Δεν Πωλείται πιά Αποσύρεται το PEUGEOT MONT BLANC Μοντέλο 1987 Κουρσακι

47 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Istioforo
Απών/απούσα

Έχω ένα κουρσάκι Peugeot Mont Blanc αγορασμένο (70.000 δρχ) το 1987 σε πάρα πολύ καλή κατάσταση χωρίς καμία αλλαγή σε κανένα του εξάρτημα, ακόμα και τα λάστιχα είναι της αντιπροσωπείας , και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί παρά ελάχιστες μόνον ώρες και ήταν φιλαγμένο σε αποθήκη.

Σκέπτομαι να το ανταλλάξω σε κατάστημα ποδηλάτων με κανένα καινούργιο mountain.
Ήδη έχουν ενδιαφερθεί 2 καταστήματα, επειδή όμως δεν γνωρίζω και πολλά από τιμές θα μπορούσε να μου πει κάποιος ποιά τιμή ποδηλάτου θα μπορούσα να αξιώσω από
τον καταστηματάρχη σε αυτήν την ανταλλαγή ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

Υ.γ Μπορείται να έχετε και μία άποψη από την παρακάτω φωτογραφία.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon IMG_0829_resize.JPG240.05 KB
Image icon IMG_0832_resize.JPG245.61 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Φίλε μου εγώ δεν ξέρω να σου πω τιμή -φαντάζομαι οτι μπορείς να το πουλήσεις αρκετά καλά- αλλά θα σου πω οτι είναι κρίμα να δώσεις τέτοιο εργαλείο...είναι του κουτιού!!

Αν πάλι θες σίγουρα να το πουλήσεις, δώσε το σε κάποιον ιδιώτη.
Αρκετά καλύτερα χρήματα θα πιάσεις!

Istioforo
Απών/απούσα

Ευχαριστώ leone_gr για την απάντηση σου.

Κι εγώ λυπάμαι που το δίνω αλλά επειδή το συγκεκριμένο δεν το χρησιμοποιώ λόγω κάποιων παραπανίσιων κιλών θεωρώ ότι είναι καλύτερα να το χρησιμοποιεί κάποιος παρά να παραμένει κλεισμένο σε μιά αποθήκη.

Όσον αφορά την ανταλλαγη αν δεν μείνω ικανοποιημένος θα το πουλήσω για τον ίδιο λόγο που έγραψα πιο πανω.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

...μη δώσεις την ποδηλατάρα σου για να σου δώσουν μάλλον ένα φτηνό mtb με κακά περιφερειακά που σίγουρα θα το μετανιώσεις... Αν επιμένεις να το δώσεις πάντως πούλησέ το σε ιδιώτη και με τα χρήματα αυτά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάποιο επίσης μεταχειρισμένο!

Αν είχες ένα ωραίο Triumph Speedfire θα το έδινες σε αντιπροσωπία να σου δώσουν ένα καινούριο Ibiza?

aletzzz
Απών/απούσα

Με ενδιαφέρει.
Αν μπορείς να μου πεις το νούμερο του σκελετού και για σε τι ύψος αναβάτη ταιριάζει?
Με πόσα χρήματα είσαι ευχαριστημένος?

panagiskl
Εικόνα panagiskl
Απών/απούσα

Πάντως ζητάει πληροφορία για το πόσο να το κοστολογίσει και λογικά δεν έχει κατασταλάξει σε κάποια τιμή.

Και εγώ θα ήθελα πληροφορίες για το μέγεθος!

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Μη το πουλας με τιποτα.αστο να καθεται στο σπιτι αφου εχεις αποθηκη και παρε αν θες ενα mtb

pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

άποψή μου αν δεν έχεις μεγάλη ανάγκη χρήματα μην το δώσεις πουθενά (ειδικά σε ποδηλατάδικο). μόνο και μόνο για διακόσμηση κράτα το! όσο ασχολείσαι θα εκτιμάς όλο και περισσότερο τα παλιά ποδήλατα. και θα ναι πολύ αργά μετά για να πεις αχ και να το χα.

Istioforo
Απών/απούσα

Σας Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τις υποδείξεις και τα καλά σας λόγια.
Να είσται καλά !

Κάποιοι ρώτησαν για τις διαστάσεις του σκελετού.

Κάθετος σωλήνας 56 cm. Με τις υποδείξεις της PEUGEOT είναι για άτομα που έχουν ύψος 170 cm - 175 cm.

