Πέταλο 23cm ή Πέταλο 30cm???

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
drive safety
Απών/απούσα

Θέλω να αγοράσω ένα πέταλο και έχω καταλήξει στο abus granit x-plus 54. Έχω δει ότι βγαίνει σε 2 μεγέθη όσων αφορά το μήκος του (σε 23cm και 30cm) και δεν ξέρω πιο από τα 2 μεγέθη να επιλέξω.
Any help?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
pokerface
Απών/απούσα

εχω την abus granit x-plus 54 30εκατοστα. αμα παρεις αυτη με τα 20εκατοστα θα την παρεις για το μικροτερο κοστος και μονο αυτο. ολα τα αλλα πλεονεκτηματα τα εχει η 30αρα.

Nyarlathotep
Εικόνα Nyarlathotep
Απών/απούσα

Κοίτα να δεις.. Θα πρέπει να ζυγίσεις τα πλεονεκτήματα και να κρίνεις. Κι εγώ δεν έχω καταλήξει. Το μικρό πέταλο είναι ιδανικό γιατί δε χωράνε εργαλεία ώστε να μπορέσουν να στο σπάσουν. Έχει όμως το μειονέκτημα ότι θα δυσκολευτείς περισσότερο να βρείς ένα "καλό" σημείο να το δέσεις, με κίνδυνο να καταλήγεις να το δένεις σε μέρη (π.χ. κάγκελακια) που θα κόβονται πιο εύκολα απ το ίδιο το πέταλο. Το μεγάλο αντίστοιχα σου δίνει την άνεση να βρίσκεις πιο εύκολα "σωστά" σημεία να το δένεις αλλά να μένει πολύς χώρος για εργαλεία. Τέλος συνυπολόγισε ότι αν δεν έχεις ασφαλίσει αλλιώς τους τροχούς σου, καλό θα είναι να πίανεις έναν μαζί με το πλαίσιο μέσα στο πέταλο, οπότε μάλλον πας για το μεγάλο. Αυτά.. ελπίζω να βοήθησα λίγο!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Nyarlathotep wrote:
...... Έχει όμως το μειονέκτημα ότι θα δυσκολευτείς περισσότερο να βρείς ένα "καλό" σημείο να το δέσεις, με κίνδυνο να καταλήγεις να το δένεις σε μέρη (π.χ. κάγκελακια) που θα κόβονται πιο εύκολα απ το ίδιο το πέταλο......

Τέλος συνυπολόγισε ότι αν δεν έχεις ασφαλίσει αλλιώς τους τροχούς σου, καλό θα είναι να πίανεις έναν μαζί με το πλαίσιο μέσα στο πέταλο....

Στο 1ο, δίνεις μόνος σου την απάντηση με το 2ο που γράφεις....
Πάντα πιάνουμε και τον ένα τροχό (καλύτερα τον πίσω, μαζί με την αλυσίδα.
Αν καταφέρει να κόψει το καγκελάκι, θα μπορεί να το πάρει μόνο "στα χέρια..."
(ελπίζω αν κάποιος δεί "έναν" να κουβαλάει ποδήλατο με κλειδαριά, στα χέρια, να βγάλει έστω μια φωτογραφία και να την δημοσιεύσει εδώ...Το ίδιο αν δει κάποιον να τροχίζει πέταλα / κλειδαριές / κάγκελα ή δέντρα....)

drive safety
Απών/απούσα

Άρα να προτιμήσω την 30άρα.
Οι σκέψεις μου ήταν στο ότι η 23άρα θα μεταφερόταν πιο εύκολα και ότι είναι ένα κλικ πιο ασφαλής λόγω του είναι πιο μικρή.
Κλείνω τελικά προς την 30άρα..

gdeli
Απών/απούσα

Έχε υπόψη σου ότι τα Granit X Plus 54 είναι και σχετικά στενά, οπότε ίσως σε περιορίζουν λίγο. Καλύτερα 30cm για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εγώ προσανατολίζομαι στο Granit Strato 61 που είναι πιο φαρδύ, πιο ελαφρύ (αλλά με βαθμό προστασίας 10) και θα με βολεύει καλύτερα στο να βρίσκω μέρη να το κλειδώνω.

