ΑΓΟΡΑ CITY

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
nickdos
Απών/απούσα

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ CITY ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΥΟ. ΤΟ GIANT CYPRES DX W ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ UNIVEGA. TO GIANT ΕΧΕΙ 400 Ε ΕΝΩ ΤΟ UNIVEGA 590. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΤΙΜΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΛΙΓΟ..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

θα ρωτήσω κάποια πράγματα
καταρχην πέραν του city
πες μου λίγο διαδρομές που θα κάνετε και σκοπό που αγοράζετε ποδήλατο
δλδ για βόλτες εκδρομές μετακίνηση στην δουλειά γυμναστική
τώρα για τα 2 ποδήλατα πες μου modelo του univega για να συγκρίνω

εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω πολύ

spirosta
Απών/απούσα

Αν δεν μας πεις πιο Univega δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη μεταξύ των δύο.
Επίσης καλύτερα θα ήταν να μας έλεγες που και πως θα χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο

Επίσης υπάρχει κάποιος λόγος (πχ αισθητικός) που ψάχνετε "γυναικείο"??

Και τέλος. Το Cypress DX 400 Ευρώ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Έχει προτεινόμενη τιμή στο site της Giant 390. Ψάξε αλλού. Θα το βρεις κανα 50 άρι φθηνότερα. Όχι και 400. 370 Είχα πάρει το traffic lx. Επίσης το απλό Cypress που είναι πιο φτηνό μην το σκέφτεστε. Πολλά αρνητικά εξαρτήματα πάνω του.

Κάτι άλλο. Αν πράγματι ψάχνει για ποδηλατο για χρήση πόλης συνοπολογίστε έξοδα για φώτα λασπωτηρες. Σε αυτή την κατηγορία και σε αυτά τα λεφτά ίσως συμφέρει πιο πολύ κάποιο έτοιμο που να έχει λασπωτήρες και ίσως δυναμό στο κέντρο και κανα κάλυμα αλυσίδας. Με 400 Ευρώ υπάρχουν κάποιες λύσεις. με 600 ακόμη περισσότερες.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@ spirosta
off topic
εχω αρχίσει να πιστεύω πως με αντιγράφεις συνεχεία
:PPPPPPP

nickdos
Απών/απούσα

η χρηση του θα ειναι λιγο απ'ολα αλλα πιο πολυ δρομος αφου καθε μερα θα πηγαινει στη δουλεια με αυτο ( 22 χλμ πηγαινε ελα) κ τα σαββατοκυριακα καμια εκδρομη παρνηθα κλπ. εγω εχω mtb και θελω να μπορει να πατησει κ λιγο χωμα. το univega δυστυχως δεν θυμαμαι το μοντελο του (ουτε στο site μπορω να το βρω) αλλα μας αρεσε πιο πολυ απο το giant απλα δεν το ξερουμε σαν μαρκα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τα univega είναι καλή μάρκα και οσα έχω δει είναι πολύ όμορφα (σημαντικό για τις γυναίκες)
οπότε διάβασε αυτό που αναλύει λίγο τις κατηγορίες

και αν θέλεις άνετη και γρήγορη μετακίνηση προτίμησε κάποιο trekking-city
αν θέλεις και γυμναστική πας σε fitness-mtb απλά χάνεις λίγο σε άνεση άλλα διώχνεις την κυτταρίτιδα

απο εκεί και πέρα εμένα μου δεν μου αρέσει η giant σαν εταιρία παρόλα αυτά θα πας θα δοκιμάσεις και το ένα και το άλλο και οποίο τις κάτσει καλύτερα σαν μέγεθος θα είναι η ποιο σωστή επιλογή

ανακεφαλαίωση διαλέγεις όποιο το ποιο σωστό νούμερο
μετά το ποιο όμορφο
και αν θέλεις σύγκριση μας λες Modela για να ξέρουμε για τι μιλάμε

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τα κλασσικά City με φτερα, σχάρες, δυναμό είναι "ΟΚ" για τις αποστασεις που το θες. Βέβαια είναι βαρυά σε σχέση με άλλων ειδών "City" αλλά είναι λογικό καθώς κουβαλάνε εξοπλισμό. Από την άλλη αν η διαδρομή σου έχει ζόρικες ανηφόρες τότε θα πρέπει να χυθεί ιδρώτας. Για λίγο χώμα δεν έχουν πρόβλημα αλλά όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο.

Μην καταλήξεις να πάρεις ένα ποδήλατο που -και καλά- θα είναι και για πόλη και για χώμα.
Στο τέλος θα καταλήξει η κοπέλα σου είτε να ψάχνει πιο ασφάλτινο στήσιμο είτε πιο χωμάτινο και η αρχική αγορά θα πάει στράφη.

Θυμάμαι αρκετές περιπτώσεις όπου ξεκίνησαν με τη λογική "λίγο δρόμο, λίγο χώμα" και αγόρασαν κάποιο TOR ποδήλατο σαν το Ideal Megisto. Στην πορεία όσοι ήθελαν δρόμο άρχισαν να ψάχνουν για ξερά πηρούνια και λάστιχα κούρσας και όσοι ήθελαν χώμα πάσχιζαν να βρουν καλύτερα πηρούνια και φαρδύτερα λάστιχα.....

Στο τέλος οι πρώτοι έπαιρναν κούρσα ή Fitness ποδήλατο και οι δεύτεροι έπαιρναν Mountain με ένα 2ο σετ ελαστικών για δρόμο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι μεν και οι δε έχασαν 100-150 ευρώ.

nickdos
Απών/απούσα

τελικα το ποδηλατο ειναι το univega terrano 300 . ξερετε τιποτα γι αυτο και αναμεσα σε αυτο κ το giant cypres dx τι παιζει? πιο να προτιμησουμε? και σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σαν περιφερειακά είναι κάπως καλύτερο το Univega.
Koίταξε ποιό μέγεθος της καθεται καλύτερα.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

εγω θα το θέσω αλιος
το ένα εχει κυριος altus to άλλο έχει deore
αλλα και 200 euro +
εγώ θα επερνα το giant γιατί δεν χρειάζεται σε ένα τέτοιο ποδήλατο deore
και θα έπαιρνα το univega γιατί το νούμερο του μου έκατσε ποιο καλά

γενικά τα κομμάτια που χρειάζεται να ειναι καλά είναι λίγα
τα αλλά δεν τα χρησιμοποιείς και τζάμπα τα πληρώνεις
είχα Προτείνει για ένα παιδί ένα στημένο πλαίσιο με ολη την allivio και το μόνο που έβαλα deore hollowtech 2 είναι ο δισκοβραχίονας ο οποίος σε ένα ποδήλατο ειναι το σημαντικότερο ανταλλακτικό μετά τα φρένα
αυτά αν ειναι να πάει σε trekking ας πάρει το cybex