Οριζόντιος σωλήνας 56 cm.

christos k
Απών/απούσα

καλημέρα.
και καλά νέα και κακά νέα. μερικές ιδέες, αλλά η απόφαση είναι δική σου.
1. έχω από το 1989 ένα παραπλήσιο Peugeot Tourmalet. με μερικές αναβαθμίσεις, έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου, έχει κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα από τότε και ακόμη είναι σαν καινούριο. είναι απίστευτα αξιόπιστο και γερό. imho ακόμη και αν δεν το ήθελα , θα το φύλαγα για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.
2. η αξία που θα ίσως να έχει το ποδήλατο αυτό σε κάποιον έμπορο πιθανώς δεν θα υπερβαίνει τα 300 ευρώ (ίσως). αν σε καλύτερη περίπτωση βρεθεί κάποιος ιδιώτης, φίλος των παλιών ποδηλάτων και πάλι μην περιμένεις φοβερή διαφορά (μεγαλύτερη των 50-100 ευρώ). και παλι αυτή η οικονομική του αξία είναι πολύ μικρότερη της συναισθηματικής.
3. πόσο συγκρίσιμα είναι ένα σημερινό ποδήλατο βουνού με σκελετό ότι νάναι και πλαστικά περιφερειακά Κίνας ή Ταιβάν, συναρμολογημένο στην ...., μαζικής παραγωγής, με ένα ποδήλατο δρόμου (ακόμη και μεσαίας κατηγορίας) με υλικά που αντέχουν 25 χρόνια πιό μετά, εσωτερικές κολλήσεις, αυθεντικά περιφερειακά Shimano Ιαπωνίας και Mavic Γαλλίας κλπ., κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Γαλλία ένα τέταρτο του αιώνα πιό πριν ? εεεεε ?
4. υπάρχουν και εδώ οι ειδικοί για παραπλήσια θέματα (Eaglos, Columbus, κλπ.) καθώς επίσης και μία δοκιμή στο cyclist friends.gr και στον Doctor John, κλπ. ίσως βοηθήσουν περισσότερο.
Μπορεί και να βοήθησα μπορεί και να σε μπέρδεψα ακόμη χειρότερα.
Πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πολύ κρίμα να θυσιαστεί αυτό το ποδήλατο γιά την αγορά ενός πολύ κατώτερού του σημερινού.
Με εκτίμηση,
Χρήστος.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Φορ δε λαβ οφ γκαντ!!!

Ντον'τ σελ ιτ!!!

Εχω το ιδιο. Στειλε pm να το δεις απο κοντα να εκτιμησεις.

Αν θες sony και καλα να το δωσεις, τοτε οχι σε ποδηλαταδικο. Δωσ' το σε κανεναν ανθρωπα που και θα το εκτιμησει και θα το χαρει

Istioforo
Απών/απούσα

Χρήστο καλησπέρα !

Σε Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Όλες λαμβάνονται υπ όψιν.
Από την μιά λυπάμαι να το δώσω και από την άλλη λυπάμαι να το βλέπω να κάθεται και να το ροκανίζει ο χρόνος με τον δικό του τρόπο.
Το καταλαβαίνω ότι ένα mtb είναι πολύ κατώτερό του αλλά είναι επίσης και ένας λόγος του να μην το φοβάσαι τόσο πολύ και να μην νοιάζεσαι αν περάσεις και καμιά λακούβα για το τι συνέπειες θα έχει.
Το είχα σκεφτεί αρκετές φορές και τελικά η απόφαση μου είναι να το δώσω.
Και πάλι σε Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Με Εκτίμηση

Παναγιώτης

GiorgosRallyman
Εικόνα GiorgosRallyman
Απών/απούσα

Απίστευτο ποδήλατο, σε απίστευτη κατάσταση! Αν ήταν λίγο μεγαλύτερο, δεν υπήρχε περίπτωση να σε αφήσω χωρίς να μου το πουλήσεις, όσο όσο! Έχω ένα παρόμοιο σε ανάλογη κατάσταση, αλλά είναι ίδιο ακριβώς μέγεθος με το δικό σου και μου πέφτει κάπως μικρό..

Puch
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε,

Αν και η γνώμη συντάσσεται με των υπολοίπων αναφορικά με τη μη πώληση του ποδηλάτου η τελική επιλογή είναι δική σου και ήρθες εδώ ζητώντας κάποιες πληροφορίες οπότε ελπίζω τα παρακάτω να σε βοηθήσουν λίγο στην απόφαση σου.

