καλησπέρα σας,
θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ποδήλατο που θέλω να αγοράσω για τον γιό μου που τελειώνει το δημοτικό και έχει ύψος 1.50μ. και γενικά είναι πολύ λεπτοκαμωμένος. Το ποδήλατο το χρειαζόμαστε για βόλτες σε πάρκα, άλση και σε γενικές γραμμές χωματόδρομους και πολύ λιγότερο σε άσφαλτο.
Σε μαγαζί που επισκεφθήκαμε, μας πρότειναν το KONA LANAI XS ως μοντέλο που μας ταιριάζει σήμερα και που θα μας εξυπηρετήσει άνετα και μέχρι και το λύκειο, αλλάζοντας ύψος στη σέλα.
Αυτό που με προβληματίζει και χρειάζομαι τη συμβουλή σας, εφόσον γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει, αφορά κατά πρώτον το πόσο ισχύει αυτό που μας είπε ο πωλητής για τα χρόνια χρήσης του ποδηλάτου, και δεύτερον με προβληματίζει το βάρος του ποδηλάτου (14-15 κιλά) κατά πόσο θα κουράζει εύκολα στην ποδηλασία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τη διάθεση όσων απαντήσουν στο μήνυμά μου.
φιλικά,
G_Kel
Καλησπέρα κι από μένα, παρακάτω κάποιες προσωπικές απόψεις σχετικά με τα ερωτήματα που θέτεις:
Η Kona είναι αξιοπρεπέστατη εταιρεία, Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πιο εισαγωγικό / οικονομικό μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία του, αλλά νομίζω πως είναι απολύτως ικανοποιητικό για ένα παιδί της έκτης δημοτικού που θα κάνει ήπια χρήση και οικογενειακές βόλτες σε χωματόδρομους.
Στην κατηγορία χρημάτων του συγκεκριμένου ποδηλάτου (αναφέρομαι στην τιμή καταλόγου του 2017 χωρίς να ξέρω τι προσφορά έχεις πάρει από το κατάστημα) μπορείς φυσικά να βρεις μεταχειρισμένα ποδήλατα με πιο αναβαθμισμένα περιφερειακά.
Σχετικά με το μέγεθος συμφωνώ πως ένα xs 26άρι, είναι μια χαρά για παιδί ύψους 1.50. Η Kona στο size chart δίνει το xs για ύψη από 1.47 μέχρι 1.55.
Με ύψος 1.50 (που μέσα στο καλοκαίρι θα δώσει 2-3 πόντους) θα μπορούσες ίσως να πάρεις και ένα 26άρι μέγεθος small ή ένα 27,5άρι xs. Αυτό όμως εξαρτάται από την εξοικείωση και την εμπειρία του μικρού με την ποδηλασία... Αν δηλαδή έχει ήδη λιώσει ένα 20άρι ποδήλατο και ένα 24άρι, δε θα έχει πρόβλημα να χειριστεί ένα ποδήλατο που από άποψη ύψους, βρίσκεται στο κάτω ενδεικνυόμενο όριο. Αν δεν έχει εμπειρία και εξοικείωση, καλύτερα να πάρει το XS 26άρι για να νιώθει πιο άνετα με το χειρισμό του.
Το βάρος σε αυτής της κατηγορίας τα ποδήλατα, είναι αναπόφευκτα γύρω στα 14 κιλά και θα πρέπει να ανεβείς αρκετά στην κατηγορία τιμής για να γλιτώσεις 1-1,5 κιλό...
Πόσα χρόνια θα σε καλύψει το ποδήλατο που θα πάρεις, θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη του παιδιού. Δεν υπάρχει ποδήλατο που να σε καλύπτει όταν είσαι 1.50 και συνεχίζει να σε καλύπτει μέχρι να γίνεις 1.80.
Νομίζω πως το xs θα σας καλύψει μέχρι περίπου το 1.60-1.65 ενώ ένα small θα σας καλύψει για λίγο παραπάνω (1.70)...
