Έξω χύμα στο κύμα θα παίζεις ζάρια για όσες ώρες το αφήνεις.
Ξέρεις ότι το ποδήλατο κλέβεται και τμηματικά. Δηλαδή πας
και βλέπεις να λείπει η μπροστινή ρόδα, η σέλα, το τιμόνι
κτλ.
Μην περιμένεις από τον κόσμο να αποτρέψει την κλοπή.
Ξανασκέψου μήπως η λύση είναι το σπαστό ποδήλατο για
να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.
ναι αλλά δεν θέλω να πάρω καινουργιο ποδηλατο, βασικά δεν έχω αλλο μεταφορικό και θέλω να το χρησιμοποιώ απο το να σκονίζεται μέσα στο σπίτι. Κυρίως για το γυμναστηριο το θέλω 2 ωρες πχ την ημέρα, όπου στην εισοδο ειναι ένας φυλακας και γενικά υπάρχουν πολλά παρκαρισμένα ποδήλατα. Γενικά με 2 πέταλα είναι πολύ επίφοβο? (το ποδήλατο μου μοιαζει πολύ καινουργιο ισως αυτο ειναι μειον)
τα πέταλα Κοίτα να έχουν διαφορετικό τύπο κλειδιού.
Επίφοβο?
ΝΑΙ...πάντα
Τώρα αν κάποιος σε σταμπάρει ότι πας γυμναστήριο και το αφήνεις 2ώρες ΚΑΙ τσεκάρει και μέρες...ε τότε νομίζω θα είναι δύσκολο να τον σταματήσεις γιατί θα ξέρει και τι εργαλεία να φέρει με τις κλειδαριές που θα έχεις.
Επίσης... ότι σου λέει ο eaglos.
Δεν θεωρώ πως τα παραπάνω σχόλια είναι λάθος, νομίζω όμως πως είναι υπερβολικά.
Ένα ποδήλατο "της σειράς" κλειδωμένο με δύο πέταλα έξω από το γυμναστήριο που (έστω και υποτυπωδώς) φυλάσσεται, δεν μου φαίνεται ριψοκίνδυνο.
Θεωρητικά ΟΛΑ είναι δυνατά, αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στην καθημερινότητα νομίζω τέτοια κλοπή απίθανη.
Έχω κι εγώ την ίδια απορία - ποιο πέταλο να διαλέξω.
Τελικά το Abus Granit X-Plus 54 αξίζει τα λεφτά του; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο πιο ελαφρύ; Το Kryptonite New York (Fahgettaboudit Mini ή 3000 STD)? Η το OnGuard 5003 Pitbull STD αρκεί;
Το Vulcan VLS101B Supreme 2000 το έχετε ακούσει; Υπάρχει Ελλάδα;
Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με την αγορά κάποιου μέσου προστασίας. Πάντως από ότι κατάλαβα το πέταλο είναι το καταλληλότερο. Σωστά; Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και στα ίδια χαρακτηριστικά?
Το abus πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αν έχεις να τα δώσεις.
Επειδή το βάρος είναι ανάλογο της αντοχής, πολύ δύσκολα θα βρεις ανθεκτικό ΚΑΙ ελαφρύ.
Από τα κρυπτονάιτ... Το μίνι είναι άβολο καθώς δεν προσφέρεται γιά κλείδωμα σε σταθερό σημείο. Το μεγάλο είναι εξ΄ίσου βαρύ (τουλάχιστο με τα άμπους και ονγκάρντ...)
Το ονγκάρντ είναι αρκετά ασφαλές, ειδικά το νεώτερο brute 8001 που είναι 14mm. και σημαντικά φτηνότερο από το abus.
To vulkan δεν το γνωρίζω. Αν αναφερόμαστε στην Ελληνική ποδηλατική πραγματικότητα,το πέταλο είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας.
Ενασ πολυ απλος τροπος να δειτε ποιο ειναι καλυτερο πεταλο απο αλλο ειναι να δειτε μεχρι ποιο ποσο σου δίνουν πισω σε περιπτωση κλοπης (σε US UK Γερμανια κλπ).
Αυτα βεβαια σε χωρες οπου το ποδηλατο μαρκαρετε απο την αστυνομια (για να μην νομιζεις οτι εδω θα δεσεις εξω ποδηλατο 2500 ευρω και δεν θα στο πειραξει κανενας!)
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό...
Οι Ολλανδοί ξέρουν από αστική ποδηλασία και τα προβλήματά της και έφτιαξαν αυτό! Δεν έιναι ευρέως γνωστό γιατί το φτιάχνει μία Ολλανδική βιοτεχνία και πουλά κυρίως στην ντόπια αγορά, χωρίς διεθνές μάρκετινγκ και διαφήμιση...
