Αγορά Trekking ή Touring ποδηλάτου μέχρι 550 ε

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
afrikaris
Απών/απούσα

Καλησπέρα. Ψάχνω να αγοράσω ποδηλατο Trekking ή Touring μέχρι 550 ευρά.

Ο λόγος που το θέλω κυρίως είναι για να πηγαίνω εκδρομές, αυτές που διοργανώνετε, (εε καλά στα critical mass μπορώ να έρχομαι και με ό,τι να ναι) γιατί τον επόμενο μήνα επιστρέφω Αθήνα μόνιμα. Από τη δική μου εμπειρία στα Χανιά (συμμετειχα στους Ποδηλάτρεις όσο ζούσα εκεί παλιά) τά Trekking ή Touring είναι τα πιο βολικά για εκδρομές στην ελλάδα.

Ψάχνω λοιπόν κατα προτίμηση μεταχειρισμένο ή έστω και καινούργιο ποδήλατο με αυτά τα λεφτά. Τα ερωτήματα που με απασχολούν και θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει είναι:

1. Να το αγοράσω στην αγγλία και να το φέρω εδώ ή να το πάρω από ελλάς? Ενδεικτικά τιμές/ποιότητα αγγλίας
http://www.evanscycles.com/categories/complete-bikes/touring-bikes?rw.cm...

2. που πρέπει να ψαξει κανείς για να βρει μεταχειρισμένα στην Αθήνα?

3. έχεικανείς να προτείνει κάποια συγκεκριμμένα ποδήλατα για να συγκρίνω προδιαγραφές? Αν έχει κανείς στο μυαλό του κάποια links θα με βοηθούσαν πολύ.

Ευχαριστώ και νομίζω ότι θα σας γνωρίσω σύντομα.

Άρης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις κάποια ποδήλατα απο uk και κάποια ποδήλατα από Ελλάδα
γιατί στον αέρα δεν μπορεί κανείς να σου πει
εγώ π.χ. θα το έπαιρνα από Ελλάδα
άλλοι θα το σου πούνε το αντίθετο
:D
στα 550 θα σου πρότεινα μια λύση mtb με σχάρες φτερά και λεπτά λάστιχα
απλά να ξέρεις ότι δεν μπορείς να βάλεις σε αυτή την περίπτωση σχάρες μπροστά :D

skywalker
Απών/απούσα

Απ' οτι βλεπω στο λινκ που εδωσες, τα περισασοτερα εχουν σκελετο κουρσας. Γιατι δεν αγοραζεις μια φτηνη κουρσα απο εδω (μεχρι 500 ευρω) και να την στησεις οπως αυτα (ισιο τιμονι, σχαρες κτλ.);

afrikaris
Απών/απούσα

ευχαριστώ για τη βοήθεια.

τη λύση του υβριδικού δεν την είχα σκεφτεί (μάλλον η αγγλία και η γερμανία βαλαν πολλά κουτάκια στον τρόπο σκέωης μου :), αλλά μου αρέσει πολύ σαν ιδέα.

Επίσης αν και οι αεροπορικές σε πρήζουν λιγότερο από το αττικό μετρό για να μεταφέρεις ποδήλατο, ακούγεται καλύτερο το να το παρω από αθήνα παρά να το φέρω από αγγλικανία (ευτυχώς δεν έχουν δεξιοτίμονα ποδήλατα ακόμα!).

Όμως δεν έχω ξαναφτιάξει περδίκουλα υβριδικά και θα ήθελα μια βοήθεια τουλάγχιστον σε επίπεδο ιδεών. Ίσως το καλύτερο θα είναι να τα πο΄΄υμε και από κοντά στην επόμενη εκδήλωση, θα είμαι στην Αθήνα από 25 Απριλίου. Αν θέλετε στείλτε μου ένα email για να μου πείτε σε ποιές από τις εκδηλώσεις που βλέπω στο ιντερνετ θα πάτε και πως να σας βρω αν έχετε ώρα για τέτοιου είδους χάσιμο.

Με λένε Άρη και email το είναι arismoustakas@gmail.com

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το scott sub 20 είναι στα χρήματα που θέλεις
και είναι υβριδικό
υπόψιν οι κούρσες με ίσιο τιμόνι είναι fitness
ενώ τα υβριδικά είναι mtb χωρίς ανάρτηση και με 26" ή 28" τροχό :D

afrikaris
Απών/απούσα

Για σου plannet.

