Ανακατασκευη Ideal Pro Rider του 1997 ή να παρω καινουργιο ???

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Salmonelas
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους/ες και καλως σας βρηκα!!! Ειμαι νεος/παλιος ποδηλατης γιατι εκανα πολυ ποδηλατο μεχρι τα 16-17 μου και μετα σταματησα και τωρα στα 35 μου το ξανα ανακαλυψα!Ειμαι 1.89 υψος με καβαλο 86 εκ. και 125 κιλα,οποτε καταλαβαινετε οτι θελω να χασω και κιλα παραλληλα.Πηρα το ποδηλατο της γυναικας μου και επειδη ειναι σε πολυ καλη κατασταση ο σκελετος και οι ζαντες και τα γραναζια/σασμαν ειπα να το δοκιμασω (το ειχε σε αποθηκη 18 χρονια).Αλλαξα σελα,λαστιχα Kenda 26x1.50 καραφλα,αλυσιδα και φρενα.Πηγα απο Υμμητο-Γλυφαδα και γυρισα χωρις πονους στα γονατα ή μεση αλλα στον αυχενα πονεσα αρκετα,υποθετω λογο μεγεθους του ποδηλατου και καμπουριασματος μου.Την σελα την εχω βαλει οσο πισω παει,παρολαυτα δοκιμασα την τεχνικη με το σχοινι και το γονατο και μετρησα απο το γονατο το σχοινι περναει περιπου 2 εκατοστα μπροστα απο το πεταλι ολοκληρο,και μετα δοκιμασα και απο το κοκκαλακι κατω απτο γονατο και το σχοινι ειναι 2 εκατοστα μπροστα απο το μεσο του πεταλιου.Σε υψος την εχω παει τερμα την σελα και το ποδι ειναι τεντωμενο οταν παταω με την φτερνα στο κατωτατο σημειο με το πεταλι.
Οι διαστασεις που μετρησα ειναι ο καθετος σωληνας 50-51 εκατοστα και ο οριζοντιος 54.Αν βαλω στην ακρη της σελας τον αγκωνα μου τα δαχτυλα περνανε τον λαιμο 5 εκατοστα.
Προφανως ειναι μικρο για μενα,διαβασα διαφορους οδηγους για σωστο μεγεθος,απλα ρωταω αν αξιζει να του βαλω αλλο λαιμο/τιμονι να ερθει πιο πανω στα μετρα μου και να βαλω κανα παλουκοσελο με κλιση προς τα πισω μηπως το γονατο παει στη σωστη θεση.Αλλα σκεφτομουν οτι ετσι θα παει πολυ πισω το κεντρο βαρους λογικα ( και ειμαι και 125 κιλα γομαρι).

1.Οποτε τι λετε να το φτιαξω ή να παρω καινουργιο?

2.Για καινουργιο τι προτεινεται? θα πηγαινω δρομο,βολτες παραλιακη,η ανεβασμα στον Υμμητο απο ασφαλτο ομως ,και γενικα πολυ δρομο.Σκεφτομουν για fitness.

3.Ασχετο αλλα ο σκελετος του Ideal ειναι απο τους καλους παλιους? Πανω στο σωληνα γραφει HI-TEN 1020 HIGH TENSILE ST-KM13A STEEL TUBES HAND CRAFTED.

Ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο ,απλα ηθελα να γινω αναλυτικος για να καταλαβετε καλυτερα.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon IMG_0416.JPG174.46 KB
Image icon IMG_0424.JPG166.79 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

1. συγουρα χρειαζεται να αγορασεις καινουργιο.
2.fitness ή κατι σε cyclocross αν εχεις $
3.οχι δεν ειναι απο τους καλους αλλα αμα ειναι σε καλη κατασταση και το βαλεις αγγελια ολο και κατι θα ποιασει.
4.νομιζω κανεις επεξεργασια του αρχικου μηνυματος και κατω-κατω εχει επιλογη για συνημμενα.

Salmonelas
Απών/απούσα

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.Οντως μου ειναι μικρο οποτε μαλλον θα κρατησω τα λεφτα για καινουργιο.
Γκουγλαρα το σκελετο και οντως το Hiten 1020 ειναι φτηνο υλικο.

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Salmonelas wrote:
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.Οντως μου ειναι μικρο οποτε μαλλον θα κρατησω τα λεφτα για καινουργιο.

Πολύ καλύτερα βέβαια να πάρεις ένα στα μέτρα σου. Κράτησε όμως και της γυναίκας, ώστε να πηγαίνετε παρέα...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

συμφωνώ! αμα δε βαριέσαι βάλε και μιά φωτογραφία απο το παλιο-αγαπημένο
Ευχαριστώ!

Salmonelas
Απών/απούσα

Καλησπερα.Τελικα το σκεφτηκα και επειδη δεν παιζει φραγκο τωρα,θα του βαλω ενα ρυθμιζομενο λαιμο να το φερω στα μετρα μου,και οταν μαζεψω λεφτα σε τουλαχιστον 6 μηνες θα παρω μια κουρσα!!!
Εκανα μια βολτα 20 χλμ και τελικα δεν εχω προβλημα με το γονατο,καλα παταω,οριακα βεβαια αλλα ειναι καλα.Ειναι κριμα κιολας να μην το χρησιμοποιησω ,ειναι σαν καινουργιο.
Φωτο εβαλα στο αρχικο post