χαιρεται θελω να αγορασω ενα ποδηλατο απλα σιγουρα θελω καποιον να με βοηθησει σχετικα με την επιλογη αυτου ... λοιπον ειμαι υψος 1.87 το ποδηλατο το θελω 80% ασφαλτο 20% χωμα απο εκει και περα εχω μπερδευτει σχετικα με τρεκιγκ ? mtb ? δεν ξερω τι να επιλεξω τα λεφτα που διαθετο ειναι 250 εως 400 δεν κολαω σε μαρκες αν τα υλικα κατασκευης ειναι ιδια ... περιμενω τις προτασεις σας ... ευχαριστω
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Αν κανεις αναζητηση στο φορουμ τις λεξεις αγορα ποδηλατου, θα σου λυθουν ολες οι αποριες υπαρχουν πολλες απαντησεις απο τα πιο εμπειρα
μελη και θα βοηθηθεις πολυ καλη αγορα.Σημαντικο οτι επιλεξεις να ειναι στο νουμερο σου, και το κυριωτερο να σου αρεσει οπτικα παιζει πολυ
μεγαλο ρολο.
ενταξει τοτε ευχαριστω πολυ !!!
ενταξει για τα σχετικα ... σε αυτα τα λεφτα τι εχετε να προτεινετε ρε παιδια
Κατά τη γνώμη μου τα παρακάτω είναι αρκετά τίμια.
http://kefalasbikes.gr/podilata-trekking/1994-ideal-...
http://www.malatestasbikes.gr/shop/ideal-cityrun-2017/
Το ideal cityrun το εχουν δυο φιλοι, πολυ τιμιο και για τα λεφτα του και για οσα προσφερει.
απλα επειδη ειμαι απο επαρχια θεωρω ποιο τιμιο για τους δρομους μας το mrgisto ... λεω τωρα κατι αλλο εκτος απο ideal?
καλημερα τελικα ειμαι ναμεσα σε megisto - kona dew και ideal cityrun σαν ομορφια θα πηγαινα πρωτα στα ideal απο εκει και περα με ενδιαφρει και η θεση οδηγησης καθως διαβασα πως με τα τρεκιγκ ποδηλατα γυμναζεις κυριως μονο ποδια .. τα 3 αυτα ποδηλατα ειναι στην ιδια κατηγορια ? θετικα και αρνητικα σχετικα με την θεση οδηγσης ??? και ποιο ειναι καλυτερο για να γυμναζεις και αλλα κομματια του σωματος ... το κανουμε που το κανουμε ...
το megisto. Θα πληρώσεις παραπάνω για να κουβαλάς μια άχρηστη ανάρτηση μπροστά. Και είναι άχρηστη και λόγο ποιότητας αλλά και λόγο χρήσης του ποδηλάτου. Από τα άλλα δύο καλύτερο είναι το drew αν είναι το μοντέλο με το σιδερένιο πιρούνι σε τιμή κάτω των 400€.
αν η χρηση ηταν 50-50 χωμα-ασφαλτο τοτε ισως ηθελες μπροστα αναρτηση. αλλα τωρα καλυτερα χωρις. μεχρι και με κουρσα μπαινεις χωμα. και ειναι σουπερ διασκεδαστικο.
Το cityrun δεν παταει χωμα
Παμε παρακατω. Επειδη τιθεται συνεχεια το ερωτημα megisto η' dew, και μιλανε οι παντες βλεποντας τα χαρακτηριστικα απο τα manual, ας μιλησει και καποιος που τα ειχε και τα δυο. Κατα αρχην και τα δυο ειναι εξαιρετικα ποδηλατα, αλλα με διαφορετικη αισθηση στη χρηση. Και τα δυο για να αποδωσουν χρειαζονται σωστο μεγεθος, τελεια ρυθμιση και για πολλα χιλιομετρα/ανηφορες θελουν καλουπιεδες
Λοιπον το megisto (του -12, με v-brakes, τωρα βαλανε δισκοφρενα μηχανικα, που κατα τη γνωμη μου ειναι μειον), το ειχα στο εξοχικο μου και το ειχα καταφχαριστηθει σε καθε ειδους δρομο ( 30 χιλιομετρα τη φορα περιπου). Οταν περυσι μου το "απαλοτριωσαν" , πηρα αναγκαστικα dew γιατι τα χιλιομετρα θα γραφοταν κυριως στους δρομους της Αθηνας
Συγκριτικα λοιπον. ΟΛΑ τα περιφεριακα ειναι κατωτερης ποιοτητας. Σε μερικα απο αυτα η διαφορα ειναι εμφανης (το πισω φρενο αλλάχτηκε με συνοπτικες διαδικασιες, και θα θελα να αλλαξω και τα χειριστηρια), και σε μερικα δεν υπαρχει αισθητη διαφορα.
Το dew ενας αρχαριος ιδιαιτερα ποδηλατης αν το παει σε χωμα θα ταλαιπωρηθει. Με το megisto θα διασκεδασει( ιδιαιτερα αν ξεφουσκωσει τα λαστιχα.). Στα πολλα χιλιομετρα ομως στη ασφαλτο ακομα και με κλειδωμενη αναρτηση (ιδιαιτερα στο καλο οδοστρωμα και οταν οι ρυθμοι ανεβαινουν και σε ανηφορες) το dew συγκριτικα πεταει.
