Γεια σας
μπορειτε να μου πειτε σε πιο καταστημα αθηνας
μπορω να βρω φθηνο ακτινολογο;
πηγα χτες σε ενα ποδηλατα και μου ειπε 12 ευρω...
ενω εχω διαβασει σε αλλα τοπικς πως αυτα κανουν 2-4 ευρω...
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Γεια σας
μπορειτε να μου πειτε σε πιο καταστημα αθηνας
μπορω να βρω φθηνο ακτινολογο;
πηγα χτες σε ενα ποδηλατα και μου ειπε 12 ευρω...
ενω εχω διαβασει σε αλλα τοπικς πως αυτα κανουν 2-4 ευρω...
Όσα γλυτώσεις από τον ακτινολόγο θα
τα πληρώσεις σε φαγωμένα καψούλια.
Πάρε έναν καλό ακτινολόγο που να
πιάνει γύρω γύρω το καψούλι και
όχι από τις μόνο μεριές.
Παράδειγμα φθηνού
Παράδειγμα σωστού
Τον δεύτερο τον έχει στο cyclist (pedros).
Αντίστοιχο βγάζει και η park tool (SW-40/42).
Γενικά πάρε έναν που να πιάνει γύρω γύρω
το καψούλι. Επίσης, πολύ σημαντικό, να
πάρεις έναν να ταιριάζει στα καψούλια σου.
Άλλου καψούλια στο Αμέρικα, άλλα Ασία, άλλα
Ευρώπη.
Εγώ είχα αγοράσει αυτό http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3976 από το CRC.Έχει 4 διαφορετικά διαμετρήματα για διαφορετικές ζάντες και ακτίνες και σε πολύ καλή τιμή.Ελλάδα και εγώ λίγο που έψαξα τα είχανε ακριβά(θεωρώ).Βέβαια μπορείς να κάνεις την δουλεία σου και με γαλλικό κλειδί ή πένσα,αλλά πιστεύω οτι θα σε ζορίσουν λίγο
ΣΩΣΤΟΣ και 1000δίκια έχεις......
.... αλλά κάποιοι θέλουν απλά έναν ακτινολόγο στο τσαντάκι, ίσα να ψιλο-μαζέψουν λίγο καμιά ακτίνα άμα σου κάτσει καμιά στραβή στο δρόμο.
.... επίσης κάποιοι έχουν 3-4 ποδήλατα και guess what.... όλα έχουν διαφορετικά καψούλια.... (γ*μ0 την καταδίκη μου, δεν μπορούν να σταντάρουν 1-2 τύπους καψουλιών??????).
Οπότε εργαλειάκια όπως το πολυ-ακτινολογάκι που έδειξες κάνουν δουλειά.
Προφανώς αν θέλεις να πλέξεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ τροχό... προφανώς θα πάρεις έναν ΚΑΛΟ ακτινολόγο.

Πρόσφατα έσπασε ακτίνα φίλου σε πίσω κουρσάδικο τροχό Shimano Ultegra 2010.... βγάλαμε 3 πολύ-ακτινολόγους.... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ταίριαζε..... γ*μ0 την καταδίκη μου..... Επίσης στην παρέα ήταν και κάποιος με fulcrum racing zero τροχούς.... αλουμινένια ακτινοκέφαλα ίσα με το μεγάλο μου δάκτυλο... εκεί αν σπάσει θέλεις κάτι σε πένσα..... ή σκύλα...... χαχαχα....
Ψαξε γι αυτον τον ακτινολογο. Στα μεγαλα ποδηλαταδικα, η ακομη και σε καταστηματα εργαλειων της Σπυρου Πατση που εμπορευονται εργαλεια της Unior. Πολυ μικρου μεγεθους, και πολυ καλης ποιοτητας (πιανει την ακτινα γυρω-γυρω).
Κοστιζει 2,55 ευρω + ΦΠΑ. Ζητα αυτον με διασταση 3,25-3,3 mm (για ακτινες 2mm η 14g οπως εχουν τυποποιηθει) , και οχι αυτον με διασταση 3,4 mm ( για ακτινες 2,3 mm η 13 g), γιατι τα 99 στα 100 ποδηλατα χρησιμοποιουν αυτη τη διασταση ακτινων-καψουλιων. Μονο αν ανακατευεσαι με παλιοτερα η κλασσικα ποδηλατα σου χρειαζεται και ο ακτινολογος με διασταση 3,4 mm.
Εναλλακτικα, παρα πολυ καλος και οικονομικος, ειναι κι αυτος ο ακτινολογος. Αλλα γι αυτον μαλλον θα πρεπει να ψαξεις στα on-line shops. Πληροφοριακα, αυτος ειναι απο τους πλεον διαδεδομενους ακτινολογους, τοσο στο εσωτερικο οσο και στο εξωτερικο (κι οχι χωρις λογο: ειναι εξαιρετικα πρακτικος, βολικος, παναλαφρος και κυριως ποιοτικος = πιανει το καψουλι της ακτινας γυρω-γυρω). Το ποσο πρακτικος ειναι, το καταλαβαινει κανεις μονο οταν τον δουλεψει.
