Γειά σε όλους.Αφού περιπλανήθηκα στους δρόμους των ποδηλατικών sites βγήκα στην γύρα
για αγορά ενός ποδηλάτου..'εχοντας πλέον καποιες μικρές γνώσεις στο θέμα.Αυτό που τους έλεγα είναι΄΄θέλω ένα ποδήλατο για να γυμναστώ βασικά στις περιοχές που μένω-βάρκιζα-το οποίο να αντέχουν οι λοιπές υποχρεώσεις μου-γύρω στα 300Ε-.που και που εχω προβλημα με την μεση μου που επιβαρύνονται από παραπανήσια κιλα-1.86μ και 115 κιλα.Φτάνω λοιπόν στοδίλλημα μου.MOUNTAIN-TREKKING-CITY?μου πρότειναν 3 διαφορετικά είδη σε 3 διαφορετικά μαγαζιά(γνωστά).Από αυτα που είδα σκέφτομαι GHOST MTB 380EYRO H IDEAL CROSSER 290 EYRO.Kάθε βοήθεια δεκτή!
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
crosser sigoura oxi
gia tin douleia pou to theleis
tha sou protina ideal pro rider
kai bianchi 420 euro
http://www.bianchi.com/en/products2008/Mtb_Y8B63.aspx
kai scott aspect xoris diskofrena 8 speed
kai giant idia xaraktiristika me to scott
kai fidusa challenge victeam 450e
gia to ghost pes mou modelo na sou pw:D
apla esi logika eisai sto 48-49 me to ypsos sou
gia afto kai sou protina tis parapanw markes
:D
genikotera na deis se mtb
megethos 48-49
8 speed pisw
kai oxi diskofrena se afta ta xrimata
Ευχαριστω για την γνωμη σου.Ειναι λιγο πιο πανω απο αυτα που θελω να δωσω αυτη τη στιγμη δηλαδη γυρω στα 300 αλλα ισως τελικα δωσω κατι παραπανω,Για το GHOST δεν εχω κατι παραπανω να πω αφου το ειδα για λιγο και δεν βρισκω κατι στο νετ ευκολα.Ευχαριστω και παλι
http://www.ghost-bikes.com/2008/
Gia ta ghost polla exo akousei kirios kaka sxolia pantos blepontas olimpiakous enas germanos se mtb hardtail agonisma pire to xriso me ghost kati tha lene kai ayta ta podilata den mporei.
nai mono pou o sigkekrimenos athlitis mporei na min eixe kan ghost apla ta aftokolita na itan ghost kai to podilato na min diatithete stin agora
einai ligo periergi katastasi me tous athlites
Ξέρω σχετικά καλά την περιοχή της βάρκιζας γιατί μένω εκεί. έχω ένα ideal crosser. Δεν έψαξα ιδιαίτερα πριν το αγοράσω είναι η αλήθεια. Τους τελευταίους δύο μήνες έχω κάνει αρκετές βόλτες από τον ιστιοπλοικό όμιλο, μηλαδέζα, θησέως, εκκλησία βάρης εως βουλιαγμένη. Οι εντυπώσεις μου έιναι ότι είναι καλύτερο ένα mountain γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε αρκετούς χωματόδρομους και παρκάκια της περιοχής και φυσικά στα πεζοδρόμια που έχουν απίστευτα πολλές λακούβες. Από την άλλη για να πάει κάποιος από βάρκιζα προς καβούρι από τους δυο εσωτερικούς δρόμους δηλαδη νεκροταφείο βουλιαγμένης και τέρμα αφροδίτης οι ανυφόρες είναι έντονες και τουλάχιστον εγώ (δεν είμαι και ιδιαίτερα γυμνασμένος) πήρα το ποδήλατο στα χέρια μια δυο φορές. το crosser παντως ακόμα και σε άσχημο χωματόδρομο προς το παρόν δεν με άφησε!! έχω όμως προβλήματα με τις αλλαγές ταχυτήτων, από νωρίς αποριθμήστηκαν. Πάντως με 100 ευρώ παραπάνω(δηλαδή συνολικά περίπου 400) από τα λίγα που ξέρω αλλάζει ιδιαίτερα το σκηνικό. Επίσης το crosser νομίζω ότι έχει πολύ νευρικό τιμόνι για τα γούστα μου, θα προτιμούσα κατι λιγότερο άμεσο αλλά πιο σταθερό. πάντως εγω σκέφτομαι μήπως αλλάξω και πάρω ένα πχ ideal proride εκτος από ένα σπαστό για όταν κατεβαίνω αθήνα( σκέψου και τα σπαστά εγώ στο site αυτό έμαθα ότι υπαρχουν αξιόλογα σπαστά και ίσως σε βολέψουν για αρχή). Κάποιος μου είχε πει να πάρω mountain και να βάλω πιο ασφάλτινα λάστιχα.Η περιοχή της μηλαδέξας δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές και για αρχή είναι καλά εκτός του ότι από την υπόγεια διάβαση φτάνεις αμέσως παραλία στο νέο τέρμα του λεωφ. 171
γενικότερα με το Mtb κερδίζεις σε αντοχή , στης ανηφόρες πατάς καλύτερα και είναι και ποιο ευέλικτο
τώρα μου κάνει εντύπωση που λες ότι δεν είναι σταθερό το crosser
βρες κάποιον αθλητή η κάποιον που ξέρει καλά να το δει πάνω σου το ποδήλατο
Παρολα τα κιλα που εχω παιζω 10 χρονια μπαλα λιγο μπασκετ και λιγο τεννις.Ομως το τελευταιο διαστημα εχω "φτιαχτει" να παρω ενα καλο ποδηλατακι να γυμναζομαι και να κανω βολτες οπως παλια που οργωναμε τους χωματοδρομους της βαρης και της βαρκιζας.Διαβαζοντας στα foroum διαφορα θεματα μπορω να πω οτι ζηλευω αυτους που εχουν μπει στο tripaki να ριχνουν χιλιομετρα.Ελπιζω οταν βρω καποιο ποδηλατο που αντεχω οικονομικα να κανω και εγω το ιδιο και να σας φτασω καποια στιγμη...Πρεπει την αθληση να την εχουμε μερος της ζωης μας με οποιαδηποτε θυσια.
