Αναπαλαιωση Raleigh

32 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vangelis_f
Απών/απούσα

Καλησπέρα σε ολους και καλως σας βρηκα ,
εχω στην κατοχη μου ενα ποδηλατο Raleigh και θελω να ασχοληθω με την αναπαλαιωση του.Το θεμα μου ειναι οτι θελω να γινουν ολα οσο πιο σωστα και πιστα γινεται.Μετα απο αρκετο ψαξιμο στο φορουμ κατεληξα οτι το μοντελο ειναι (μαλλον)της δεκαετιας του 60 με το κοφτό φτερό.Λεω μαλλον γιατι σε φωτογραφιες αλλων members βλεπω διαφορες σε ποδηλατα που θα επρεπε να εχουν ιδια χαρακτηριστηκα.Πως μπορω να βρω την πιο πιστη εικονα στην αρχικη κατασταση του ποδηλατου μου και πως μπορω να βρω πια ειναι τα γνησια ανταλακτικα.
//s27.postimg.org/hd3634npr/20140303_104242.jpg[/img][/url]
http://postimg.org/image/hd3634npr/
//s27.postimg.org/zemb0xhqn/20140303_104254.jpg[/img][/url]
http://postimg.org/image/zemb0xhqn/
//s27.postimg.org/mgufrbytr/20140303_104427.jpg[/img][/url]
http://postimg.org/image/mgufrbytr/

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kougioum77
Εικόνα kougioum77
Απών/απούσα

πραγματικα χαιρομαι ν ακουω για ανθρωπους που θελουν ν ασχοληθουν μ αναπαλαιωσεις ποδηλατων κ ιδιως με το raleigh αξιζει να το κανεις οσο πιο πιστα γινεται, το μοντελο το δικο σου ειναι το raleigh dtt δεκαετια 60 οπως πολυ καλα εγραψες, δυστυχως ο δρομος που διαλεξες εχει κοστος μεγαλο, τ ανταλλακτικα κοστιζουν κ απ οτι βλεπω εχεις ελλειψεις,θελεις δισκο, θελεις φρενα η παιρνεις μεταχειρισμενα απο ebay η αλλιως στο κατσαρη για nos. παντως σ αυτο το ποδηλατο ολοι εχουμε αρκετη εμπειρια κ μπορουμε να σε βοηθησουμε.Ξεκινα με λυσιμο κ μιλαμε

Vangelis_f
Απών/απούσα

Η αλήθεια ειναι οτι το ποδήλατο φέρει (ο λογος οτι κυκλοφορούσε μεχρι προσφατα απο το ιδιοκτήτη του) αρκετα ινδικα? κομμάτια οπως τιμόνι Hero.Θα με συμβούλευες να βγάλω το χρωμα-σκουρια και μετα να το βαψω μονος, χωρις να εχω καποια εμπειρια σε τετοιες εργασίες , οπως προτιμώ αργα και με υπομονή η να προτιμήσω την αμμοβολή για καλυτερο αποτελεσμα και το βαψιμο με ηλεκτροστατικη βαφη.Προσπαθώ να συλλέξω οσο περισσοτερες πληροφορίες μπορω να βρώ για το ποδήλατο πριν του "βάλω" χερι γιατι νομίζω οτι ετσι θα κάνω καλύτερη δουλεία.Οπότε κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

fotis kats
Απών/απούσα

Με το καλο οτι κσι αν κανεις !!Το μονο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κανεις ειναι να χάσεις η να αλλάξεις το σήμα που εχει μπροστά! Αυτο ειναι η ιστορία του και η ταυτότητα του ποδηλατου

Vangelis_f
Απών/απούσα

Κατανοητό αυτό που λές αλλα με πληγώνει το πληγωμένο ραμφος πανω και ισως σκεφτώ την αντικατάσταση του κάποια στιγμη.

Vangelis_f
Απών/απούσα

Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη αν υπάρχει σαφής αποψη για το γρασαδοράκι , την πλευρά που ειναι και την χρονολογία που αντιπροσοπευει, και το γνήσιο φανάρι που φορούν τα Raleigh Double Top Tube . Συγνώμη αν επαναλαμβάνω πραγματα που έχουν ξαναγραφει ή ξεκαθαρίζονται μεσα απο φωτογραφίες αλλα μερικες φωτο δεν υπαρχουν πια και πολλα ποδήλατα που ανοίκουν σε members του foroum φορoούν διαφορετικά εξαρτήματα.

