Ποδηλατόδρομοι-Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων στην Νέα Ερυθραία

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Πώς σας φαίνεται ο ποδηλατόδρομος στη Νέα Ερυθραία; Εχει πάρει κανείς ποδήλατο από το πρόγραμμα διάθεσης ποδηλάτων του Δήμου;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
politicsgr.blog...
Απών/απούσα

τον χρησιμοποιω και ειναι οκ, απλως θελει ακομα δουλεια, σε λιγο καιρο αρχιζει το δευτερο σταδιο με την βαρναλη και στροφιλιου που θα γινει οπως η Παπανδρεου (δλδ ποδηλατοδρομος, πεζοδρομιο κ δεντρα με φωτισμο)

Ποδηλατο δεν εχω παρει αλλα πηραν πολλα παιδια απο τους προσκοπους και εργαζομενοισ τον δημο, τα δοκιμασα λιγο, ειναι καθαρα ποδηλατα πολης, οτι πρεπει για αστικο τοπιο, εχει και καλαθακι για τα ψωνια..

Argonaut
Απών/απούσα

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Παιδιά.... χωρίς ποδήλατο σε περιοχές όπως π.χ. Κέντρο Χαλανδρίου, Νέα Ερυθραία κ.λπ. η κατάσταση κυριολεκτικά έχει φτάσει στο απροχώρητο!! Ώρες και ΜΗ (πλέον) αιχμής... ειναι απελπισία. Αυτοκίνητα παντού ακινητοποιημένα, κάνεις δεκάδες λεπτά αν όχι ώρα να περάσεις την περιοχή. Παντού χαμός, ασχήμια, κομφούζιο και όλοι νομίζουν ότι εξυπηρετείται η περιοχή και τα μαγαζιά.

Διάβαζα τα επιχειρήματα κάποιων δημοτών - εμπόρων που πιστεύουν ότι οι ποδηλατόδρομοι ειναι ΚΑΤΑ της περιοχής. Σε αυτούς πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα σύντομο κειμενάκι και να απαντήσουμε με επιχειρήματα το τι προσφέρει το ποδήλατο στην περιοχή και τον κόσμο.

Βλέπω τα "παρκαρισμένα για λίγο" αυτοκίνητα με alarm και γελάω! 5-10 αυτοκίνητα τα οποία κλεινουν όλους τους κεντρικούς δρόμους, εις βάρος όλων των υπολοίπων. Δηλαδή 10+- άτομα εις βάρος εκατοντάδων αν όχι παραπάνω. Και στο τέλος μονο αυτοί εξυπηρετούνται και ΑΝ κάνουν κάτι υπέρ της περιοχής και των εμπόρων!

Όσο για την εμπορική κίνηση... εμένα δεν μου κάνει κανένα κέφι να πάω να κοιτάξω ΚΑΝ εκεί για να ψωνίσω ή να κάνω την βόλτα μου! αντε κανένα Supermarket στα μουλοχτά!

ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και αναβάθμιση έχουν οι περιοχές με ήπια κυκλοφορία, πεζόδρομους και άλλα, όπως ποδηλατόδρομους! Αλλά αυτό που να το καταλάβει ο εμποράκος του 1970 όταν η Ν. Ερυθραία ήταν προάστιο για παστούλα και εκδρομή!! Άρα καλά λέει αυτός! αρκεί να του απαντήσει κάποιος οργανωμένα!

ΤΕΛΟΣ... ήθελα να έρθω προχθές στη συνέλευση αλλά δεν πρόλαβα... σχετικά με τους ποδηλατόδρομους θα ανοίξω και ένα post... αλλά πρέπει να αρχίσουμε να τους "περιφρουρούμε" τώρα στην αρχή γιατί μετά αντε γεια!!

ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
- Δημιουργία flyer με σύντομο κειμενάκι ενημερωτικό προς τον συμπολίτη οδηγό ότι έχει παρκάρει σε ποδηλατόδρομο και εμποδίζει την κυκλοφορία δεκάδων και την ανάπτυξη και διάδοση του μέσου με όλα τα σχετικά ΚΑΤΑ! Στο τέλος μια πρόσκληση για να κάνουν και αυτοί ποδήλατο στην περιοχή τους κ.λπ.

- στις επόμενες βόλτες θα πέφτουν αυτοκόλλητα!!! Εδώ λέω να έρθουμε σε επικοινωνία με STREET PANTHERS κ.λπ και να φτιάξουμε ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ αποκλειστικά για την χρήση αυτή!! δηλάδή κάτι σαν EIMAI ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ..ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ κ.λπ!!

Να κάνουμε ένα POLL - Διαγωνισμό για το μήνυμα - αυτοκόλλητο!! :) Να γίνει ντόρος, να στείλουν συμμετοχές κ.λπ ποδηλάτες, δημιορυγικά γραφεία κλπ, εθελοντικά όποιος γουστάρει για να ακουστεί το μήνυμα!!

