Καλησπερα παιδια,
Θέλω να κάνω δωρο ενα ποδήλατο στην κοπελα μου μέχρι 400€.
Η χρηση του θα ειναι σε δρόμους χωριού με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς και εκτος δρομου διαδρομες. Λογικα ΜΤΒ ή trekking. Δεν ειμαι και πολυ σχετικός γι αυτο και βρισκομαι εδώ.Είναι λιγο κοντυτερη απο 1,70.
Γυρισα τα ποδηλατάδικα της περιοχης και μου προτειναν τo Merida Big Nine και 2 ποδηλατα status τα οποια φτιαχνονται στην ροδο Venti Quatro και Matrix τα οποια ειναι νομιζω μια κατηγορια κατω απο το πρωτο.
Θα πάω και σε ενα καταστημα ideal μια απο τις επομενες μερες να κοιτάξω μιας και έχω ακούσει καλα σχολια για την εταιρια. Υπάρχει καποιο ισάξιο ideal με το Merida big Nine που μου προτειταν ή καλύτερο στην ίδια τιμή?
Δεν θέλω να αγοράσω απο Online Κατάστημα
Ευχαριστω εκ των προτέρων.
ideal pro rider 26" ειναι οτι καλυτερο μπορει να βρεις. τα status και τα 29αρια ξεχασε'τα. μαλλον για να πουλησουν οτι εχουν στοκ σου ελεγαν χαζαμαρες.
πηγαινε ρωτα και στην ideal. και ακομα και εαν δεν το εχουν στο μαγαζι, παιζει να υπαρχει αποθεμα απο το 2014 στα κεντρικα.
προσοχη!!! μην παρεις ποδηλατο εαν δεν ειναι το σωστο μεγεθος. αυτο ειναι το σημαντικοτερο.
Για άσφαλτο και δασικούς είναι καλύτερα να πάρει 26' τροχό αντί 29';
Ειδικά για αυτό που θέλετε να κάνετε φίλε pietro το 26' σαν διάσταση τροχών έχει πεθάνει χρόνια τώρα.
TL φενεται οτι εισαι θερμος υποστηρικτης των 29. για εξηγησε μας λοιπον γιατι ειναι καλυτεροι οι μεγαλυτεροι τροχοι?
Δυστυχώς σεντόνια δεν έχω το χρόνο να γράψω.
Όλα,κριτικές,τεστ,αναλύσεις με ένα απλό ψάξιμο στο νετ τα βρίσκεις εύκολα.
Έχω 26' XC έχω και 29'.
Απλά η μέρα με την νύχτα σε ποιότητα κύλισης,απόσβεσης και ταχύτητα.
Εδώ τείνουν να επικρατήσουν σε πιο ''σκληρές''κατηγορίες.
Μάλλον πρέπει να είσαι ο μοναδικός που πιστεύει πως με 26' τροχό πας καλύτερα σε άσφαλτο και δασικούς.
Άντε να δώσω και ένα λινκ από συζήτηση περί 29' από Ελλάδα.....αρχίστε διάβασμα..
http://www.cyclist-friends.gr/topic/9543-area-29/
εγω απο'τι ξερω τα 29αρια ειναι πιο βαρια. οι ροδες δεν ειναι τοσο γερες. ο σκελετος και το πιρουνι παραειναι ελαστικα. τα φρενα δεν ποιανουν. και ειναι και ακριβοτερα. το μονο που μας μενει στο τελος ειναι οτι αλλαζει η οδηγικη συμπεριφορα. αλλα αυτο παει συμφωνα με τα γουστα.
νομιζω οτι υπαρχει ενδιαφερον σε αυτο το θεμα.
Έχω ανοίξει θέμα τώρα
πηγαινε κοιτα για ideal και γυρνα να μας πεις τι ειδες.
Το παρακάτω τώρα που λες από που προκύπτει....''οι ροδες δεν ειναι τοσο γερες. ο σκελετος και το πιρουνι παραειναι ελαστικα. τα φρενα δεν ποιανουν''......ποιός;τι;που;πως;...δεν σου φαίνεται λίγο απλοικό αυτό;....
Όταν από ότι φαίνεται δεν έχεις και εμπειρία ο ίδιος από 29'.