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Σε αυτά τα ποδηλατα όταν υπάρχει το γρασαδορακι ειναι απο την πλευρά του δίσκου. Ο γρασαδορος καταργήθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60. Γνήσιο θεωρείται καθε φανάρι απο εκείνη την εποχή.....αλλα φοραγαν sankyo αλλα miller, αναλόγως την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη και την ευκολία του αντιπρόσωπου.... το μονο σίγουρο ειναι πως δεν φοραγαν κινεζικά. Ως προς την χρονολογία υπάρχουν κάποιοι κατάλογοι στο νετ που ίσως βγάλεις κάποια άκρη οποτε κανε μια αναζήτησή, αν δεις ως προς την χρονολογία κατι το περίεργο (ίσως στο βγάζει πολυ παλιό) να θυμάσε πως μετά απο κάποιο σημείο η εταιρεία έκανε και εσωτερική ανακύκλωση.....δηλαδή ξέθαβε παλια σκελετα απο τις αποθήκες της, τα έντυνε και τα έστελνε προς πώληση.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Το Διπλοσκελετο Raleigh (DTT), ειναι ενα μοντελλο που προοριζοταν οχι για τις ανεπτυγμενες αγορες του πλανητη (π.χ. Αγγλια, Αμερικη, κλπ), αλλα για τις αναπτυσσομενες χωρες της εποχης, και τις χωρες του 3ου κοσμου (Απω Ανατολη, Ινδια, κλπ) και φυσικα και την Ελλαδα.
Κι επειδη τα Raleigh ηταν πανακριβα ποδηλατα για την εποχη, πολλες φορες με διπλασια τιμη απο τα αντιστοιχα Γερμανικα η αλλα ποδηλατα, ο εισαγωγεας τους εκανε οτι ηταν δυνατον για να ριξει το κοστος.
Τα εφερνε λοιπον σαν σκετους σκελετους, και τα εντυνε μετα με περιφερειακα ανταλλακτικα της εποχης, συνηθως Phillips, εκτος απο ορισμενα κομματια που επρεπε να ειναι Raleigh (μεσαια τριβη, δισκοβραχιονας, φτερα) για διαφορους λογους.
Οσον αφορα τα φωτα, η μαμα εταιρια χρησιμοποιουσε εγγλεζικα φαναρια και δυναμο της Lucas και της Miller.
Ο ντοπιος εισαγωγεας ομως, πολυ συχνα χρησιμοποιουσε γιαπωνεζικα φαναρια και δυναμο Sankyo, Oxhead, αλλα και Rinder Ισπανικα, τα οποια ηταν φθηνοτερα απο τα original.
Οποτε, οπως καταλαβαινεις, στην περιπτωση αυτη, το "γνησιο", ειναι μια εννοια πολυ σχετικη.

Edit: Βλεπω με προλαβε ο gpiter.

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Επίσης..... να θυμάσε πως τα Raleigh, σε ότι αφορά τουλάχιστον τα διπλοσκελετα, ηταν απλα τα καλύτερα...καλη συνέχεια

.
......και μένα ο Columbus.

Vangelis_f
Απών/απούσα

Καλησπέρα και παλι θα ήθελα να ρωτήσω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος αφαιρεσης του head badge.

thomasofluton
Απών/απούσα

Αφου βγαλεις τα ποτηρια του πηρουνιου με μια λιμα μπορεις σιγα σιγα να τριβεις την μεσα μερια των πιρτσινιων, μπορεις να το κανεις και απο την εξωτερικη τρυπωντας τα πιρτσινια αλλα θελει προσοχη, και οι 2 τροποι θελουν υπομονη!

