ποδήλατο για βόλτες Trekking

138 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Apollon10 wrote:
Είμαι επαρχία έχει δρόμους να κάνεις 40 -50 χλμ πήγαινε έλα μεγαλοί στρωτοί όλοι δίπλα σε θάλασσα αλλά έχει και χωματόδρομους με πέτρες να μπεις αν θες να βρεθείς κοντά σε θάλασσες η λίμνες αυτό εννοώ η να διασχυσεις μέσα από κάνα χωράφι να βρεις καμία παραλία .Αλλά μεγαλύτερο ποσοστό δρόμος

...

Εμ αυτό είναι το μπέρδεμα τώρα... τα 40 κύματα που λέγαμε... και οι 40 κλέφτες...
Θα την κάνω την αποκοτιά κι ας με κράξουν:

Κοίταξε να δεις: Αν ζούσαμε πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια, ίσως και είκοσι, όλοι, μα ΌΛΟΙ εδώ και αλλού και παντού, αν τους έλεγες αυτή τη φρασούλα, θα σου έλεγαν πάρε μάουντεν, για να πηγαίνεις παντού.

...

Τότε αυτό έλεγαν όλοι. και αυτό έκαναν κιόλας. Δεν το λέγανε μόνο.

Εκτός από κάτι πατημένους κουρσάδες και την ομάδα της ΑΕΚ.

...

Τα ενδιάμεσα ήταν κάτι ψιλολόγια ψιλί-κοκό και κάτι παιδικά.

...

Έτσι ήταν εξοπλισμένες όλες (ΟΛΕΣ) οι ταξιδιωτικές ομάδες / παρέες κλπκλλπ.

Αμα δεις με τι απλά γενικού τύπου ποδήλατα (τα λεγόμενα clunkers = σαράβαλα)  παίζανε οι πατεράδες και οι παππούδες του μάουντεν θα καταλάβεις. Τους είχανε φορέσει χοντρά λάστιχα και μανέτες μηχανής για τα φρένα και  παίζανε χοντρά. Δεν αστειευόντουσαν.

Κατεβαίνανε κατηφόρες με τις μπάντες μόνο με τα σχετικά ξεφούσκωτα λάτσιχα και τις τιμονάρες.

Αμα δεις παλιότερες φωτογραφίες από εκδρομές κλπ θα τα δεις να καμαρώνουν.

Πολλά απ αυτά τα "μάουντεν" ή "χρέπια" ή "όπως θες πες τα", "κάγκελα", "σούβλες" all around γενικού τύπου ανθεκτικά ποδήλατα είχαν cromoly σκελετούς. Άλλα είχαν high tensile. OK. Τα κακά είχαν hitensile. Τα καλά ελαφρύτερα και απορροφητικότερα cromoly.

Επίσης τα πεισσότερα απ' αυτά τότε δεν είχαν καμία απολύτως ανάρτηση. Κι αν είχαν ήταν κάτι σούστες "μ'έκαψες" και "μ'έκλαψες". Ο θεός να τις κάνει αναρτήσεις.

Είχαν σιδερένια πιρούνια μια χαρά και πηγαίνανε μια χαρά παντού με τα χοντρολάστιχα και μόνο. (Μάλλον όχι μόνο. Και με τις ικανότητες των αφεντικών τους).

Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν ζούσαν στα γκράβαρα. Πατάγανε και άσφαλτο. Πόσο; 80% σου λέω εγώ.

Πως θα πας εκδρομές; Μόνο από τα χωράφια και τη διαδρομή του Ακρόπολις;  Δε γίνεται. Πως θα πας στη δουλειά σου τη Δευτέρα το πρωί; Από την παραλία; Άρα μια χαρά πηγαίνανε τα τότε "μάουντεν" και στην άσφαλτο και στα χώματα, και στις πέτρες και στις αμμουδιές και στις λάσπες και με τους 26" τροχούς χωράγανε και στα ασανσέρ και όλα καλά.

...

Τώρα άντε να βγάλεις άκρη.

