Trekking ή Road bike;

43 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

zefs wrote:
Προσπαθώ να το δω λίγο διαφορετικά το θέμα, δηλαδή:
Στις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνω αν πάω σε κατηγορία urban ή fitness δεν θα γίνεται πιο ξεκούραστα/γρήγορα η διαδρομή;

Για παράδειγμα με το Ideal που έχω τώρα θέλω να κάνω παραπάνω αλλά δεν μπορώ λόγο της κούρασης που μου προκαλεί εκτός αν σε αυτό ευθύνομαι εγώ ή ο τρόπος που κάνω ποδήλατο (ίσως και η διαδρομή ή συνδυασμός όλων αυτών που ανέφερα).

Αν η διαφορά που θα μου προσφέρει η αλλαγή σε κατηγορία ωφελεί τότε τα πεζοδρόμια κτλ μπορώ να τα αποφύγω ή να βρω άλλη διαδρομή.

Αν το μόνο που αλλάζει είναι η στάση του σώματος για πιο ξεκούραστες αλλά μεγάλες διαδρομές πολλών χιλιομέτρων τότε προφανώς πρέπει να μείνω με το Ideal.

Φταις και εσυ. Καθεσαι και απαντας στο τρολ και πρεπει να ψαχνουμε 50 ασχετες απαντησεις.

Παμε ξανα.
Εννοειται (στο εγραψαν και αλλα παιδια παραπανω) οτι η κινητηριος δυναμη στο ποδηλατο εισαι εσυ. Αυτο ειναι για το ποσο πεταλι αντεχεις. Το πως θα την κανεις αυτη την διαδρομη εξαρταται και απο την θεση που θα εχεις πανω στο ποδηλατο (εαν εισαι στην χαλαρη θεση δεν μπορεις να πιεσεις, εαν εισαι στην επιθετικη μπορεις μονο να πιεσεις, δεν μπορεις να πας χαλαρα)

Απο εκει και περα. Ενα urban θα ειναι σιγουρα πιο γρηγορο, πιο αποδοτικο κτλ. Ενα fitness θα ειναι ακομα πιο αποδοτικο αλλα λογω σχεσεων θα σε ταλαιπωρησει ωσπου να συνηθισεις.
Δεν ειπαμε οτι αλλαζει μονο η σταση του σωματος. Ειπαμε οτι λογω της στασης του σωματος αλλαζουν και τα αλλα πραγματα για να ταιριαζουν με την χρηση.

Μην μπλεκεις στην συζητηση πεζοδρομια-λακουβες κτλ. Δεν εχουν καμμια σημασια. Αυτη την στιγμη οδηγω μινιβελο (δλδ πολυ μαζεμενο ποδηλατο φαντασου μεγεθος σπαστου) με 20αρι τροχο με 25 πλατος ελαστικου. Δλδ πολυ μικροτερο και λεπτοτερο απο αυτο που συζητας. Και σκαλια κατεβαινω και πεζοδρομια ανεβοκατεβαινω και στους ιδιους δρομους κυκλοφορω.Δεν υπαρχει θεμα.

Δυστυχως αυτο που καταλαβαινω οτι θελεις ομως ειναι κατι που δεν μπορεις να το δεις ευκολα. Αυτο που νομιζω οτι θελεις ειναι να βαλεις ενα σταθερο πιρουνι στο δικο σου. Να κατεβει λιγο το μπροστα μερος να μειωθει και λιγο το μεταξονιο και να γινει το ποδηλατο σου πιο επιθετικο. Να ερθει πιο κοντα σε urban. Να καταλαβεις το πως οδηγειται πιο επιθετικα ενα ποδηλατο και εαν δεις τελικα οτι θελεις κατι πολυ πιο γρηγορο και να εχουν μεγαλωσει αναλογα και οι διαδρομες σου να πας σε κουρσα.
Το προβλημα ειναι οτι δεν αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα για παρομοιο ποδηλατο με αυτο που εχεις (για να παρεις αυτο που περιγραφω σε καινουργιο) και το να βαλεις ενα σταθερο πιρουνι στο δικο σου(καλης ποιοτητας) ειναι λιγο κατω απο 50 ευρω.
Αυτο ομως που λεω δυστυχως δεν μπορεις να το δεις πριν κανεις την μετατροπη.