Ότι καμιά εταιρεία πλέον δεν βγάζει 26',δεν λέει κάτι από μόνο του;
Επίσης για το λινκ παραπάνω....άλλο το φαρδύτερο ελαστικό στην κούρσα και άλλο η διάμετρος.
Τεσπα...δεν θα μπω σε αντιπαράθεση 26'VS29'.
...pietro...ψάξε το σε ξένο τύπο κυρίως και από δημοσιογράφους-αθλητές που έχουν δοκιμάσει τα πάντα....πήγαινε και στα μαγαζιά να δούμε αν θα βρείς 26'....εκτός αν είναι κανένα αρχαίο στοκ...τα ερευνητικά κέντρα των εταιρειών δεν ξέρουν....εμείς εδώ στα φόρουμ τα ξέρουμε καλύτερα.....
TL μην μαλωνουμε τσαμπα. απο'τι φενεται δεν ξερεις πολλα περα απο'τι σου εχουν πλασαρει. διαφορετικα θα καταλαβαινες χωρις να ρωτας "ποιός;τι;που;πως;"
.........δεν μαλώνουμε στάνταρ.....αν είμαι άνθρωπος που μπορεί κάποιος να μου πλασάρει εύκολα κάτι χωρίς να το έχω ψάξει-δοκιμάσει πρώτα....δεν με ξέρεις....εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία έχοντας 26' και 29'...εσύ;
ωραια εσυ απο την εμπειρια σου και το στυλ σου προτιμας τα 29. εγω εχοντας δοκιμασει και τα δυο καταλαβα οτι δεν μου αρεσουν οι μεγαλοι τροχοι. και ο καθενας με τα γουστα του.
Το θέμα της σύγκρισης ανάμεσα στις διαφορετικές διαστάσεις τροχού, είναι σίγουρα πολυπαραγοντικό και η συζήτηση απ ότι φαίνεται δεν εξαντλείται παρόλο που έχουν περάσει χρόνια από τότε που αμφισβητήθηκε η μονοκρατορία του 26άρη τροχού...
Ανεξάρτητα από το αν η εμφάνιση του 29άρη τροχού εξυπηρετούσε πραγματικές ανάγκες ή τις ανάγκες του μάρκετινγκ για την αναζωογόνηση μιας στάσιμης αγοράς, τα δεδομένα είναι αμείλικτα:
Όποιος καβαλήσει 29άρι, δεν ξανακαβαλάει 26άρι. Πραγματικά νομίζεις κάθεσαι σε παιδικό ποδήλατο.
Το 29άρι έχει επικρατήσει απολύτως σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες από xc μέχρι dh και από παμπαίδες/παγκορασίδες μέχρι ελίτ ανδρών γυναικών.
Ακόμα και αν το ζητούμενο είναι η ευελιξία, το 26άρι δεν υπάρχει ως επιλογή (μόνο το 27,5).
Οι περισσότερες εταιρείες δε βγάζουν πια 26άρια και υπάρχει τεράστιο στοκ από αξιόλογα ποδήλατα 26'' που πουλιούνται κοψοχρονιά αλλά κανένας δεν τα αγοράζει.
Εγώ έχω όλη τη γκάμα (26άρι, 27,5άρι και 29άρι) και αναλόγως τη σύνθεση της παρέας (φουλ οικογένεια, μόνο με το γιο μου ή και με φίλους) μπορεί να βρεθώ να οδηγώ στο βουνό οποιοδήποτε από τα τρία. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι το 29άρι δε συγκρίνεται σε καμιά κατηγορία εδάφους και μονοπατιού. Είναι με διαφορά καλύτερο σε χωματόδρομους και σε γκρέμια, σε ανηφόρες και σε κατηφόρες. Μπορεί να μην είμαι σε θέση να αποδείξω θεωρητικά κανένα από τα πλεονεκτήματά του, μπορώ όμως να σου πω με βεβαιότητα ότι με το 29άρι στο βουνό κινούμαι γρηγορότερα και πιο ξεκούραστα.