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Δεν έχω δει τους ποδηλατόδρομους, δεν έχω πάρει ποδήλατο...
αλλά η ιδέα τους και ο τρόπος υλοποίησής της είναι εκπληκτική.
Επιτέλους μια καλή και ολοκληρωμένη δουλειά, όπου ζητείται η γνώμη των ποδηλατών.
Ο Δ.Ν.Ε. δεν έμεινε μόνο στη κατασκευή των ποδηλατόδρομων, αλλά προωθεί και τη χρήση τους!
http://www.neaerythraia.gov.gr/portal/page/portal/neaerythraia/CityOf/bi...
RESPECT
RESPECT
RESPECT

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

ο δημος ανελαβε και την προωθηση του north bike και της ποδηλατοπορειας με μυνηματα στο προσωπικου του δημου και οσους εχουν παρει ποδηλατα ως τωρα (εργαζομενοι στον δημο, προσκοποι, πολιτες κλπ). πρεπει ο καθενας να παει στο δημο του και να ζητησει να προωθησει αυτα τα εβεντ ειδικα οσοι εχουν ποδηλατοδρομους που πλεον ειναι πολλοι δημοι στην αθηνα

probike
Απών/απούσα

Έχουν αρχίσει ποδηλάτες να κυκλοφορούν στους ποδηλάτόδρομους. Πολλοί πιτσιρικάδες με mountain κυκλοφορούν σε αυτόν της Σεβδικίου. Μάλλον πάνε προς τα γήπεδα. Είδα επίσης και 2 νέα παιδιά με τα ποδήλατα του Δήμου. Μπορεί να ήταν πρόσκοποι ή μέλη της ομάδας ποδηλασίας του Πανευρυθραικού γιατί είναι οι πρώτοι που πήραν τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Ως προς τους ποδηλατόδρομους....Ακόμα δεν έχουν ανάψει τα φώτα στους περισσότερους και τοποθετούν φύτευση και σήμανση. Κατά τα άλλα οι ποδηλατόδρομοι χρησιμοποιούνται από πολλούς πεζούς, και πολλές μαμάδες με καροτσάκια, αλλά και ηλικιωμένους που πηγαίνουν στην Λαϊκή Αγορά.

Μέσα στην εβδομάδα θα πάω στο Δήμο να πάρω ποδήλάτο απο αυτά που διαθέτει προς τους κατοίκους. Θα το δοκιμάσω στους ποδηλατόδρομους και θα ενημερώσω σχετικά. Το brompton που έχω πάντως τα πηγαίνει περίφημα, αν και αισθάνομαι τους κραδασμούς από τους αρμούς των κυβολίθων γιατί έχει μικρούς τροχούς.

menios
Απών/απούσα

Πέρασα από τους ποδηλατόδρομους της Ερυθραίας πριν λίγες ημέρες. Η προσπάθεια του Δήμου πολύ καλή και είδα αρκετούς να τους χρησημοποιούνε. Τα παρκαρισμένα αμάξια ήταν σχετικά λίγα. Το θέμα είναι ότι από Άνω Μελίσσια μέχρι Εκάλη, υπάρχει τώρα ένας σχεδόν ενιαίος ποδηλατόδρομος. Τους βρήκα καταγεγραμένους εδώ (έβαλα τη διεύθυνση και στους χάρτες): http://www.planetbike.gr/routes?ac=6. Το κλειδί της επιτυχίας των ποδηλατόδρομων είναι απλά η χρήση τους. Προσωπικά, ακόμα κι αν δεν με βολεύουν απόλυτα οι διαδρομές των ποδηλατόδρομων τους προτιμώ γι αυτό ακριβώς το λόγο.

cdouvis
Απών/απούσα

Αυτό το θέμα είναι γενικά πολύ σημαντικό αλλά ειδικά αυτές τις μέρες υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω. Αρχίζουμε (οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ-ΝΟΤΙΑ) μια στενή συνεργασία με το δήμο Νέας Σμύρνης. Θέλουμε λοιπόν βοήθεια σε πληροφορίες:

- Σαν χρήστες τι νομιζετε για τους νέους π/δ?
- Τι λέτε για το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων της Ν.Ερυθραίας?

Εκτός από τις γραπτές απόψεις όμως θα ήθελα και να το συζητήσω πιο εις βάθος με άτομα που το κατέχουν καλά το θέμα γι'αυτό αν ενδιαφέρεστε πλιζ στείλτε μου με p.m. ένα τηλέφωνο. Μερσί

Κώστας

nireasx
Απών/απούσα

Τώρα ξύνω πληγές. Πόσα χρόνια θα μας πάρει να γίνουμε άνθρωποι;
Δείτε το βίντεο και μελαγχολήστε...

http://www.youtube.com/watch?v=9ZJlweUTqXY

ucah
Απών/απούσα

Πέρασα από τον ποδηλατόδρομο που ξεκινάει από την οδό Παπανδρέου και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την επιλογή τεραίν. Έχει χρησιμοποιηθεί ένα μικρό κόκκινο τουβλάκι, το οποίο δημιουργεί μιά κάθε άλλο παρά λεία επιφάνεια. Με το trekking ποδήλατό μου οι κραδασμοί ήταν κουραστικοί.
Καμμία σχέση με τους εξαιρετικούς ποδηλατόδρομους της Kηφισιάς (ταρτάν) ή των Βριλησσίων (βαμμένη άσφαλτος).
Επίσης δεν υπάρχει ικανοποιητική οριοθέτηση - απομόνωση από τον δρόμο.
Ίδιος ακριβώς συνεχίζει ο ποδηλατόδρομος και στην Εκάλη.
Προσωπικά δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω τους ποδηλατόδρομους Νέας Ερυθραίας - Εκάλης για τους παραπάνω λόγους, παρόλο που θα ήθελα.

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Πέτυχε το πιλοτικό πρόγραμμα ή παραμένει πιλοτικό;
Εμπειρίες-κάποιος που έχει όρεξη να γράψει;