Πληροφοριες για αγορα ποδηλάτου

33 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

Χαιρετώ την μεγαλή παρέα των φίλων του ποδηλάτου. Με λένε Λάμπρο και είμαι 40 χρονών.
Στα νιάτα μου οδηγούσα ποδήλατο (πέρασα τη φάση του cross και μετά αγωνιστικό). Σπούδαζα στα χανιά και την είχα βγάλει με το αγωνιστικό. Οταν επέστρεψα στην Αθηνα το παράτησα. Θεώρησα πολύ δύσκολο να χρησιμοποιείς ποδήλατο στους ανεξέλεχτους δρόμους και στην άθλια οδήγηση των ιχ.
Τελος πάντων πρόσφατα στις διακοπές νοίκιασα ένα mountain και ναι !!!! μου ξανάρθε η επιθυμία για ποδήλατο. Εχω χρόνια να ασχοληθώ και έχω πελαγώσει.... Σιγουρα θελω ενα ποδηλατο και για χωμα και ασφαλτο...να αντεχει ανεβοκατεβασματα στα πεζοδρομια, στα σκαλιά....να κάνω και τα κολπάκια μου σε χωματόδρομους στας εξοχάς (χεχε αν και γέρος κατι ξεραμε και μεις!!!) ΒΤΜ η trekking ? κατι να μου προτινετε γυρω στα 350- 450 ευρω? Σας ευχαριστω όλους εκ των προτερων και πραγματικα νοίωθω χαρουμενος που υπάρχουν τοσοι ανθρωποι που αγαπουν το ποδηλατο.
Θα χαρω πολύ να τα πουμε και απο κοντα σε καποια συναντηση με τα ποδήλατα (οταν θα εχω και εγω!!!!) Συγχαρητήρια για την προσπάθεια για την υποστηρηξη του ποδηλατου.....

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
T4§©
Απών/απούσα

Mπράβο σου Λάμπρο που μετά από τόσα χρόνια θέλεις να ξανααρχίσεις το ποδήλατο...!
Εγά θα σου πρότεινα αυτή τη φορά MTB, ωστε να μπορείς να κάνεις το κέφι σου, τα κόλπα σου και τις μετακινήσεις σου χωρίς να σε νοιάζει το έδαφος στο οποίο πατάς...Θα σου πρότεινα λοιπόν το Ideal Zig Zag, to Ideal Pro Rider και το Ideal Hillmaster.Το Zig Zag έχει περίπου 400-430Ε με μηχανικά δισκόφρενα, το Pro Rider έχει περίπου 370-390Ε με V-brakes και το Hillmaster έχει περίπου 450Ε με V-Brakes.
Θα σου πρότεινα να πάρεις με V-brakes σε αυτά τα λεφτά γιατί δεν νομίζω οτι έχεις λόγο να πάρεις με δισκόφρενα και σε αυτά τα λεφτά τα V-brakes θα είναι καλύτερα.

Zig Zag: http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=189
Hillmaster: http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=188
Pro Rider: http://www.idealbikes.net/bike.php?bike=190

Αυτά από εμένα ....

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα MTB. Οπως και ευχαριστώ και για την εμψυχωση. Θέλει μεγάλη τόλμη για να κυκλοφορείς στην Αθήνα με ποδήλατο. Τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι στην προσπάθεια αυτή δεν είμαι μόνος. καλοί μου άνθρωποι!!!!!(που θα έλεγε και μια ψυχή!!!!)

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα MTB. Οπως και ευχαριστώ και για την εμψυχωση. Θέλει μεγάλη τόλμη για να κυκλοφορείς στην Αθήνα με ποδήλατο. Τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι στην προσπάθεια αυτή δεν είμαι μόνος. καλοί μου άνθρωποι!!!!!(που θα έλεγε και μια ψυχή!!!!)

Η Αθήνα είναι επίκύνδυνη με το ποδήλατο γιατί ο καθένας κάνει ότι του "καπνίσει".!Πήγαινε σε ποδηλατάδικα και ρώτα για τα ποδήλατα που σου πρότεινα αλλά και άλλα που θα σου προτείνουν οι ποδηλατάδες.Κατάστημα που πουλάει Ideal έχει στην Γ.Σεπτεμβρίου 38.Πήγαινε,δες,αποφάσισε,πες!!!

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

Εχω μπλέξει τα μπούτια μου..... help..... δεν ξέρω τι γίνετε...νούμερα με λαστιχα? μεγέθη ποδηλάτων? (ειμαι 1.74 και 72 κιλά) ασφάλεια κλειδώματος? να παρω MTB με αμορτισέρ? να αλλάξω λάστιχα? καλοί μου άνθρωποι !!!! εσεις οι γνώστες βοηθάτε το γέρο να πάρει ποδηλατο!!!!!

