ok, κατάλαβα τη διαφορά. Νόμιζα ότι υπήρχε κατηγορία ποδηλάτων fitness MTB, αλλά στην ουσία από ότι λες είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Αρχίζω και ξεδιαλύνω κάποια πράγματα τώρα.
Thanks a lot
Υ.Γ. chris το ποδήλατο που έχω γράψει πιο πάνω είναι στην κατηγορία fitness αν δεν κάνω λάθος ???(GT Transeo 3.0 Disc). Να κοιτάξω δηλαδή σε κάτι τέτοιο στυλ που μαρέσε και εμφανισιακά και σαν γυμναστική και κάνει τέλοσ πάντων για αυτό που το θέλω
ναι είναι 2 κατηγορίες
fitness και mtb
συγνώμη αν σε μπέρδεψα
απλά στην προκειμένη θα προτιμούσα ένα mtb για να παίρνει πιο φαρδύ λάστιχο
fitness είναι το aos που προτείνουν πιο πάνω
και ο rockarolla το μετέτρεψε σε κούρσα αλλάζοντας τιμόνι
και εννοείτε αποφεύγεις αναρτήσεις πίσω μιας και η μέση σου πρέπει να κάθετε σταθερά και όχι να πηγαίνει πάνω κάτω
καλό είναι να το συζητήσεις με τον ιατρό σου
γιατί ο καθένας έχει μια άποψη και την λέει
:D
αν θέλεις και έχεις πρόβλημα να εξηγήσεις (κατηγορίες) στο ιατρό μπορώ να σου αφήσω το κινητό μου για να με πάρετε από τον ιατρό :D
6973304454 πέτρος
και εσύ μπορείς να πάρεις όποτε θέλεις
για το transeo
ενώ αναφέρετε στην κατηγορία fitness
δεν φαίνεται και τόσο fitness πιο πολύ trekking μου κάνει
αλλά σαν ανταλλακτικά είναι οκ:D
αν εξαιρέσεις το μηχανικό δισκόφρενο
γενικότερα είναι χάος οι κατηγορίες μιας και η κάθε εταιρία κάνει τα δικά της
πρέπει να το ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα :(
καλησπέρα και πάλι.
σήμερα τέλειωσε μία μέρα έρευνας για αγορά ποδηλάτου και έχω τα εξής αποτελέσματα.
Δυστυχώς Dahon Espresso δεν μπορώ να πάρω γιατί από ότι μου είπε ο πωλητής, λόγω του προβλήματος που έχω στην μέση, πρέπει να πάρω ποδήλατο που να έχει τουλάχιστον μπροστά αναρτήσεις, και αν είναι δυνατόν ρυθμιζόμενες. Οπότε έχουμε τα εξής:
1)GT Nomad (340 euro)
2)Mongoose Crossway 350 (390 euro)
3)Dahon Espresso (425 euro), το αποκλείουμε όπως προείπα
4)Specialized Crosstrail (400 euro)
5)Ideal Megisto (380 euro), αν θυμάμαι καλά
Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα είναι το Specialized. Το δοκίμασα, μου έκατσε καλά, και μάρεσε εμφανισιακά.
Σαν ποδήλατα είναι καλά ??, ασχέτως προσωπικών προτιμήσεων του καθενός, και είμαι ανοιχτός και σε άλλες γνώμες.
Αλλά, από προσωπική πείρα και απ ότι έχουν συμβουλεύσει φίλους με πρόβλημα στήν μέση διάφοροι ειδικοί γιατροί, το ποδήλατο με πίσω ανάρτηση είναι καλύτερο από το σκληρό, όσον αφορά την επιβάρυνση στην μέση.
Νομίζω ότι η ανάλυση πού διάβασα παραπάνω ότι δηλαδή η μέση επιβαρύνεται από την ύπαρξη της πίσω ανάρτησης μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και περαιτέρω έρευνα...
