Πρόβλημα με σέλα

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pm4698
Απών/απούσα

Καλημέρα σας.

 

Αγόρασα πριν 2 εβδομάδες ένα Ideal Moovic 54cm (ύψος 1.92). Έκανα 2 φορές βόλτα και μετά κάθε φορά που κάνω βόλτα και πηγαίνω από ανηφόρα και ζορίζεται λίγο, η σέλα κάνει ένα κρακ και είναι σαν να αλλάζει η κλήση της. Με το πρώτο κράκ μετά από μερικά δευτερόλεπτα η σέλα είναι σαν να έχει έρθει  σε ορθή γωνία (σχεδόν). Με το χέρι επαναφέρεται αλλά το ξανακάνει.

Όταν μου το έκανε πρώτη φορά πήρα ένα κλειδί και το έσφυξα όσο πιο πολύ μπορούσα (μέχρι που έσπασε και το κλειδί (της πλάκας ήταν το κλειδί)) και μετά με το πρώτο ζόρι μου το ξανάκανε.

Έχει κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία; Ακόμη και τώρα όταν πάω να τη σφίξω δεν έχει άλλες γύρες η βίδα αλλά πάραυτα η σέλα σουζάρει

 

Καμιά ιδέα;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Next34
Απών/απούσα

Quick release νομίζω έχει η σέλα σου; 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Next34 wrote:

Quick release νομίζω έχει η σέλα σου; 

Παίζει κάποιο ρόλο; Πως μπορεί να επηρεάζει το qr της ντίζας της σέλας, την κλίση της; Το πρόβλημα απ' ότι φαίνεται δεν είναι στο σημείο που η ντίζα εφαρμόζει στον κάθετο αλλά εκεί που η σέλα εφαρμόζει στη ντίζα.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Ε θέλει σφίξιμο. Απλά. Τι άλλο.
Αν έχει τερματίσει η βίδα που πας να σφίξεις και δεν έχει άλλη διαδρομή μπορεί να σημαίνει ότι στο μοντάρισμα σου είχαν βάλει πιο κοντή. Βγάλ' την και πάρε μια πιο μακριά να σφίγγει.

johnny_alex
Εικόνα johnny_alex
Απών/απούσα

Λογικά το παλουκόσελο εκεί που σφίγγουν οι ράγες τις σέλας και ρυθμίζεται η κλίση της, επειδή είναι σίγουρα πολύ εισαγωγικό μοντέλο, έχουν χαλάσει οι βόλτες. Αν το έχεις αγοράσει πρόσφατα και είναι εντός εγγύησης, ζήτα από το κατάστημα αντικατάσταση, αν το αλλάξεις με ένα πιο της προκοπής, θα λύσης το πρόβλημα.