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
Εχω μπλέξει τα μπούτια μου..... help..... δεν ξέρω τι γίνετε...νούμερα με λαστιχα? μεγέθη ποδηλάτων? (ειμαι 1.74 και 72 κιλά) ασφάλεια κλειδώματος? να παρω MTB με αμορτισέρ? να αλλάξω λάστιχα? καλοί μου άνθρωποι !!!! εσεις οι γνώστες βοηθάτε το γέρο να πάρει ποδηλατο!!!!!

λοιπόν...αν πάρεις mtb το νούμερό σου είναι το 41.Αν με την λέξη αμορτησέρ εννοείς το πίσω, τότε όχι.Τα ποδήλατα με πίσω ανάρτηση είναι περισσότερο κουρατικά παρά χρήσημα.Κοίτα να έχει μια καλή μπροστά.Όσο για τα λάστιχα αν το χρησιμοποιείς σε πόλη και λίγο χώμα θα σου πρότεινα αυτά: http://chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28376
σε φάρδος 1,75".

T4§©
Απών/απούσα

Α!!!!Και για κλείδωμα πάρε κανα πέταλο γύρο στα 50 Ε και ΠΟΤΕ μην το κλειδώνεις 2 φορές στο ίδιο σημείο!!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το 41 αν πας για ideal θα σου είναι μικρό

T4§©
Απών/απούσα

plannet wrote:
το 41 αν πας για ideal θα σου είναι μικρό

Είναι για 170-175

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αυτό που το διάβασες???
γιατί στο site τις ideal λέει άλλα
:D

T4§©
Απών/απούσα

plannet wrote:
αυτό που το διάβασες???
γιατί στο site τις ideal λέει άλλα

http://www.idealbikes.net/select_size.php

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι εδώ λέει ότι είναι για 46

T4§©
Απών/απούσα

plannet wrote:
ναι εδώ λέει ότι είναι για 46

41-46 και αν πας στο 175-180 λέει και εκεί 46 οπότε μπορεί να του πέφτει λίγο μεγάλο!!!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Στάνταρ το 41 θα είναι μικρό. Είχε κολλητός το pro rider σε 41, ίδιο ύψος με το παιδί, ήταν απλά σαν bmx. Το παλουκόσελο έβγαινε πάνω από το όριο και ακόμα δεν ήταν στο σωστό ύψος η σέλα. Τώρα καβαλάει 45, οπότε αν δεν έχει τίποτα κοντά πόδια το παιδί ας δει το 46.

Καλές βόλτες

T4§©
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Στάνταρ το 41 θα είναι μικρό. Είχε κολλητός το pro rider σε 41, ίδιο ύψος με το παιδί, ήταν απλά σαν bmx. Το παλουκόσελο έβγαινε πάνω από το όριο και ακόμα δεν ήταν στο σωστό ύψος η σέλα. Τώρα καβαλάει 45, οπότε αν δεν έχει τίποτα κοντά πόδια το παιδί ας δει το 46.

Καλές βόλτες

ΟΚ κάτι θα ξέρεις εσύ παραπάνω...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

για τον πάνο λες
ο πάνος ήταν 1.70 νομίζω

@t4
πέραν αυτού
όπως πολύ σωστά κατάλαβες ότι είναι γύρο απο το 175 δλδ 173-174-175-176-177 είναι για 46

T4§©
Απών/απούσα

plannet wrote:
για τον πάνο λες
ο πάνος ήταν 1.70 νομίζω

@t4
πέραν αυτού
όπως πολύ σωστά κατάλαβες ότι είναι γύρο απο το 175 δλδ 173-174-175-176-177 είναι για 46

οκ....

T4§©
Απών/απούσα

Ένας γνωστός μου που είναι 175 έκανε τη βλακεία και αγόρασε ένα giant σε Small.

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

1.73 είμαι .... τι νούμερο τελικα ? να προτιμήσω αναρτήσεις μπροστά ή / και στη μέση? Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τη βοήθεια !!!

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

το ότι με αποκαλέσατε ....παιδί!!!! γουστάρω!!!! 40 χρονών γέρος.... ετσι!! μου ανεβάζετε το ηθικό! λυκόπουλο αισθάνομαι!!!!! να είστε καλά ρε παιδιά.... και ελπιζω να σας συναντήσω σύντομα στους δρόμους!!!

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
1.73 είμαι .... τι νούμερο τελικα ? να προτιμήσω αναρτήσεις μπροστά ή / και στη μέση? Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τη βοήθεια !!!

