Αναβαθμιση mtb hardtail αξιζει;

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
barbouni13
Απών/απούσα

Γεια σας παιδια, εχοντας το GT karakoram sport που ειμαι ευχαριστημενος με το εργαλειο θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αναβαθμιση.

Δηλαδη αν εβαζα rockshox αναρτηση και xt shimano θα εβλεπα τρελη διαφορα; κ αν ναι που; στην επιταχυνση στην τελικη; ή ειναι τα ιδια πραγματα μονο που ζυγιζουν λιγοτερο; ποσο παει ενα πακετο xt shimano;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για να δεις διαφορά στην επιτάχυνση και την τελική
θα πρέπει να αναβαθμίσεις τα πόδια σου και τα πνευ-
μόνια σου.

Πρώτα πρέπει να εντοπίσεις τα σημεία στα οποία χω-
λένει το GT, μετά να δεις τι είναι αυτό που θες να
πετύχεις και τέλος να δεις αν γίνεται και πόσο θα
κοστίσει.

Σε γενικές γραμμές, μια αναβάθμιση σε ανάρτηση, ρό-
δες, δισκόφρενα θα πάει ένα 400-500 Ευρώ.

barbouni13
Απών/απούσα

σε ολα ειμαι ευχαριστημενος απλα θα ηθελα αν γινοταν να μειωσω το βαρος του αν γινεται (την αναρτηση την θελω μν μου πεις να τν βγαλωκτλ.) . και γινεται να αυτοσχεδιασω δισκοβραχιωνα 48-32-22 δηλαδη να πειραξω μονο το μεγαλο δισκο ωστε να εχω καλυτερη τελικη. η ερωτηση μου ειναι σε τι υπερτερει το xt εσυ σαν εμπειρος που θα εβρισκες τις διαφορες για να καταλαβω

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ανάρτηση, τροχοί, ελαστικά, δισκοβραχίωνας, όλα τα άλλα.

Αν δεν αλλάξεις ανάρτηση και τροχούς (300-400Ε), δεν
πρόκεται να έχεις ούτε αξιόλογη μείωση αλλά ούτε θα
δεις σημαντική διαφορά στο ποδήλατο. Αλλάζοντας μό-
νο το ένα από τα δυο θα σου βγάλει μακροπρόθεσμα
"θέματα" καθώς από τη μια θα έχεις ένα αναβαθμι-
σμένο μέρος που θα σου λέει "τρέχα" και από την
άλλη θα έχεις ένα παλιό μέρος το οποίο δεν θα
μπορεί να ακολουθήσει.

Για το δισκοβραχίωνα αν είσαι στον κλασικό με τον τε-
τρέγωνο άξονα και το βαρελάκι, δεν έχει νόημα να πας
σε XT. Οποιοσδήποτε Hollowtech θα είναι τρελή αναβάθ-
μιση οπότε μπορείς να πας και σε Deore ή το πολύ SLX.

Δίσκους μεμονομένους μπορείς να βρεις.Το θέμα είναι
εαν ο δισκοβραχίωνας έχει τους δίσκους βιδωμένους
οπότε μπορείς να ξεβιδώσεις να αλλάξεις ή εαν τους
έχεις πριτσινωμένους οπότε μπορείς μόνο να αφαιρέ-
σεις (με τρυπάνι).

ΥΓ: Είσαι σίγουρος ότι θες και τους τρεις δίσκους;

barbouni13
Απών/απούσα

Ναι φιλος ειμαι σιγουρος τους θελω κ τους 3 νομιζω ξεβιδωνονται οι δισκοβραχιονες.αν βαλω 48αρι κρατωντας τους αλλους 2 μικρους τι θα χρειαστει να αλλαξω αλυσιδα Για παραδειγμα?? Κατα τη γνωμη σ δηλαδη θελω 400 ευρω γοα τροχους κ αναρτηση κ αλλα τοσα για xt?? Αξιζει? Η να αγορασω αλλο 29αρι που να τα εχει ηδη? Τι συμφερει οικονομικα κ σαν βαρος? απο τα 14.5 κιλα που ειναι τ ποδηλατο ποσο θα πεσει κατα τ γνωμη σ? επειδη δν πηρα ποτε ποδηλατο με xt που θα ειναι η τρελη διαφορα ωστε να πω χαλαλι τα λεφτα που διεθεσα??