Φυσικα, υπαρχουν κι αλλοι πολυ καλοι ακτινολογοι (οπως πχ αυτος της Pedros, η αυτος της Park tool που ηδη αναφερθηκαν, η ακομη καλυτερα αυτος της P&KLie), αλλα συνηθως αυτοι ειναι αρκετα ακριβοτεροι, και συνηθως οχι τοσο μικρου μεγεθους, ωστε να χωρανε ευκολα στο τσαντακι των εργαλειων που εχει κανεις μαζι του στο ποδηλατο.
Πληροφοριακα και κυριως για Rockarolla, η Unior διαθετει ακτινολογους για καθε ειδος ακτινας-καψουλιου ( Mavic και Shimano specific, καθως και για αλουμινενια καψουλια 5 και 5,5 mm) με κοστος 5,5 ευρω περιπου συν ΦΠΑ. Αλλα επειδη προοριζονται κυριως για επαγγελματικη χρηση, δεν ειναι τοσο μικρου μεγεθους, εχοντας μεγεθος μικρου γαλλικου κλειδιου.
http://www.brx.gr/catalog/cycling/tools
(κάτι αναφέρει για δωρεάν μεταφορικά)
...αν και δεν ειναι το original "Spokey", αλλα αντιγραφο, made by Cyclus.
Πληροφοριακα παντως, μια χαρα ποιοτητα εχει η Cyclys, και πολυ καλες τιμες.
Και στην πραγματικοτητα, ειναι ενα δευτερο brand name της Unior...
ειναι μαγαζι η μονο απο ονλινε δεχονται?
Ψάξτο λίγο. Μην τα περιμένεις όλα έτοιμα. Δεν είναι Αθήνα.
Εγώ πάντως το χτύπησα, μια και συμφώνησε ο Columbus, για να συμπληρώσω λίγο ακόμα την εργαλειοθήκη και να τεστάρω και το κατάστημα.
βρηκα στο πρακτικερ με 3,90
http://www.brx.gr/product/spoke-key
τετιο
εαν δεν σασ εμφανιζει το προτο ειναι που λεω
...ειναι το απλο, που πιανει την ακτινα απο δυο μονο πλευρες. Εχει ομως πολλες διαστασεις ακτινων πανω του.
Θα σε βολεψει, εκτος απο την περιπτωση οξειδωμενων/παλιων ακτινων, οπου θα χρειαστει κατι πιο "δραστικο".
Α, και στο προτεινομενο on-line καταστημα, εχει λιγοτερο απο τη μιση τιμη του (πανακριβου) Praktiker...
το ξερω αλλα δεν εχω καρτα για προκαταβολη και τετια
+οτι δεν ξερω πιο ακριβως μεγεθος πρεπει να εχω
αλλα θα ανοιξω καπια μερα καρτα γιατι βρησκεις καλες τιμες γενικα στο ιντερνετ
Σχετικά με το "προτεινομενο on-line καταστημα" δεν το ξέρω καθόλου και το βρήκα τυχαία από κάποιον που είχε βάλει ένα link εδώ μέσα για ποδήλατο νομίζω.
Έκανα παραγγελία για τον ακτινολόγο (και μόνο αυτό) περισσότερο για να δοκιμάσω πόσο αξιόπιστο είναι και πόσο καλά λειτουργεί.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα ελληνικό online με καλές τιμές, ποικιλία, λογικότατες χρεώσεις αποστολής (και δωρεάν για την ώρα) και με paypal.
Μπράβο!!! Μακάρι να βγει καλό και να συνεχίσει έτσι.
Εγώ πάντως έχω κάνει διορθώσεις και με το φτηνό εργαλειάκι και με σκύλλα. Είχα λιπάνει καλά τα καψούλια και πρόσεχα τις κινήσεις μου (σίγουρα μου πήρε περισσότερο χρόνο). Κανένα πρόβλημα δεν είχα.
πηγα χτες αγορασα που λετε τελικα εκανε 3,50
και μιλαμε ειναι πολυ ευκολο να κανεις ακτινολογιση ειδα 5-10 βιντεακια εκανα μια δοκιμη στο παλιο ποδηλατο και γενικα περιμενα να ταλεποριθω περισοτερο
Ακτινολογο καλο εχει στο ΚΑΤ και στο 401



Παρέλαβα χθες αυτό εδώ… http://www.brx.gr/product/spoke-key-32mm-red
μέσα σε μόλις 2-3 εργάσιμες από την παραγγελία και παρά τα δωρεάν μεταφορικά η αποστολή έγινε με courier και όχι με απλό ταχυδρομείο.
Τελικά, μάλλον χρειάζομαι και έναν ακόμα 3,4, οπότε παρήγγειλα και αυτόν… http://www.brx.gr/product/spoke-key-34-black
Πραγματικά εντυπωσιασμένος από την εξυπηρέτηση και τις τιμές και το λέω χωρίς να έχω κανένα όφελος, ούτε να ξέρω κανέναν από εκεί.
Μακάρι να συνεχίσει έτσι και όσοι ψωνίζουμε και δικτυακά να έχουμε μια καλή εναλλακτική και από Ελλάδα.