Εκδοση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη σε 3+1 βήματα

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Και μιας που πρόσφατα παρέλαβα την νέα ταυτότητα αιμοδότη, γράφω τη διαδικασία τώρα που την έχω φρέσκια στο μυαλό μου. Αν χρειαστείτε βοήθεια ή έχετε απορίες, σχολιάστε ελεύθερα.

1ο Βήμα

Σε κάποια αιμοδοσία, στο έντυπο αιμοδοτη που συμπληρώνουμε, εκτός από την ομάδα ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και τον ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ της ομάδας 13931, πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή πως θέλουμε να εκδοθεί ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ. Δείτε την εικόνα που ακολουθεί. Στο ίδιο έντυπο ήδη έχουμε συμπληρώσει κινητό τηλέφωνο ή/και e-mail. Η διαδικασία του να δώσουμε αίμα δεν αλλάζει.

2ο Βήμα

Στο επόμενο διάστημα, στο e-mail ή στο κινητό έρχεται μηνυμα με κάποιον κωδικό που μας επιτρέπει να γραφτούμε στο website του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (https://blooddonorregistry.gr/). Αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εγγραφής (κάτι πολυ συχνό αφού το όλο σύστημα είναι εξωφρενικά περίπλοκο) ζητάμε βοηθεια τηλεφωνώντας στο help desk και ξεκαθαρίζουμε τη κατάσταση.
Αφού καταφερουμε να γραφτούμε στο website, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ πρέπει να κάνουμε ΑΙΤΗΜΑ να εκδοθεί η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ. Συμπληρώνουμε σε ειδικό πεδίο το αίτημα με τα στοιχεία μας, ανεβάζουμε και μια φωτογραφία και δηλώνουμε το σημείο που θέλουμε να παραλάβουμε την νέα ταυτότητα και που είναι κάποιο κατάστημα Vodafone της περιοχής μας.

3ο Βήμα

Ειδοποιούμαστε με SMS σχετικά με τον χρόνο παραλαβής, πηγαίνουμε με την αστυνομική μας ταυτότητά μας και παραλαμβάνουμε τη νέα μας ταυτότητα αιμοδοσίας, που είναι όπως η φωτό που ακολουθεί.

+1 Βήμα (δεν είναι υποχρεωτικό)

Κάποιο πρωινό καθημερινής, αν μας βγάλει ο δρόμος, μπορείτε να πάτε στο κέντρο αιμοδοσίας του ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και να σας περάσουν απο την παλιά χάρτινη κάρτα στο ηλεκτρονικό αρχείο τις παλαιότερες αιμοδοτήσεις. Δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε χάνεις τις παλιές αλλά γιατί να μην τις έχεις όλες μαζί.

Απο κει και πέρα, σε κάθε αιμοδοσία χρειάζεται να έχουμε μαζί την καινουργια ταυτότητα στην οποια αναγράφεται ο μοναδικος αριθμός μητρώου εθελοντή αιμοδότη τον οποίο πλέον συμπληρώνουμε στο έντυπο αιμοδοσίας (μαζί με τα στοιχεία της ομάδας) την επόμενη φορά που θα δώσουμε αίμα και πλέον θα μπορούμε να βλέπουμε στο website τις αιμοδοτήσεις που έχουμε κάνει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση ταυτότητας αιμοδότη θα βρείτε πατώντας εδώ.
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Ωραία ανάρτηση και κατατοπιστική.

Ερώτηση: αν βγάλω ταυτότητα αιμοδότη μπορώ κι εγώ να βάλω επάνω τη φωτογραφία του καλιτέχνη που επιθυμώ ή είναι υποχρεωτική για όλους αυτή του Λέμμυ ?

laugh

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ωραία ερώτηση και διευκρινιστική.

Απάντηση: Επιτρέπονται όλοι οι λαϊκοί καλλιτέχνες με πέραση στο αντίθετο φύλλο.

grin big

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ξέρετε μήπως αν στη φωτο, για την κάρτα αιμοδότη, μπορώ να κρατάω αγκαλιά και τα 4 αγαπημένα ποδήλατά μου, να φοράω κράνος και στολή ποδηλάτη? Επίσης, με ποιά σεριά θα πρέπει να κρατάω τα ποδήλατα? Να πάω χρονολογικά (όπως τα αγόρασα?) ή με βάση το πιο πιάνει μεγαλύτερες ταχύτητες? (όταν το πετάω από το μπαλκόνι στον 4ο.....)........

.

.

.

.

.

ακούγεται πολύπλοκο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα. Πριν κανα μήνα παρέλαβα την δική μου από κατάστημα της vodafone (θέλει να δηλώσεις ένα τέττοιο, για να πας να την παραλάβεις, όταν με το καλό εκδοθεί). Μέσα φαίνονται μόνο οι τελευταίες 2 αιμοδοσίες.... τις υπόλοιπες - προς το παρόν - στα χαρτάκια..... δεν με πολυ-χαλάει...

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

μπράβο σε όλους για την προσπάθεια! πολύ ωραία όλα αυτά, αλλα δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει η Vodafone. Μιά τιμημένη ψηφιακή, ασφαλή ταυτότητα...δεν μπορεί να βγάλει το ίδιο το κράτος,  ή οι φορείς του?? Τα ίδια νομίζω γίνονται και με τις κάρτες των φοιτητών.

 Είναι ανάγκη την καλή μου υγεία και την πρόθεσή μου να δώσω το αίμα μου, να την μάθει (καί αυτήν!) μιά ιδιωτική εταιρεία?? Σε μιά εποχή που όλα πουλιούνται και αγοράζονται("share"!), κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί οτι τα δεδομένα μας δεν θα μοιραστούν ή αξιοποιηθούν κατάλληλα. Mές τα όλα και η Βοντα! με υποκλοπές

http://newpost.gr/ellada/502937/ste-prostimo-50-6-ek...

αυτοκτονία/δολοφονία Τσαλικίδη και λοιπά...Θα διστάσει μήπως να χρησιμοποιήσει τους αριθμούς μας για να ..μας ενημερώσει για τις νέες τις προσφορές?

 Ειδικά μετά την εφαρμογή του αυστηρότερου Γενικού Κανονισμού προστασίας Δεδομένων(GDPR)

https://gdpr-info.eu/ το θέμα αποκτάει άλλη διάσταση, και ...οι πωλήσεις συνεχίζονται!

Καλές αιμοδοσίες εύχομαι, υγεία και πάντα όρθιοι όλοι