Οτι ξέρω μέχρι στιγμής, όπως είπα, αλλά και η απλή λογική υποστηρίζουν το αντίθετο.
δυστυχώς ούτε εγώ είμαι γιατρός..!!!
δεν μου είπε ότι με την πίσω ανάρτηση επιβαρύνετε η μέση αλλά συγκεκριμένα ότι το 70 με 75% των δονήσεων απορροφάει η μπροστινή ανάρτηση, οπότε η πίσω ανάρτηση ίσως δεν είναι τόσο σημαντική όσο η μπροστά. Άλλωστε αν πάω για μπρος-πίσω ανάρτηση πάω σε ΜΤΒ και ξεφεύγω λίγο από το budget μου που είναι 400 euro maximum.
Sorry αν σας μπέρδεψα με τα προηγούμενα λεγόμενά μου.
Υ.Γ. Προς το παρόν κατηφορίζω προς το Speciliazed από ότι φαίνετε......
Το brompton .έχει μόνο πίσω ανάρτηση και απορροφά πολύ καλά τις δονήσεις από τον πίσω τροχό. Τα μπροστινά κτυπήματα είναι πιο εύκολο να τα ελέγξει κανείς με λίγο λυγισμένα χέρια και πιο σωστό κράτημα του τιμονιού
Τι λέει; Η μέση επιβαρύνεται από κακή στάση και όχι από το αν η ανάρτηση είναι μπροστά ή πίσω. Συγγνώμη παιδιά αλλά έχω περάσει την μισή μου ζωή στα γυμναστήρια. Η μέση επιβαρύνεται αν κάνει υπερέκταση και αν υπάρχει κακή στάση που επιβαρύνει τους σπονδύλους αλλά αυτό ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Που το ξέρεις ότι αν πάρεις ποδήλατο με ανάρτηση μπροστά, ή ανάρτηση πίσω δεν θα σου παρουσιαστεί κανένα σοβαρότερο πρόβλημα;;
Μου την δίνει αφάνταστα που δίνουν συμβουλές άσχετοι άνθρωποι. Προτείνω συμβουλή από ορθοπεδικό. Αν θέλουμε συμβουλές από τον έμπορο ποδηλάτων θα τον ρωτήσουμε για τα ντεραγιέ και όχι για την μέση μας.. ( έλεος πια !).
εννοείτε πως η κακή στάση δεν είναι καλο για την μέση
βέβαια η αναρτήσεις θέλουν πιο πολύ συζήτηση
για να κάνει η μέση υπερέκταση θα πρέπει το ποδήλατο να είναι λάθος νούμερο
εννοείτε πως όταν πρόκειτε για θέματα μέσης όπως λέω πάντα είναι θέμα ιατρού ακόμα και άδικο να έχει ο ιατρός
και μένα μου την δίνει αλλά έτσι είναι τα forum ο καθένας λέει την άποψη του :)
τις προάλλες κάποια προσπαθούσε να με πείσει ότι το ποδήλατο δεν οξειδώνετε :D
Τα πήρα γιατί μου την δίνει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε "know how" αλλά "I know how"..
Όσο για αυτό που λες για τα φόρουμ έχω να σου πω το εξής:
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..εσύ ποστάρεις πιο πολύ εδώ μέσα αλλά δεν ξέρουμε καν ποια είναι τα qualifications που έχεις ώστε να περιμένεις οι άλλοι να σε λαμβάνουν υπόψιν τους..
Μάλιστα αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν κάποιος που ακολουθώντας τις συμβουλές σου και πάθαινε κάποιο ατύχημα, σου έκανε καμία μήνυση για "οποιαδήποτε" ευθύνη.. Δεν γράφεις ανώνυμα ξέρεις.. Δίνεις και ονόματα και τηλέφωνα... κάποιος μπορεί να ισχυριστεί σε ένα δικαστήριο ότι δίνεις συμβουλές σαν ανειδίκευτος δόκτορας, επώνυμα και μάλιστα σε θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των άλλων.