Το Scott sub 20 φαίνεται πολύ καλή περίπτωση και είναι και αρκετά φτηνό τώρα με την κατρακύλα της λίρας πάει 390 ευρά ενώ εδώ πάει 790 ευρώ (ε καλά έκδοση 2009 αλλά δεν νομίζω να διπλασίασε την ποιότητα)

Σίγουρα πάντως από ό,τι βλέπω τα ποδήλατα στην αγγλία τώρα είναι πολύ φτηνότερα

http://www.evanscycles.com/products/scott/sub-20-2008-hybrid-bike-ec0013...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι όντως η τιμή της λίρας έκανε την Αγγλία φτηνή
απλά πέρνα από ένα κατάστημα και πες τους στην Αγγλία το βρίσκω τόσο
πόσο μπορείς να μου το δόσεις εδώ
αν η διαφορά είναι 100 ευρό εγώ θα προτιμούσα Ελλάδα
και μην ξεχνάς να βάλεις και τα μεταφορικά μέσα
εκτός αν τα πας τόσο καλά με τα ποδήλατα και δεν χρειαστεί το κατάστημα που το αγόρασες
τώρα πρόσεξα ότι αυτό που λες είναι 2008 μοντέλο
:P
αν και μπορώ να πω πως το 2008 μοντέλο είναι καλύτερο :D

sad
Απών/απούσα

afrikaris wrote:

Ο λόγος που το θέλω κυρίως είναι για να πηγαίνω εκδρομές, αυτές που διοργανώνετε, (εε καλά στα critical mass μπορώ να έρχομαι και με ό,τι να ναι) γιατί τον επόμενο μήνα επιστρέφω Αθήνα μόνιμα. Από τη δική μου εμπειρία στα Χανιά (συμμετειχα στους Ποδηλάτρεις όσο ζούσα εκεί παλιά) τά Trekking ή Touring είναι τα πιο βολικά για εκδρομές στην ελλάδα.

Ψάχνω λοιπόν κατα προτίμηση μεταχειρισμένο ή έστω και καινούργιο ποδήλατο με αυτά τα λεφτά. Τα ερωτήματα που με απασχολούν και θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει είναι:

1. Να το αγοράσω στην αγγλία και να το φέρω εδώ ή να το πάρω από ελλάς? Ενδεικτικά τιμές/ποιότητα αγγλίας
http://www.evanscycles.com/categories/complete-bikes/touring-bikes?rw.cm...

2. που πρέπει να ψαξει κανείς για να βρει μεταχειρισμένα στην Αθήνα?

3. έχεικανείς να προτείνει κάποια συγκεκριμμένα ποδήλατα για να συγκρίνω προδιαγραφές? Αν έχει κανείς στο μυαλό του κάποια links θα με βοηθούσαν πολύ.

Ευχαριστώ και νομίζω ότι θα σας γνωρίσω σύντομα.

Άρης

Ασχέτως τι σου γράφουν οι παραπάνω εγώ βλέπω, στον evans,(με τις πτωχές μου γνώσεις)
"διαμαντάκια σε τιμές κάρβουνου"
(κάρβουνο στο ελλάντα δε σημαίνει carbon... αλλά άνθρακες ο θησαυρός)
Ειδικά αν σε βολεύει το γυριστό τιμόνι (ακόμα και αν όχι) με το budget σου έχεις ποδηλατάκι έτοιμο για εκδρομές και ταξίδια,επίσης με τη δυνατότητα της επιλογής μετάλλου σκελετού (είδα στα μοντέλα και σκελετούς χρωμόλλες είδα και αλουμίνια)
Ξέρεις γιατί εδώ στο "πατρίντα"όταν ψάχνουμε κάτι τόσο εξωτικό στα ποδήλατα (τόσο εξωτικό όσο η καθημερινότητα ενός ευρωπαίου ποδηλάτη) απευθυνόμαστε στα on line shops της αλλοδαπής;
Γιατί πολύ απλά:... "δεν έχουμε κύριε"... η αν έχουμε το κόστος είναι αλμυρό φιστίκι, αφού περιλαμβάνει και το έξτρα service: χοντρό πιάσιμο του πωππού
Τώρα αν ο ορίζοντας των δραστηριοτήτων σου (και του ποδηλάτου που θέλεις) είναι η γρήγορη μετακίνηση στην πόλη η καμιά εκδρομή 8 ωρών (ένα αντιανεμικό και μια σαμπρέλα μπαίνουν σε τσαντάκι σέλας ...τι σκ@τ@ ;) ένα γυμνό υβρίδιο θα σε καλύψει,(και) λόγω βάρους

(παρόλα αυτά οι τιμές εκεί είναι ΑσύγκριτεΣ)