Νομίζω ότι είναι ασφαλές σαν δύο καλά πέταλα...
Έχει το πλεονέκτημα ότι για να το ανοίξει κανείς πρέπει να παραβιάσει ΔΥΟ κλειδαριές ή να το κόψει σε ΔΥΟ σημεία ( να κάνει δύο κοψίματα με τροχό). Μέχρι στιγμής προσπάθεια που έγινε Στην Αθήνα κατέστρεψε μεν την κλειδαριά αλλά δεν το άνοιξε! Το ποδήλατο σώθηκε!
Μπορείτε να το παραγγείλετε και στους Φίλους του ποδηλάτου με 50 ευρώ!
Α ναι ... το είχαν φέρει στους ΦΤΠ για να το δούμε...και το είδαμε
Περίεργο σχήμα
νομίζω δεν θα βολέψει ΑΝ εκει που το κειδώνεις ΔΕΝ εχει λεπτό κάγκελο.Σε περιορίζει νομίζω όπως ένα ΜΙΝΙ πέταλο. Οι επιλογές δεσίματος μειώνονται.
Αν προσέξεις και το σκουτεράκι και το σημείο δεσίματος ειναι μικρα, όπως και ο στύλος.
Το καλό είναι ΚΑΙ σε αυτό οτι για να σου πάρουν το ποδήλατο πρέπει να στο κόψουν σε 2 σημεία.
Αν πάει να παραβιάσει την κλειδαριά ...έχει 2 κλειδαριές.Μία στο ένα στρογγυλό και μία στο άλλο.
Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα... τουλάχιστον σαν κύριο μέσο δεσίματος.
Αν θυμάται την παρουσίαση και κάποιος άλλος ας μας πει.
Εγω ζω στον κόσμο του αλτσχάιμερ.
Εχω onguard ...θα έπαιρνα ον guard παλί ή το abus + Hiplok (;h θα έφτιαχνα κατι σαν αυτό
βάση αυτών που έχουμε δει όλοι λίγο πολύ νομίζω οτι την πυκνότητα του πέταλου δεν την βρίσκεις σε αλυσίδα. Ασε που το πέταλο κόβετε λίγο ποιο δύσκολα .
όλα αυτά όταν με 100Ε κόβεις τα πάντα σε δευτερόλεπτα ...
το αστείο είναι που βλέπουμε να κλειδώνονται πολλά ποδήλατα
Δάσκαλε χαιρετισμούς! Εγώ προς το παρόν το φοράω κολάρο... Αλλά δεν ταιριάζει με τα χειμωνιάτικα μου. Γι' αυτό αποφάσισα να πάρω κλειδαριά.
Εσύ τι προτείνεις????
Συνοπτικά μπορώ να πω πως:
Η διαφορετική του σχεδίαση πλεονεκτεί επειδή ο επίδοξος κλέφτης δεν θα είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, και επειδή χρειάζεται να παραβιαστεί δυό φορές προκειμένου να ελευθερωθεί το ποδήλατο.
Από την άλλη, χρειάζεται να βρίσκεις λεπτότερα σίδερα/κάγκελα/κολώνες για να κλειδώνεις.
Εν τέλει μου φαίνεται ελκυστική πρόταση.
Προτείνω πέταλο ή των πειραματισμό παραπάνω και να το βλέπεις όπου το αφήσεις , αλλιώς ποδαράκια και ΜΜΜ .
Το μέγεθος είναι ανάλογο με το τι μας βολεύει καθώς δεν μπορούμε να κλειδώνουμε παντού (και ούτε να είναι 5 κιλά )
Abus kryptonyte Onguard.
Προσωπικά το βάζω μέσα σε πολλά μαγαζιά (ρωτάω μιλάω ) πέταλο έχω δοκιμάσει αλλα δεν έχω πάρει γιατι φοβάμαι οτι θα το κλειδώσω απερίσκεπτα .(το "ενα λεπτάκι θα κάνω" μπορεί να σε ξενερώσει )
geonet, μη ψειρίζεις τη μαιμου.
Οπως ειπε και ο δασκαλος
με 100 euro ολα κοβονται.
Απο τη στιγμη που κοιτας για abus, onguard,
ακομα και το 8-αρι το ολλανδικο,
και οχι κατι αλυσιδες/πεταλα της πλακας,
εισαι σε καλο δρομο.
Τελειο δεν υπαρχει.