Για τέτοιες φάσεις κάποιες σελίδες έχουν κατέβει και κάποιοι έχουν πάει φυλακή..
Οι ποδηλατάδες λοιπόν ας ασχολουθούν με τα ποδήλατα τους, οι πληροφορικάριοι με τους υπολογιστές τους ;) και οι γιατροί με την ειδικότητα τους φίλε μου plannet.
μα δεν περιμένω κάποιος να πάρει ευλαβικά αυτά που λέω
ούτε προσπαθώ να πίσω κάποιον ότι εγώ και μόνο εγώ
λέω το σωστό
τα περισσότερα τα έχω ψάξει με άτομα που ξέρουν
και ναι μαθαίνω και εγώ
το θέμα είναι ότι όλοι εδώ μέσα έχουν την άποψη τους και την στηρίζουν
και θα στο ξαναπώ
έχω μαλώσει και έχω διαφωνήσει με τους περισσότερους εδώ μέσα για τα σπαστά τα οποία δεν τα θεωρώ καν ποδήλατα
και όμως σε κάποια πρότεινα κατευθείαν σπαστό :D
όσο αφορά τα ιατρικά αν κάποιος περιμένει λύση ιατρική από ένα forum
τότε τι να πω?
απλά θέλω να πιστεύω ότι ψάχνει για εμπειρίες
το ότι λέω πάρε mtb για να δυναμώσει η μέση σου είναι μια αλήθεια μιας και κανείς που ασχολείται επαγγελματικά με το θέμα δεν έχει πει το αντίθετο
αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα αποφασίσω αν θα πάρει mtb
πρόσεξε τι λέω?
"αν θέλεις και έχεις πρόβλημα να εξηγήσεις (κατηγορίες) στο ιατρό μπορώ να σου αφήσω το κινητό μου για να με πάρετε από τον ιατρό :D"
γιατί βάζω τον ιατρό πάνω από αυτά που θα πω
για πες μας ποια forum έχουν κλείσει από λάθος συμβουλές ???
"Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..εσύ ποστάρεις πιο πολύ εδώ μέσα αλλά δεν ξέρουμε καν ποια είναι τα qualifications που έχεις ώστε να περιμένεις οι άλλοι να σε λαμβάνουν υπόψιν τους."
τι περιμένεις να έχω κάνα χαρτί που να λέει έμπειρος σε τεχνικά θέματα ποδηλάτων?
το μόνο που προσπαθώ κάθε φορά αλλά όχι πάντα με επιτυχία είναι να δείξω πράγματα
έτσι ώστε να διαλέξει με γνώμονα τις ανάγκες του
και όχι διάφορων πινακίδων που κολλάνε στα ποδήλατα πάνω
δλδ το ότι Postarο πολύ τι σημαίνει ότι εχω δίκιο ή άδικο?
να σου θυμήσω 2 παραδείγματα
1) κάποια δεν την επίσα να πάρει την κατηγορία ποδηλάτων που τις είπα
τώρα λέει τα καλύτερα για την συγκεκριμένη (ειρωνεία)
2) στο θέμα με το αλουμίνιο ήμουν ο μόνος που είπα να πάτε να ρωτήσετε κάποιον που έχει τα "qualifications" να απαντήσει αλλά κανείς δεν πήγε και λογικό
και θα σου πω και σένα βρες μου ένα post Που έχω άδικο σε κάτι που λέω και το αφήνω έτσι
(έχω πει και εγώ λάθος πράγματα)
Όλα αυτά τα ακατάσχετα μπλα μπλα που γράφεις εδώ κάθε φορά, για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, είναι αρκετά για να αποδείξουν πόσο στον αέρα είναι όλα αυτά που λες. Όπου ακούς πολλά κεράσια ... που λένε..
( γράψε τώρα άλλα τρία ποστ από κάτω κατά προτίμηση με 1500 λέξεις το καθένα για να μου απαντήσεις.. μόνο που σήμερα όλα τα ποστς έχουν περιορισμό χρόνο. Πρόσεξε μη σε βρει ο νέος χρόνος μόνο σου πάνω στο πληκτρολόγιο).
