Δεν Πωλείται πιά Αποσύρεται το PEUGEOT MONT BLANC Μοντέλο 1987 Κουρσακι

47 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
BITOFEVERYTHING
Απών/απούσα

δεν καταλαβα τιποτα
δεν εχω εγω πλεον το κουραγιο να παρακολουθω αυτα τα δρωμενα
'ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ' - Α ΡΕ ΒΕΓΓΟ
καλη τυχη

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Δεν ξέρω βέβαια ποιο Mercier σου έδειξε, αλλά, ασχέτως της κατάστασης του χρώματος για παράδειγμα, υπάρχουν κάτι Mercier steel lugged πανέμορφα που μπορεί να δικαιολογούν μια τέτοια τιμή και που ποιοτικά είναι καλύτερα του peugeot που έχεις. Για να υπάρχει πραγματική σύγκριση, θα έπρεπε να του πεις οτι θέλεις κάτι σαν αυτό που έχεις, ή έστω να κοστολογούσε το δικό σου.

Βέβαια ο Τσιμπίδης για μένα είναι λίγο υπερβολικός. Μου έδινε 600 ευρώ chromoly no name με περιφερειακά της πλάκας και τροχούς του 20άευρου... μόλις είπα οτι δεν ενδιαφέρομαι μου έπεσε στα 500...χμμ...Και πάλι βέβαια...
Χώρια του οτι όποτε πας εκεί με κανένα ποδήλατο εποχής, όλο μάπα θέλουν να στο βγάλουν...Προσωπικές απόψεις από αντίστοιχες εμπειρίες εκφράζω.

Όπως και να έχει, σου είπα και από την αρχή, το ποδήλατό σου είναι σε άριστη κατάσταση και πολύ καλά κάνεις που το κρατάς τελικά. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα για μένα- αυτά παίζουν ρόλο όταν το πουλάς, αφού θα βγάλεις κάποια χρήματα. Έχει να κάνει με το ότι είναι ένα ποδήλατο εποχής σε υπεράριστη κατάσταση.

Επίσης δεν κατάλαβα το σχόλιο του φίλου BITOFEVERYTHING από πάνω..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σου πέσαν τα μαλιά από την τιμή ε; :P

Χαίρομαι που θα το κρατήσεις, όχι γιατί
μπορεί να το πουλήσεις ακριβότερο κάπου
αλλού αλλά γιατί τέτοια πράγματα δεν
πρέπει να πωλούνταί.

GiorgosRallyman
Εικόνα GiorgosRallyman
Απών/απούσα

Καλά, ας είμαστε και λίγο συγκρατημένοι με τις τιμές όμως, ε.. Το ότι υπάρχει ένας ΕΜΠΟΡΟΣ Τσιμπίδης (με ό,τι και αν σημαίνει αυτό..) που πουλάει αρχαιολογίες (ίσως και μάλλον χωρίς τόσο ιδιαίτερη αξία..) σε τιμή τρελή, δε σημαίνει ότι θα βρεθεί απαραίτητα και ο κατάλληλος.. μ@λ@κ@ς που θα πληρώσει αυτήν την τιμή! Ίσως θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ρωτούσε ο φίλος τον κύριο Τσιμπίδη πόσο καιρό το είχε κρεμασμένο εκεί το εν λόγω Μερσιέ. Με 1200€ παίρνεις ΚΑΛΗ καινούργια κούρσα του κουτιού, αν δε πας σε ελαφρώς μεταχειρισμένη, πας σε κάτι πολύ ανώτερο ίσως. Δεν ξέρω, αλλά το να δώσω τόσα λεφτά για κάτι, έτσι ή αλλιώς, παλιάς τεχνολογίας, δε νομίζω ότι είναι δα και το πιο έξυπνο πράγμα του κόσμου. Είναι σαν να δίνω 30000€ ας πούμε για να πάρω μια Μερκ 280SEL του '80. Καλή, χρυσή, άγια στην εποχή της και όχι μόνο, αλλά ΜΟΝΟ αν την πάρω μέχρι κανα 10ρικο, αν βέβαια εννοείται ότι είμαι συλλέκτης και το αυτοκίνητο είναι σε τέλεια και γνήσια κατάσταση. Αλλά δεν είναι δα και καμιά.. RR Silver Spur ώστε να την πληρώσω χρυσή, μήν τρελαθούμε εντελώς!