80 κατηγορίες που ψειρίζουν η κάθε μια από 30 μαϊμούδες.
...
Για αυτό, εγώ σου λέω, ή πιστεύεις / εμπιστεύεσαι τα παιδιά που εχουν το cityrun (που ας πούμε ότι διατηρεί μια απλότητα που είχαν κάποια ποδήλατα τότε - λέμε τώρα) ή πάρε ότι σου γυαλίσει και όρμα παντού για να καταλάβεις τι σημαίνει να ορμάς παντού με το ποδήλατο.
Ντού ιτ.
Είναι ωραίο.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

μανιακος wrote:
Και αποκλείεται του moovic οι λεβιέδες ταχυτήτων να έχουν 40 ευρώ!
Μάλλον βάζει κ τον δισκοβραχίονα μέσα.

Apollon10
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο 13 ο ένας εναντι 12 του revo ..

Apollon10
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας 

Θέλω να ρωτήσω αν καποιο μέλος με 1.82 ύψος με τρεκκινκ τι σκελετό έχετε 50άρη η 54αρη .Το παιδί μαγαζί μου είπε για 54 να πας το είχα πάει μια βόλτα αλλά επειδη θα αγοράσω από μαγαζί σε άλλη Πόλη που τα φέρνει κατόπιν παραγγελίας αυτός μου είπε η εταιρία λέει 50αρης .θα βοηθούσε καποιος με αντίστοιχο ύψος να πει γιατί δε μπορώ να ξαναπάω στο άλλο μαγαζί που τα έχει βιτρίνα να δω

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

μανιακος wrote:

Και αποκλείεται του moovic οι λεβιέδες ταχυτήτων να έχουν 40 ευρώ!

Μάλλον βάζει κ τον δισκοβραχίονα μέσα.

Και βγαίνει καλύτερο από το ideal με ένα 40ρι παραπάνω! Κ του μένουν κ 10 ευρο! 

Next34
Απών/απούσα

Εγώ με 1.78 έχω 49αρι τρεκκινγκ

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

Apollon10 wrote:

Καλησπέρα σας 

Θέλω να ρωτήσω αν καποιο μέλος με 1.82 ύψος με τρεκκινκ τι σκελετό έχετε 50άρη η 54αρη .Το παιδί μαγαζί μου είπε για 54 να πας το είχα πάει μια βόλτα αλλά επειδη θα αγοράσω από μαγαζί σε άλλη Πόλη που τα φέρνει κατόπιν παραγγελίας αυτός μου είπε η εταιρία λέει 50αρης .θα βοηθούσε καποιος με αντίστοιχο ύψος να πει γιατί δε μπορώ να ξαναπάω στο άλλο μαγαζί που τα έχει βιτρίνα να δω

Κάθε εταιρεία μπορεί να δίνει διαφορετικά μεγέθη! Σε μια να καβαλάς 50 σε άλλη 52 σε άλλη 53! 

Μερικές εταιρείες δίπλα από κάθε νούμερο μπορεί ν γράφουν για τι ύψος είναι η να γράφουν την γεωμετρία του ποδηλάτου! 

Υποθετικά και στο παρά πολυ  περίπου για να δεις αν είναι στο μέγεθος σου ο σκελετός ο οριζόντιος πρέπει να έχει 2 με 3 δάχτυλα κενό από τον καβάλο σου! Εφόσον μιλάμε για τρεκινκ! 

Apollon10
Απών/απούσα

Μια εταιρία που κοιτάω λέει

1.75-1.85 σκελετος 50

1:85-1:95 σκελετός 54

Είμαι 1:82 .

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

Apollon10 wrote:

Μια εταιρία που κοιτάω λέει

1.75-1.85 σκελετος 50

1:85-1:95 σκελετός 54

Είμαι 1:82 .

Άρα πας στο 50! Σου λέει δλδ ότι το 50 είναι από 1.75 έως 1.85! Νούμερο παίρνεις αυτό που σου λέει η εταιρία για το μέγεθος σου όχι ότι  έχει στοκ ο ποδηλατας, και προσπαθεί να στο σπρώξει! Το 54 που θέλει να σου δώσει θα σου είναι βάρκα γιαλό!

