Merida ποδήλατο πόλης;

94 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Είμαι κοριτσάκι (που λέει ο λόγος...) και σκέφτομαι να αγοράσω ένα ποδήλατο πόλης. Θα κινούμαι αποκλειστικά μέσα στην πόλη σε μικρές αποστάσεις 5 χλμ περίπου και σε κανονικές ταχύτητες. Θέλω ένα ποδήλατο εύκολο και άνετο γύρω στα 250-300 ευρώ.

Σε ένα ποδηλατάδικο στην Ν. Ερυθραία μου πρότειναν το Merida (γυναικείο), ποιο μοντέλο δε θυμάμαι, στα 320 ευρώ. Γενικώς σαν μάρκα είναι καλά τα Merida;

Ποια άλλη μάρκα θα μου προτείνατε για τη συγκεκριμένη χρήση και σε αυτά τα λεφτά;
Έχει κάποιος κάτι ανάλογο μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
papatomanius
Απών/απούσα

mpes sthn aggelia TORPADO.

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Είμαι 1,57 και δεν ξέρω αν θα μου κάνει στο ύψος. Το ποδήλατο μου αρέσει.

papatomanius
Απών/απούσα

pantos an thes mporeis na to deis apo konta kai na to dokimasis

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Πού μένεις;

papatomanius
Απών/απούσα

kentro,lykavito

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χωρίς να θέλω να χαλάσω γνωριμίες , σχέσεις , φιλίες , αγγελίες:
ΠΡΟΣΟΧΗ στο μέγεθος του ποδηλάτου που θα πάρεις.
Αφού το θέλεις για πόλη, μικρές - άνετες βόλτες θα σου πρότεινα κάτι σε γυναικείο σκελετό (με τον "οριζόντιο σωλήνα" να μην είναι οριζόντιος... κατάλαβες, νομίζω λέγονται low pass οι σκελετοί αυτοί) και μάλιστα με ρόδα 26".
Η Ideal έβγαζε ένα ωραίο - οικονομικό τέτοιο ποδήλατο, Groove νομίζω το έλεγαν. Το αγόρασε κάποια φίλη της γυναίκας μου. Ήταν καλοστημένο και είχε απόλα (φτερά, αρκετές ταχύτητες, ποδαράκι, σχάρα πίσω κλπ).
Δες αν υπάρχει ακόμα σε κανένα ποδηλατάδικο. Νομίζω είχε κάπου στα 280 καινούργιο...

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Δεν απαντήθηκε η ερώτησή μου: Τα Merida θεωρούνται καλά; Γιατί σε άλλο blog διάβασα ότι είναι ποδήλατα super market και τέτοιο έχω και δε σκοπεύω να δώσω ένα σωρό λεφτά για να πάρω κάτι μέτριο.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Ποδήλατα σουπερ μάρκετ είναι κάτι σε ORIENT, SPORTEC klp.

Τα Merida είναι ποδήλατα ισάξια με IDEAL, GT, GIANT, UNIVEGA.
Μια χαρά και πολύ όμορφα (από όσα έχω δει). Καλοστημένα και με μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και μεγέθη και σε όλες τις κατηγορίες (μέχρι τριάθλου / χρονομέτρου)

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Ποδήλατα σουπερ μάρκετ είναι κάτι σε ORIENT, SPORTEC klp.

Τα Merida είναι ποδήλατα ισάξια με IDEAL, GT, GIANT, UNIVEGA.
Μια χαρά και πολύ όμορφα (από όσα έχω δει). Καλοστημένα και με μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και μεγέθη και σε όλες τις κατηγορίες (μέχρι τριάθλου / χρονομέτρου)

Ευχαριστώ. Αν έχει κάποιος άλλος αντίθετη γνώμη ας την πει. Τα υπόλοιπα - από ό,τι έχω διαβάσει από τις αντίστοιχες ερωτήσεις για καινούργιο ποδήλατο - είναι θέμα γούστου και το πόσο θα βολέψει τον καθένα.

pantrelis21
Απών/απούσα

Xwris na 8elw na kanw ton poniro alla oxi kai to UNIVEGA isaksio me to merida.
I moni merida pou kserw einai me guro.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γύρο?? που έχει γύρο??
για γύρο είμαι πάντα μέσα
χοντροκομμένο με μπόλικο κρεμμύδι και πιτούλες στα κάρβουνα
:D