Istioforo
Απών/απούσα

"Σου πέσαν τα μαλιά από την τιμή ε; :P"

Και όχι μόνο :)
Διάβαζα αυτά που έγραφες και δεν το πίστευα, (τρόπος του λέγειν) μία βόλτα στην Αθήνα με έπεισε εντελώς. Οι συμβουλές σου ήταν πολύ κατασταλτικές.
Να είσαι πάντα καλά !

Φιλικά

Παναγιώτης

thomasofluton
Απών/απούσα

Εγω απλα θα πω οτι το ποδηλατο ειναι ενα εξαιρετικο κομματι, εχω ενα σχεδον ιδιο (μερικα χρονια παλαιωτερο)ισως το τελευταιο γαλλικο που φτιαχτηκε. Βεβαια απο το δικο μου το μονο που εχει μεινει οπως ηταν τοτε ειναι ο σκελετος και το παλουκοσελο και ο λογος ειναι το γεγονος οτι τοτε (οταν ημουν 15 χρονων) η συντηρηση ηταν πλημελης και τα χιλιομετρα πολλα.....

Το ποδηλατο δεν ειναι οτι καλυτερο... ολα του τα εξαρτηματα ειναι πολυ λεπτεπιλεπτα και δεν αντεχουν πολλα ειναι ομως ενα απιστευτα ελαφρυ ατσαλι που θα σε παει παντου!!! Οσο για τις τιμες σε αυτα δεν εχω να σου πω πολλα προσφορα και ζητηση μπορει να το δωσεις 2000 ευρω μπορει και 100.... αρκει να σου πω οτι ο Γκατσουλης στην Αγια Παρασκευη εχει ενα ιδιο για 550 ή 600 εαν δεν κανω λαθος

Libanner
Απών/απούσα

giorgosrallyman wrote:
Καλά, ας είμαστε και λίγο συγκρατημένοι με τις τιμές όμως, ε.. Το ότι υπάρχει ένας ΕΜΠΟΡΟΣ Τσιμπίδης (με ό,τι και αν σημαίνει αυτό..) που πουλάει αρχαιολογίες (ίσως και μάλλον χωρίς τόσο ιδιαίτερη αξία..) σε τιμή τρελή, δε σημαίνει ότι θα βρεθεί απαραίτητα και ο κατάλληλος.. μ@λ@κ@ς που θα πληρώσει αυτήν την τιμή!

Συμφωνώ με το φίλο παραπάνω επειδή υπάρχουν κάποιοι έμποροι που ψάχνουν για ΘΥΜΑΤΑ δε σημαίνει οτι οι τιμές κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα...

thomasofluton wrote:

αρκει να σου πω οτι ο Γκατσουλης στην Αγια Παρασκευη εχει ενα ιδιο για 550 ή 600 εαν δεν κανω λαθος

Τώρα βρήκες άλλη περίπτωση...Ο συγκεκριμένος,έχει μέσα στο μαγαζί ποδήλατα που προσπαθεί να τα πουλήσει τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον.Συγκεκριμένα κοίτα στην βιτρίνα τέρμα δεξια έχει ένα cannondale που έχει ξεβάψει περιμένοντας τόσα χρόνια αγοραστή παρόλα αυτα η τιμή ακατέβατη μάλλον θα μείνει εκεί και για τα επόμενα 10 χρόνια...