Νομίζω πως αν το παιδί αγαπήσει την ποδηλασία, θα το χρησιμοποιήσει άνετα για τα επόμενα 2 χρόνια και μετά θα το πουλήσετε ή θα το δώσετε στο μικρότερο αδερφό και θα πάτε για μεγαλύτερο (και πιθανώς πιο αναβαθμισμένο)...
Καλή συνέχεια με την επιλογή σου!
πιθανως θα του κανει στο μεγεθος. και με συχνη συντηρηση θα σου κρατησει αρκετα χρονια. το συγκεκριμενο ειναι καλο ποδηλατακι. λιγα παραπανισια κιλα δεν νομιζω οτι θα ειναι προβλημα.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ο προβληματισμός ήταν κυρίως για το βάρος. Είχαμε πάρει χρόνια πριν το scott voltage jr 20, ένα ποδήλατο με το οποίο έμαθε να κάνει ποδήλατο και που ευχαριστήθηκε πολύ.
Απλά, επειδή όπως είπα είναι ο ίδιος λεπτοκαμωμένος, δεν ήθελα να δυσκολευτεί με το βάρος και να αποθαρρυνθεί. Η απάντησή σου, σε συνδυασμό με όσα είδα και διάβασα, με οδηγούν να προχωρήσω στη συγκεκριμένη αγορά που πιστεύω είναι μια τίμια αγορά.
Δεν πηγαίνουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος από το XS για τον λόγο που προανέφερα.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ο προβληματισμός ήταν κυρίως για το βάρος. Είχαμε πάρει χρόνια πριν το scott voltage jr 20, ένα ποδήλατο με το οποίο έμαθε να κάνει ποδήλατο και που ευχαριστήθηκε πολύ.
Απλά, επειδή όπως είπα είναι ο ίδιος λεπτοκαμωμένος, δεν ήθελα να δυσκολευτεί με το βάρος και να αποθαρρυνθεί. Η απάντησή σου, σε συνδυασμό με όσα είδα και διάβασα, με οδηγούν να προχωρήσω στη συγκεκριμένη αγορά που πιστεύω είναι μια τίμια αγορά.
Δεν πηγαίνουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος από το XS για τον λόγο που προανέφερα.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
ζητώ συγγνώμη αλλά η απάντησή μου αρχικά αφορούσε το μήνυμα με #2.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και τα δύο μέλη που αφιέρωσαν χρόνο και μου απάντησαν.
Καλησπέρα!
Θέλουμε να αγοράσουμε για τον μικρό μας (3 ετών) ποδήλατο κ είμαστε ανάμεσα στα:
specialized riprock 16 inch με σκελετό αλουμινίου (για ζάντες δεν ξέρω)
Ideal v-track 16 inch με σκελετό και ζάντες αλουμινίου
Ideal v-track 16 inch με σκελετό αλουμινίου κ ζάντες μεταλλικές (αν δεν κάνω λάθος)
Μας προβληματίζει λίγο η κόντρα στα πηδαλια του riprock γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα τον δυσκολέψει και φοβόμαστε μην τον κουράσει και δεν θα θέλει να κάνει καθόλου στο τέλος..
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ξέρει ποδήλατο ή θα κάνει με βοηθητικές?
Αν δεν ξέρει καλύτερα να ξεκινήσετε με ένα ισορροπίας και μετά να πάτε στο 16άρι.
Είναι ψηλό παιδί; αν είναι κάτω απο 1 μέτρο θα του φαίνεται τεράστιο και βαρύ το 16αρί μήπως να πάτε σε 14αρι.
Όσον αφορά το ερώτημα καλύτερο είναι το σπεσιαλιζεδ αλλά και πιο ακριβό.
Η κόντρα είναι τέλεια αλλά για μεγαλύτερα και πιο έμπειρα παιδιά!
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!
Πήραμε το ideal τελικά επειδή δεν έχει κόντρα..
Δεν ξέρει να κάνει, οπότε θα έχει τις βοηθητικές για αρχή κ του χρόνου βλέπουμε!
Αν κ 3 ετών είναι πάνω από 1 μέτρο κ όσα ισορροπίας είχαμε δει ήταν μικρά..