Γενικά συμφωνώ με την φιλοσοφία της πώλησης σε ιδιώτη και σχετικά με παλαιές κούρσες μπορώ να σου πω οτι θα συναντήσεις κυρίως δύο κατηγορίες αγοραστών:
Άτομα τα οποία ψάχνουν για μια παλαιά κούρσα σε οτιδήποτε κατάσταση είτε για project είτε για να κάνουν απλά την δουλειά/βόλτα τους (σε αυτούς συγκαταλέγω και τον εαυτό μου). Αυτή η κατηγορία αγοράζει συνήθως ένα ποδήλατο με βάση την χρηστική/ λειτουργική του αξία και συνήθως προσανατολίζεται σε πιο οικονομικές λύσεις. 100-200euro πχ http://www.podilates.gr/?q=node/17630.
Συλλέκτες με διάθεση για αναπαλαίωση και διατήρηση παλαιών ποδηλάτων. Νομίζω ότι αυτή η κατηγορία είναι που πρέπει να στοχεύσεις μιας και δεν αγοράζουν σίδερο (ή κράμα μαγκανιού στην περίπτωση σου) αλλά κομμάτια ιστορίας. Έτσι αφενός θα ανταμειφτείς περισσότερο οικονομικά και αφετέρου ηθικά θα ξέρεις οτι το ποδηλατάκι που τόσα χρονια διατηρούσες ειναι σε "καλά χέρια". Σχετικά με αυτή την δεύτερη κατηγορία οπως μπορείς να δεις και εδώ: (http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?25699-%EC%FC%ED%EF-%E3%E9%E...) το ποδήλατο σου μπορεί να αξιώσει μια αρκετά καλή τιμή αλλά σε προειδοποιώ ότι μπορεί να αποδειχτεί αρκετά χρονοβόρο ή και άκαρπο. Γενικά αν δεν βιάζεσαι καλύτερα αγόρασε ενα mtb να κάνεις την δουλειά σου και δώσε στο Peugeot τον χρόνο που του αναλογεί.Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να το ψάξεις νομίζω ότι το http://www.peugeotshow.com/ είναι μια καλή βάση για να κρίνεις το κατά πόσον το ποδήλατο σου είναι εργοστασιακό.
Δεδομένης της πρόσφατης αγοράς από μεριάς μου και ενός Peugeot Aubisque ίδιας χρονολογίας και παρόμοιας κατάστασης θα μπορούσα να διαθέσω για το ποδήλατο (εφόσον σε ενδιαφέρει) μέχρι 150 euro αλλά θεωρώ ότι αν το ψάξεις λίγο μπορεί να πιάσει πολλά παραπάνω.

Τέλος ως φιλική συμβουλή θα έλεγα εφόσον έχεις δυνατότητα και διάθεση να το κρατήσεις από την άλλη αν έχεις αποφασίσει να το δόσεις προτίμησε τον ιδιώτη (σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει σκέψου/ επιχείρησε ανταλλαγές π.χ. http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?30412-Specialized-crosstrai...) με ιδιώτες πριν την λύση του ποδηλατάδικου. Δεδομένης της κατάστασης του θα έλεγα να έχεις υψηλούς στόχους (μέχρι και αντιπροσωπεία της Peugeot θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για εκθεσιακό μοντέλο) και εάν και εφόσον δεις οτι δεν ευδοκιμεί να ρίξεις την τιμή.

Ελπίζω να σε μεταπείσουν οι λοιποί φίλοι και να το κρατήσεις τελικά,

Φιλικά Ηλίας

blackdisa
Εικόνα blackdisa
Απών/απούσα

an den exei poulithei kai thes na to dwseis se idiwth tote bainw kai egw sti seira.endiaferomai!!!

Istioforo
Απών/απούσα

Αγαπητέ Ηλία

Σ' Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου αλλά και για τις υποδείξεις σου οι οποίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Στην ίδια την Peugeot δεν ειχα σκεφθεί να τους ρωτήσω για το αν ενδιαφέρονται όμως θα το κάνω. Να είσαι καλά !

Όπως έχω γράψει πριν μερικές ημέρες η τελική μου απόφαση είναι να το πουλήσω.

Ο χρόνος δεν με πιέζει και θα στοχεύσω σε μία καλή τιμή για να μην μου μέινει η πικρη γεύση του "τσάμπα τόδωσες" που μπορεί να μου πει κάποιος αφού ήδη το έχω πουλήσει.