Σε ασπάζομαι, σου εύχομαι καλή χρονιά και πάω βόλτα... ( η μοναξιά guys είναι κακό πράγμα).
για να γράψεις τις 1500 λέξεις.. Άντε γράψε πιο γρήγορα την απάντηση γιατί φεύγω όπως σου είπα και δεν θα προλάβω να την διαβάσω.. Να μετρήσεις τις λέξεις πριν την δημοσιεύσεις.. Αν είναι λιγότερες από 1500 υπάρχει πρόβλημα.. Θα χάσεις τον τίτλο του σοφού!! :P
kalispera paidia kai kali xronia se olous.
epeidei mpike o kainourios xronos kai exo idei kathisterisei tha ithela mia teleutaia symvouli.
Epeidei kateliksa se auto to podilato
tha ithela na mou peite an exei kala periferiaka kathos den exo idea apo dauta, kai genika an aksizei ta lefta tou me ayta pou prosferei.
Euxaristo poli gia tin voitheia.
μία τελευταία, μάλλον, ερώτηση..!! Επειδή λόγω κάποιων απρόσμενων γεγονότων πρέπει να περιορίσω λίγο τον προϋπολογισμό μου, budget όπως λέμε στα ελληνικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν το παρακάτω μοντέλο έχει καλά περιφεριακά, γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν έχω ιδέα από αυτά.
Όσο για τον γιατρό, πήρα την γνώμη ενός, αν και όχι αθλίατρος και μου πρότεινε τέτοιου είδους ποδήλατο σαν το παρακάτω
Ευχαριστώ και πάλι.
mou eipe oti tha htan protimotero na paro MTB giati gymnazo perissotero tous raxiaious kai tautoxrona na kano kai koiliakous, oxi pano sto podilato fantazomai...!!!!, oste na dynamosoun oi myes gia na min piezete h mesi mou.
Mou eipe pantos oti tha psaksei na vrei kapoion athliatro gia perissoteres kai kaliteres plirofories
Den vrisko xoris dyskofrena...., aplos eida oti to exei se poli kali timi giati mallon einai montelo tou 2008.
Den exei kapoio antisoixo me kanonika frena kai fantazomai oti gia na kanei 500 euro, asxetos pou to exei se prosfora, tha prepei na einai arketa kalo.
εγώ φαντάζομαι πάνω στο ποδήλατο
μιας και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Mtb έναντι των trekking-city
κάτι που έχω μαλώσει με αρκετούς εδώ μέσα για αυτό
περιμένω να δόσεις και άλλες πληροφορίες για το θέμα μέσης Mtb
απλά μια συμβουλή και απο μένα βάλε λάστιχο 26χ1.50 σλικ για μέσα στην πόλη
όσο για το ποδήλατο είναι οκ....
αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω στον δικό μου αν παίζει κάτι σε καλύτερο σε αυτά τα χρήματα και με v-brakes
πάντως και το scott καλό μου φαίνεται :D
αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω στον δικό μου αν παίζει κάτι σε καλύτερο σε αυτά τα χρήματα και με v-brakes
ok, κατάλαβα τη διαφορά. Νόμιζα ότι υπήρχε κατηγορία ποδηλάτων fitness MTB, αλλά στην ουσία από ότι λες είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες. Αρχίζω και ξεδιαλύνω κάποια πράγματα τώρα.
Thanks a lot
Υ.Γ. chris το ποδήλατο που έχω γράψει πιο πάνω είναι στην κατηγορία fitness αν δεν κάνω λάθος ???(GT Transeo 3.0 Disc). Να κοιτάξω δηλαδή σε κάτι τέτοιο στυλ που μαρέσε και εμφανισιακά και σαν γυμναστική και κάνει τέλοσ πάντων για αυτό που το θέλω
SORRY έκανα post το ίδιο κείμενο....