Απλα κανεις αυτο που εσυ κρινεις σωστο.
Ριξε μια ματια και στο youtube
και θα δεις πολλα παραδειγματα
οχι μονο ποσο ευκολα κοβονται,
αλλα και την απαθεια των περαστικων
οταν σε κεντρικοτατο σημειο
βγαινουν "τα εργαλεια της δουλειας".
Το μονο σιγουρο ειναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Κοιτα τα Onguard Brute ,
τα Abus Granit-X Plus 54
και mini κατι.
Κοιτα κανα kryptonite Fahgettaboudit
και κατι mini που εχουν βγαλει.
Κοιτα και το 8-αρι.
Γενικα αυτα που αξιζουν για την Αθηνα
δεν ειναι και πολλα.
Καμια 10-αρια το πολυ
με αλλα μεγεθη και τιμες.
Δοκιμασμενα απο αλλους/πολλους.
Έξω χύμα στο κύμα θα παίζεις ζάρια για όσες ώρες το αφήνεις.
Ξέρεις ότι το ποδήλατο κλέβεται και τμηματικά. Δηλαδή πας
και βλέπεις να λείπει η μπροστινή ρόδα, η σέλα, το τιμόνι
κτλ.
Μην περιμένεις από τον κόσμο να αποτρέψει την κλοπή.
Ξανασκέψου μήπως η λύση είναι το σπαστό ποδήλατο για
να το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.
ναι αλλά δεν θέλω να πάρω καινουργιο ποδηλατο, βασικά δεν έχω αλλο μεταφορικό και θέλω να το χρησιμοποιώ απο το να σκονίζεται μέσα στο σπίτι. Κυρίως για το γυμναστηριο το θέλω 2 ωρες πχ την ημέρα, όπου στην εισοδο ειναι ένας φυλακας και γενικά υπάρχουν πολλά παρκαρισμένα ποδήλατα. Γενικά με 2 πέταλα είναι πολύ επίφοβο? (το ποδήλατο μου μοιαζει πολύ καινουργιο ισως αυτο ειναι μειον)
O φύλακας είναι εκεί για να πληρώνεται όχι για
να φυλά ποδήλατα και να παίζει το Rambo με τους
κλέφτες :)
Το να το πουλήσεις και να πάρεις ένα σπαστό 2ο χέρι;
τα πέταλα Κοίτα να έχουν διαφορετικό τύπο κλειδιού.
Επίφοβο?
ΝΑΙ...πάντα
Τώρα αν κάποιος σε σταμπάρει ότι πας γυμναστήριο και το αφήνεις 2ώρες ΚΑΙ τσεκάρει και μέρες...ε τότε νομίζω θα είναι δύσκολο να τον σταματήσεις γιατί θα ξέρει και τι εργαλεία να φέρει με τις κλειδαριές που θα έχεις.
Επίσης... ότι σου λέει ο eaglos.
Δεν θεωρώ πως τα παραπάνω σχόλια είναι λάθος, νομίζω όμως πως είναι υπερβολικά.
Ένα ποδήλατο "της σειράς" κλειδωμένο με δύο πέταλα έξω από το γυμναστήριο που (έστω και υποτυπωδώς) φυλάσσεται, δεν μου φαίνεται ριψοκίνδυνο.
Θεωρητικά ΟΛΑ είναι δυνατά, αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στην καθημερινότητα νομίζω τέτοια κλοπή απίθανη.
Θα ηθελα να συμβαλλω κι εγω στη συγχυση
http://www.livestrong.com/article/364180-the-best-u-locks/
Έχω κι εγώ την ίδια απορία - ποιο πέταλο να διαλέξω.
Τελικά το Abus Granit X-Plus 54 αξίζει τα λεφτά του; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο πιο ελαφρύ; Το Kryptonite New York (Fahgettaboudit Mini ή 3000 STD)? Η το OnGuard 5003 Pitbull STD αρκεί;
Το Vulcan VLS101B Supreme 2000 το έχετε ακούσει; Υπάρχει Ελλάδα;
Ειλικρινά έχω μπερδευτεί με την αγορά κάποιου μέσου προστασίας. Πάντως από ότι κατάλαβα το πέταλο είναι το καταλληλότερο. Σωστά; Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό και στα ίδια χαρακτηριστικά?
Το abus πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Αν έχεις να τα δώσεις.
Επειδή το βάρος είναι ανάλογο της αντοχής, πολύ δύσκολα θα βρεις ανθεκτικό ΚΑΙ ελαφρύ.