Το site αυτό μου το υπέδειξε κάποιος φίλος όταν του είπα ότι σκέφτομαι να πουλήσω αυτό το ποδήλατο. Ειλικρινά για μιά ακόμα φορά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιφέρον σας.

Φιλικά

Παναγιώτης

Istioforo
Απών/απούσα

Μετά από υποδείξεις και προτάσεις αποφάσισα να το πουλήσω.

Τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου είναι τα ακόλουθα :

1. Μάρκα: PEUGEOT
2. Μοντέλο: MONT BLANC
3. Χρώμα: Μαύρο
4. Έτος αγοράς: 1987
5. Παραστατικά εγγύησης & αγοράς: Ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για κουρσάκια
της Peugeot
6. Μέγεθος: Οριζόντιος σωλήνας 56 cm ---- Κάθετος σωλήνας 56 cm
7. Κατάλληλο για ύψος: 170 cm - 175 cm
8. Σύνδεσμος κατασκευαστή ή καταστήματος: ----
9. Μετατροπές: ΚΑΜΙΑ
10. Έξτρα αξεσουάρ: Κουδουνάκι
11. Σημεία φθοράς: (Ανεπαίσθητες γρατζουνιές από το ακούμπισμα)
12. Φωτογραφίες:
13. Τιμή: 550 ευρώ
14. Επικοινωνία: 6970671994 ------ Παναγιώτης
15. Προτεινόμενη περιοχή συνάντησης: Καλλιθέα
16. Μπορείται να το δείτε και στο επίσημο site της Peugeot
http://www.peugeotshow.com/1987nl/1987_06.jpg

kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

Καλα ειπαμε συλλεκτικο, αλλα πηρες φορα 550€

Alejandro
Εικόνα Alejandro
Απών/απούσα

Καλά κάνει και το πουλάει τόσο. Τον πρήξατε "τι ωραίο και τι συλλεκτικό", πάρτε το τώρα!!

Istioforo
Απών/απούσα

Ακόμα και αν δεν είχαν γράψει όλα αυτά τα κολακευτικά λόγια η τιμή για το συγκεκριμένο ποδήλατο δεν θα ήταν μικρότερη.
Δεν σου κρύβω ότι αυτή την τιμή την είχα σε προσφορά πριν ένα χρόνο και δεν το έδωσα.

Alejandro
Εικόνα Alejandro
Απών/απούσα

Καλοπούλητο αδερφέ

Istioforo
Απών/απούσα

Ευχαριστώ, νάσαι καλά !

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φίλε καλημέρα.

Θα τραβάς τα βυζία σου σε μερικά χρόνια για αυτό που κάνεις.

Το ποδήλατο ειναι αυτό http://www.peugeotshow.com/1987nl/1987_06.jpg
Το 1987 με βάση τον Ολλανδικό κατάλογο κόστιζε 849 guilder δηλαδή
385 σημερινά Ευρώ.

Το ποδήλατο είναι κλασσικό και συλλεκτικό. Δεν μπορεί να τιμολογηθεί
με βάση τη λογική του μεταχειρισμένου και ένα ποδηλατικό φόρουμ δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να το πουλήσεις. Τα 500 ευρώ που ζητάς είναι
αστείο ποσό και όποιος το πάρει θα γελά για μια ζωή. Πήγαινε μια
βόλτα από τον Τσιμπίδη στο κέντρο και ρώτησέτον πόσο κοστίζει ένα
ανακατασκευασμένο peugeot της εποχής εκείνης. Εμένα μου ζήταγε 650
Ευρώ για mercier με απλά ανταλλακτικά.

Δεν μπορώ να στο πω διαφορετικά, είναι συλλεκτικό και ακολουθεί άλλους
κανόνες. Γνώμη μου είναι ότι αν θες τα λεφτά να το ανεβάσεις ebay
σε δημοπρασία με μια ελάχιστη τιμή πώλησης.

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Από που προκύπτει ότι τα φτηνότερα μοντέλα Peugeot και Mercier που βλέπουμε συχνά σε αυτό το φόρουμ, τα οποία ήταν ποδήλατα της σειράς, είναι συλλεκτικά; Αν το συγκεκριμένο είχε σκελετό τύπου Columbus/Reynolds ή ήταν κάποιο Colnago θα καταλάβαινα τέτοια τρέλα... Είναι σαν να θεωρείς συλλεκτικό ένα Nissan Sunny του 1980 (δηλαδή ούτε καν ένα Nissan 280Ζ).