JohnZ
Απών/απούσα

θα σου απαντήσω πάνω κάτω το ίδιο με τον πιο πάνω φίλο, η μόνη αναβάθμηση ποη αξίζει είναι οι τροχοί(και τα ελαστικά τους) η ανάρτηση και ο δισκοβραχίονας.
με τους τροχούς θα δείς μεγάλη διαφορά στην κύληση και το βάρος, με την ανάρτηση παλι θα γλιτώσεις βάρος και θα κερδίσεις σε απόδοση, και με δισκοβραχίονα θα κερδίσεις πολύ σε ακαμψία, δηλαδή καλύτερη μεταφορά της δύναμης των ποδιών,αλλα οπως απαντήθηκε για να πας σε hollowtech 2 με την μεσαια τριβή το κόστος είναι αρκετό.
όλα τα υπόλοιπα αφαιρούν κάτι ψιλά σε γραμμάρια το καθένα που άν τα πρσοσθέσεις όλα μπορεί να φτασεις το κιλό, το βαρος τους (που θα χάσεις) σε χρυσό που λένε!
Τωρα που το θυμάμαι η αλλαγή που είχα κάνει και την θυμάμαι ακόμα μετά απο χρόνια ήταν τα καλώδια φρένων και ταχυτήτων σε ένα φιτνες. Απο no name σε xtr. Οι αλλαγές και τα φρένα απογειώθηκαν! κατι τέτοιο αξιζει..

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

το αν αξίζει φαίνεται απ οτην χρήση και την εμπειρία σου, αυτό που για ένα ειναι αναβάθμιση μπρεί να είναι πρακτικά πεταμένα λεφτά για σένα

για μένα μέχρι το πολύ deore (γενικά μιλάω τα φετινά δεν τα εχω πολυ δεί) βλέπεις για να πετύχεις καλή ποιότητα-τιμή.Απο εκει και πάνω πάμε σε ελαφρύτερα μεν αλλα κατα κάποιο τροπο και ολίγον ποιο αναλώσιμα .

Το βάρος δεν είναι το παν

εαν πας αρκετά βουνό (ποσο μάλλον αγωνιστικά ) τότε ανάρτηση τροχοί μπορεί να σου δώσουν κάτι παραπάνω , απλά δεν υπάρχει το "ακριβότερο=καλύτερο"

τα 29ρια που αναφέρεις ακούγετε σαν να το βλέπεις αναβάθμιση , δεν είναι ομως .Εδώ μάλλον βλέπεις εσφαλμένα

barbouni13
Απών/απούσα

απο σεπτεμβρη θα ηθελα να κατεβω σε ερασιτεχνικους αγωνες γι αυτο ρωταω γτ θα ηθελα να εχω ενα αξιοπρεπες ποδηλατο.. γτ το λες αυτο για τα 29αρια?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Aν μιλας για αγωνιστικη χρηση το κοιτας τελειως λαθος. Πρεπει πρωτα να δεις σε τι αγωνες θα συμμετεχεις. Το σιγουρο ειναι οτι θα σε βοηθησουν τρομερα ενα καλο ζευγαρι τροχων. Απο εκει και περα θες μια αναρτηση. Αυτα ηδη ειναι αρκετα χρηματα (για αγωνιστικη χρηση δεν κανεις πολλους συμβιβασμους σε αυτα τα δυο). Απο εκει και μετα για το groupset πας αναλογα τα ποδια σου και τι σχεσεις θελεις (εχω κανει το περσινο dirt heroes με 2χ8). Και οι περισσοτεροι φετος εαν δεν εχουν λεφτα για 1χ11 πανε σε ιδιοκατασκευη 1χ10. Δεν κοιτας μονο εαν θα ειναι XTR ή ΧΧ1.

barbouni13
Απών/απούσα

Δηλαδη kktsol σαν να λες οτι ακομη και τα ποδηλατα των 1000 ευρω μεxt απλη δν κανουν για αυτη τη χρηση!? Προσεξε δν σ λεω πρωταθληματισμο κτλ απλα ερασιτεχνικους αγωνες και για προπονησεις.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Λεω οτι επικεντρωνεις σε λαθος σημεια. Γιατι μου λες με την ΧΤ και δεν μου λες με τους ταδε τροχους και αναρτηση?? Το groupset το φτιαχνεις (και ειδικα αυτη την περιοδο με πολλους τροπους) και ειναι το φτηνοτερο απο τα αλλα που ειναι πιο απαραιτητα.

barbouni13
Απών/απούσα

Μπορεις να αναρτησεις μερικες περιπτωσεις τροχων κ αναρτησεων ? Κ μια ενος ετοιμου ποδηλατου?? ποιας γνωμης εισαι γινονται ολα αυτα στο gt η ειμαι γ αλλο??