Στην παρούσα φάση δε θα συνιστούσα σε κανένα αρχάριο να αγοράσει καινούριο 26άρι. Μόνο στην περίπτωση παιδιού (μικρά-μεγάλα μίνι) ή κοπέλας, ύψους γύρω στο 1,50 θα μπορούσα να δω κάποιο νόημα. Και πάλι όμως θα πρότεινα να ψάξει στα μεταχειρισμένα γιατί λόγω έλλειψης ζήτησης, υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες σ αυτή τη διάσταση.
Σας ευχαριστώ παιδια. Θα πάω μεσα την εβδομάδα και στα ideal και βλέπουμε
Επίσης κοίτα και σε μεταχειρισμένα.
Θα πάρεις καλύτερο ποδήλατο που καινούργιο πιθανόν να έκανε τα διπλάσια.
Στα χρήματα που ψάχνεις σε καινούργιο θα βρεις ότι πιο φθηνό-εισαγωγικό.
Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις και πάρα πολλά από ποδήλατα για να πάρεις μεταχειρισμένο.
Οπτικός έλεγχος για χτυπήματα,σκουριές,στραβώματα.
Το καβαλάς και αν πηγαίνει ευθεία,δεν ακούς παράξενους ήχους,τρέμουλα και οι ταχύτητες αλλάζουν ομαλά το πήρες.
Ρωτάς κι εδώ.
Αν και πιστεύω πως πιο πολύ άσφαλτο και στην καλύτερη κανένα πατημένο χωματόδρομο θα πάει οπότε σκέψου καλά ποια θα είναι η χρήση του μήπως τελικά πάρεις κάτι χωρίς ανάρτηση μπροστά.
Που στα χρήματα αυτά δεν προσφέρει και πολλά από πραγματική απόσβεση.
Πιο πολύ τσάμπα έξτρα βάρος είναι.
Λοιπόν. Ας ψηφίσουμε
Α. Ideal pro rider 27,5 450€
B. Merida Big Nine 29 400€
C. Ideal zig zag 29 450€
πας για το zig zag τρεχωντας εαν ειναι στο σωστο μεγεθος και την βολευει.
τα αλλα που μου προτειναν ηταν πολυ χαμηλοτερα του ποσου που ηθελα να διαθεσω...ηταν στα 250-270. Αυτα ήταν μονο γυρω σε αυτο το ποσο. Κατεληξα σε αυτα κατ αναγκη. Θα προσπαθησω για καλυτερη προσφορα, τι να κανω.
Για το Merida κανεις δεν ειπε τπτ. Σαν μαρκα καλη ειναι? Καθ'οτι οπως ειπα ειμαι δεν ειμαι και σχετικος.
το σημαντικοτερο ειναι να της ταιριαζει στο μεγεθος. απο εκει και περα το zig zag ειναι καλυτερο και η τιμη του ειναι ηδη χαμηλη.
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟΝΙΖΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ
Καλά αυτό για το ύψος μην το δένεις κόμπο πως σου λένε το σωστό.
Δες τι προτείνουν στα σαιτ τους και οι κατασκευαστές.
Η MERIDA μια χαρά είναι.
Σ'αυτά τα χρήματα όλα πάνω κάτω ίδια είναι.
Πάρε IDEAL να πάνε περισσότερα χρήματα σε Έλληνες.
Για συγουρια θα πρεπει να τα καβαλησει ωστε να δει ποιο την βολευει. Ισως μπορει να ανεβει στο medium, αλλα πιθανον να αισθανθει καλυτερα πανω στο small.
Το κρατας για εκπληξη;
ναι ειναι για εκπληξη
Αμα δεν της αρεσει το χρωμα;
Τοτε της δινανε γαιδαρο και τον κοιταγε στα δοντια... στο χρωμα θα κολλησουμε? Αλλωστε αυτο δεν το φοβαμαι,ξερω τις προτιμησεις της.
Συμφωνώ απόλυτα. Τουλάχιστον δοκίμασε να τσεκάρεις στο περίπου τον καβάλο της για να έχεις έναν μπούσουλα για το stand over του ποδηλατου. Ειναι μια αρχική μέτρηση που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ενα πολυ μεγάλο μέγεθος.
νομίζω είσαι ξεκάθαρος... ας μην σε μπερδεύουμε χωρίς λόγο...
