Τι γινεται σε περίπτωση ατυχήματος;

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
alepouda
Εικόνα alepouda
Απών/απούσα

Με αφορμή εναν ταξιτζη που εκοψε και περασε απο μπροστα μου για να κοκκαλώσει και να ρωτησει υποψήφια πελάτισσα "Κυρία μου που πάτε" και εμενα να δοκιμαζω τα φρένα μου, αναρωτήθηκα, τι γινεται νομικώς σε περίπτωση ατυχήματος(-?-)

Ως γνωστον οι ποδηλατες δεν εχουν ασφαλεια, αλλα μπορει να προκυψουν περα απο τις σωματικες και οι υλικές ζημιές καθώς και ντραβαλα με δικαστηρια τροχαιας κτλ

Τι γινεται σε περιπτωση που συμφωνα με τον ΚΟΚ φταιει ο ποδηλάτης
Τι γινεται οταν φταιει το μηχανοκίνητο οχημα

?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Απλά σε περίπτωση υλικών ζημιών ο ποδηλάτης που έφταιξέ και δεν έχει ασφάλεια,θα τα πληρώσει απο την τσέπη του.
Τώρα έχω δύο ασφάλειες μία ως ποδηλάτης συλλόγου που ανήκει στην Ε.Ο.Π και μία ως μέλος της Π.Ε.Π.Α.Η δευτερή σε εξασφαλίζει σε περίπτωση που έχεις ατύχημα σε διάρκεια αγώνα,ενώ η πρώτη μου έχουνε πει πως με καλύπτει και στις εντός πόλης μετακινήσεις μου.(δεν είχα την ατυχία να το διαπιστώσω)
Σε περίπτωση ατυχήματος οφείλουμε να καλέσουμε την τροχαία για να καταγράψει το συμβάν και το ασθενοφόρο για να μας μεταφέρει σε νοσοκομείο απο το οποίο θα πάρουμε γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας μας(σημαντικό πολύ,μετράει στο δικαστήριο αλλά και στην ασφαλιστική του αυτοκινούμενου).Μπορείς να αποζημιωθείς απο τους πρώτους κιόλας μήνες,αν έχεις χαρτί απο το νοσοκομείο και το δικαστήριο να γίνει και μετά απο κανα-δυο χρόνια για ποινικές ευθύνες.
Δήλωση ατυχήματος πρέπει να κάνεις εντός τριών μηνών απο το συμβάν(σε περίπτωση εγκατάλειψης ή απροσεξίας ή λάθος εκτίμησης).
Τώρα σε περίπτωση που φταίς και οι υλικές ζημιές που έχεις προκαλέσει δεν είναι μεγάλες είναι προτιμότερο να προσπαθήσεις να συμβιβαστείς με τον θύτη χωρίς την παρέμβαση της κρατικής μηχανής.
Τέλος στο πλαίσιο του τελευταίου(περί συμβιβασμού)υπάρχει το παραθυράκι της φιλικής δήλωσης μεταξύ των δύο μερών όπου και εσύ λαμβάνεις μέρος ως αυτοκινητιστής με ασφάλεια.Δηλαδή γινεται κάτι τέτοιο
-Φίλε έχεις δίκιο,φταίω αλλά που να με τραβάς στα δικαστήρια τώρα δεν θα δείς χρήμα ούτε το 2010.Μια στιγμή να πάρω τον πατέρα μου να έρθει με το αμάξι που είναι και ασφαλισμένο να το στήσουμε το σκηνικό και εσύ να αποζημιωθείς και εγώ να την γλυτώσω.

one less car
Απών/απούσα

καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι, όλοι όσοι κυκλοφορούμε στο bedlam.
Υπάρχει ασφαλιστική που καλύπτει ποδηλάτες, έχει μάλιστα συμβεί το "κακό" και έχει πληρώσει τις ζημιές που έκανε ποδηλάτης που πέρασε από stop και έκανε "μαντάρα" ένα ι.χ

orck
Απών/απούσα

θα μας πεις περισσοτερες πληροφοριες;
ενα τηλεφωνο της ασφαλιστικης η του πρακτορα;
ετησιο κοστος, τι ποσα ασφαλιζει, τι χρειαζεται εμεις σαν ποδηλατες να εχουμε ωστε να μας καληψει κλπ

kounoupis
Απών/απούσα

Nαι για πες το τηλεφωνο της ασφαλιστικης.Ετσι και αλλιως μονοπωλιο θα ειναι σ'αυτο τον τομεα λογικα

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

one less car wrote:
καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι, όλοι όσοι κυκλοφορούμε στο bedlam.
Υπάρχει ασφαλιστική που καλύπτει ποδηλάτες, έχει μάλιστα συμβεί το "κακό" και έχει πληρώσει τις ζημιές που έκανε ποδηλάτης που πέρασε από stop και έκανε "μαντάρα" ένα ι.χ

Ελα, μην μας κρατας σε αγωνια..!!

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Η πρώτη έχει προχωρήσει σε ομαδικό ασφαλιστήριο των μελών της Π.Ε.Π.Α,δεν μπορώ να ξέρω αν δέχεται μεμονομένους ποδηλάτες.
Η δευτερή κάνει ξεχωριστό ασφαλιστήριο για τον καθένα αλλά στον βαθμό της αστικής ευθύνής κάτι που φαντάζομαι μπορεί να γίνει σε όλες τις ασφαλιστικές.

GRDIM
Απών/απούσα

όλες οι εταιρείες ασφαλίζουν ποδήλατα τι λεγομενη αστική ευθύνη αλλα καμια δε το διαφημίζει γιατί είναι ασύμφορο για αυτούς . Σε ασφαλιστική δουλεύω , ασφαλιστής δεν είμαι . Δεν ασφαλίζουν για κλοπή μονο. Στην ATE είναι 70 ευρ το χρόνο .