Πρώτα -άντα και πρώτο ποδήλατο!

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
akuma
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας! Νέο μέλος εδώ και τι άλλο θέμα από επιλογή ποδηλάτου?? Θα τα πω επιγραμματικά για να μην κουράσω.

1) 30 πλέον, 1.73 - 93 κιλά, 1ο ποδήλατο μετά από 13-14 χρόνια της παιδικής ηλικίας και μένω στο κέντρο της Αθήνας.
2) Στόχος αγοράς ποδηλάτου: Βόλτες τα Σαββατοκύριακα ή και κάποια απογεύματα για χαλάρωση με το έτερον ήμισυ, ΑΛΛΑ και δικές μου βόλτες καθαρά για άσκηση (να πέσει κανά κιλό) ή και αστική μετακίνηση στο βαθμο του δυνατού (να μην πάρω τη μηχανή πχ για να πάω κάπου).
3) Διαθέσιμο ποσό μέχρι 500-600 ευρώ.
4) Φυσική κατάσταση αυτή τη στιγμή στο 0 αλλά οκ γνωρίζω πως αυτό φτιάχνεται και σχετικά γρήγορα. Ευαίσθητες πλάτες - μέσες λόγω καθιστικού επαγγέλματος.
5) Ποδήλατα που έχω δει και μου αρέσουν: Ideal Cityrun - Funcore - Crossmo - Nergetic - Megisto - Pro Rider - Strobe GTS, Trek Marlin 4, Scott Sub Cross 50, Scott Aspect 970, Orbea MX50.  

Όπως βλέτε άλλα trekking, άλλα MTB, άλλα fitness για αυτό και μπερδεμένος. Η χρήση θα είναι κατά κύριο λόγο αστική (με ότι σημαίνει αυτό με τους ελληνικούς δρόμους - πεζοδρόμια κλπ...), δηλαδή δυνατό κατσάβραχο δύσκολα να τύχει. Κανένα χωματόδρομο θα ήθελα να μπορώ να τον περάσω όμως αν τύχει. Επίσης θα είναι και ένας τρόπος να χάσω βάρος οπότε θέλω να βοηθάει όσο γίνεται και στην άσκηση. Αν βελτιωθεί και η φυσική κατάσταση ευχαρίστως να πηγαίνω και στη δουλειά καμια φορά (αν και δεν ξέρω αν γίνεται λόγω λεωφόρων που πρέπει να περάσω για να πάω). Το MTB είναι βιώσιμο - χρηστικό για τέτοιες μετακινήσεις? Ή ας το αφήσουμε για το φυσικό του περιβάλλον (βουνό)? Με 2ο σετ τροχών (ή έστω ελαστικών) πλησιάζει το MTB τις άλλες κατηγορίες? Η ανάρτηση είναι "απαραίτητη" ή απλά θα δώσει έξτρα βάρος και δυσκολία στις ανηφόρες? Αξίζει ο συμβιβασμός για την παραπάνω άνεση ή να πάμε σε "ξερό" ? 

Κλασσικές ερωτήσεις το ξέρω αλλά καμια παραπάνω γνώμη από πιο γνώστες είναι χρήσιμη. Σας ευχαριστώ! 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Kikaksotiko
Εικόνα Kikaksotiko
Απών/απούσα

Καλησπέρα και χρόνια πολλά καλώς δέχτηκες τα πρώτα αντα.... Από αυτά που έγραψες έμεινα στο. Το MTB είναι βιώσιμο - χρηστικό για τέτοιες μετακινήσεις? Ή ας το αφήσουμε για το φυσικό του περιβάλλον (βουνό)? Με 2ο σετ τροχών (ή έστω ελαστικών) πλησιάζει το MTB τις άλλες κατηγορίες?.. Και εξηγώ γιατί έμεινα εκεί γιατί ακόμα δεν έχεις καν ποδήλατο και θες να το αλλάξεις πριν καν το πάρεις;;;; να πω ότι το είχες και είδες ότι δεν σε βολεύει η ότι θες να πηγαίνεις βουνό από χρήση στην πόλη που του έκανες κλπ κλπ και θες να του αλλάξεις τροχούς ναι οκ.... Αλλά εσύ ακόμα δεν έχεις λόγους για τέτοιες ανησυχίες είσαι ακόμα στο τι ποδήλατο να πάρω για την χρήση που το θέλω. Που από αυτά που γράφεις για αστική μετακίνηση και κανένα χωματόδρομο απάντησες και μόνος σου .. Άσε το αν γίνονται μελλοντικές αλλαγές σε περίπτωση που αν...Επίσης λες θέλω να βοηθάει στην άσκηση... Όλα τα ποδήλατα βοηθάνε στην άσκηση εκτός από τα ηλεκτρικά που δεν βοηθάνε καθόλου γιατί κακομαθαίνεις και δεν κάνεις πετάλι.. Σίγουρα η ανάρτηση προσθέτει επιπλέον βάρος και σίγουρα θα σε δυσκολεύει στις ανηφόρες τουλάχιστον στην αρχή, αλλά αυτό θα συμβεί και με οποιοδήποτε ποδήλατο χωρίς ανάρτηση θα σε δυσκολεύει στη αρχή στις ανηφόρες.. Όλα θα σε δυσκολεύουν στην αρχή στις ανηφόρες και το πιο ελαφρύ αγωνιστικό πανάκριβο τέλειο ποδήλατο.. Όλα είναι θέμα εξάσκησης. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.. Φιλικά στα γράφω. Οπότε αφού ξέρεις για τι χρήση το θες;;; επίσης ανάρτηση η όχι είναι καθαρά προσωπική κρίση του κάθε ενός μας όλοι θα σου πουν διαφορετική άποψη μπορείς να δοκιμάσεις ποδήλατα με ή χωρίς να δεις τι σε βολεύει.. Σου εύχομαι τα καλύτερα και γρήγορα να βρεις το ποδηλατάκι σου καλά να περνάς. 

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

ωραία όλα αυτά που σου γράφει ο παραπάνω φίλος. Εγώ να προσθέσω μόνο ότι αν το σκέφτεσαι για με το ποδήλατο στη δουλειά κάνε το δε θα το μετανιώσεις. Από το 2011 ξεκίνησα και κάνω και κάμποσα χιλιόμετρα καθημερινά (10+10) εκεί θα δεις άθληση και αδυνάτισμα που θέλεις. Βάλε το στη ζωή σου. (είμαι στα 52...)

contact