ναι είναι 2 κατηγορίες
fitness και mtb
συγνώμη αν σε μπέρδεψα
απλά στην προκειμένη θα προτιμούσα ένα mtb για να παίρνει πιο φαρδύ λάστιχο
fitness είναι το aos που προτείνουν πιο πάνω
και ο rockarolla το μετέτρεψε σε κούρσα αλλάζοντας τιμόνι
και εννοείτε αποφεύγεις αναρτήσεις πίσω μιας και η μέση σου πρέπει να κάθετε σταθερά και όχι να πηγαίνει πάνω κάτω
καλό είναι να το συζητήσεις με τον ιατρό σου
γιατί ο καθένας έχει μια άποψη και την λέει
αν θέλεις και έχεις πρόβλημα να εξηγήσεις (κατηγορίες) στο ιατρό μπορώ να σου αφήσω το κινητό μου για να με πάρετε από τον ιατρό :D
6973304454 πέτρος
και εσύ μπορείς να πάρεις όποτε θέλεις
για το transeo
ενώ αναφέρετε στην κατηγορία fitness
δεν φαίνεται και τόσο fitness πιο πολύ trekking μου κάνει
αλλά σαν ανταλλακτικά είναι οκ:D
αν εξαιρέσεις το μηχανικό δισκόφρενο
γενικότερα είναι χάος οι κατηγορίες μιας και η κάθε εταιρία κάνει τα δικά της
πρέπει να το ψάξω λίγο παραπάνω το θέμα :(
επειδή και οι γιατροί είναι άνθρωποι και κνάνουν διακοπές θα τονδ μετά τις γιορτές. Οπότε αν χρειαστούμε κάτι θα σε πάρουμε τηλ.
Thanks a lot
απλά να με ενημερώσεις από πριν για να το έχω μαζί μου:D
άντε πάω για ύπνο :D
καλησπέρα και πάλι.
σήμερα τέλειωσε μία μέρα έρευνας για αγορά ποδηλάτου και έχω τα εξής αποτελέσματα.
Δυστυχώς Dahon Espresso δεν μπορώ να πάρω γιατί από ότι μου είπε ο πωλητής, λόγω του προβλήματος που έχω στην μέση, πρέπει να πάρω ποδήλατο που να έχει τουλάχιστον μπροστά αναρτήσεις, και αν είναι δυνατόν ρυθμιζόμενες. Οπότε έχουμε τα εξής:
1)GT Nomad (340 euro)
2)Mongoose Crossway 350 (390 euro)
3)Dahon Espresso (425 euro), το αποκλείουμε όπως προείπα
4)Specialized Crosstrail (400 euro)
5)Ideal Megisto (380 euro), αν θυμάμαι καλά
Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα είναι το Specialized. Το δοκίμασα, μου έκατσε καλά, και μάρεσε εμφανισιακά.
Σαν ποδήλατα είναι καλά ??, ασχέτως προσωπικών προτιμήσεων του καθενός, και είμαι ανοιχτός και σε άλλες γνώμες.
Υ.Γ. Αύριο επισκέφτομαι άλλα 3 μαγαζιά και τέλος.
ΔΈΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΌ...
Προφανώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...
Αλλά, από προσωπική πείρα και απ ότι έχουν συμβουλεύσει φίλους με πρόβλημα στήν μέση διάφοροι ειδικοί γιατροί, το ποδήλατο με πίσω ανάρτηση είναι καλύτερο από το σκληρό, όσον αφορά την επιβάρυνση στην μέση.
Νομίζω ότι η ανάλυση πού διάβασα παραπάνω ότι δηλαδή η μέση επιβαρύνεται από την ύπαρξη της πίσω ανάρτησης μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό και περαιτέρω έρευνα...
Οτι ξέρω μέχρι στιγμής, όπως είπα, αλλά και η απλή λογική υποστηρίζουν το αντίθετο.