Ηπίσω ανάρτηση κάνει τ6ο ποδήλατο "καράβι" και δεν σου χρειάζεται.Κοίτα αυτό που θα πάρεις να έχει μία ΚΑΛΗ μπροστά.

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
το ότι με αποκαλέσατε ....παιδί!!!! γουστάρω!!!! 40 χρονών γέρος.... ετσι!! μου ανεβάζετε το ηθικό! λυκόπουλο αισθάνομαι!!!!! να είστε καλά ρε παιδιά.... και ελπιζω να σας συναντήσω σύντομα στους δρόμους!!!

Ε οχι και "γέρος" 40 ετών ...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλό είναι να πας να δεις να δοκιμάσεις και ανάλογα να πάρεις το μέγεθος σου
λογικά είσαι 46ρι

T4§©
Απών/απούσα

Δεν νομίζω οτι αξίζει να πάρεις το hillmater του φίλου...Είναι παλιό και στα λεφτά που θα δώσεις πέρνεις κάτι καλύτερο και είναι και καινούριο...Τα περιφεριακά του είναι παρόμοια με του pro rider αλλά τα πληρώνεις πιό ακριβά γιατί στην εποχή τους ήταν και ακριβά...

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

για τις συμβουλές . Οντας αρχάριος μπορεί εύκολα να την πατησω!!! :)

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
για τις συμβουλές . Οντας αρχάριος μπορεί εύκολα να την πατησω!!! :)
Με 450 το πέρνεις το Hillmaster καινούριο με V-brakes σπαρταριστό-σπαρταριστό.

T4§©
Απών/απούσα
Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ για αλλη μια φορά. Να ρωτήσω κάτι? Τα λαστιχα που μου πρότινες που θα πρέπει να πάω να τα πάρω? εκεί που θα πάρω και το ποδήλατο?
Σχετικά με το πέταλο κλειδώματος . Εριξα μια ματια στο Praktiker αλλα μαλλον φτηνα μου φανηκαν. Στο σχετικό κειμενο του site για τα κλειδώματα προτεινουν κατι από Abus, Kryptonite, OnGuard, Oxford, Trelock. Εχεις να προτίνεις κάτι? να πάρω 2 ? να κλειδώνω και το μπροστά κομμάτι ή να χρησιμοποιώ κουλούρα για μπροστά ? Να πάω σε μαγαζι που πουλάνε είδη για μοτο η σε μεγαλο κλειδαραδικό? Με συγχωρείς αν σε έχω πρήξει... και σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοηθειά σου . Το ονομά σου?

T4§©
Απών/απούσα

lambros wrote:
Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ για αλλη μια φορά. Να ρωτήσω κάτι? Τα λαστιχα που μου πρότινες που θα πρέπει να πάω να τα πάρω? εκεί που θα πάρω και το ποδήλατο?
Σχετικά με το πέταλο κλειδώματος . Εριξα μια ματια στο Praktiker αλλα μαλλον φτηνα μου φανηκαν. Στο σχετικό κειμενο του site για τα κλειδώματα προτεινουν κατι από Abus, Kryptonite, OnGuard, Oxford, Trelock. Εχεις να προτίνεις κάτι? να πάρω 2 ? να κλειδώνω και το μπροστά κομμάτι ή να χρησιμοποιώ κουλούρα για μπροστά ? Να πάω σε μαγαζι που πουλάνε είδη για μοτο η σε μεγαλο κλειδαραδικό? Με συγχωρείς αν σε έχω πρήξει... και σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοηθειά σου . Το ονομά σου?

Τα λάστιχα μπορείς να τα πάρεις από το: http://www.chainreactioncycles.com και να πείς στον ποδηλατά να σου τα αλλάξει.Αν πας σε μεγάλο μαγαζί που μπορεί να τα πουλάει τότε πες του να σου τα αλλάξει και να πληρώσεις τη διαφορά.Για πέταλο θα κοιταξεις ή σε ποδηλατάδικο ή στο site που ανέφερα πρίνα ή σε κλειδαράδικα.Σε αυτό που λένε για 2 έχουν δίκιο.Πάρε ένα ακριβό πέταλο και μία κουλούρα και μικρές κλειδαριές των 3-5 Ε για να κλειδώνεις το παλουκόσελο και τις ρόδες.
Τάσος

Τώρα και εγώ μια ερώτηση...Αν με είχες πρήξει νομίζεις οτι θα καθόμουν να σου εξηγώ???

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

σ'ευχαριστώ πολύ!!!

T4§©
Απών/απούσα

Πήγες σε κανα ποδηλατάδικο, ή όχι ακόμα???