Πάμε:
1. αφού είναι για δώρο, ξέχνα μεταχειρισμένα και αγγελίες. Απλό.
2. Μιλάμε για ΜΤΒ ή τρέκκιν. Και για κοπέλα ΜΑΧ 1,70. Άρα "σχετικά" μικρό νούμερο σκελετού. Όλα τα ποδήλατα αυτής της "ομάδας", έχουν σίγουρα slopping σκελετό..... Εκτός από αυτά που έχουν το "slopping του θανάτου" (έτσι τα ονομάζω... εκείνα που ο οριζόντιος σωλήνας του σκελετού ακουμπάει στην κάλτσα του αναβάτη ... χαχαχα
).
Άρα θεωρώ περιττό το stand over ύψος κλπ κλπ.
3.Προφανώς το μέγεθος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο ύψος της. Αν τα σωματομετρικά της στοιχεία είναι ΤΥΠΙΚΑ (δηλαδή δεν μιλάμε για απίθανα μεγάλο κορμό, με απιθανα μικρά πόδια ή το αντίθετο, ή απίθανα κοντά χέρια κλπ κλπ), μείνε στο ύψος της. Φτάνει και αρκεί ως χαρακτηριστικό για να επιλέξεις ένα "σωστό" μέγεθος.
4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση, τα κύρια κριτήρια ΝΟΜΙΖΩ ότι θα πρέπει να είναι το budget, και το χρώμα / συνολική ομορφιά.
Το να μιλάμε για 29" ή 26", για το ποιό είναι καλύτερο, ποιό έχει καλυτερους τροχούς και πιό αντοχής φρένα κλπ κλπ το θεωρώ τουλάχιστον ΑΣΤΟΧΟ.
Ξαναδιαβάστε το ζητούμενο. Κοπελιά. Δώρο. 300 - 400 ευρώ. Χρήση σε χωριό. Χωματόδρομο. Χαλαρή βολτούλα να μαζέψουμε μαργαρίτες και να θαυμάσουμε τη φύση.
.... ΟΚ?
5. και μετά από όλα αυτά, θα σου πρότινα κανα ideal 26" MTB ή κάτι κοντινό. Αν μείνεις μακρυά από Orient, μάνι-μάνι θα έχεις πετύχει.... (δεν τα απορρίπτω εντελώς, αλλά στα 300-400 βρίσκεις καλύτερα).
...

....
.....
άιντε... τυχεράκια... και κοπελιά, και ποδήλατο, και βόλτες στην εξοχή.
Τα μισά μέλη του φόρουμ ΣΙΓΟΥΡΑ σε ζηλεύουν (ζηλεύουμε)
συμφωνω απολυτα με τον ροκαρολα.
Το 29αρι το βισκω λαθος γενικα σε αυτο το ευρος τιμης και ειδικα για αυτο που το θελεις. Πχ αν ελεγες θελω να της παρω ενα 29αρι με 800 (που το θεωρω σωστο σημειο τιμης για 29) και η χρηση ηταν ιδια, θα σου ελεγα πεσε στα 300-400 και παρε ενα 26αρι.
..
Δεν θα καταλαβετε καποια διαφορα για τη χρηση που θελετε, τσαμπα θα εμβαθυνετε στον > των διαστασεων.
..
Βρες 26αρια με ωραιο χρωμα, στη σωστο μεγεθος, 24 ταχυτητες, κλειδωμα στην αναρτηση και αν μπορεις vbrake.
Αρχισε και τα παζαρια στον ποδηλατα λεγοντας του οτι ολοι θελουν 29ρια και 27.5αρια μηπως ριξει την τιμη, που το βλεπω πιθανο μιας και θελουν να τα σπρωξουν τα 26 που δεν ειναι επιπεδου σουπερμαρκετ
Σας ευχαριστώ παιδιά . Βοηθάτε αρκετά....Οι τελευταίοι αλλά και οι πρώτοι
Να 'σαι καλα συνονόματε RockaRolla
Για τα CARRERA τι γνωμη έχετε?
Βρηκα ενα M7 2000 MD 27.5 στα 330
Θα ξετρελλαθει με το χρώμα.
οσα δινεις περνεις. το ideal ειναι πολυ καλυτερο.