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

οχι δεν μπορω να αναρτησω γιατι δεν θα ειναι σωστο. Και γιατι σε υψηλο επιπεδο οι τροχοι συνηθως ειναι πλεχτοι με διαλεγμενα εξαρτηματα (ασχετο οτι την επομενη χρονια θα υπαρχει και προς πωληση το ιδιο σεταπ τροχου απο την εταιρεια). Επισης σε υψηλο επιπεδο τιμης πρεπει να διαλεξεις τον τροχο που θα ειναι προσανατολισμενος προς την χρηση σου.
Για αναρτησεις FOX, X-fusion, καλες rock shox (οχι τις φτηνες), magura κτλ κτλ κτλ κτλ. Βεβαια ξερεις και υπολογιζεις και το σερβις τους σε τακτα χρονικα διαστηματα (η fox ειδικα πρεπει να κερδιζει τοσο απο τα σερβις που επρεπε να σου δινει την αναρτηση δωρο).

Αυτα γινονται σε ολα τα ποδηλατα. Το κατα ποσο αξιζει να γινουν ειναι ενα αλλο θεμα.

barbouni13
Απών/απούσα

Ρε συ kktsol ολα καλα αυτα που λες χρειαζεται τσεπη ομως! Εδω δν εχουμε νυχια να ξυθουμε να μν δωσουμε κ πανω απο 1000 ευρω τουλαχιστον για ενα νεο 29αρι. δηλαδη οι υπολοιποι ( επειδη δν εχω παει σε ερασιτεχνικους) θα φορανε ολοι fox magura κτλ? Εγω με ενα απλο ποδηλατακι των 14 κιλων δν θα κανω τιποτα ? Εστω κ οτι φοραω απλη deore σε τι θα μ εμποδισει ωστε να τερματισω οχι ομως κ στους τελευταιους. δηλαδη θα ειμαι το φιατακι με ενα ποδηλατο των χιλιων ευρω αναμεσα στις αστον μαρτιν κ μαστανγκ? Προσεχε για ερασιτεχνικο επιπεδο μιλαω απλα για τν καυ....λα μου!

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Εσυ μιλησες για αναβαθμιση και τωρα μου λες οτι μιλαμε χωρις λεφτα. Δεν στηνεται race bike χωρις λεφτα.

Επιμενεις και μου λες για deore κτλ. Μην μου το ξαναπεις. Ποσες φορες πρεπει να σου πω οτι το groupset ειναι το τελευταιο. Σου λεω για τροχους-αναρτηση και με ρωτας εαν φοραω deore τι θα γινει.

Ξαναλεω. Η αναβαθμιση που θα πιασει τοπο αφου μιλαμε για race bike ειναι τροχοι (με λαστιχα) και αναρτηση. Προχωρας αναλογα το budget σου και παιρνεις οτι καλυτερο μπορεις εκει. Τα υπολοιπα με τα λεφτα που περισευουν. Τελος!!!

υ.γ.πηγαινε σε εναν αγωνα και κοιτα τι αναρτησεις φορανε (θα καταλαβεις τι εννοω).
Για το που θα τερματισεις τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζουν τα ποδια σου και οχι το ποδηλατο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όχι δεν αξίζει να αλλάξεις όλα αυτά που λες ότι θα αλλάξεις
αν είναι να αλλάξεις όλα πλιν σκελετού
πας και σε έναν θεωρητικά καλύτερο σκελετό και έχεις 2 ποδήλατα
αν κατάλαβα σωστά θέλεις να γλιτώσεις βάρος
φαντάσου θα πρέπει να αλλάξεις τροχούς ανάρτηση λάστιχα
και μετά θέλεις να αλλάξεις και το groupset
και το ψάξεις λίγο παραπάνω θα δεις πως πρέπει να αλλάξεις και ντίζα σέλας και λαιμό τιμόνι
από αυτά θα γλιτώσεις 500-600 γραμμ.
η ουσία είναι πως κρατάς ένα "φτηνό" σκελετό για να φτιάξεις ένα "ακριβό"
ποδήλατο και να χαλάσεις ένα 2ο ποδήλατο
αν εσένα αυτό σου ακούγετε λογικό τότε ναι να του φορέσεις xtr Και χλρ Και sid ανάρτηση
:D

contact