Vangelis_f
Απών/απούσα

http://s4.postimg.org/bemuc4oop/20140308_165022.jpg
http://s4.postimg.org/bemuc4oop/20140308_165022.jpg
http://s4.postimg.org/f8bp7jgmx/20140308_174539.jpg
http://s4.postimg.org/f8bp7jgmx/20140308_174539.jpg
http://s4.postimg.org/k5p9snim1/20140308_175811.jpg
http://s4.postimg.org/k5p9snim1/20140308_175811.jpg
http://s4.postimg.org/lnfbhycqh/20140308_180032.jpg
http://s4.postimg.org/lnfbhycqh/20140308_180032.jpg

Με την χρονολογια κατασκευης του σκελετου δεν εβγαλα ακρη απο το web
αλλα ουτε και με το χρωμα(το πιρουνι δεν εχει βργει ακομα).Εντυπωση μου έκανε οτι βιδες που υπήρχαν στο ποδηλατο απο την κατασκευη του βγηκαν με την πρωτη και χωρις κανενα αντισκωριακο εν αντιθεση με τα προσθετα που με ταλαιπωρησαν.Γρασαδορακι στην τρυπα μπορω να βαλω?

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Αν βλέπω καλα αυτό που δείχνεις δεν ειναι ο αριθμός πλαισίου αλλα ο αριθμός της μουφας στην μεσαία... για καθάρισε τις μπογιές αριστερά κάτω απο την σέλα εκεί που δενουν οι μουφες των δυο οριζόντιων με τον κάθετο..... γράφει τίποτα;
Ως προς το χρωμα θα το δεις μόλις λύσεις το τιμόνι, αν και μου φαίνεται για το πράσινο βεραμάν της Raleigh. Γρασαδορακι και βέβαια πρέπει να βάλεις αρκεί να το βρεις.

Vangelis_f
Απών/απούσα

Θα ήθελα να ρωτήσω για τα κεντρα dunelt ? Made in England με γρασαδορακι εγω δεν τα γνωριζα καθως βρηκα ενα μπροστινο.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

H Dunelt ηταν Εγγλεζικη εταιρια κατασκευης μοτοσυκλεττων και ποδηλατων, που σε καποια χρονικη στιγμη, απορροφηθηκε απο τον "ομιλο" Raleigh.

Vangelis_f
Απών/απούσα

Το πρωτο project Raleigh δυστηχως μας τελειωσε(Λογοι προσωπικοι ασχετοι με το ποδηλατο) , οποτε παμε στα επομενα σειρα εχουν ενα ακομα Raleigh με μερικα σχεδια να υπαρχουν ακομα πανω στο ποδηλατο , κοκκινο με μπλε λογχες , εντυπωση μου εκανε το παχος των λευκων γραμμων που χωριζαν το μπλε χρωμα των λογχων , δυο Goricke διαφορετικης χρονολογιας κατασκευης με λιγα σχεδια εδω εντυπωση μου έκανε οτι και οι δυο μπροστινες μουφες και τα δαχτυλιδια αναμεσα τους ηταν βαμενα στο ιδιο λευκο χρωμα ενα ινδικο Avon και ενα κουρσακι Benotto σε αψογη κατασταση αγνωστης χρονολογιας καθως δεν το εψαξα . Απο το Raleigh λειπει ο μπροστινος προφυλακτηρας και θα ήθελα να ρωτησω πως μπορω να ξερω αν ο προφυλακτηρας του ηταν με το κοφτο φτερό η με την μυτη.Πηρα την αποφαση να ασχοληθω πρωτα με το Avon καθως τα λαθη που ειναι λογικο να γινουν στην πρωτη ολοκληρωμενη αναπαλαιωση να τα πληρώσει το Avon και οχι ενα απο τα αλλα.Εχω τελειωσει σχεδον με το τριψιμο το οποιο εγινε δυστηχως με το χερι και μετα απο αρκετη εργασια καθως το διαβρωτικο χρωματος δεν εδωσε και τα καλυτερα αποτελεσματα.Επισης θα ήθελα να ρωτησω για ενα κλιψακι να το πω , το οποιο βρηκα πανω σε ενα κεντρο philips για να καλυπτει τη τρυπα το οποιο αγκαλιαζε ακριβως το κεντρο.Δυστηχως φωτογραφιες δεν εχω καθως αυτες που τραβηχτηκαν ηταν αργα την νυχτα και δεν απεικονίζουν καλα τις λεπτομεριες.

thomasofluton
Απών/απούσα

Φιλε μου εαν το εδωσες καπου να σε δικαιολογησω αλλιως ειναι αμαρτια να μεινει σε κοματια το ποδηλατο, δεν νομιζω να ηθελε και τρομερη δουλεια!

