Θέλω βοήθεια για αγορά ποδηλάτου

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
John_S
Απών/απούσα

καλησπέρα παιδιά μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να ξανασχοληθώ με την ποδηλασία αρχικά σαν μέσο μεταφοράς για την δουλειά μου 7km διαδρομή με τα 500m να είναι μέσα στην αττική οδό οπότε πρέπει να είναι και γρήγορο (σας τράβηξα την προσοχή; ), και βλέπουμε από κει και πέρα. η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί τόσες μέρες που κάνω την έρευνα αγοράς μου από internet και φυσικά έχω χάσει την μπάλα!!! αυτά που ζητάω από ένα ποδήλατο είναι απλά, σκελετός καλός, αξιόπιστος και ελαφρύς, κίνηση κύριος σε πόλη αλλα δεν θα έλεγα όχι και χρήση σε κάποιο ταξιδάκι με σχάρα για τα υπάρχοντα μου. μου αρέσουν οι σκελετοί κούρσας αλλα με ίσιο τιμόνι με το μοναδικό που έχω βρει να ταιριάζει σε αυτό είναι το specialized sirrus. θα ήθελα τα φώτα σας να μου συστήσετε ένα καλό ποδηλατάκι το οποίο εν ολίγοις να είναι fitness να παίρνει σχάρα και φτερά όταν θα τα χρειαστώ να έχει καλό σκελετό και αξιόπιστα περιφερειακά. και μια απορία ακόμα αν τα ποδήλατα με "ανθρακονιμάτινο" πιρούνι μπορούν να δεχτούν κάποιο λασπωτήρα? α είμαι 1,80 με 75 κιλά περίπου
ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
GeorgeHH
Απών/απούσα

Φίλε μου αν θες να κοιτάξεις σε fitness προτείνω giant, specialized, scott, trek merida(speeder,spresso),είναι όλες τους πολύ καλές μάρκες στης κατηγορία και βρίσκεις απο 450 - 800 ευρώ έυρος τιμών και με πολύ καλό-ελαφρύ σκελετό

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Scott το μόνο ποδήλατο fitness που δέχεται σχάρες κλπ. είναι το Scott Sub. Εγώ δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να σου πω άλλα. Πάντως απότι διαβάζω από άλλους είναι πολύ καλό ποδήλατο. Αν θες να το ψάξεις κι άλλο δες και τα Orbea Aos, Kona PhD.

John_S
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας,
μέχρι 1000-1500€ νομίζω θα είναι μια καλή επένδυση μιας και έχω χρόνια να ασχοληθώ με κάτι το οποίο θα με βοηθήσει να βελτιώσω την αντοχή μου και την φυσική μου κατάσταση γενικότερα. Οπότε κάτι σαν το τρεκ 1.7 με ίσιο τιμόνι να έρχεται ποιο κοντά στις απαιτήσεις μου και με δυνατότητα για φτερά και σχάρα άντε και με μερικές ταχύτητες παραπάνω θα ήταν το ιδανικό :P ! Αλλά επειδή το άτιμο το "μάτι" μου πάντα πέφτει στα ποιο ακριβά και συνήθως άσχετα ως προς τον σκοπό τους θέλω την εμπειρία σας ώστε να δω τι επιλογές έχω από τις διάφορες εταιρίες στο χώρο ώστε αυτό που θα πάρω να με εξυπηρετήσει απόλυτα!

Επίσης θα ήταν καλύτερα να το φτιάξω εγώ με την βοήθειά σας φυσικά διαλέγοντας τον σκελετό και τα περιφερειακά ή θα μου κοστίσει στο διπλάσιο;

Nefeli
Απών/απούσα

Είμαι βέβαιη πως θα βρεις ποδηλατάκι ακομα κάι κ άτω από 700 ευρώ που θα κάνει μια χαρά για την δουλειά που το θέλεις. Φυσικά το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να πάρεις είναι ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟ. Για να μην μας λήξεις και να μην σου το κλέψουν!!!Σε περίπτωση δε που πάρεις ποδήλατο των 1.500 ευρώ μάλλον θα σου έλεγα αφού δεν λυπήθηκες τα λεφτά, βάλε και τρία πέταλα μάστορα να είσαι μέσα! χιχιχιχ!!!!!
Πάντως χωρίς πλάκα, εγώ εχω ένα απλό και ταπεινό giant είναι πανάλαφρο και πολύ φευγάτο κι ας μην έδωσα μια περιουσία για να το αγοράσω!! (380 το πήρα).