Η μπροστινη αναρτηση αντιθετα απο οτι λενε η περισσοτεροι εδω μεσα εχει επιδραση στο οτι κανει το ποδηλατο να απορροφαει κραδασμους (οχι ασφαλως να καταπινει ανωμαλιες), και να στρογγυλευει τα γκαπ σε συνεργασια με τα πιο χοντρα λαστιχα, γριπ και σελα. Μια βολτα απο Θησειο μπορει να πεισει και τον πιο δυσπιστο... Ενας αρχαριος ολα αυτα θα τα εκτιμησει δεοντως. Οσο γινομαστε πιο εμπειροι, γραφοντας χιλιομετρα προτιμαμε συνηθως την αμεσοτητα και την ελαφροτητα του rigid. η αληθεια ειναι οτι εδω οι ιδιοι σου λενε παρε το dew γιατι εχει crοmo πηρουνι και αποροφαει καλυτερα απο ενα αλουμινενιο!!!!!!!
Μειονεκτημα ασφαλως το βαρος. Τιποτε δυστυχως σε αυτη τη ζωη δεν ειναι τσαμπα...
Διαλεγεις και παιρνεις...
ευχαριστω για τις απαντησης τελικα λεω να παω για KONA DEW απλα με εχουν κερδισει ολα τα θετικα που εχω διαβασει για αυτο το ποδηλατο απο εκει και περα μενω θεσσαλονικη αυτο το ποδηλατο το βρισκω μονο στον τσιρικοbikes το 2017 μοντελο εχει 429 ειδα στο site tis kona το dew 2018 και βγαινει σε ενα χακι χρωμα που μου αρεσε πολυ ξερει κανεις αν κυκλοφορει ??? επισης εχει δισκοφρενα και δεν θελω με δισκοφρενα αλλα με vbrake θα βγαινει και χωρις ? η οχι ? τοτε να παω στο 2017
Εχει και ελαφρως διαφορετικο σκελετο (μετα απο αρκετα χρονια) με οριζοντιο τετραπλευρης διατομης.. Για φετος (και πιθανον και για επομενα χρονια) μονο δισκοφρενα... Για το ποτε ερχεται και τιμες τηλ. στον Τσιρικο.Παντως οταν πρωτοερχεται το dew παει συνηθως κοντα στο πεντακοσαρικο και το προηγουμενο (αν το βρεις στο νουμερο σου) 400.
Παει και το πιρουνι χρωμολυ...
Παει και το πιρουνι χρωμολυ...
μαλιστα οποτε παμε φουλ για το dew του 17 γτ 500 δεν δινω .... λοιπον για οτι νεοτερο ενημερνω επισης αν εχουμε καμια αλλαγη της τελευταιας στιγμης επισης
πρως το παρων παμε DEW
http://www.konaworld.com/dew_city.cfm
Geatle ΣΕ αρεσει να μπερδευεις κοσμο τελικα .... dew city που σημαιινει η διαφορα με το dew του 17?
το παλιο dew ειναι το ιδιο με το dew city 2018
το dew 2018 ειναι με διαφορετικο σκελετο και πιρουνι αλουμινιου
Το μεγκίστο του 11 είχε σειρά αλιβιο και είχε πολύ καλά φρένα και ταχύτητες.
Το ντιου έχει αλτους και φρένα προμαξ και πραγματικά αισθάνθηκα το downgrade στην ποιότηα κατευθείαν.
Επίσης στο ίσιωμα – κατηφόρα με το ντιου εξαντλούνται οι ταχύτητες (24) ενώ με το μεγκιστο (27) σπανίως άλλαζα τον μπροστά δίσκο.
Από την άλλη το σταθερό πηρούνι – τιμόνι του ντιου είναι πολύ πιο βολικό και άμεσο.
Σε χώμα είχα πάει και με τα δυο (μαζί με μαουντενάδες) και δεν το συστήνω, την έβγαλα τη βόλτα αλλά πιο αργά και πιο κουραστικά. Δίνω προβάδισμα στο μεγκίστο.
Αν το χώμα σημαίνει μια φορά στο τόσο να κόψεις δρόμο από κάποιο πάρκο ΟΚ αλλιώς ξανασκέψου το.
Το σιτυραν έχει καλά περιφερειακά (ασέρα) και σταθερό πηρούνι σε δελεαστικότατη τιμή οπότε νομίζω είναι ιδανική επιλογή. Μιλάμε πάντα για βόλτες στη πόλη – ασφολτο.
@41ex.
γεια σε ολοι την παρεα .... εχω φαει τον τοπο για να παρω το κονα ντιου στην ελλαδα ειναι ο τσιρικος bikes του 17 το εχει μονο σε μαυρο ρο οποιο δεν μαρεσει και οχι σε ασπρο που το θελω επισης εχει ενα στοκ του 16 λαχανι το οποιο μου αρεσε αλλα ειναι για υψος 190 και πανω εγω ειμαι 187 ειανι προβλημα αυτο ? επισης καπια αλλη γνωμη γτ αποτι βλεπω δεν βλεπω να βολευομαι με το κονα λογο ομορφιας .... επισης απο εξωτερικο δεν μπορω να παραγγειλω απο καποιο σαιτ ??