Vangelis_f
Απών/απούσα

Το ποδηλατο ξαναδεθηκε με ολα τα ανταλλακτηκα του και επεστρεψε στο σπιτι του πρωτου και μοναδικου ιδιοκτητη του να ξαναπαρει την θεση του στο κοτετσι!καθως οταν καταλαβαν τι ηθελα να κανω και ειδαν την δουλεια στο ποδηλατο το μετανιωσαν μαλλον και το ηθελαν για αντικα.Τι να κανουμε η αληθεια ειναι οτι πικραθηκα καθως ηταν ενα ποδηλατο που ηξερα την ιστορια του και ηταν μεγαλη, αυτο το ποδηλατο κουβαλουσε για αρκετα χρονια και πολλες μερες τον χρονο ενα σακι 50kg στο σιδερο και μια μπαλα αχυρο στην σχαρα!!! χωρις να κανει κιχ και ηταν ενα ποδηλατο που το ειχα δει στο περασμα των χρονων να δουλευει.

thomasofluton
Απών/απούσα

Καταλαβα....

Εγω να σου πω την αληθεια και χωρις να θελω να το παιξω παντογνωστης μου εχει τυχει 2-3 φορες να μου χαρισουν ποδηλατο και δεν το εχω παρει για να μην βρεθω σε αντιστοιχη θεση! Εισαι πολυ τυχερος και δεν το λεω με καμια προθεση ειρωνιας διοτι ειναι πολυ πιθανο να σου λεγανε το ιδιο και μετα την ανακατασκευη και να ησουν αναγκασμενος ουσιαστικα να τους χαρισεις ενα ποδηλατο για το οποιο θα ειχες δωσει παρα πολλα χρηματα για να το φτιαξεις. Γιαυτο αγορα η ανταλαγη εστω και εαν προκεται για 10 ευρω γιατι αλλιως......

Vangelis_f
Απών/απούσα

Θα ήθελα την γνωμη σας για καποια ανταλλακτικά που δεν γνωρίζω
πρώτα αυτή η σέλα που βρήκα πανω στο Avon εντύπωση μου έκανε το παχος του δερματος ,το πισω ταμπελακι ειναι σπασμένο , μπορώ να ξαναπιάσω το δερμα με πριτσίνια η δεν θα τα καταφέρω
http://s16.postimg.org/4tznuspdt/20140312_155002.jpg
http://s16.postimg.org/7bbf229ad/20140312_155002.jpg

Αυτό το κεντρο ειναι φαντάζομαι αρκετα μεταγενέστερο αλλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι ποδήλατο μπορει να ανήκει
http://s16.postimg.org/msyx5rfr5/20140316_194233.jpg
http://s16.postimg.org/h4smevbet/20140316_194233.jpg
Και αυτό το σήμα μπορώ να το σώσω , στα ποστ του gpiter ειδα να σώζονται αρκετα αλλα νομίζω σε καλυτερη κατάσταση.
http://s16.postimg.org/bmvfdbqtd/20140316_200812.jpg
http://s16.postimg.org/9v2gif7gl/20140316_200812.jpg
Λογικά σε αυτό το Raleigh ο μπροστινός προφυλακτήρας ήταν ο κοφτός σωστά?
http://s16.postimg.org/4rfs7ylq9/20140316_195551.jpg
http://s16.postimg.org/w213fvon9/20140316_195551.jpg

Να σημειώσω οτι η σελα μαζι με μια Primus ειναι ήδη 5 μερες σε νερό και ενα κεντρο ακομα απο το οποιο δυστηχως δεν εχω φωτο γραφει JYC αν δεν κανω λαθος .

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Καλησπέρα.... ως προς την σέλα θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς καθώς είναι ινδική και δεν αξίζει τον κόπο καθώς με 10-15ευρώ την παίρνεις καινούρια. Επίσης να σου πω πως και το Avon είναι ινδικό και μην του ρίξεις ιδιαίτερα χρήματα αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, καθώς ακόμα και καινούριο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό.
Τα πράγματα αλλάζουν όμως για το gorick καθώς ως γνωστών είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ποδήλατο. Για το φτερό του raleigh θα σε βοηθήσει το πίσω που αν βλέπω καλά είναι το ίσιο τελείωμα. Βέβαια να πούμε πως είναι μια λεπτομέρεια που δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο αρκεί φυσικά να είναι το γνήσιο, καθώς ένα raleigh είναι πάντα ένα.... raleigh!

thomasofluton
Απών/απούσα

10-15 ευρω??? Που??