John_S
Απών/απούσα

και εγώ είμαι σίγουρος ότι τελικά θα βρω το κατάλληλο Νεφέλη τα χρήματα απλά τα έβαλα σαν όριο ώστε να δώσω περισσότερες επιλογές για προτάσεις από το να έλεγα θέλω ποδήλατο μέχρι 400€ και τελικά να έπαιρνα κάτι που δεν θα με ικανοποιούσε στο απόλυτο ενώ η καλύτερη επιλογή για μένα θα ήταν ένα με 10-20-50-100€ περισσότερα. Τώρα αν θα τα δώσω τα 1500€ ούτε εγώ δεν ξέρω εκτός και αν είναι έρωτας με την πρώτη ματιά ;) άλλωστε η τελική επιλογή θα είναι δική μου αλλά τουλάχιστον θα έχω μερικές καλές συμβουλές και προτάσεις από ανθρώπους που έχουν λίγη περισσότερη εμπειρία από μένα ;)

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..με ενα τιμοτι που να σου επιτρεπει ισια και πιο σκυφτή θεση οδηγησης..

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βασικά να διαχωρίσουμε 2 κατηγορίες fitness
η μία είναι αυτή που είναι το Orbea aos (fitness)
και η άλλη είναι trek sub (urban)
η κάθε μία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
θα προσπαθήσω να σου αναλύσω και τα 2ποδήλατα σαν κατηγορίες
fitness
σκελετός κούρσας αεροδυναμική σχεδίαση και λέπτο λάστιχο (max700x25)
δεν παίρνει τους κλασσικούς λασποτήρες λόγο του ότι έχει τα φρένα εκεί που μπαίνουν οι λασποτήρες για σχάρες είσαι πιο τυχερός αλλά και πάλι θα δυσκολευτείς λόγο του ότι δεν έχει σχεδιαστεί για touring καταστάσεις
θα παίρνει λογικά κάποιες σχάρες όχι όλες και δεν ξέρω πόσα κιλά θα μπορείς να το φορτώσεις
το ότι έχει λεπτό λάστιχο σημαίνει πιο εύκολα φουιτ και πιο πολλές αβαρίες πιο κουραστική οδήγηση
αλλά και πιο υψηλές ταχύτητες λιγότερες τριβές
βέβαια λόγο σχεδίασης είναι και πιο ευέλικτο σαν ποδήλατο σε σχέση με ένα urban

αν πας σε κατηγορία urban
θα κερδίσεις στο κομμάτι του touring
εχει v-brake οπότε παίρνει και φτερά και νομίζω πως τα περισσότερα έχουν και extra βάσεις για σχάρες
έχει πιο φαρδύ λάστιχο που σημαίνει πιο ξεκούραστο και πιο αργό σε σχέση με του fitness

σύμφωνα με αυτά που είπες εγώ θα διάλεγα urban Και όχι fitness για αυτό που θέλεις να κάνεις
βέβαια να ξέρεις ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα ποδήλατο απλά σε κάποια θα πρέπει να συμβιβαστείς

τώρα μιας και ψάχνεις προτάσεις
εγώ θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον που να σου στήσει το ποδήλατο σύμφωνα με της ανάγκες σου
δλδ σκελέτο όπως τον χρειάζεσαι
και ανταλλακτικά αυτά που θέλεις
έτσι ώστε να πετύχεις και χαμηλό βάρος και καλή ποιότητα σε όλλο το ποδήλατο
και να δυναμώσεις τα σημεία που εσύ θέλεις
αυτό βέβαια θέλει εκτενεστερή συζήτηση
από εκεί και πέρα δες τα chameleon της bianchi που είναι και χρόνια στο Κουρμπέτι και μου άρεσαν εμφανισιακά
http://www.bianchi.com/en/products2009/Sport_Camaleonte_Intro.aspx
βέβαια δεν ξέρω τιμές να σου πω :D αλλά με 1500 σίγουρα κοιτάς στα ακριβά μοντέλα :D