Που κόλλας? Η εταιρείες συνήθως δεν βγάζουν 50 51 52 53 νούμερα στην σειρά... Μπορεί να βγάζει πχ 48 52 56 58 και σε αυτά τα μεγέθη βάση γεωμετρίας ποδηλάτου να προσαρμόζει το ύψος του αναβατη!

Apollon10
Απών/απούσα

Ο μόνος προβληματισμός είναι ότι το ένα ποδηλαταδικο που δοκίμασα το ποδηλατο μου λέει όπως σε βλέπω καλύτερα 54 το καβάλησα δε θυμάμαι ο καβαλος από το σίδερο τι απόσταση είχε .Το.αλλο ποδηλαταδικο που είναι 1 ωρα πιο μακριά και θα το παρω από εδώ λόγω ότι είναι δίπλα για τα σέρβις κτλ τα φέρνει κατόπιν παραγγελίας οταν ρωτησε αντιπροσωπεία του είπαν 50 .Γενικά είμαι 1.82  με.καβαλο 80 .Στα site λένε για να βρεις κάνεις 0.66×80(καβαλος)=52.8 .Άρα 50 η 54 ?Τελική επιλογή ?Αν το 54 ξεκινάει από 1.85-1,95 τη πιανω? Η μένω στην ακριβώς προηγούμενη ?Παρόμοια εμπειρία ?

Θα πάρεις το moovic τλκ, ε; Απίστευτο...
Επίσης, είσαι 1,82 κ σκέφτεσαι να πάρεις νούμερο που είναι για 1,85 κ πάνω!
Και αυτό γιατί; Γιατί κ πάλι ακούς τον μαλάκα τον πωλητή που σε έχει φλομώσει στην παπαρολογία.
1.75-1.85 σκελετος 50 κ είσαι 1,82. Παίρνεις το 50 ΤΕΛΟΣ.
Επιπλέον, ένα μικρότερο ποδήλατο μπορεί να "απλώσει" με κάποιες ρυθμίσεις. Ένα μεγαλύτερο ποδήλατο δεν "μαζεύει".  Όταν είμαστε ανάμεσα σε 2 νούμερα επιλέγουμε το μικρότερο. Ούτε αυτό σου είπε ο πωλητής σου; Πόσα ακόμα πρέπει να συμβούν για να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να εμπιστευτείς τον συγκεκριμένο πωλητή;
Κάνεις λάθος επιλογή ποδηλάτου, τουλάχιστον μην κανεις λάθος κ στο νούμερο.

Apollon10
Απών/απούσα

Έλαβα υποψην τις συμβουλές που μου έδωσες για τα ποδήλατα και είμαι σύμφωνος και θα παρωτο  50  εχεις δικιο .Μένω σε επαρχιακή Πόλη λόγω υποχρεώσεων και πήγα σε 2 πωλητές .Ο πρώτος που πήγα είναι 1 ωρα μακριά πιο κεντρικά  ναδω τα οικονομικά τύπου Clermont-Alpina ανεβαινες σε καλύτερο Ballistic district 250 και μετά ήταν και το moovic 300 .Ειχα το διλλημα και ρώτησα εδώ αν κ μου άρεσε το Βαλλιστικ αρκετά .Ο 2ος πωλητης είναι δίπλα πόρτα συνεργείο που ασχολειτε κ με ποδήλατα και αυτός θα φτιάχνει ότι βλάβη χρειαστεί δεν είναι Αθήνα που κάθε στενο έχει κ ποδηλαταδικο.Δυστυχως ο δίπλα παίζει μόνο με Ideal αντιπρόσωπος .Σκέφτηκα για Cityrun αλλά επειδή θέλω να μπαίνω και σε δασακια χωράφια παραλίες να εξερευνώ εκτός το δρόμο αποφάσισα τη λύση του Moovic ..Τι να κάνω όταν αλλάξω τη μπουκάλα θα βάλω ένα πιρούνι σίγουρα ....