δυστυχώς ούτε εγώ είμαι γιατρός..!!!
δεν μου είπε ότι με την πίσω ανάρτηση επιβαρύνετε η μέση αλλά συγκεκριμένα ότι το 70 με 75% των δονήσεων απορροφάει η μπροστινή ανάρτηση, οπότε η πίσω ανάρτηση ίσως δεν είναι τόσο σημαντική όσο η μπροστά. Άλλωστε αν πάω για μπρος-πίσω ανάρτηση πάω σε ΜΤΒ και ξεφεύγω λίγο από το budget μου που είναι 400 euro maximum.
Sorry αν σας μπέρδεψα με τα προηγούμενα λεγόμενά μου.
Υ.Γ. Προς το παρόν κατηφορίζω προς το Speciliazed από ότι φαίνετε......
Αυτό δεν ισχύει για όλα τα ποδήλατα...
παραδείγματος χάριν,
Το brompton .έχει μόνο πίσω ανάρτηση και απορροφά πολύ καλά τις δονήσεις από τον πίσω τροχό. Τα μπροστινά κτυπήματα είναι πιο εύκολο να τα ελέγξει κανείς με λίγο λυγισμένα χέρια και πιο σωστό κράτημα του τιμονιού
Τι λέει; Η μέση επιβαρύνεται από κακή στάση και όχι από το αν η ανάρτηση είναι μπροστά ή πίσω. Συγγνώμη παιδιά αλλά έχω περάσει την μισή μου ζωή στα γυμναστήρια. Η μέση επιβαρύνεται αν κάνει υπερέκταση και αν υπάρχει κακή στάση που επιβαρύνει τους σπονδύλους αλλά αυτό ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Που το ξέρεις ότι αν πάρεις ποδήλατο με ανάρτηση μπροστά, ή ανάρτηση πίσω δεν θα σου παρουσιαστεί κανένα σοβαρότερο πρόβλημα;;
Μου την δίνει αφάνταστα που δίνουν συμβουλές άσχετοι άνθρωποι. Προτείνω συμβουλή από ορθοπεδικό. Αν θέλουμε συμβουλές από τον έμπορο ποδηλάτων θα τον ρωτήσουμε για τα ντεραγιέ και όχι για την μέση μας.. ( έλεος πια !).
@marlene
γιατι τα πήρες ???
εννοείτε πως η κακή στάση δεν είναι καλο για την μέση
βέβαια η αναρτήσεις θέλουν πιο πολύ συζήτηση
για να κάνει η μέση υπερέκταση θα πρέπει το ποδήλατο να είναι λάθος νούμερο
εννοείτε πως όταν πρόκειτε για θέματα μέσης όπως λέω πάντα είναι θέμα ιατρού ακόμα και άδικο να έχει ο ιατρός
και μένα μου την δίνει αλλά έτσι είναι τα forum ο καθένας λέει την άποψη του :)
τις προάλλες κάποια προσπαθούσε να με πείσει ότι το ποδήλατο δεν οξειδώνετε :D
ξέχασα να ρωτήσω το πιο βασικό... τί νούμερο πρέπει να πάρω???
είμαι 1,87 και 73 κιλά
Τα πήρα γιατί μου την δίνει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε "know how" αλλά "I know how"..
Όσο για αυτό που λες για τα φόρουμ έχω να σου πω το εξής:
Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..εσύ ποστάρεις πιο πολύ εδώ μέσα αλλά δεν ξέρουμε καν ποια είναι τα qualifications που έχεις ώστε να περιμένεις οι άλλοι να σε λαμβάνουν υπόψιν τους..
Μάλιστα αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν κάποιος που ακολουθώντας τις συμβουλές σου και πάθαινε κάποιο ατύχημα, σου έκανε καμία μήνυση για "οποιαδήποτε" ευθύνη.. Δεν γράφεις ανώνυμα ξέρεις.. Δίνεις και ονόματα και τηλέφωνα... κάποιος μπορεί να ισχυριστεί σε ένα δικαστήριο ότι δίνεις συμβουλές σαν ανειδίκευτος δόκτορας, επώνυμα και μάλιστα σε θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των άλλων.