υ.γ.Τα κουμπωτα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση για τις διαδρομες που κανεις

Zefs
Απών/απούσα

Οκ, ας το δούμε ξανά λοιπόν.

Όσον αναφορά τις διαδρομές, υπάρχουν ανηφόρες (βόρεια προάστια, λεωφόρος Πεντέλης) οι οποίες ναι μεν δεν είναι μεγάλες υψομετρικά όμως όποια ταχύτητα και αν επιλέξω στο τέλος της ανηφόρας (1km απόσταση, χρησιμοποιώντας 3 γρανάζι 3 ταχύτητα) έχω ήδη "κουραστεί" από την προσπάθεια, είτε με ανάρτηση κλειδωμένη είτε με αργό ρυθμό είτε με γρήγορο κτλ.

Μετά πηγαίνω σε ευθεία/κατηφόρα και μετά ξανα-ανεβαίνω συνήθως (κάνω και το αντίθετο, δηλαδή πρώτα κατηφόρα κτλ). Δεν έχω επιχειρήσει παραπάνω χιλιόμετρα καθώς δεν κάνω διαλείμματα (ίσως λάθος αυτό) και γι αυτό το max που κάνω είναι γύρω στα 10 χιλιόμετρα. Ο ρυθμός δηλαδή πάει κάπως έτσι: αργός, sprint, αργός, sprint πράγμα που μου αρέσει να κάνω, να φτάνω στο όριο δηλαδή από άποψη ταχύτητας.

Ο λόγος που δεν κάνω παραπάνω ή δεν πάω σε μεγαλύτερες διαδρομές (δεν έχει και πολλές επιλογές εδώ που είμαι) είναι αυτός που είπα.

Από άποψη προπόνησης κάνω 2 χρόνια και δεν είδα πουθενά βελτίωση. Ίσως παίζει ρόλο και το μικρό ποσοστό άσθματος που έχω. Το θέμα είναι πως θέλω να κάνω παραπάνω αλλά αισθάνομαι πως και το ποδήλατο με κρατάει πίσω κάπως (περισσότερο από άποψη ότι χρησιμοποιώ περισσότερη ενέργεια απ'όσο θα έπρεπε ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται).

Το θέμα είναι πως θέλω να βελτιώσω την κατάσταση αυτή για να το ευχαριστιέμαι και περισσότερο, γι αυτό και άρχισα να ψάχνω για άλλη κατηγορία που ίσως βοηθούσε.

ntpro
Απών/απούσα

Μήπως από την στιγμή που δεν βλέπεις αποτελέσματα με τον τρόπο που κάνεις προπόνηση να τον αλλάξεις; Μήπως με ένα σταθερό ρυθμό προπόνησης να είχες περισσότερα αποτελέσματα; Γιατί σωστά το ποδήλατο σε κρατάει λίγο πίσω αλλά μετά από 2 χρόνια προπόνηση και το ίδιο ποδήλατο θα έπρεπε να υπάρχει βελτίωση σίγουρα.
Πριν αλλάξεις λοιπόν ποδήλατο άλλαξε τρόπο προπόνησης, ψάξε λίγο και πως κάνουμε ποδήλατο ή κάνε αλλαγές μικρού κόστους στον δικό σου ποδήλατο. Πχ ξεφορτώσου την ανάρτηση για ένα σταθερό πιρούνι και δες τα αποτελέσματα.

Zefs
Απών/απούσα

Καλά η βελτίωση δεν είναι και εύκολο να φανεί στην συγκεκριμένη διαδρομή και τον ρυθμό που ακολουθώ, όταν λέω πως δεν είδα βελτίωση εννοώ από άποψη κούρασης που παίζουν πολλά ρόλο σε αυτό φαντάζομαι.

Για αλλαγές στο ποδήλατο δεν έχω γνώσεις για να ψάξω τι ακριβώς κάνει στο συγκεκριμένο αλλά θα ρωτήσω σε τοπικό κατάστημα και βλέπουμε.