Να πάρεις ideal, μια χαρά ποδήλατα είναι.  Και αφού έχεις κ δίπλα σου τέτοια άκρη, ακόμη καλύτερα.
Το moovic να μην πάρεις... Αν τόσο πολύ σου άρεσε, ανέβα στο μπάτζετ κ πάρε κάποιο ανώτερο ideal αυτής της κατηγορίας. O σκελετός θα είναι ίδιος, αλλά θα έχει καλύτερα περιφερειακά. Ένα βασικό, να έχει πίσω κασέτα. Το προβλημα που θα συναντήσεις με to moovic (πέρα από την ανάρτηση) είναι ότι θα έχεις πιο ευάλωτα κέντρα κ μικρότετο εύρος σχέσεων στις ταχύτητες. Αυτές οι σχέσεις  μπορει να σου λείψουν.

Και η άλλη επιλογή, που είναι μακράν η καλύτερη,  είναι να πάρεις το cityrun, να αλλάξεις λάστιχα κ θα είσαι ΚΟΜΠΛΕ.
Σου ξαναλέω, μην ψαρώνεις από αυτά που σου είπε η ίδια η ideal. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχουν άλλοι λόγοι που τα λέει.
Και σε μένα τα ιδια λέγανε όταν τους είχα στείλει mail κ τους έκανα ακριβώς την ίδια ερώτηση. Ότι το cityrun δεν μπαίνει σε χώμα, Μετά όμως, όταν μιλήσαμε ανεπίσημα στο τηλ. μια χαρά μου ειπαν ότι αυτό που θέλω να κάνω, γίνεται με το cityrun,

Σου ειπα φίλε, σε καταλαβαίνω ίσως καλύτερα από τον καθένα. Ήμουν ακριβως στην ίδια φάση πριν 2 χρόνια. Ποδήλατο trekking έψαχνα. Ξεκίνησα με μπάτζετ 250, μετά 280, μετά 300 κ μετά κατάλαβα ότι με αυτα τα λεφτά δεν παίρνω αξίολογο ποδήλατο οπότε είτε θα έπρεπε να παω σε μεταχειρισμενο, είτε να ανεβάσω κ άλλο το μπάτζετ.
Και κάποια στιγμή κατά την αναζήτηση μου προέκυψε η περίπτωση ενός cityrun. Δες εδώ.
Μετάνοιωσα που δεν το πήρα!

Apollon10
Απών/απούσα

Τα διάβασα απίστευτο  έλεγες ακριβώς τα ίδια πράγματα ίδιες απορίες ίδιες συνθήκες δρομου και περί ανάρτηση .Τι πήρες τελικά ?Μετάνιωσες πoυ δεν πήρες το cityrun ?Το Moovic εκτός ανάρτησης σα σκελετός είναι κακός ?Γιατί το κράζουν όλοι .Τα αλλά nergetic ktl δε με συγκινούν .Το Cityrun μου φαίνεται ένα ποδήλατο που εκτιμάνε οι κουρσάδες βλέπω ότι είναι κοινής αποδοχής όμως 

Το είπα, δεν το είδες; Φυσικά κ μετάνοιωσα που δεν πηρα το cityrun.
O σκελετός του moovic δεν είναι κακός κ δεν θα βρεις καλύτερο σε αυτές τις κατηγορίες.  Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Είπαμε, τα βασικα του μειονεκτήματα ειναι: ανάρτηση (η οποία είναι κ της πλάκας) κ 7αρι ελεύθερο πίσω αντί 8αρας κασέτας. Ίσως κ ο λαιμός.
Οταν λες ότι δεν σε συγκινούν;;; Εννοείς τα χρώματα; Γιατί κατά τα άλλα ίδια είναι εμφανησιακά.
Επίσης, μπορείς να βρεις κ μοντέλα προηγούμενων ετών. Μην κοιτάς αποκλειστικά του 2020.
Αλλά ξαναλέω ότι η καλύτερη με διαφορά επιλογή σου, είναι cityrun+πιο φαρδιά ελαστικά. Και εφόσον έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις σε αυτό το μπάτζετ, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν το κάνεις...Μαζοχισμός;
Επισης, κ συγνώμη που το λέω, αλλά έχει περάσει απ'το μυαλό μου ότι μπορεί κ να τρολλάρεις...