αντε ας πω και εγώ την άποψή μου στην κοπελιά
σε αυτά τα χρήματα το μόνο που θα δεις είναι να είναι 24 ταχ.
αν είναι έχει καλός αν δεν είναι καλή καρδιά :D
πάρε όποιο σου αρέσει στο μάτι και όποιο το δοκιμάσεις και σου κάτσει καλύτερα :D

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

γι αυτό τι λέτε;

http://www.lidl.ie/ie/home.nsf/pages/c.o.20092675.Road_Racing_Bike
συνήθως, μετά από λίγες βδομάδες τα φέρνουν και εδώ

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

/

GeorgeHH
Απών/απούσα

Είναι μεγάλος κατασκευαστής ποδηλάτων ,έχω και εγώ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως τώρα

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@georgehh
Και ο παππούς μου έχει ένα ποδήλατο mtb απο super market δεν έχει κανένα απολύτος πρόβλημα :D
α και δεν το συντιρεί ποτέ
:D

γενικότερα στα ποδήλατα 200-300 ευρό ο σκελετός είναι κάτι φτηνό είτε είναι Merida είτε univega
και για το παλικάρι που θίχτηκε για τα univega
αν δεις τον σκελετό τον καλό με τον σκελετό του ποδηλάτου των 300 ευρό θα δεις πως και τα 2 είναι Univega αλλά ποιοτικά έχουνε αρκετές διαφορές
και άσε που το φτηνό έχει αυτοκόλλητο πάνω made in taiwan :P

α και για να μην ξεχνιόμαστε η merida είναι μεγαλύτερη εταιρεία από την univega αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάνει καλύτερα ποδήλατα

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Ελπίζω μόνο να μην ενοχληθεί ο pantrelis... Πείτε κανένα μαγαζί με ποικιλία ποδηλάτων και με πρόθυμους να σε εξυπηρετήσουν υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες.Κάπου που θα μπορούσα να πάω και να πάρω μια καλή γεύση από ποδήλατα και πληροφορίες.

GeorgeHH
Απών/απούσα

Plannet θα σε παρακαλούσα να μην ξανά απαντήσεις σε δικό μου post γιατί θα αναγκαστώ να σε βρίσω άσχημα σπαστηκέ τύπε,και δεν με νοιάζει ακόμα και αν με διώξουν απο δω,παλιό καραγκιόζη

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@georgehh
σε ενοχλεί και σένα η αλήθεια???
αλήθεια δεν είχε πρόβλημα ο παππούς μου
αφού για να φανταστείς για να αλλάξει λάστιχα τα προηγούμενα έλιωσαν από την χρήση :D
(από την σκουριά σπάει η αλυσίδα?)

ridley
Απών/απούσα

ότι τα merida είναι καταπληκτικά ποδήλατα έχω mountain sub 50 D.Γερμανικά είναι τα οποία τα αγκάλιασαν οι Ιαπωνες αυτό τα λέει όλα εξού και το όνομα.
meeeeeeerida!!!!!

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Με αρκετά ακόμα χρόνια ως κατασκευαστές άλλων.Περισσότερο για Νορβηγία φέρνει το όνομα,ενω στην Νορβηγία ξεκίνησε να εδραιώνετε σαν ποδηλατικό όνομα.Φυσικά οι σκελετοί συναρμολογούνται στην Ταιβάν από ρομποτική γραμμή παραγωγής και ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει δευτερευον ρόλο.
Πολύ συμπαθητικά τα ποδήλατα της εταιρίας δείχνουν στιβαρά και έχουν αρκετά ωραία χρώματα,μεγάλη γκάμα και ανταγωνιστικές τιμές.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Για τον φίλο που του θίξαμε την εταιρεία που έχει κατασκευάσει το ποδήλατό του, να του ζητήσουμε ομαδικά συγγνώμη, μετά να πάμε να πουλήσουμε όλοι τα ποδήλατά μας και να αγοράσουμε όλοι μαζί Univega.

