Δυτικοποδηλάτες: Πάμε Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας 2012

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14-10-2012 θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας 2012 «Στα χνάρια της Αρχαίας Ιεράς Οδού». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει 10.00 π.μ. με σημείο εκκίνησης την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Ένας συνδυασμός του χθες και του σήμερα στην Ιερά Οδό. Από την πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων που γινόταν την ίδια περίοδο στην αρχαιότητα σε μια σύγχρονη ποδηλατάδα: Στάσεις σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

*Περιγραφή από αρχαιολόγο
*Μουσική και ψυχαγωγία
*Κλήρωση δώρων στον τερματισμό για τους συμμετέχοντες
*Πολιτισμός, Περιβάλλον, Οικολογική Μετακίνηση

Σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Διαδρομή:

Πλ. Εσταυρωμένος, Μπαρουτάδικο, Αφαία, Ιερά Οδός. Εκκίνηση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου αρχαιολόγος θα ενημερώσει τους ποδηλάτες για την αρχαία πομπή της Ιεράς Οδού. Από εκεί με κατεύθυνση προς Δαφνί διανύουμε 5 χλμ. επί της Ιεράς Οδού μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, διανύουμε 1,5 χλμ. μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία, όπου θα πραγματοποιηθεί στάση και αρχαιολόγος θα δώσει πληροφορίες για την περιοχή.

Μετά από 1,5χλμ. κάνουμε δεξιά προς τη λεωφόρο Σχιστού, περνάμε πάνω από τη γέφυρα και στο πρώτο φανάρι κάνουμε αριστερά στην οδό Ορφέως μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αθηνών για να επιστρέψουμε στο Άλσος Μπαρουτάδικο, όπου είναι και ο τερματισμός. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16 χλμ. Θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων (ποδηλατικά κρανή).

Πότε: 
Κυρ, 14/10/2012 - 10:00
Σημείο συνάντησης: 
Σταθμός Μετρό,Αιγάλεω
Επανάληψη: 
Όχι