Apollon10 wrote:

Γιατί το κράζουν όλοι

Οπότε, αφού όλοι το κράζουν, εσύ πρέπει να το αγοράσεις..
Από που εισαι;

Apollon10
Απών/απούσα

Όχι φίλε δε τρολαρω και επειδή όπως διάβασα τα σχόλια που με παρέπεμψες είχες τις ίδιες απορίες ξέρεις πως ειναι .Δεν θελω να διάθεσω πάνω από 300ευρω τα άλλα nergetic optimus κτλ ανεβαίνουν .Επειδη αρκετοί προτεινατε cityrun κοίταξα τιμή  για 60-70  συν αφού φτανω 300 μπορώ με μια διευκολυνση να το πάρω .Το θεμα είναι μου φαίνεται πως παραπέμπει σε κούρσα ότι θα το πάρει κάποιος να κάνει πορειες ασφαλτο ότι σε περιοριζει σαν ποδήλατο για ότι βόλτα θες .Ερώτηση η ανάρτηση στο moovic πόσα κιλά είναι ?

Apollon10 wrote:
είχες τις ίδιες απορίες ξέρεις πως ειναι
Ναι, αλλά εγώ κάποια στιγμή κατάλαβα. Εσύ δείχνεις να μη θες να καταλάβεις. Και όσα δεν καταλάβαινα τότε, τα κατάλαβα δυστυχώς εκ των υστέρων στην πράξη. Γιατί θες να πάθεις το ίδιο;

Apollon10 wrote:
Δεν θελω να διάθεσω πάνω από 300ευρω τα άλλα nergetic optimus κτλ ανεβαίνουν.
¨Οπως θα ανέβαινες για το cityrun, μπορείς να ανέβεις κ για ένα καλύτερο αυτής της κατηγορίας. Που δεν το συνιστώ αλλά αφού αυτός ο τύπος ποδηλάτου σου κάνει κου-κου, πάρε κάποιο που θα έχει τα βασικά έστω.

Apollon10 wrote:
Το θεμα είναι μου φαίνεται πως παραπέμπει σε κούρσα ότι θα το πάρει κάποιος να κάνει πορειες ασφαλτο
Σαφώς, ο προορισμός του είναι να κάνει πολλά αφάλτινα χιλιόμετρα κ να τρέχει. Με αλλαγή ελαστικών όμως μια χαρά μπορεί να κάνει κ άλλα πράγματα, όπως  χωματόδρομοι κ θα τα κάνει κ καλύτερα από το moovic. Δες πχ σχόλιο ποδηλάτη που το χρησιμοποιεί.

Apollon10 wrote:
 σε περιοριζει σαν ποδήλατο για ότι βόλτα θες
To moovic θα σε περιορίσει περισσότερο.Ανέφερες πχ τις ανηφόρες...Δοκίμασε να ανέβεις μια ανηφόρα με το moovic κ μετά με το cityrun. Η διαφορά  θα είναι μέρα με νύχτα.

Apollon10 wrote:
 Ερώτηση η ανάρτηση στο moovic πόσα κιλά είναι ?
Γιατί, τι ψάχνεις να βρεις; Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει καθόλου.

Apollon10
Απών/απούσα

Θα πάρω Cityrun είσαι αφοπλιστικος 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

(Απάντηση στο #110)

Θα πάρω Moovic είσαι

Απών/απούσα
Σχόλια: 40

Θα πάρω Cityrun είσαι αφοπλιστικος 

...

βλέπουν καλά τα μάτια μου;
Η καλύτερη (και σαφέστερη) απάντηση έβερ

didotou wrote:

βλέπουν καλά τα μάτια μου;

Η καλύτερη (και σαφέστερη) απάντηση έβερ

wacko2 Με τρολλάρει ρε

redshift
Εικόνα redshift
Απών/απούσα

ορισμενοι ανθρωποι μαθαινουν μονο παθαινοντας ,το κανουμε βεβαιως ολοι μας λιγο πολυ

αφηστε τον ανθρωπο να παρει οτι θελει ,ξερει καλυτερα αλλωστε 

morgoth
Απών/απούσα

Εγω αν το προβλημα σου στο διλλημα Moovic-Citirun ειναι τα λεφτα παω πασο. Αν το θεμα σου ειναι οτι και καλα το δευτερο δεν παει σε χωμα ενω το πρωτο και καλα παει τοτε να πας στο Citirun.