Πέραν την πλάκας, η Merida όπως και πολλές άλλες εταιρείες φτιάχνουν τα πλαίσιά τους ή μέρος των πλαισίων τους στην Taiwan. Όσο πιο γρήγορα το χωνεύσουμε αυτό τόσο το καλύτερο για όλους μας. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ποδηλάτων (κατασκευαστές, όχι "πωλητές - συναρμολογητές - κολλάω αυτοκόλλητο και το βγάζω στη βιτρίνα του Σούπερ Μάρκετ") είναι η Giant κσι μετά (αρκετά μετά) η TREK.
Η πρώτη είναι καρα-Taiwan μέχρι εκεί που δεν παίρνει.
Η δεύτερη είναι USA αλλά φυσικά ΜΟΝΟ για τα top μοντέλα της. Τα πιο οικονομικά (εισαγωγικά) μοντέλα της φτιάχνονται στην Taiwan. Άντε τώρα να έρθει κάποιος να μου πει ότι τα τάδε TREK ΔΕΝ είναι καλά γιατί φτιάχνονται στας Ανατολάς (θα του το κοπανήσω στο κεφάλι...).

Τελειώνοντας την έκθεση ιδεών, και γυρνώντας στο θέμα μας, επαναλαμβάνουμε 100 φορές και μαθαίνουμε απέξω τα παρακάτω:
1ον. το 100% των ποδηλατάδων θέλει να πουλήσει (λογικό και μπράβο τους, και έτσι πρέπει), το 80% θέλει να ξεσκαρτάρει, να μην του μείνει κάποιο ποδήλατο που θα αναγκαστεί να πουλήσει φτηνότερα την επόμενη περίοδο (σαν τα ρούχα με τις μόδες ένα πράμμα....). Άρα θα κάνει τα πάντα για να πουλήσει το ποδήλατο Νούμερο 46 στον φίλο με ύψος 1,96 γιατί άλλωστε "αυτός είναι επαγγελματίας, ξέρει καλύτερα και αυτό του ταιρειάζει". Επίσης το τάδε μοντέλο επειδή έχει ΔΥΟ μπλέ αυτοκόλλητα Shimano επάνω στοιχίζει 150 ευρώ περισσότερο από το άλλο που έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ..... (καταλαβαίνετε τι εννοώ).

2ον. Αποφασίζουμε τι θα κάνουμε με το ποδήλατο (σούζες - κόντρες - χαλαρές βόλτες, στην άσφαλτο, στο χώμα, σε γκρεμίλες, καταβάσεις από το Εβερεστ, αγώνες στο ποδηλατοδρόμιο, εκδρομές στη Γερμανία φορτωμένοι με 40 κιλά κλπ κλπ).

3ον. Αποφασίζουμε πόσα χρήματα θα διαθέσουμε. Υπάρχει ένα ποδήλατο ΓΙΑ ΟΛΑ τα budget. Ακόμα και για 50,00 ευρώ. Ακόμα και για 15.000,00 ευρώ.
Φυσικά ανάλογα με την τιμή "ακολουθούν" και τα υπόλοιπα (ποιότητα, αξιοπιστία, αντοχή, βάρος, ταχύτητα, μεταπωλητική αξία κλπ κλπ κλπ)

4ον. Ενημερωνόμαστε καλά (φίλοι ποδηλάτες, Φορουμ, sites εταιρειών, περιοδικά) και ψάχνουμε την αγορά. Καβαλάμε ότι βρούμε μπροστά μας και πρήζουμε ξανά και ξανά τον ποδηλατά για το μέγεθος του σκελετού που θα μας πασάρει.

5ον. Μετράμε τις διαστάσεις μας και τις βάζουμε στα προγράμματα που κυκλοφορούν και βγάζουν μεγέθη και "αποστάσεις" για την ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ρύθμιση του σκελετού και των περιφερειακών του ή πάμε σε κάποιο ποδηλατάδικο και κάνουμε "bike / body fitting" πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό (30 - 50 ευρώ ή και τζάμπα αν ακολουθήσει αγορά ποδηλάτου από εκεί...!!).

6ον. Φορτώνουμε το πορτοφόλι / πιστωτική, "ξεφορτώνουμε" μπαμπά - μαμά - γιαγιά - παπού - μεγάλο αδερφό ("ΝΑΙ φυσικά και θα στο δίνω να το καβαλάς....") και πάμε από τους Ναούς των ποδηλάτων (ναι τώρα είναι "ΝΑΟΙ" και "καλοί άνθρωποι" που θα τους παζαρέψουμε για καλύτερη τιμή....).