Υ.Γ κανα μεταχειρισμενο προσφορα δεκτο
κοίταξε αν δεν είσαι νεόπλουτος μπορείς με 500-700 ευρό να κάνεις ένα ποδηλατάκι που θα σε καλύψει σε αυτά που θέλεις να κάνεις και με το παραπάνω
αλλά να ξέρεις πως πρέπει να δώσεις πάνω από 300 ευρο :D
δλδ γυμναστική και βόλτες αρκεί να μπορείς να το στύσεις όπως θέλεις για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα :D
εσύ πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις για αγορά ποδηλάτου ???
Κοιτα να δεις.Βαρη - βαρκιζα εχουν κατοικους απο ολα τα βαλαντια.Ειναι σχετικα παλιες περιοχες.Εγω μισθωτος ειμαι (σχετικα σε καλο επιπεδο)που πληρωνω ομως και δοσεις αυτοκινητου κλπ.Οπως ειπα και πριν ενα ποσο γυρω στα 300ευρω πιστευω οτι θα καταφερω να το δωσω.
Οποιος αρχιζει να ασχολειται με την ποδηλασια στην αρχη του φαινονται υπερβολικα τα ποσα πανω απο 200-250 ευρώ συμφωνώ. Και εγώ συνηθισμένος από τα μεταχειρισμένα στην ιταλία κάτω από 80(παλια μοντελα εννοώ με λίγες ή καμία ταχύτητα κτλ) μου ήρθε περίεργο αλλά η αγορά εδώ δεν είναι και τόσο μεγάλη. Για αρχή φαντάζομαι και κάποιο μεταχειρισμένο μπορεί να βοηθήσει. Νομίζω ότι στη βάρη ένα μαγαζί που έχει μηχανάκια ακριβώς μετά την εκκλησία έχει κάποια ποδήλατα. Αν βολεύει και στο Νέο Κόσμο κοντά στο μέτρό επί της ηλίας ηλιού με κατεύθυνση προς Ν.Σμύρνη στο δεξί μας χέρι είδα κάποια μεταχειρισμένα. Εγώ το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά δηλαδή τι θα εξοικονομήσω αν πάρω ενα ποδήλατο πχ καθημερινά παίρνω αυτοκίνητο μέχρι το μετρό και βάζω περίπου 20-30 ευρω βενζίνη την εβδομάδα. Αν τώρα με το ποδήλατο έχω άμεση πρόσβαση σε λεωφορείο που πάει στο μετρό θα μου φτάνει μόνο μια κάρτα απεριορίστων που έτσι και αλλιώς πρέπει να βγάζω οπότε περίπου 120 ευρώ το μήνα!! Τώρα για διασκέδαση είναι άλλο θέμα αλλά νομίζω οτι σαν hobby κάποιος δεν μένει στο ένα ποδήλατο ή στα 300 ευρώ.
Όσο για το crosser να υπογραμμίσ ω ότι έχω πρόβλημα και στα αυτοκίνητα με πολύ μαλακό τιμώνι οπότε είναι ίσως πρόβλημα δικό μου, απλως προτιμώ πιο σταθερό, λιγότερο νευρικό, δεν γνωρίζω από κουρσάκια αλλά μάλλον αυτά θα είναι χειρότερα για τα γούστα μου.
ok θα το τσεκαρω αυτο το μαγαζι στην βαρη και θα σου πω.Ευχαριστω παντως.