Αλλιώς βάλε το οικονομικό σου ταβάνι, βρες το νούμερο σου (μέγεθος ποδηλάτου) ρώτησε διάβασε για τα +/- των μεταλλικών κραμάτων του σκελετού (chrom vs alu) μετά δες ρώτησε για γρανάζια (να σε βολέψει στο ανάγλυφο των διαδρομών) βάρος κι εξοπλισμό
Καλώς να έρθεις
Κι όταν το μετανιώσεις και θελήσεις να ξαναφύγεις, αν μου κάνει το νούμερο (και μου κάνεις τη χάρη) το αγοράζω εγώ

Υ.Γ
το κόστος των μεταφορικών είναι του επιπέδου αγοράς μιας καλής σχάρας (η δυο μέτριων) η ενός καλού ζευγαριού τσαντών (η μιας "μουράτης" και in... αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να τα πάρεις κι αυτά από εκεί (αφού και αν) δε θα τα βρεις εδώ ,πληρώνοντας εκ νέου μεταφορικά)

scottbiker
Απών/απούσα

afrikaris wrote:

http://podilatesdytika.blogspot.com/2009/04/1-2009.html

scottbiker
Απών/απούσα

...

afrikaris
Απών/απούσα

Συγγνώμη για την αργή απάντηση αλλά ήμαν εκτος του νησιού που νομίζει οτι είναι ήπειρος (εννοώ την αγγλία αλλά νομίζω οτι θα έπιανε και για την κρήτη...).

Ευχαριστώ και για το link με το ποδήλατο που πωλείται, το κοιτάζω σοβαρά, αλλά και για τις συμβουλές/γνώμες και το χρόνο σας.

Θα κοιτάξω σοβαρά την αγγελία αλλά θα περάσω και μια βόλτα από τον evans να δω και το νούμερό μου γιατί σε χώρες που ο μέσος άνθρωπος είναι πιο ξηλός από το μέσο έλληνα (δεν είναι και δύσκολο είπα πιο ψηλός όχι πιο χοντρός!), τα νούμερα ποδηλάτων ψηλοαναπροσαρμόζονται, άρα το large μπορεί εύκολα εκεί να είναι medium έτσι την έχω πάθει μια φορά στην ολλανδία οπού δεν έφτανα πάτωμα!).

Ο κασσιμάτης πάντως που κοιτάζω είναι απαράδεκτα ακριβός, η δε ideal νομίζω ότι ως εταιρία έπρεπε να ασχολείται με είδη υγιεινής μόνο και όχι ποδήλατα...

Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά.

Α

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

φίλε
άνθρωπος που λέει τα νούμερα των ποδηλάτων με medium large λες και είναι ρούχα
δεν δέχομαι να σχολιάζει κατάστημα ποδηλασίας και μία εταιρια που βοήθισε πολλους στην ελλάδα να ασοχλιθεί με την ποδηλασία
sorry και με το συμπάθιο δλδ

afrikaris
Απών/απούσα

Συμπάθεια για εταιρίες συνήθως δεν έχω ιδιαίτερη, σε όποια χώρα και αν βρίσκονται. Σε αντίθεση με το πως το βλέπεις εσύ δεν βλέπω πως μια εταιρία βοηθά τόυς ποδηλάτες στην ελλάδα με διπλάσιες τιμές κτλ.

Εγώ πάραυτα σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου και δεν έχω κάποιοα κακία.

peris
Απών/απούσα

το συγκεκριμενο site παρακολουθουν ψαγμενοι ποδηλατεs που δεν παρασυρονται απο δηθεν εταιριεs οπωs η IDEAL oι οποιεs αντιγραφουν αλλεs εταιριεs μονο στιs τιμεs και δεν προσπαθουν να τιs μοιασουν στην τεχνογνωσια.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@afrikaris
για πες μου που βρήκες διπλάσια τιμή????
και η ideal έχει βοηθήσει πολλούς να πάρουν το πρώτο τους καλό ποδήλατο
ούτε εμένα μου αρέσει σαν εταιρία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βγω σε ένα forum να την κατακρίνω

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@peris
δήθεν εταιρία η ideal?
ξέρεις απο πότε η ideal κατασκευάζει ποδήλατα..???
πολύ πριν απο πολλές που τις βλέπεται και σας τρέχουν τα σάλια
και ας μην ξεχνάμε πως η ideal έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στις πωλήσεις ποδηλάτων

και να συνεχίσω
αν το pro rider έγραφε πάνω specialized kona ktm gary fisher
θα ήταν ποδηλατάρα
ενώ το ideal δεν είναι
εύγε αγοράστε αυτοκόλλητα

ooo7jb
Απών/απούσα

ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΑΛ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ!
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙΜΗΣ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ!
Α,ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ KINESIS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πέρυσι είχε Kinesis φέτος???

contact