Δεν νομίζω ότι πρέπει να γράψω κάτι άλλο, περαν του ότι ΔΕΝ αγοράζουμε ΜΟΝΟ ποδήλατο, αλλά ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ (πολλές - πάρα πολλές).
Αυτά

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://www2.merida-bikes.com/en_INT/About.History
για να δούμε την ιστορία της merida
"the founder was D.H. Ike, Tseng (currently the Chairman)"
το tseng είναι γερμανικό όνομα :D
μαλλον θα μπερδεύεσαι με αυτό
1986 "established Merida Germany in Hamburg. Germany exported Merida brand bikes "

@rockarolla
η trek εκτός από τα carbon πλαίσια (uvlc ή όπως τα λέει) όλα τα άλλα τα κατασκευάζει στο εργοστάσιο της giant
η merida είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μετά την giant

αυτά τα λίγα
εγώ αν πήγαινα σε καλό ποδήλατο ανάμεσα από univega και Merida θα έπαιρνα ....
fidusa:P

Nastybishop
Απών/απούσα

Μια χαρά είναι τα merida πιστεύω. Άμα σου αρέσει πάρτο. Αν θέλεις να δεις και κάτι άλλο θα πρότεινα Ideal Ν-ergetic. Μπορείς να το βρεις κάτω από 300 ευρώ (πχ στον Κασσιμάτη αλλά και αλλού).

Εμένα επίσης μου αρέσουν αρκετά και τα orbea. Mπες στο cyclist.gr και κάνε μια έρευνα αγοράς. Θα πρότεινα αυτό: http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=ORB09RAVEL

Aν και πλέον ξεφεύγουμε λίγο σε λεφτά (400 ευρώ).

Επίσης πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να κυνηγάμε μοντέλα του προηγούμενου έτους (στο νούμερο μας βέβαια), γιατί οι τιμές είναι προνομιακές.

Nastybishop
Απών/απούσα

Ρε σεις μου φαίνεται ή είναι αστέρι αυτή η κούρσα που έδειξες ο φίλος από τα lidl? Πολύ λίγα φαίνονται 900 ευρώ για αυτά που έχει πάνω....(μόνο το όνομα είναι απαίσιο, Στράτος...σίγα μην είναι και Μπάμπης)

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

ccr wrote:
γι αυτό τι λέτε;

http://www.lidl.ie/ie/home.nsf/pages/c.o.20092675.Road_Racing_Bike
συνήθως, μετά από λίγες βδομάδες τα φέρνουν και εδώ

οπως λενε "φιλε εφυγε ο Στρατος , και παρελυσε το κρατος?" )(γαβ-γαβ)?
χαχαχαχ

να και το πρωτο ανεκδοτο: τι ειναι ενας ιερεας πανω σε ενα ποδηλατο "stratos" ?
..Παπαστρατος !

χαχαχαχαχαχαχαχ
χαχαχ

..αν μιλαμε για ομορφο stratos , παντως , εννοουμε αυτο : http://www.channel4.com/4car/media/100-greatest/03-large/59-lancia-strat...
ή ακομα καλυτερα αυτο : http://www.velocetoday.com/images/april06/vd39.jpg που ηταν και η σχεδιαστικη του μελετη..

Nastybishop
Απών/απούσα

χαχαχα! Πολύ καλό! Στην ταμπακιέρα τώρα όμως, εγώ την βλέπω την τιμή του όμως απίστευτη!

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

με αυτά τα περιφερειακά, απλά αν πάθει κάτι ο σκελετός, τον αλλάζεις !

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@ccr
το θέμα είναι
1) να μην πάθει, γιατι αν πάθει μπορεί να αλλάξεις και μούρη
2) να αποδίδει σαν σκελετός κούρσας τα αναμενόμενα (σκληρότητα γεωμετρία κτλ κτλ)

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

προσωπικά, δε θα το αγόραζα, αλλά λέμε ...

Nastybishop
Απών/απούσα

Mιας που το θίξαμε έμμεσα αυτό το θέμα με αφορμή το ποδήλατο του lidl (που όσο το βλέπω τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι είναι τσάμπα η τιμή του...). Μήπως φθηνά ποδήλατα με carbon ανταλλακτικά/μέρη είναι επικίνδυνα;

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα και ίσως πρέπει να το συζητήσουμε σε ξεχωριστό τοπίκ...

Η δική μου αίσθηση είναι ότι σιγά σιγά όλο και θα κατακλυζόμαστε από carbon ποδήλατα χαμηλής τιμής και όλο και περισσότεροι θα μπαίνουν στον πειρασμό; Είναι όμως ασφαλή;