είχες καμία διαφωνία για το κόστος. Δεν αρνήθηκα να δώ το θόρυβο του πίσω κέντρου όταν ξαναεμφανίστηκε επειδή όπως αναφέρεις το ποδήλατό σου δεν είναι περιοπής, αλλά λόγω της ΕΠΙΘΕΣΗΣ και των ΑΠΕΙΛΩΝ σου για ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ του καταστήματος σε FORUM που σε φιλοξενεί, θίγοντας με πλέον προσωπικά. Δικαίωμά σου είναι να αγοράσεις από όπου θέλεις τα υλικά και να τα τοποθετήσεις και όπου εσύ επιλέξεις και με ότι τιμή συμφωνήσεις. Δεν δικαιούσαι όμως εκ των υστέρων να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θέλεις για την ικανοποίηση του εγωισμού σου ...και μάλιστα ανώνυμα. Για την ποιότητα των υπηρεσιών μας μιλάνε οι πελάτες μας, πολλούς από αυτούς γνωρίζεις και κάνεις ποδήλατο μαζί τους, και τελικά σε σύστησαν σε εμάς. Δεχόμαστε κριτική που τελικά μας κάνει καλύτερους, όχι όμως προσωπικές επιθέσεις και ΑΠΕΙΛΕΣ. Πάνος Γεωργιάδης.

easywheels
Απών/απούσα

Αγαπητέ ποδηλάτηςΒ.Π, βλέποντας ότι πραγματοποίησες την ΑΠΕΙΛΗ σου να ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΙΣ το κατάστημα στα forum δεν μπορώ παρά να σου απαντήσω προς ενημέρωση των φιλοξενούμενων.
Πράγματι χρεώθηκες 15 € για αντικατάσταση πίσω άξονα, τακάκια και τις απαραίτητες ρυθμίσεις ταχυτήτων, φρένων(τα τακάκια πράγματι προέκυψαν εκ των υστέρων. Παρέλαβες το ποδήλατό σου χωρίς να κάνει κανένα θόρυβο και δεν είχες καμία διαφωνία για το κόστος. Δεν αρνήθηκα να δώ το θόρυβο του πίσω κέντρου όταν ξαναεμφανίστηκε επειδή όπως αναφέρεις το ποδήλατό σου δεν είναι περιοπής, αλλά λόγω της ΕΠΙΘΕΣΗΣ και των ΑΠΕΙΛΩΝ σου για ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ του καταστήματος σε FORUM που σε φιλοξενεί, θίγοντας με πλέον προσωπικά. Δικαίωμά σου είναι να αγοράσεις από όπου θέλεις τα υλικά και να τα τοποθετήσεις και όπου εσύ επιλέξεις και με ότι τιμή συμφωνήσεις. Δεν δικαιούσαι όμως εκ των υστέρων να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θέλεις για την ικανοποίηση του εγωισμού σου ...και μάλιστα ανώνυμα. Για την ποιότητα των υπηρεσιών μας μιλάνε οι πελάτες μας, πολλούς από αυτούς γνωρίζεις και κάνεις ποδήλατο μαζί τους, και τελικά σε σύστησαν σε εμάς. Δεχόμαστε κριτική που τελικά μας κάνει καλύτερους, όχι όμως προσωπικές επιθέσεις και ΑΠΕΙΛΕΣ. Πάνος Γεωργιάδης.

easywheels
Απών/απούσα

ποδηλατηςΒ.Π. wrote:
Κριτική για easywheels, άγαλμα Μητέρας Νέα Ιωνία.

Πρίν να ξεκινήσω την κριτική θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το μαγαζί άνοιξε το 2011 και πρίν ο ιδιοκτήτης δούλευε στον Γερμανό- Cosmote κάτι το οποίο πληροφορήθηκα εκ των υστέρων...

Ένας μόνο τεχνικός-πωλητής ο ιδιοκτήτης ο οποίος θα προσπαθήσει να σου πουλήσει πάντα κάτι παραπάνω με απώτερο σκοπό το κέρδος.

Επίσκεψη για αλλαγή πίσω άξονα, κόστος 10 ευρώ. Παίρνει την πρωτοβουλία να αλλάξει και τα πίσω τακάκια (PROMAX) κόστος 5 ευρώ. Μετά απο 2 ημέρες εμφανίστηκε το πρόβλημα με τον άξονα ξανά.

Επίσκεψη ξανά στο μαγαζί, αρνήθηκε να το δει το ποδήλατο με την δικαιολογία οτι φταίει το ποδήλατο-δεν είναι περιοπής. Όταν του παραπονέθηκα πώς τα ίδια τακάκια τα είχε ο Τσιρίκος 2 ευρώ, απαντάει κυνικά πως αυτές είναι οι τιμές του, εάν σαρέσουν εάν δε θές σήκω και φύγε. Την πρωτοβουλία όμως να τ’άλλάξει αυτός την πήρε για να αυξήσει τον λογαριασμό.

Πληροφοριακά τα τακάκια στο ebay αρχίζουν από 1.2 ευρώ-σκέψου τι βγάζουν οι μαγαζάτορες στο Ελλαδιστάν.