PGkakis
Απών/απούσα

Φιλε μου κρατα το για τα παιδια σου σε μια γωνια κ θα το χαρουν οσο τιποτα κ αυτα κ εσυ μετα απο χρονια. Ο πατερας μου πηρε ενα mercier το 78κ απο το 80 εως το 99 ηταν σε ενα μπαλκονι στο Ν.Κοσμο, δεν εμεινε πανω τιποτα πλαστικο(σελα κ λαστιχα) αλλαξα μονο αυτα κ πισω ζαντα κ ολοι το χαζευαν τοτε που κυκλοφορουσα, περσι του εκανα ενα βαψιμο, εβαλα κ διπλες μανετες συν τα αυτοκολητα κ το χαιρομαι.

Athws
Απών/απούσα

καλά τα έκανα μπάχαλο, κοίταζα αγγελίες και μπέρδεψα την αγγελία στο cyclist-friends με την εδώ (ο istioforo έβαλε αγγελία και εκεί) και του έστειλα πμ γιατί το θέμα εκεί είναι κλειδωμένο.

τελοσπάντων, να διαφωνήσω με όσους βάλανε τον άνθρωπο να το κρατήσει..
Δε θα μπω στο πόσο ανεκτίμητο είναι ή δεν είναι, τα αντικείμενα (συλλεκτικά ή μη) τα κρατάμε μόνο αν έχουμε άμεση σχέση/χόμπυ με το είδος (ο istioforo δεν έχει, αν κατάλαβα καλά) αλλιώς δεν αξίζει να σκονίζονται παρατημένα, άσε που οι γυιοί/ανηψιοί συνήθως στέλνουν τους θησαυρούς των γέρων μαζικά στον παλιατζή..

Πούλημα λοιπόν όχι γιατί λύνουμε κανένα πρόβλημα μας με δύο κατοστάρικα περισσότερα ή λιγότερα αλλά γιατί αυτός που θα το πληρώσει σίγουρα θα το αγαπάει και θα το χρησιμοποιήσει..

(για Τσιπίδηδες κλπ είναι αστεία πράγματα, δεν ασχολούμαι)

Yellow1850
Εικόνα Yellow1850
Απών/απούσα

Για δε πετάτε και το παππού? άλλωστε πάλιωσε κι αυτός...Απόσυρση τώρα!!!!

Istioforo
Απών/απούσα

Η άποψη σου είναι πολύ 'σοβαρή'.

Θέλω να πιστεύω, ότι έχεις απαλλαγεί από 'οτιδήποτε παλιό' (παλιοσίδερα, γονείς, συγγενείς κ.α) που βρίσκεται γύρω σου ρίχνοντας τα σε χωματερές μόλις ξεπεράσουν το χρονικό όριο που έχει θέσει του μυαλού σου η αναλαμπή. Και μιας και φαίνεσαι σταθερός στις απόψεις σου θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνεις και σε σένα όταν έρθει εκείνη η συγκεκριμένη ώρα και μάλιστα.... με μεγάλη φόρα τυγχάνοντας ποδηλάτης ον.

Athws
Απών/απούσα

δυστυχώς ο έλληνας είναι ανώριμος στα συλλεκτικά είδη και η διακίνηση τους δεν είναι ομαλή όπως στο εξωτερικό, ο κουτοπόνηρος έλληνας δε θέλει να αποχωριστεί το "έχει" του και υποψιάζεται όλους ότι θέλουν να τον "ρίξουν", πραγματικό παράδειγμα εφτά χρόνια ο βλάχος έχει παρατήσει στο χωράφι να σαπίζει σπάνιο παλιό τζίπ (εφτά δηλαδή το βλέπω εγώ κάθε καλοκαίρι, μπορεί να τόχει παρατήσει 17) αλλά σε υπαινιγμό μου αν σκοπεύει να το κάνει κάτι με κοίταζε σαν να τον είχα δαγκώσει..
έχω ασχοληθεί με διάφορα συλλεκτικά, δεν είμαι με το μέρος ούτε του πωλητή ούτε του αγοραστή, είμαι με το μέρος του πράγματος,
Istiofore , τα 550 που ζήτησες στην αρχή ήταν η σωστή τιμή, πιθανό να πιάσεις μέχρι δυό κατοστάρικα παραπάνω αλλά πρέπει να το κυνηγήσεις πολύ.. παραπάνω δεν πάει.. καλή συνέχεια..

