Καλησπερα παιδια!! Βρηκα κατι τροχουσ ειναι 27*1/4.και θελω να μου πειτε σε τι τιμες παιζουν τα λαστιχα και σαμπερελα...Βρηκα και μου ζηταν 8 ευρο λαστιχο οχι κατι συγκεκριμενο made in Taiwan και 5 σαμπρελα ειnai ακριβα?
Τωρα κατι αλλο θελω να μου πειτετι ενοουμε οταν λεμε 27*1/4, 26* ...κτλ σε σχεση με το 700c,κ.τ.λ ?? Το 27*1/4 απο οτο μου ειπαν ειναι παλιο με τι μπορει να αντικατασταθει??
Δες εδώ για τις διαστάσεις, έχει ένα πίνακα προς τα κάτω.
sheldonbrown.com/tire-sizing.html
Εαν βάλεις σύγχρονους τροχούς για κούρσα τότε θα
χρειαστείς φρένα με μακρύτερα πόδια (long reach).
Πρέπει να το ψάξεις και να μετρήσεις πρωτού πάρεις
τις ρόδες.
Οι τιμές που σου είπαν για σαμπρέλες είναι οκ.
Για το λάστιχο δεν έχει και πολλές επιλογές σε
αυτή τη διάσταση....
Καλύτερα να του περάσεις σύγχρονες ρόδες για να
βρίσκεις λάστιχα στο μέλλον.
Πισινο ψαλιδι
Εσωτερικη αποσταση εκει οπου βιδωνει ο τροχος 120mm
Εσωτερικη αποσταση εκει οπου βιδωνει το φρενο 51mm
οριζοντια αποστασηολου του ψαλιδιουω36 cm
διαδωνια αποσατση ολου του ψαλιδιου 47cm
Εκει οπου μπαινει η πεταλιερα λεει stronglight France competition 35 *7
ειναιαυτο που λεγατε γαλλικο??Ειναιδυσκολο να βρω πεταλιερα για γαλλικο?
Μπορουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα για το τι τροχους μπορω να βαλω η θα χρειαστει να μετρησω και κατι αλλο??
Βρηκα αυτους εδω απο ebay ειναι οκ...βασικα δεν ξερω αν συμφερει να παρω απο ebay η καλυτερα απο ελλαδα..Εχεισ να προτεινεις κατι απο ebay εκει γυρω στα 100 ευρο
Καλησπερα παιδια!! Ηθελα να ρωτησω εαν ξερει κανεις που μπορω να βρω logos για το mercier συγκεκεριμενα για το reynolds οπου λεει στο διαγωνιο σωληνα και στο πιρουνι Ευχαριστω
καλησπερα παιδια!!τελικα αποφασισα να το κανω Fixed.. δεν ξερω τι λετε 8α βγει καλο αποτελεσμα εμενα παντως μπορω να πω οτι με κερδισε!!
Ειμαι τωρα στους τροχους και ειμαι σε δειλιμα να πλεξω τροχους ανταλακτικα βρισκουμε για fixed η θελει παραγγελ απ εξω και αν ναι πειτε καμια καλη ιδεα για κεντρα ακτινεσ στεφανια μεχρι τα 160 ευρω..απο την αλλη βρηκα απο ενα ποδηλαταδικο εδω σετ 7οοc με κεντρα Quetec με διπλο γραναζι οπου απο την μια λειτουργει σαν ελευθερο και απο την αλλη εμπλοκε στεφανι δεν θυμαμαι να σας πω στα 120 ευρο!
Ευχαριστω
Xωρις να θελω να σε αποθαρρυνω, να ξερεις οτι θα χρειαστει να ξοδεψεις καποια χρηματα για να παρεις σε σωστη ποιοτητα: δισκο,γραναζι,μεσαια τριβη,αλυσιδα και εναν καλο πισω τροχο.Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι καλο το κεντρο του γιατι πονανε στις βολτες του γραναζιου.Ενα κακης ποιοτητας κεντρο θα φαει το σπειρωμα αν χαλαρωσει λιγακι το γραναζι ειτε στο σφυξιμο της ασφαλειας του γραναζιου να κλωτσησει το σπειρωμα.Μπροστα αμα θες μπορεις να μην βαλεις το χερι τοσο βαθια στη τσεπη...Αναφερω απλως τα αναγκαια.
καλησπερα παιδια!!τελικα αποφασισα να το κανω Fixed.. δεν ξερω τι λετε 8α βγει καλο αποτελεσμα εμενα παντως μπορω να πω οτι με κερδισε!!
Ειμαι τωρα στους τροχους και ειμαι σε δειλιμα να πλεξω τροχους ανταλακτικα βρισκουμε για fixed η θελει παραγγελ απ εξω και αν ναι πειτε καμια καλη ιδεα για κεντρα ακτινεσ στεφανια μεχρι τα 160 ευρω..απο την αλλη βρηκα απο ενα ποδηλαταδικο εδω σετ 7οοc με κεντρα Quetec με διπλο γραναζι οπου απο την μια λειτουργει σαν ελευθερο και απο την αλλη εμπλοκε στεφανι δεν θυμαμαι να σας πω στα 120 ευρο!
Ευχαριστω
Γεια χαρα
Γνωμη μου ειναι οτι ο σκελετος δεν ειναι φτιαγμενος
για fixed.
Πρωτα-πρωτα λογω των drop-outs.
Αν θες να κανεις να δεις μια λυση
χωρις ντεραγιε και κασσετες
κοιτα για single-speed
που και παλι θα χρειαστεις chain tensioner.
Οπως και να 'χει μιλα με τα απο
το vca/a>
και το 48x17
Eιναι πολυ εξυπηρετικοι και θα σε βοηθησουν
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR&SITE.CODE=R...