Nyarlathotep
Εικόνα Nyarlathotep
Απών/απούσα

Για πιο φαρδύ πέταλο, αν δε σας ενδιαφέρει αποκλειστικά abus, κοιτάξτε τα onguard brute. Έχει πλάτος 111, το granit x-plus 54 exei 108, to strato exei 127. Χωράει σε κάποιους (δυστυχώς όχι σε όλους) στύλους φωτισμού και έχει πάχος 16.8mm. Είναι το top της onguard και είναι κατά πολύ φτηνότερο από το abus (α.. και αρκετά βαρύτερο )

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Nyarlathotep wrote:
Για πιο φαρδύ πέταλο, αν δε σας ενδιαφέρει αποκλειστικά abus, κοιτάξτε τα onguard brute. Είναι το top της onguard και είναι κατά πολύ φτηνότερο από το abus (α.. και αρκετά βαρύτερο )

Τα onguard brute δεν θα το βρείς μαλλον σε μαγαζί εδώ στην Αθήνα, αλλά οι "Φίλοι του ποδηλάτου" είχαν φέρει απο ιντερνετ κάποτε μερικά. Αν θέλεις λοιπόν να το δείς απο κοντά πέρνα κάποια Τρίτη μετά τις 9.30.

donzouan
Απών/απούσα

αυτη των 30 εκατοστων ποσο κοστιζει ??

οσο για το βαρος,για ποσο βαρος μιλαμε????
εννοω , εγω σκεφτομαι να παρω πεταλο αν και το ποδηλατο μου ειναι "χρεπι" για πολλους και δεν αξιζει τοσα χρηματα για ενα τετοιο ποδηλατο (ενα παλιο peugeot) αλλα απο την στιγμη που με ικανοποιηει δεν σκοπευω να αγορασω αλλο και γιαυτο θελω να το ασφαλιζω για μικροδουλειες που κανω στο κεντρο

θα ειναι αισθητο το βαρος του στην μετακινηση,εννοω θα λεω "πωω γαμωτο πετρες κουβαλαω??" ???

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
drive safety
Απών/απούσα

Τελικά καλύτερα είναι τα abus ή τα onguard?
Μπερδεύτηκα τελείως..

Nyarlathotep
Εικόνα Nyarlathotep
Απών/απούσα

Καλύτερο δεν ξέρω να σου πω, από βάρος τώρα το μεγάλο onguard brute είναι περίπου 2kg. Είναι αισθητά βαρύ και δεν έχει βάση για να το κρεμάσεις στο ποδήλατο οπότε θα πρέπει να φτιάξεις εσύ κατι, η να το έχεις σε τσάντα - σακίδιο κλπ..

gdeli
Απών/απούσα

Καλύτερη φήμη νομίζω έχουν τα abus, αλλά εγώ στέκομαι αρκετά στο θέμα του βάρους, γιατί 2kg είναι πολλά...

pokerface
Απών/απούσα

ειναι κουραστικα στην μεταφορα τα πεταλα.

http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=4373;page=1;m...

εδω το παιρνεις μαζι με frame holder και δεν χρειαζεται να εχεις σακιδιο
θα σου παει 69+15(εξοδα αποστολης) 85ευρω

ετσι κουμπωνει στο ποδηλατο
http://www.abus.de/us/techinfos/milleu_detail.asp?ScreenLang=us&sid=1285...

gdeli
Απών/απούσα

Εγώ επειδή διάβασα αυτό το review: http://www.bikeradar.com/gear/category/accessories/locks/product/abus-gr...

άλλαξα γνώμη και τελικά παρήγγειλα σήμερα το Abus Granit X Plus 54 από εδώ:

http://www.bike-components.de/products/info/p16061_Buegelschloss-Granit-...
55€ και 10 ευρώ έξοδα αποστολής. Μου χρέωσαν και 5 ευρώ για έξοδα κάρτας(?) αλλά έτσι κι αλλιώς πήρα και άλλα πράγματα οπότε...
Σημείωση: δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι το δίνουν χωρίς τη βάση του, κάτι που προσωπικά δεν με πειράζει γιατί θα το βάζω στο σακίδιο.

drive safety
Απών/απούσα

Χτύπησα τελικά το granti το 54 με τα 30cm.
Το πήρα 70 ευρώ από ένα μαγαζί για μηχανές.
Τώρα πλέον το θέμα είναι το σημείο που θα το κλειδώνω..

ougabouga
Απών/απούσα

με έχει βολέψει πολύ αυτή η θήκη ζώνης!http://podilates.gr/?q=node/13406

Capdi
Απών/απούσα

Επειδή έχω και γω το ίδιο δίλλημα είπα να ρωτήσω και γω με τη σειρά μου..
Απ'οτι λετε καλύτερα το 30ρι πέταλο, αλλά πόσο εύκολα κουβαλιέται? Πήγα και το είδα χθες και μου φάνηκε τεράστιο..Θα μπορω να το στερεώσω κάπου στο σκελετο και να το έχω μόνιμα όπου κι αν πάω μαζι μου ?
Eίμαι ανάμεσα στις onguard pitbull 30cm και 23cm...

contact