Για τέτοιες φάσεις κάποιες σελίδες έχουν κατέβει και κάποιοι έχουν πάει φυλακή..
Οι ποδηλατάδες λοιπόν ας ασχολουθούν με τα ποδήλατα τους, οι πληροφορικάριοι με τους υπολογιστές τους ;) και οι γιατροί με την ειδικότητα τους φίλε μου plannet.
Καλή Πρωτοχρονιά να έχεις..
μα δεν περιμένω κάποιος να πάρει ευλαβικά αυτά που λέω
ούτε προσπαθώ να πίσω κάποιον ότι εγώ και μόνο εγώ
λέω το σωστό
τα περισσότερα τα έχω ψάξει με άτομα που ξέρουν
και ναι μαθαίνω και εγώ
το θέμα είναι ότι όλοι εδώ μέσα έχουν την άποψη τους και την στηρίζουν
και θα στο ξαναπώ
έχω μαλώσει και έχω διαφωνήσει με τους περισσότερους εδώ μέσα για τα σπαστά τα οποία δεν τα θεωρώ καν ποδήλατα
και όμως σε κάποια πρότεινα κατευθείαν σπαστό :D
όσο αφορά τα ιατρικά αν κάποιος περιμένει λύση ιατρική από ένα forum
τότε τι να πω?
απλά θέλω να πιστεύω ότι ψάχνει για εμπειρίες
το ότι λέω πάρε mtb για να δυναμώσει η μέση σου είναι μια αλήθεια μιας και κανείς που ασχολείται επαγγελματικά με το θέμα δεν έχει πει το αντίθετο
αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα αποφασίσω αν θα πάρει mtb
πρόσεξε τι λέω?
"αν θέλεις και έχεις πρόβλημα να εξηγήσεις (κατηγορίες) στο ιατρό μπορώ να σου αφήσω το κινητό μου για να με πάρετε από τον ιατρό :D"
γιατί βάζω τον ιατρό πάνω από αυτά που θα πω
για πες μας ποια forum έχουν κλείσει από λάθος συμβουλές ???
"Μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..εσύ ποστάρεις πιο πολύ εδώ μέσα αλλά δεν ξέρουμε καν ποια είναι τα qualifications που έχεις ώστε να περιμένεις οι άλλοι να σε λαμβάνουν υπόψιν τους."
τι περιμένεις να έχω κάνα χαρτί που να λέει έμπειρος σε τεχνικά θέματα ποδηλάτων?
το μόνο που προσπαθώ κάθε φορά αλλά όχι πάντα με επιτυχία είναι να δείξω πράγματα
έτσι ώστε να διαλέξει με γνώμονα τις ανάγκες του
και όχι διάφορων πινακίδων που κολλάνε στα ποδήλατα πάνω
δλδ το ότι Postarο πολύ τι σημαίνει ότι εχω δίκιο ή άδικο?
να σου θυμήσω 2 παραδείγματα
1) κάποια δεν την επίσα να πάρει την κατηγορία ποδηλάτων που τις είπα
τώρα λέει τα καλύτερα για την συγκεκριμένη (ειρωνεία)
2) στο θέμα με το αλουμίνιο ήμουν ο μόνος που είπα να πάτε να ρωτήσετε κάποιον που έχει τα "qualifications" να απαντήσει αλλά κανείς δεν πήγε και λογικό
και θα σου πω και σένα βρες μου ένα post Που έχω άδικο σε κάτι που λέω και το αφήνω έτσι
(έχω πει και εγώ λάθος πράγματα)
Όλα αυτά τα ακατάσχετα μπλα μπλα που γράφεις εδώ κάθε φορά, για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο, είναι αρκετά για να αποδείξουν πόσο στον αέρα είναι όλα αυτά που λες. Όπου ακούς πολλά κεράσια ... που λένε..
