Καλησπεριζω το φορουμ.
Εδω και καποιον καιρο (εναν μηνα περιπου), αρχισα να ασχολουμαι εντατικα με το ποδηλατο, καθημερινες διαδρομες και 2 φορες την εβδομαδα βολτες 20-30 χλμ. Το ποδηλατο που εχω με εχει κουρασει απιστευτα ;, καθως μου ειναι μικρο και ειναι "πρακτικερ".
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ποδηλατο που θα με εξηπηρετει στα παρακατω:
-Βολτες σε ασφαλτο, μεγαλες διαδρομες σε ασφαλτο,χωρις χωμα-ανωμαλο δρομο-πεζοδρομια (καθαρα εκδρομικα)
-Στο μεγεθος μου (1.93 υψος)
-εως 500 ευρω (καλο θα ηταν σε αυτην την τιμη να περιλαμβανεται και το κρανος και φωτα)
-Δεν με ενδιαφερει να εχει αναρτησεις, ισως μια μπροστινη που να κλειδωνει-σφιγκει πολυ θα βοηθουσε αλλα την θεωρω αχριαστη και περιτη (καλυτερα να δωσω εμφαση στα υπολοιπα περιφεριακα)
-Δεν με ενδιαφερει να εχει δισκοφρενα (ανεβαζουν το κοστος)
-Με παρεα οργανονουνε μεγαλες διασρομες (70 χλμ) και λεμε να αρχισουμε και λιγο μεγαλυτερες, οποτε θα ηθελα κατι που να αντεχει -θα μπορουσα να βρω αραγε στο budget μου-?
Ολες οι αποψεις ειναι δεκτες,ειμαι ανοιχτος σε συζητηση και ρωταω εδω γιατι τωρα ξεκιναω την ποδηλασια και δεν ξερω πολλα. Να τονισω οτι εχω πολυ καλη φυσικη κατασταση και σχεση με τον αθλητισμο.Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις και για τον κοπο που κανατε να διαβασε το κειμενο !!!
Και ναι, κοιταω και για μεταχειρισμενο :D
kona dew ή ideal cityrun
- μεγάλες ασφάλτινες βόλτες με παρέα
- καλή φυσική κατάσταση
... για μένα φωνάζει το όλο πράμμα, κούρσα ή κουρσοειδές / φιτνεσοειδές.
Ξέχνα αναρτήσεις, ακόμα και αν κλειδώνουν και αμπαρώνουν... Ξέχνα φαρδειά ελαστικά, και μείνε σε λεπτά + λεία.
Πρόσεχε, γιατί λόγω ύψους, περιορίζεις αρκετά τις επιλογές σου, ειδικά στα μτχρ. Συμβουλή μου, μην αγοράσεις τίποτα με οριζόντιο σωλήνα μικρότερο από 58,5 ακόμα και αν στο χαρίζουν. Αν δεν κάτσεις σωστά, δεν πρόκειται ποτέ να ευχαριστηθείς μεγάλες μακρυνές βόλτες. Αν δεν πάρεις σωστό νούμερο σκελετού για τα μέτρα σου, δεν θα κάτσεις ποτέ σωστά.
Δεν σου γράφω μάρκες, όλες οι ετιαρείες πάνω-κάτω βγάζουν μοντέλα στις κατηγορίρες που σου έγραψα, ίσως το budget να είναι μικρό για ορισμένα οντέλα, αλλά σε μτωχρ θα βρεις.
Και εγω αυτο σκευτομουνα, εννοειται λεπτο λαστιχο. Μτχ δεν βρισκω στο νουμερο μου τιποτα ομως... και τα 500 ειναι αυστηρο ταβανι.
εγω παντως παρακαλαω η κουρσα μου να χωρουσε μεγαλυτερο λαστιχο. και με το γυριστο τιμονι παντα απο το ισιο μερος πιανομαι. γι'αυτο λεω παρε το dew που ειναι ανετο.
Καλησπερα..συμφωνα με την περιγραφη που κανεις , το πραγμα φωναζει ..κουρσοειδες, gravel ,touring..
Τωρα τα χρηματα..ειναι αλλη (πονεμενη ) ιστορια..
Μόνο κούρσα, και επειδή θα γλυκαθείς και τα 70, θα γίνουν 100 και 150, βάστα το 500άρικο και στήσε καρτέρι για μτχ. Οτιδήποτε άλλο γιαυτό που περιγράφεις θα είναι πεταμένα λεφτά.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια, αυριο θα παω να δω σε μαγαζια στην θεσσαλονικη για κατι καινουριο (μπορει να περιμενω λιγο ακομα για να ανεβει και το budget...) εχετε στο μυαλο σας καποιο μαγαζι απτο οποιο πρεπει να περασω?
Μακαρι να μεινουν στα 150... εγω με την κ@@@ που εχω τις τελευταιες βδομαδες θελω να γυρισω την ελλαδα...
τι έκανες τελικά;
να πω και εγω κούρσα ξεκάθαρα βάση όσων λες. απλά επειδή θες αποστάσεις θα πρέπει να κοιτάξεις ποδήλατα τύπου endurance για αποστάσεις και όχι race.
παράδειγμα...στα 500-600 παίζει το ideal onroad που είναι τίμια επιλογή όμως ο σκελετός του μου κάνει πολύ race οπότε για μεγάλες βόλτες δεν θα σε καλύψει...
είναι σχετικό το τι ξεκινάνε να κάνουμε και τι κάνουμε τελικά με το ποδήλατο, οπότε μπορεί να πάρεις και τουρισταδικη κουρσα λέγοντας και μετά να θες να τρεχεις και να κάνεις άλλα πράγματα οπότε πάλι θα χεις κάνει λάθος επιλογή...ζυγισε τα και ψάξου καλά
Αφού φαίνεται πως σαρέσει πάντως μην το σκεφτείς 2η φορά να πας (αν σε παίρνει) και +200-250ευρω