Από τα κρυπτονάιτ... Το μίνι είναι άβολο καθώς δεν προσφέρεται γιά κλείδωμα σε σταθερό σημείο. Το μεγάλο είναι εξ΄ίσου βαρύ (τουλάχιστο με τα άμπους και ονγκάρντ...)
Το ονγκάρντ είναι αρκετά ασφαλές, ειδικά το νεώτερο brute 8001 που είναι 14mm. και σημαντικά φτηνότερο από το abus.
To vulkan δεν το γνωρίζω. Αν αναφερόμαστε στην Ελληνική ποδηλατική πραγματικότητα,το πέταλο είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Μου προτείνουν πέταλα της τάξης των 40 εουρων (abus επί το πλείστον). Να το ρισκάρω, ήνα πάω για τα "μεγάλα";
Η βάση που αναφέρεται πιο πάνω τι είναι;
Ενασ πολυ απλος τροπος να δειτε ποιο ειναι καλυτερο πεταλο απο αλλο ειναι να δειτε μεχρι ποιο ποσο σου δίνουν πισω σε περιπτωση κλοπης (σε US UK Γερμανια κλπ).
Πχ:
https://www.eta.co.uk/insurance/cycle/lock-requirements/
http://www.kryptonitelock.com/Pages/ProductInformation.aspx?PNumber=997986
Αυτα βεβαια σε χωρες οπου το ποδηλατο μαρκαρετε απο την αστυνομια (για να μην νομιζεις οτι εδω θα δεσεις εξω ποδηλατο 2500 ευρω και δεν θα στο πειραξει κανενας!)
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτό...
Οι Ολλανδοί ξέρουν από αστική ποδηλασία και τα προβλήματά της και έφτιαξαν αυτό! Δεν έιναι ευρέως γνωστό γιατί το φτιάχνει μία Ολλανδική βιοτεχνία και πουλά κυρίως στην ντόπια αγορά, χωρίς διεθνές μάρκετινγκ και διαφήμιση...
Νομίζω ότι είναι ασφαλές σαν δύο καλά πέταλα...
http://www.vk-international.com/engels/dubbelslot_engels.htm
Έχει το πλεονέκτημα ότι για να το ανοίξει κανείς πρέπει να παραβιάσει ΔΥΟ κλειδαριές ή να το κόψει σε ΔΥΟ σημεία ( να κάνει δύο κοψίματα με τροχό). Μέχρι στιγμής προσπάθεια που έγινε Στην Αθήνα κατέστρεψε μεν την κλειδαριά αλλά δεν το άνοιξε! Το ποδήλατο σώθηκε!
Μπορείτε να το παραγγείλετε και στους Φίλους του ποδηλάτου με 50 ευρώ!
Α ναι ... το είχαν φέρει στους ΦΤΠ για να το δούμε...και το είδαμε
Περίεργο σχήμα
νομίζω δεν θα βολέψει ΑΝ εκει που το κειδώνεις ΔΕΝ εχει λεπτό κάγκελο.Σε περιορίζει νομίζω όπως ένα ΜΙΝΙ πέταλο. Οι επιλογές δεσίματος μειώνονται.
Αν προσέξεις και το σκουτεράκι και το σημείο δεσίματος ειναι μικρα, όπως και ο στύλος.
Το καλό είναι ΚΑΙ σε αυτό οτι για να σου πάρουν το ποδήλατο πρέπει να στο κόψουν σε 2 σημεία.
Αν πάει να παραβιάσει την κλειδαριά ...έχει 2 κλειδαριές.Μία στο ένα στρογγυλό και μία στο άλλο.
Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα... τουλάχιστον σαν κύριο μέσο δεσίματος.
Αν θυμάται την παρουσίαση και κάποιος άλλος ας μας πει.
Εγω ζω στον κόσμο του αλτσχάιμερ.
Εχω onguard ...θα έπαιρνα ον guard παλί ή το abus + Hiplok (;h θα έφτιαχνα κατι σαν αυτό
Ενα πεταλο που σιγουρα αξιζει να παρει κανεις
ειναι αυτο εδω:
Και είναι αρκετά ασφαλές αυτό; Μου φαίνεται πιο αδύναμο από πεταλο
βάση αυτών που έχουμε δει όλοι λίγο πολύ νομίζω οτι την πυκνότητα του πέταλου δεν την βρίσκεις σε αλυσίδα. Ασε που το πέταλο κόβετε λίγο ποιο δύσκολα .