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

http://www.specialbikes.gr/p.SELA-DERMATINI-EASTMAN.320867.html.
Με μια πρόχειρη αναζήτησή....... αν κοιτάξεις και σε κανένα παλιό ποδηλαταδικο πιθανότατα να την βρεις και στα λεφτά που σου γράφω.

Vangelis_f
Απών/απούσα

Θα συνεχιζω απο εδω για να μην γεμιζω thread, οσον αφορα το Raleigh βρησκομαι στην φαση της αναπαλαιωσης ενος κεντρου Dunelt και ενος κεντρου Philips που βρηκα πανω στο ποδήλατο.

θα ήθελα να ρωτήσω και την γνωμη σας για δυο ποδήλατα καθως αν απο τα διπλοσκελετα γνωρίζω λιγα απο κουρσακια δεν γνωρίζω σχεδον τιποτα.
http://s13.postimg.org/ukiwjmrk7/20140323_183220.jpg
http://s13.postimg.org/ukiwjmrk7/20140323_183220.jpg
//s13.postimg.org/u6hkk17gn/20140323_183236.jpg
[img]http://s13.postimg.org/u6hkk17gn/20140323_183236.jpg
//s13.postimg.org/ks71mi1vr/20140323_183248.jpg
[img]http://s13.postimg.org/ks71mi1vr/20140323_183248.jpg
http://s29.postimg.org/8095mgnon/20140323_183311.jpg
http://s29.postimg.org/8095mgnon/20140323_183311.jpg
http://s29.postimg.org/homlplihz/20140323_183328.jpg
http://s29.postimg.org/homlplihz/20140323_183328.jpg
http://s29.postimg.org/yqffroxd3/20140323_183400.jpg
http://s29.postimg.org/yqffroxd3/20140323_183400.jpg

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Το mirage είναι entry-level generic κουρσάκι. Το Benotto είναι προικισμένο. Με το δεύτερο, ασχολήσου αν θες. Αλλά είναι κρίμα να μείνει εκθεσιακό. Αν το κάνεις, να γίνεις και εσύ μάχιμος.

thomasofluton
Απών/απούσα

Καλες επιλογες για αρχη θα ελεγα! αν και το benotto μπορει να ειναι και μεξικανικο μπορει να γινει πολυ ομορφο!

Vangelis_f
Απών/απούσα

Απο οτι διαβασα στο web ακρη δεν εβγαλα για το πως ξεχωρίζουν τα ποδήλατα που εχουν φτιαχτει στο Μεχικο με αυτα που εχουν φτιαχτει στην Ιταλια

thomasofluton
Απών/απούσα

Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος ασφαλης τροπος τοποθετησης χρονολογικα, αν κρηνω απο τα περιφερειακα που φοραει τοτε ειναι πολυ πιθανο να ειναι μεξικανικο χωρις αυτο να ειναι κακο απλα το κανει λιγοτερο συλλεκτικο. Τα BENOTTO βγαιναν στην Ιταλια αν δεν κανω λαθος μεχρι τελος του 70 και αυτο δειχνει αρκετα νεοτερο. Σαφως η ποιοτητα επεσε αλλα δεν νομιζω τοσο δραματικα οπως ειπα και ποιο πανω ειναι απλα λιγοτερο συλλεκτικο κατα καποια εννοια αν αυτο ειναι που σε απασχολει.... αν δεν το θελεις και ειναι καπως μεγαλο νουμερο με ενδιαφερει

Vangelis_f
Απών/απούσα

Φιλικα παντα ακομα και να μην αποφασισω να το φτιαξω θα συντηρηθεί προχειρα και θα μπει στην αποθήκη καθως ολα τα ποδήλατα που εχω εχουν και συναισθηματική αξια , παντως δεν προκειται να πεταχτει.

thomasofluton
Απών/απούσα

Χαιρομαι τα παλια ποδηλατα να πεφτουν σε καλα χερια!

ManosKas
Απών/απούσα

Εγώ δεν θα το άφηνα στην τύχη του αυτό το Benotto,δεν δείχνει του σωρού σε καμία περίπτωση.Είναι και κρίμα να το φάει η κλεισούρα στην αποθήκη!
Καθάρισέ το,δες τι χρειάζεται και καλές βόλτες!

contact