Καλησπερα παιδια!! Βρηκα κατι τροχουσ ειναι 27*1/4.και θελω να μου πειτε σε τι τιμες παιζουν τα λαστιχα και σαμπερελα...Βρηκα και μου ζηταν 8 ευρο λαστιχο οχι κατι συγκεκριμενο made in Taiwan και 5 σαμπρελα ειnai ακριβα?
Τωρα κατι αλλο θελω να μου πειτετι ενοουμε οταν λεμε 27*1/4, 26* ...κτλ σε σχεση με το 700c,κ.τ.λ ?? Το 27*1/4 απο οτο μου ειπαν ειναι παλιο με τι μπορει να αντικατασταθει??
Δες εδώ για τις διαστάσεις, έχει ένα πίνακα προς τα κάτω.
sheldonbrown.com/tire-sizing.html
Εαν βάλεις σύγχρονους τροχούς για κούρσα τότε θα
χρειαστείς φρένα με μακρύτερα πόδια (long reach).
Πρέπει να το ψάξεις και να μετρήσεις πρωτού πάρεις
τις ρόδες.
Οι τιμές που σου είπαν για σαμπρέλες είναι οκ.
Για το λάστιχο δεν έχει και πολλές επιλογές σε
αυτή τη διάσταση....
Καλύτερα να του περάσεις σύγχρονες ρόδες για να
βρίσκεις λάστιχα στο μέλλον.
Λοιπον κατεγραψα καποια πραγματα τα οποια ειναι :
οριζοντια αποσταση 54 cm (απο μεση λαιμου μεχρι μεση βασης παλουκοσελου)
κατακορυφη αποσταση 55 cm (απο μεση παλουκοσελου μεχρι μεση βασης πεταλιερας)
Διαγωνια αποσταση 63cm (απο μεση λαιμου μεχρι μεση βαση πεταλειρας)
Τωρα οσο αφοαρα τα ψαλιδια εχω:
Μπροστινο ψαλιδι
Εσωτερικη αποσατση εκει οπου βιδωνει ο τροχος 100mm
Εσωτερικη αποσταση ψηλα στο πιρουνι 46mm
Eσωτερικο υψος ψαλιδιου 34cm
Εξωτερικο υψος 35
Πισινο ψαλιδι
Εσωτερικη αποσταση εκει οπου βιδωνει ο τροχος 120mm
Εσωτερικη αποσταση εκει οπου βιδωνει το φρενο 51mm
οριζοντια αποστασηολου του ψαλιδιουω36 cm
διαδωνια αποσατση ολου του ψαλιδιου 47cm
Εκει οπου μπαινει η πεταλιερα λεει stronglight France competition 35 *7
ειναιαυτο που λεγατε γαλλικο??Ειναιδυσκολο να βρω πεταλιερα για γαλλικο?
Μπορουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα για το τι τροχους μπορω να βαλω η θα χρειαστει να μετρησω και κατι αλλο??
Τα σπειρώματα κατά 99% είναι γαλλικά.
Για τις ρόδες μπορείς να βάλεις ότι
θες, το πρόβλημα είναι να ταιριάξεις
τα φρένα :)
Ξεκίνα με τις κλασσικές 622mm που φοράνε
τα σύγχρονα κουρσάκια και βλέπεις. Γενικά
πέρνα μια βόλτα από Τσιμπίδη στο κέντρο να
σου λύσει απορίες.
Κατά τα άλλα το ποδήλατο είναι για ύψος
γύρω στο 1,80.
Βρηκα αυτους εδω απο ebay ειναι οκ...βασικα δεν ξερω αν συμφερει να παρω απο ebay η καλυτερα απο ελλαδα..Εχεισ να προτεινεις κατι απο ebay εκει γυρω στα 100 ευρο
http://www.ebay.com/itm/09-WHITE-VUELTA-Z-L-ROAD-BIKE-WHEELSET-700C-WHEE...
Καλησπερα παιδια!! Ηθελα να ρωτησω εαν ξερει κανεις που μπορω να βρω logos για το mercier συγκεκεριμενα για το reynolds οπου λεει στο διαγωνιο σωληνα και στο πιρουνι Ευχαριστω
Ευχαριστω
Xωρις να θελω να σε αποθαρρυνω, να ξερεις οτι θα χρειαστει να ξοδεψεις καποια χρηματα για να παρεις σε σωστη ποιοτητα: δισκο,γραναζι,μεσαια τριβη,αλυσιδα και εναν καλο πισω τροχο.Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι καλο το κεντρο του γιατι πονανε στις βολτες του γραναζιου.Ενα κακης ποιοτητας κεντρο θα φαει το σπειρωμα αν χαλαρωσει λιγακι το γραναζι ειτε στο σφυξιμο της ασφαλειας του γραναζιου να κλωτσησει το σπειρωμα.Μπροστα αμα θες μπορεις να μην βαλεις το χερι τοσο βαθια στη τσεπη...Αναφερω απλως τα αναγκαια.
Γεια χαρα
Γνωμη μου ειναι οτι ο σκελετος δεν ειναι φτιαγμενος
για fixed.
Πρωτα-πρωτα λογω των drop-outs.
Αν θες να κανεις να δεις μια λυση
χωρις ντεραγιε και κασσετες
κοιτα για single-speed
που και παλι θα χρειαστεις chain tensioner.
Οπως και να 'χει μιλα με τα απο
το vca/a>
και
το 48x17
Eιναι πολυ εξυπηρετικοι και θα σε βοηθησουν
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση σε σκελετο mountain bike απο την σειρα της Peugeot μπορουμε να βαλουμε τρχους απο κουρσακι??