α και κάτι ακόμα αν πάρεις μοντέλο με δισκόφρενα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να βάλεις σχάρα πίσω :D

John_S
Απών/απούσα

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να πάρω την απόφασή μου σχετικά με την επιλογή ποδηλάτου. Αποφάσισα να καταλήξω σε καθαρά δρόμου ποδήλατο και αν έρθει εκείνη η ώρα που θα το χρειαστώ και σε διακοπές να πάρω ένα φτηνό τρεκινγκ! Και ο νικητής είναι το Specialized Allez Triple http://www.mbike.gr/summary.asp?catid=4059&subid=2&pubid=336 με την μόνη διαφορά ότι οι νέες παραλαβές έχουν 2πλο δισκοβραχίονα από 3πλο που είχαν πριν ελπίζω μόνο να μου βγει καλό και να μην κλαίω τα λεφτά μου!!! σκέφτομαι μόνο μιας και είμαι σε περίοδο αναμονής μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα το παραλάβω μήπως έκανα τράμπα τα περιφερειακά που έχει με ας πούμε τα 105 ή τα ultegra της shimano ή είναι περιττά έξοδα προς το παρόν τουλάχιστον;

GeorgeHH
Απών/απούσα

Χμμμμμμμμ βασικά πάρε δρόμου αν δεν έχεις πρόβλημα πλάτης και μέσης ας πούμε εγώ που δεν μπορώ να σκύβω δυστυχώς δεν μπορώ να καβαλήσω δρόμου παρα μόνο fitness,είναι καλή επιλογή το specialized πάντως,απλά να ξέρεις οτι το ποδήλατο δρόμου σε σχέση και με τους δρόμους που έχουμε θέλει προσοχή,αν και τα fitness σίγα σίγα πλησιάζουν την ταχύτητα της κούρσας με αλαφρώς πιο χοντρό λάστιχο

John_S
Απών/απούσα

...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

και από τη στιγμή που έχεις τα λεφτά, πήγαινε απ' ευθείας στο Trek 1.7. Το συγκεκριμένο το παίρνεις και δεν αλλάζεις τίποτα μέχρι να χαλάσει καθώς είναι υπερ-αρκετό για αυτο που θες να κάνεις και για το παραπάνω που θα κάνεις.

To Specialized άπαξ και αρχίσεις να γράφεις χιλιόμετρα και μπεις στο τριπάκι των αλλαγών θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο από τα 1200 που κοστίζει το Trek.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και εγώ συμφωνώ με τον eaglos αν είναι να πας σε κούρσα :D

John_S
Απών/απούσα

Ήδη το έχω παραγγείλει το allez από την περασμένη βδομάδα και τώρα είμαι στην αναμονή να το παραλάβω όπως έγραψα παραπάνω γιατί δεν το είχε στο νούμερο μου οπότε δεν κοιτάζω για κάτι άλλο. Αλλά αν ήταν να έσκαγα τα 1200 θα προτιμούσα να τα δώσω για τον μεγαλύτερο αδερφό του το elite http://www.specialized.gr/component/page,shop.product_details/flypage,fl... παρά στο 1.7 που αν και έχουν μικρές διαφορές θεωρώ πως είναι πιο όμορφο, άποψη μου πάντα. Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και ελπίζω να το πάρω κάποια στιγμή αυτήν την εβδομάδα και αν συναντηθούν ποτέ οι δρόμοι μας να γνωριστούμε κιόλας!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλές βόλτες φίλε
και πάντα όρθιος

John_S
Απών/απούσα

παιδιά να ρωτήσω πως μπορώ να βρω ποιο μέγεθος της specialized αντιστοιχεί σε τι ύψος;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλή ερώτηση :D

contact