όλα αυτά όταν με 100Ε κόβεις τα πάντα σε δευτερόλεπτα ...
http://www.vk-international.com/engels/dubbelslot_engels.htm
H διάμετρός του είναι όσο και ενός πέταλου και πλεονεκτεί στο σχεδιασμό. Το βρίσκω ασφαλέστερο στην πράξη από το συνηθισμένο πέταλο.
Δάσκαλε χαιρετισμούς! Εγώ προς το παρόν το φοράω κολάρο... Αλλά δεν ταιριάζει με τα χειμωνιάτικα μου. Γι' αυτό αποφάσισα να πάρω κλειδαριά.
Εσύ τι προτείνεις????
Δεύτερη προτροπή για το συγκεκριμένο. Μήπως τελικά να προτιμήσω αυτό αντί για το Abus?
Συνοπτικά μπορώ να πω πως:
Η διαφορετική του σχεδίαση πλεονεκτεί επειδή ο επίδοξος κλέφτης δεν θα είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, και επειδή χρειάζεται να παραβιαστεί δυό φορές προκειμένου να ελευθερωθεί το ποδήλατο.
Από την άλλη, χρειάζεται να βρίσκεις λεπτότερα σίδερα/κάγκελα/κολώνες για να κλειδώνεις.
Εν τέλει μου φαίνεται ελκυστική πρόταση.
Προτείνω πέταλο ή των πειραματισμό παραπάνω και να το βλέπεις όπου το αφήσεις , αλλιώς ποδαράκια και ΜΜΜ .
Το μέγεθος είναι ανάλογο με το τι μας βολεύει καθώς δεν μπορούμε να κλειδώνουμε παντού (και ούτε να είναι 5 κιλά )
Abus kryptonyte Onguard.
Προσωπικά το βάζω μέσα σε πολλά μαγαζιά (ρωτάω μιλάω ) πέταλο έχω δοκιμάσει αλλα δεν έχω πάρει γιατι φοβάμαι οτι θα το κλειδώσω απερίσκεπτα .(το "ενα λεπτάκι θα κάνω" μπορεί να σε ξενερώσει )
δεν είμαι δάσκαλος μεταλαμπαδευτής γνώσεων είμαι
Τιμή για το οχτάρι ξέρουμε ?
geonet, μη ψειρίζεις τη μαιμου.
Οπως ειπε και ο δασκαλος
με 100 euro ολα κοβονται.
Απο τη στιγμη που κοιτας για abus, onguard,
ακομα και το 8-αρι το ολλανδικο,
και οχι κατι αλυσιδες/πεταλα της πλακας,
εισαι σε καλο δρομο.
Τελειο δεν υπαρχει.
Απλα κανεις αυτο που εσυ κρινεις σωστο.
Ριξε μια ματια και στο youtube
και θα δεις πολλα παραδειγματα
οχι μονο ποσο ευκολα κοβονται,
αλλα και την απαθεια των περαστικων
οταν σε κεντρικοτατο σημειο
βγαινουν "τα εργαλεια της δουλειας".
Το μονο σιγουρο ειναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Πιο πάνω τα παιδιά είπαν κάτι για 50 εουρα στους φίλους ποδηλάτου
Παιδιά τι σημαίνει αυτό; Τι εννοείται;;
Άρα πάω στο πιο φτηνό το ολλανδικό και βλέπουμε.
Μήπως ξέρετε το βάρος των δύο κλειδαριών?
ωχ άρχισα να μην βλέπω
(tnx!)
για το άλλο έχεις πμ
Κοιτα τα Onguard Brute ,
τα Abus Granit-X Plus 54
και mini κατι.
Κοιτα κανα kryptonite Fahgettaboudit
και κατι mini που εχουν βγαλει.
Κοιτα και το 8-αρι.
Γενικα αυτα που αξιζουν για την Αθηνα
δεν ειναι και πολλα.
Καμια 10-αρια το πολυ
με αλλα μεγεθη και τιμες.
Δοκιμασμενα απο αλλους/πολλους.
δες στο δρόμο πιθανά σημεία που θα κλείδωνες το ποδήλατο , ετσι θα καταλάβεις ποιο μέγεθος σε βολεύει-κανει .
άλλος κλειδώνει σε κολονάκια (κ παίρνει κάτι μικρά που δεν φαίνονται και έχουν λίγο βάρος )άλλος σε στύλους τις δεή και κάνει μπράτσα κουβαλώντας το .
για να καταλάβεις γενικά τι παίζει .
επειδή δεν είχα 100 € προσπάθησα με εικοσάευρο, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Μα τόσο πιο κοφτερό είναι το κατοστάευρο;
.
adit καλημέρα μας...
καλημέρα και από μένα