Apollon10
Απών/απούσα

Πολύ σημαντική η πληροφοριση σας Τη στιγμή που η ίδια η αντιπροσωπεία θέλοντας όπως κατάλαβα να πουλήσει το καθε  μοντελό ξεχωριστά σου λέει αυστηρά δρόμο χώμα καθόλου .Πάντως να επισημανουμε ότι η θέση στο Cityrun είναι πιο σκηφτή λόγω δαχτυλιδιού τιμόνι οδηγάς σκηφτος  ενώ ένα τρεκκινκ είσαι πιο ψηλά στα χέρια πιο όρθια 

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

ενώ ένα τρεκκινκ είσαι πιο ψηλά στα χέρια πιο όρθια 

[/quote]

Και στα πρώτα 20 κμ παίρνεις την μέση σου στα χερια! 

Όσο πιο όρθιος είσαι στο ποδήλατο τόσο πιο πολύ βάρος ρίχνεις στην μέση σου! 

Όσο πιο σκυφτός τόσο ίσο μοιράζεται το βάρος σου!

Apollon10
Απών/απούσα

Μάλιστα .Ανέβηκα και στα δύο στο moovic ειμουν πιο ορθιος από σέλα στο τιμόνι  στο cityrun έπρεπε να είμαι σκυφτός σχετικά στην οδήγηση δεν είχα ξαναοδηγησει και μου φάνηκε κάπως .

Apollon10
Απών/απούσα

Επειδή  το θέμα έχει καταλήξει σε moovic η cityrun μία ερωτη τελευταίας στιγμής επειδή αύριο κλείνω είναι ότι στο Cityrun (50e διάφορα ) είχα πιο σκηφτή οδήγηση  ενα τρεκκινκ καλυτερο από Moovic έχει πιο ορθια πιο είναι εύκολο για αρχάριους βόλτα και χιλιόμετρα ?

Ps. Σας ευχαριστώ που αναπτύξατε τις σκέψεις μου ήδη με παραπεμψατε στο να μάθω κάποιες βασικές λεπτομέρειες που πριν δεν είχα υποψην .

Apollon10 wrote:
Ps. Σας ευχαριστώ που αναπτύξατε τις σκέψεις μου ήδη με παραπεμψατε στο να μάθω κάποιες βασικές λεπτομέρειες που πριν δεν είχα υποψην .
Δεν φαίνεται αυτό όμως... Εφόσον ακόμη μιλάς για moovic, δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Εφόσον:
α) μπορείς να ανέβεις στο μπάτζετ του cityrun
β) είσαι μεταξύ cityrun κ ενός κλασικού trekking με ανάρτηση

Τότε η σωστή σύγκριση πρέπει να είναι μεταξύ του cityrun κ ενός trekking με ανάρτηση ανώτερου του moovic.

Ξαναλέω ότι δεν στο προτείνω αλλά αφού εσύ έχεις κολλήσει για trekking με ανάρτηση, παράτα το moovic κ δες κάποιο άλλο.
Στο μπάτζετ του cityrun, βρίσκεις.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ενημερωτικά, μια αναρτηση δεν αλλάζει με οποιοδηποτε κοινο ξερο πιρουνι. Οι σκελετοι που ειναι φτιαγμενοι για αναρτηση εχουν διαφορετική γεωμετρια μια και το υψος του πιρουνιου με αναρτηση ειναι μεγαλυτερο απο το υψος ενος κοινου πιρουνιου χωρις. Για αυτες τις αλλαγες υπαρχουν ειδικα πιρουνια τα  suspension corrected τα οποια ειναι ακριβουτσικα.... Επισης δεν πρεπει να ειναι αλουμινιο οπως καποιος προτεινε, διοτι το αλουμινιο ειναι πολυ σκληρο και δεν απορροφα κραδασμους κοινως σπας τα χερια σου. (Σημ.υποστηριζω 100% ξερα πιρουνια )

contact