Οι τιμές στο site του για το service ειναι παραπλανητικές και απαράδεκτες, π.χ. για συντήρηση μεσαίας τριβής χρεώνει 15 ευρώ όταν άλλοι χρεώνουν 5.(Piranhas Μαρούσι)
Η διαφορά : ο ένας είναι στο χώρο όυτε 3 χρόνια, ενώ ο άλλος 23.

Τοποθέτηση ανταλλακτικών 30 ευρώ την ώρα ! Ποιός είναι ο Κορρές των ποδηλάτων ;
Tόσα ακριβώς ζητάει για το service στο site του, όταν ο Τσιρίκος στο Ψυχικο χρεώνει 20 ευρώ για αλλαγή ταχυτήτων, εμπρόσθιου και οπίσθιου εκτροχιαστή, κασέττα, ανάπτυξη, οδηγό αλυσίδας, δίσκο ανάπτυξης, κλπ....

Τι να περιμένεις από άνθρωπο που μόνο κινητά ξέρει να πουλάει και η μόνη επαφή με το ποδήλατο ειναι καθαρά και μόνο από χόμπυ?

Ελπίζω να σώσω άλλα υποψήφια θύματα. Τα σχόλια και οι επιλογές δικές σας.

...και μην ξεχνάμε το κινητό θέλει το Γερμανό του και το ποδήλατο τον μάστορα του, ευτυχώς δεν ταυτίζονται και τα δύο.


Αγαπητέ ποδηλάτηςΒ.Π, βλέποντας ότι πραγματοποίησες την ΑΠΕΙΛΗ σου να ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΙΣ το κατάστημα στα forum δεν μπορώ παρά να σου απαντήσω προς ενημέρωση των φιλοξενούμενων.
Πράγματι χρεώθηκες 15 € για αντικατάσταση πίσω άξονα, τακάκια και τις απαραίτητες ρυθμίσεις ταχυτήτων, φρένων(τα τακάκια πράγματι προέκυψαν εκ των υστέρων. Παρέλαβες το ποδήλατό σου χωρίς να κάνει κανένα θόρυβο και δεν είχες καμία διαφωνία για το κόστος. Δεν αρνήθηκα να δώ το θόρυβο του πίσω κέντρου όταν ξαναεμφανίστηκε επειδή όπως αναφέρεις το ποδήλατό σου δεν είναι περιοπής, αλλά λόγω της ΕΠΙΘΕΣΗΣ και των ΑΠΕΙΛΩΝ σου για ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ του καταστήματος σε FORUM που σε φιλοξενεί, θίγοντας με πλέον προσωπικά. Δικαίωμά σου είναι να αγοράσεις από όπου θέλεις τα υλικά και να τα τοποθετήσεις και όπου εσύ επιλέξεις και με ότι τιμή συμφωνήσεις. Δεν δικαιούσαι όμως εκ των υστέρων να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θέλεις για την ικανοποίηση του εγωισμού σου ...και μάλιστα ανώνυμα. Για την ποιότητα των υπηρεσιών μας μιλάνε οι πελάτες μας, πολλούς από αυτούς γνωρίζεις και κάνεις ποδήλατο μαζί τους, και τελικά σε σύστησαν σε εμάς. Δεχόμαστε κριτική που τελικά μας κάνει καλύτερους, όχι όμως προσωπικές επιθέσεις και ΑΠΕΙΛΕΣ. Πάνος Γεωργιάδης.

klosnic7
Εικόνα klosnic7
Απών/απούσα

καλησπερα και απο μενα,πριν λιγο καιρο αγορασα ενα ποδηλατο απο τον δριμαλας bikes στην καλλιθεα.μπαινω του λεω θελλω να δω trekking ποδηλατο μου δειχνει μερικα δεν μου αρεσαν,φτανουμε στο moovic ideal,μου λεει αυτο εχει 320 στο αφηνω 280.ολα τα καταστηματα το εχουν 280(στο σιτε του στο μεταξυ το εχει και αυτος 280.μην τα πολυλογο μου το αφησε 270 και τσιναγε κιολας να μου το δωσει να το κανω βολτα πρωτα αυτο ασχολιαστο..μου εκοψε αποδειξη 210(χωρις κανα φωτακι δωρο κανα παγουρι κατι τελος παντων για την κοροιδια και μονο)..λιγες μερες μετα του το πηγα να δει κατι στην μεσαια τριβη που ηταν απατη και ετριζε,αυτο ποθ ειχε να κανει ηταν να βγαλει ενα αυτοκολητο απο τον δισκοβραχιωνα,το αυτοκολλητο μ λεει ειναι που βρισκει στα δοντια του δισκοβραχιωνα..δεν εχει ιδεα απο ποδηλατα ειναι γυφτος και κοροιδευει κοσμο.1 μηνα μετα ενδιαφεροταν φιλος να αγορασει ποδηλατο και ειπα να παω απο κει να δω το συγκεκριμενο ποδηλατο που ηθελε ο φιλος να μ κοψει κανα 40-50 μιας και σε ενα μηνα θα επερνα 2 ποδηλατο απο τον ιδιο.το ποδηλατο ειχε 320 και μου το αφηνε 300 ευρω.απληστος,γυφτος και κουτοπονηρος ο χειροτερος ποδηλατας που εχω δει

contact