kynhgos77
Απών/απούσα

Γιατι να το δωσει 550 ευρω? Τι θα κερδισει, σιγα τα λεφτα, εφοσον δεν τα εχει μεγαλη αναγκη. Εγω στην θεση του θα το κρατουσα καμια 20ετια τουλαχιστον ακομη σε αριστη κατασταση και μετα ισως και να αξιζε το τιτλο συλλεκτικο και τοτε θα μπορουσε να πιασει αρκετα λεφτα.

077
Απών/απούσα

@ kynhgos77, σιγά τα λεφτά τα 550; Πάτε καλά; Πολύ large είστε...

giorgosrallyman wrote:
Καλά, ας είμαστε και λίγο συγκρατημένοι με τις τιμές όμως, ε.. Το ότι υπάρχει ένας ΕΜΠΟΡΟΣ Τσιμπίδης (με ό,τι και αν σημαίνει αυτό..) που πουλάει αρχαιολογίες (ίσως και μάλλον χωρίς τόσο ιδιαίτερη αξία..) σε τιμή τρελή, δε σημαίνει ότι θα βρεθεί απαραίτητα και ο κατάλληλος.. μ@λ@κ@ς που θα πληρώσει αυτήν την τιμή! Ίσως θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ρωτούσε ο φίλος τον κύριο Τσιμπίδη πόσο καιρό το είχε κρεμασμένο εκεί το εν λόγω Μερσιέ. Με 1200€ παίρνεις ΚΑΛΗ καινούργια κούρσα του κουτιού, αν δε πας σε ελαφρώς μεταχειρισμένη, πας σε κάτι πολύ ανώτερο ίσως. Δεν ξέρω, αλλά το να δώσω τόσα λεφτά για κάτι, έτσι ή αλλιώς, παλιάς τεχνολογίας, δε νομίζω ότι είναι δα και το πιο έξυπνο πράγμα του κόσμου. Είναι σαν να δίνω 30000€ ας πούμε για να πάρω μια Μερκ 280SEL του '80. Καλή, χρυσή, άγια στην εποχή της και όχι μόνο, αλλά ΜΟΝΟ αν την πάρω μέχρι κανα 10ρικο, αν βέβαια εννοείται ότι είμαι συλλέκτης και το αυτοκίνητο είναι σε τέλεια και γνήσια κατάσταση. Αλλά δεν είναι δα και καμιά.. RR Silver Spur ώστε να την πληρώσω χρυσή, μήν τρελαθούμε εντελώς!

Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει παλαιό και ίσως συλλεκτικό. Αυτά δεν αγοράζονται με την λογική.

kynhgos77
Απών/απούσα

077 για να μην το δινει τελικα σημαινει πως ''σιγα τα λεφτα τα 550 ευρω''.
Ειδικα αν το κρατησεις χρονια ακομη, σε συγκριση με αυτα που θα πιανει τοτε.
Τα συλλεκτικα ειναι ακριβα διοτι ειναι χομπι κυριως ανθρωπων με μεγαλες τσεπες. Αυτοι ειναι κυριως οι αγοραστες και αυτοι καθοριζουν τις τιμες. Ο φιλος εδω τον ενδιαφερει η πωληση συλλεκτικου, δεν ειναι συλλεκτης, οποτε θα κοιταξει να πιασει οσο το δυνατον περισσοτερα. Εγω απλα του προτεινα αν δεν τα εχει αναγκη τα λεφτα τωρα, να το κρατησει και στο μελλον θα πιασει περισσοτερα οταν θα τα εχει αναγκη.

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Κρίμα το ποδήλατο που αντί να καβαλάει τα βουνά θα μαραζώνει σε καμιά αποθήκη περιμένωντας να πιάσει την καλή τιμή στο σκλαβοπάζαρο των "συλεκτών".

-- Ο συνήγορος του ποδηλάτου