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Χμμμμ... μαλλον για 1989 μου κανει, αφου τοτε εμφανιζονται οι πινελιες στο σκελετο

http://cyclespeugeot.com/PDFs/1989pdf.pdf (σελιδα 12)

Libanner
Απών/απούσα

Το ποδήλατο είναι όμορφο και σε πάρα πολύ καλή κατάσταση από όσο μπορώ να κρίνω από τις φωτογραφίες,εγώ θα σου πρότεινα να το κρατήσεις έστω και για διακοσμητικό εφόσον δε το καβαλάς.

Αλλά όπως και να έχει,όπως είπε και ο φίλος παραπάνω είναι ένα ποδήλατο της σειράς (δε μπορείς να πουλήσεις ένα nissan sunny για συλλεκτικό πως να το κάνουμε και ας είναι σε κατάσταση βιτρίνας)πριν μερικά χρόνια αυτά τα ποδήλατα τα μαζεύαμε απο τα σκουπίδια Mercier κτλ και δε υπερβάλω ή τα χαρίζαν...Τα 550 ευρώ είναι υπερβολικά

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Επαναλαμβάνω.

Πηγαίνεται Τσιμπίδη να ρωτήσετε πόσα θα σας το πούλαγε.
Σαπάκια Mercier με ανταλλακτικά εποχής τα είχε 650 Ευρώ.
Δώστε το για 200 ευρώ και να σας το πουλάει μετά 1000.

Istioforo
Απών/απούσα

Σε Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις υποδείξεις σου.
Καταλαβαίνω πολύ καλά το πνεύμα με το οποίο μου τα έγραψες όλα αυτά και δεν σου κρύβω πως νοιώθω τύψεις που θέλω να το δώσω.
Το ποδήλατο αυτό το αγόρασα εκείνη την εποχή γιατί ήθελα να έχω ένα καλό "αγωνιστικό" ποδήλατο. Έκτοτε οι συνεχείς μετακινήσεις μου αλλά και οι μεγάλες μου παραμονές στο εξωτερικό δεν με άφησαν να το χαρώ, και γι αυτό έχει παραμείνει σε τόσο καλή κατάσταση.
Ο λόγος που θέλω να το δώσω είναι ότι κουράστικα να έχω ένα καλό ποδήλατο φυλαγμένο απλά σε μιά αποθήκη που δεν το χαίρομαι και το μόνο που μένει είναι το πέρασμα του χρόνου για να το βαφτίσει "συλλεκτικό".

Σε Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Να είσαι πάντα καλά.

Υ.γ.
Κάποια από αυτές τις μέρες θα περάσω και από του Τσιμπίδη.

zedprod
Εικόνα zedprod
Απών/απούσα

εχεις πμ !

Istioforo
Απών/απούσα

Γνωρίζει κανείς κάποια ιστοσελίδα από όπου θα μπορούσα να δω τα χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ποδήλατο ?

Istioforo
Απών/απούσα

Σήμερα αναίβηκα μία βόλτα στην Αθήνα και πέρασα από του Τσιμπίδη ο οποίος πουλάει και μεταχειρισμένα/μετασκευασμένα αλλά και καινούργια ποδήλατα, και μετά από αρκετή συζήτηση τον ρώτησα αν έχει κανένα παλιό κουρσάκι μεταχειρισμένο, μου πρότεινε ένα Mercier περίπου της ίδιας χρονολογίας το οποίο και έχει κρεμασμένο μπροστά και μέσα στην είσοδο του καταστήματος του (χρώματος πράσινο). Αυτό το ποδήλατο από θέμα συντήρησης δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το Peugeot που πουλούσα.

Ακούστε τώρα και την τιμή του 1.200,00 Ευρώ

Όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του πήγαινοντας μία βόλτα μέχρι την Αθήνα.

Θα ήθελα να σας Ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας και για τις πληροφορίες που μου προσφέρατε.

Η ζωή με έχει διδάξει ότι μπορώ να μαθαίνω και από θετικά αλλά και από αρνητικά σχόλια.

Να είστε πάντα καλά.

Ιδιαιτέρως Ευχαριστώ πολύ τους-- leone_gr -- christos k -- Puch -- και Eaglos -- για τις πολύτιμες συμβουλές τους αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να μου τις γράψουν.

Φιλικώτατα

Παναγιώτης

contact