( γράψε τώρα άλλα τρία ποστ από κάτω κατά προτίμηση με 1500 λέξεις το καθένα για να μου απαντήσεις.. μόνο που σήμερα όλα τα ποστς έχουν περιορισμό χρόνο. Πρόσεξε μη σε βρει ο νέος χρόνος μόνο σου πάνω στο πληκτρολόγιο).
Σε ασπάζομαι, σου εύχομαι καλή χρονιά και πάω βόλτα... ( η μοναξιά guys είναι κακό πράγμα).
για να γράψεις τις 1500 λέξεις.. Άντε γράψε πιο γρήγορα την απάντηση γιατί φεύγω όπως σου είπα και δεν θα προλάβω να την διαβάσω.. Να μετρήσεις τις λέξεις πριν την δημοσιεύσεις.. Αν είναι λιγότερες από 1500 υπάρχει πρόβλημα.. Θα χάσεις τον τίτλο του σοφού!! :P
marlene
τελικά είχα δίκιο :D
kalispera paidia kai kali xronia se olous.
epeidei mpike o kainourios xronos kai exo idei kathisterisei tha ithela mia teleutaia symvouli.
Epeidei kateliksa se auto to podilato
http://www.tsirikosbikes.gr/bike.asp?id=77574
tha ithela na mou peite an exei kala periferiaka kathos den exo idea apo dauta, kai genika an aksizei ta lefta tou me ayta pou prosferei.
Euxaristo poli gia tin voitheia.
μια χαρά μου φαίνεται :D
μία τελευταία, μάλλον, ερώτηση..!! Επειδή λόγω κάποιων απρόσμενων γεγονότων πρέπει να περιορίσω λίγο τον προϋπολογισμό μου, budget όπως λέμε στα ελληνικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν το παρακάτω μοντέλο έχει καλά περιφεριακά, γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν έχω ιδέα από αυτά.
Όσο για τον γιατρό, πήρα την γνώμη ενός, αν και όχι αθλίατρος και μου πρότεινε τέτοιου είδους ποδήλατο σαν το παρακάτω
Ευχαριστώ και πάλι.
http://www.kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=345
καλό είναι αν και πρωσοπικά θα προτιμούσα ένα χωρίς μηχανικά δισκόφρενα
τι ακριβός σου είπε ο γιατρός???
mou eipe oti tha htan protimotero na paro MTB giati gymnazo perissotero tous raxiaious kai tautoxrona na kano kai koiliakous, oxi pano sto podilato fantazomai...!!!!, oste na dynamosoun oi myes gia na min piezete h mesi mou.
Mou eipe pantos oti tha psaksei na vrei kapoion athliatro gia perissoteres kai kaliteres plirofories
Den vrisko xoris dyskofrena...., aplos eida oti to exei se poli kali timi giati mallon einai montelo tou 2008.
Den exei kapoio antisoixo me kanonika frena kai fantazomai oti gia na kanei 500 euro, asxetos pou to exei se prosfora, tha prepei na einai arketa kalo.
πόσες δόσεις θα μου δώσεις?
ti ennoeis ''poses doseis tha mou doseis?'', den to katalava..!!! berdeutika
plannet nai an boreis rota gia kati se auta ta lefta, se mountain, alla nomizo oti meneis Thessaloniki an thimamai eno ego Athina..!!!
ο ποδήλατας μου είναι θεσ/νικη
εγώ μένω κρυα βρύση
και εσύ αθήνα :P
οκ θα ρωτήσω για κάτι καλό και οικονομικό :D
euxaristo poli....
anameno eis to akoustikon mou.
To σχολιο του TEASER ηταν πανω στην ορθογραφια του πλανητη...κ ηταν πολυ καλο!!!
ok....
tora to eida.(κακίες!!!)
paratiritikos o TEASER.