Να ζητήσω αλλαγή σε πιρούνι σταθερό (οποιοδήποτε) και 28άρια λάστιχα;
(το megisto έχει και κλείδωμα στην ανάρτηση ή αυτό δεν παίζει ρόλο σε σύγκριση με τα σταθερά πιρούνια);

ntpro
Απών/απούσα

Μετά από δύο χρόνια θα έπρεπε να δεις βελτίωση σε όλους τους τομείς και στην κούραση και στις αποστάσεις που μπορείς να διανύσεις. Ξεκίνα λοιπόν από αυτό και ίσως με την αλλαγή στο πιρούνι και μετά με την αγορά παπουτσιών - ρούχων ή ακόμα χειρότερα ποδηλάτου.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Αυτο που περιγραφεις ειναι κατι σαν την διαλειματικη προπονηση που λεμε.

Θα επρεπε πρωτα να φτιαξεις κατασταση, αντοχες κτλ και μετα να μπεις σε διαλειματικες (βεβαια δεν ειμαι και ο απολυτος ειδικος οποτε παρε και μια αλλη γνωμη).

Μετα απο ολα αυτα που περιγραφεις θα εδινα 40 ευρω για να αλλαξω πιρουνι στο megisto(μην μπλεκεις το κλειδωμενο πιρουνι με το πιρουνι χωρις αναρτηση. Η μεγαλυτερη πλανη ειναι αυτο που λενε οτι το κλειδωνω και ειναι το ιδιο σαν να εχω πιρουνι χωρις αναρτηση (καμμια σχεση)). Μετα βλεπουμε. Παντως δεν ειναι το ποδηλατο ο πρωτος παραγοντας που σε κραταει πισω.

Zefs
Απών/απούσα

Ωραία, για το πιρούνι λοιπόν πρέπει να ζητήσω κάτι συγκεκριμένο σε διαστάσεις ώστε να κοντύνει και το ποδήλατο όπως είπες ή απλά να είναι κλειδωμένο;

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ena απλο πιρουνι με ισια blades(τα ισια blades ειναι δικη μου προτιμηση) ατσαλινο κατα προτιμηση cromo corrected για αντικατασταση αναρτησης τρεκινγκ. Ξεχνα κλειδωματα αναρτηση και τετοια δεν ειναι το ιδιο πραγμα.

dpolal
Εικόνα dpolal
Απών/απούσα

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις καταρχήν λάστιχα και να βάλεις 700χ32 ή ακόμα και 28άρια.
Θα δείς πολύ μεγάλη διαφορά στην κύληση.
Αφού η διαδρομή που κάνεις είναι συγκεκριμένη και μικρή κάθισε κάνα 4μηνο με αυτά και μετά αν θες να το πας και λίγο ποιό μακρυά άλλαξε και το πιρούνι όπως προτείνει ο kkstol.

Έτσι όπως το περιέγραψες από όσο κατάλαβα 2 χρόνια τώρα είσαι με τα ίδια 40άρια λάστιχα.

Zefs
Απών/απούσα

Ωραία ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα πάω για μετατροπές και θα ξανα ενημερώσω.

MAG
Εικόνα MAG
Απών/απούσα

Μηπως βαρεθηκες το ιδιο ποδηλατο 2 χρονια και ολα σου φταινε ?

Αμα εχεις χρηματα να δωσεις , πουλατο 200ε να χαρει κανα παιδακι

και παρε κατι πιο ποιοτικο και ελαφρυ , το αξιζεις μετα απο τοσο καιρο

πριν χασεις 100ευρω σε μετατροπες .......

Zefs
Απών/απούσα

Πήγα από το τοπικό κατάστημα, δοκίμασα ένα Ridgeback κατηγορίας City που είχαν με χαμηλό προφίλ σε σχέση με το Ideal, και 19άρια λάστιχα. Αρκετά πιο βολικό και σε αφήνει να πιέσεις κάτι που με το Ideal δυσκολεύομαι να κάνω.

Για αλλαγή πιρουνιού και ελαστικών μου είπε πως δεν αξίζει να κάνω τις μετατροπές γιατί και πάλι δεν θα έρθει σε παρόμοιο οδηγικό στυλ με αυτό που δοκίμασα.

Οπότε αποφάσισα να πάω σε καινούριο, μέχρι τα 650€.
Κάποια πρόταση; (σε στάση όσο πιο πολύ κούρσας οπότε φαντάζομαι πρέπει να παω σε κατηγορία fitness)

Αυτά είναι αξιόλογα; (αν και πρέπει να είναι hybrid)
http://www.action-bikes.gr/podilata/podilata-polis/fitness/1109-01030-me...
http://www.action-bikes.gr/podilata/podilata-polis/39-00040-merida-speed...