στα 300 ευρο μπορείς να δεις το spark τις ideal
giant boulder νομίζω 340
βασικά θα διαλέξεις όποιο σου είναι ποιο σωστό σαν νούμερο
και pro rider σαν ποιο ακριβή λύση από το spark αλλά αξίζει τα παραπάνω χρήματα
απλά αν πας σε παραπάνω χρήματα θα πάρεις ποιο ποιοτικά πράγματα και ίσως ποιο ποιοτικό σκελετό :D
αυτά
απλά κανε μια βόλτα και δες μοντέλα για να δούμε βάση αυτών που βρήκες
Εάν πρόκειται να το παρατάς κλειδωμένο κάπου και να μετεπιβάζεσαι σε ΜΜΜ τότε δώσε τόσα όσα δεν θα σε πείραζε αν στα έκλεβαν. Ό,τι και να πάρεις θα χρειαστείς 1-2 πέταλα για να το κλειδώνεις καθώς κλέβουν τα πάντα. Επίσης καλό είναι να παίρνεις παλουκόσελο και σέλα μαζί γιατί θα κάνει φτερά.
ok ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!Η επομενη φορα που θα γραψω ελπιζω να αφορα το νεο μου ποδηλατο και τις εντυπωσεις μου!
keep on rocking!
το εχω καταλάβει οτι έχουν αρχίσει και εδω να κλέβουν. ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά για το λόγο αυτό με το λεωφορείο σκέφτομαι να πάρω ένα σπαστό να το παίρνω όλο μαζί εκτός αν κλέψουν και εμένα μαζί (οπότε θα γράψουν οτι έκλεψαν το ποδήλατο μαζί με τον ποδηλάτη!!). η αλήθεια είναι οτι προς το παρόν έχω μονο απλή αλυσίδα.
όντως σε μια τέτοια περίπτωση θα βόλευε ένα σπαστό
απλά θα πρέπει να έχεις εν άλλο ποδήλατο για τις εξορμήσεις εκτός Αθήνας
ειπαμε οτι είμαι υπερ του σπαστού και ότι με κάποιους που μίλησα που δεν κάνουν ποδήλατο από τα παιδικά τους χρόνια το θεωρούν το ποιο βολικό να έρθουν σε επαφή και να το βάζουν στα σπίτια κουτιά που ζούμε οι περισσότεροι στις αστικές πόλεις αλλά όχι και να το θεοποιήσουνμε. Φυσικά θα έχω και άλλο ποδήλατο κατι σαν off road animal. προς το παρόν με το crosser κάνω και οικογενειακές βολτες με τον πιτσιρικά μου στο ειδικό κάθισμα για παιδιά και με κράνος.
Μια τελευταια διαπιστωση η οποια φανταζομαι δεν ειναι μονο δικη μου αλλα και των περισσοτερων.Καλο και αγιο το να ψαχνουμε να βρουμε ενα καταλληλο ποδηλατο για αυτο που ζηταμε να πετυχουμε και ακομα καλυτερο να μας δινουν τα φωτα τους καποιοι που ηδη γνωριζουν κατι παραπανω.Το μεγαλο προβλημα που υπαρχει στις περισσοτερες ελληνικες μεγαλουπολεις ειναι η ελλειψη παιδειας στους δρομους και η ανυπαρξια χωρων για ποδηλασια.Τι να το κανουμε ενα ποδηλατο 100-500-2000 ευρω οταν δεν μπορουμε να το χαρουμε οσο ελευθερα θα θελαμε.Ενα παραδειγμα πολης που ξεφευγει απο αυτο τον κανονα ειναι η πολη καταγωγης μου τα Τρικαλα με μεγαλο ποσοστο ποδηλατών και σεβασμου σε αυτους.Ελπιζω μεσα απο αυτη την σελιδα να εξακολουθησει να γινεται προσπαθεια βελτιωσης των συνθηκων για να χαρουμε το καθε SCOTT-IDEAL-GIANT ΚΛΠ που γουσταρουμε να πληρωσουμε και να καβαλαμε!!!
συμφωνώ απόλυτα
αλλά εμείς οι ίδιοι μας τα κάναμε έτσι σκατά
playstation pc internet tv
Εβλεπα χθες σε μια καφετερια στην βαρκιζα που εχει και ιντερνετ πιτσιρικια 8-10 χρονων να παιζουν παιχνιδια.Οκ μπορει να μεγαλωσαμε λιγο και να γινομαστε και λιγο'παραξενοι' αλλα θα επρεπε οι γονεις να τους εδιναν να καταλαβουν οτι η αθληση και το πραγματικο παιχνιδι ειναι πολυ πιο ΄'ωραια'' τελικα!
Οσο αφορα το θεμα του ποδηλατου βρισκω την σωστη χρηση των ιστοσελιδων πολυ θετικη και ελπιζω να συνεχιζουν να ενημερωνουν.(Δηλωνω οτι ψαχνοντας για ενα καλο ποδηλατο μεσα απο εδω εγινα ακομα πιο σιγουρος για την επιλογη μου να γινω ενας 'νεος ποδηλατης΄'.
Αυτα.
ειναι γιατί γνώρισες εμένα