Προτείνετε άνετη & μαλακή σέλα για κουρσάκι

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
madrivermadonus
Απών/απούσα

Καλημέρα!

Έχω ένα Bottecchia 804 το οποίο έχει αυτη τη σέλα
http://www.selleroyal.com/Saddle_Detail.aspx?c=1086HRT
αλλα πονάω πολύ στα... οπίσθια στο μέρος που βρίσκονται τα δύο κόκκαλα δεξιά - αριστερά.

Έχω καιρό να κάνω ποδήλατο και σίγουρα έχω ξεσυνηθίσει αλλα αναρωτιέμαι αν υπάρχει μια σέλα που να ταιριάζει στο ποδήλατό μου (μην είναι καμιά τεράστια με σούστες) αλλα να είναι μαλακή στο πίσω μέρος.

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
toxotis66
Εικόνα toxotis66
Απών/απούσα

madrivermadonus wrote:
Καλημέρα!

Έχω ένα Bottecchia 804 το οποίο έχει αυτη τη σέλα
http://www.selleroyal.com/Saddle_Detail.aspx?c=1086HRT
αλλα πονάω πολύ στα ...οπίσθια στο μέρος που βρίσκονται τα δύο κόκκαλα δεξιά αριστερά.Έχω καιρό να κάνω ποδήλατο και σίγουρα έχω ξεσυνηθίσει αλλα αναρωτιέμαι αν υπάρχει μια σέλα που να ταιριάζει στο ποδήλατό μου (μην είναι καμιά τεράστια με σούστες) αλλα να είναι μαλακή στο πίσω μέρος.

velo s1w

Ευχαριστώ

http://www.kastanisxs.gr/site/index.php?page=shop.product_details&catego...

Την εχω καινουργια και την πουλαω 25ευρω, παρε τηλ στο 69 4430 61 30

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ποσο καιρο χρησιμοποιηεις αυτη τη σελα;

Ρωταω γιατι ειναι θεμα χρονου. Θα συνηθισεις

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

αν κάνεις αναζήτηση στο site θα βρεις πάρα πολλές συζητήσεις με αποψεις κτλπ

αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα ειναι οτι ολοι οι κ#λοι δεν ειναι ίδιοι

εγώ πχ δοκίμασα μια δανική avatar τις specialized κ δεν με βόλεψε κ δεν ξέρω κ γιατί (κάνει περίπου 40Ε) κ βολεύτηκα με την WTB http://www.wtb.com/products/saddles/recreation/speedv/

πρέπει να ειναι παλαιότερο μοντέλο αυτής με το gel .Την είχα πάρει απο Κηφισιά 21Ε (στο site έλεγε 23Ε κ οταν πήγα με είπε 21Ε απο μόνος του)

μέχρι τα 30-40 χιλ. που έχω δοκιμάσει ειναι οκ απλά να πω οτι χρησιμοποιώ σχεδόν κ κολλάν με μαξιλαράκι.

ετσι λοιπόν σου προτείνω να αρχίσεις να δοκιμάζεις σέλλες ,είτε μέσω γνωστών (που ειναι το καλύτερο) είτε να πάρει μια "φτηνή " να δεις πως σου κάθετε κ μετα αν δεν ...πας στην επόμενη κ πουλάς την παλιά .

Δυστυχώς κάπως ετσι ειναι : δοκιμάζεις , κρίνεις , κρατάς-πουλάς

μια σέλα με gel θα μπορούσαμε να πουμε οτι ειναι ποιο "μαλακή" .Οταν λέμε με gel εννοούμε αυτήν που έβαλα πάνω κ οχι αυτήν http://www.wiggle.co.uk/bioflex-cruise-gel-saddle/
αυτή ειναι gel με σελα !

Απο την στιγμή που εχεις fitness (?) (πολύ ομορφο παρεμπιπτόντως ) ψάχνεις για ανάλογη σέλα και ανάλογα με την χρήση που κάνεις κ τα χιλιόμετρα που διανύεις (αν μου πεις οτι κάνω 60χιλ χωρίς κολλάν κ πονάει ο απο-αυτός μου δεν φτέει μονο η σέλλα )

επίσης το σωστό ειναι να σου μετρήσουν την λεκάνη σε κάποιο μαγαζί γιατι υπάρχουν κ μεγέθη ,

ξεκίνα το ψάξιμο κ βλέπεις

φιλικά Πάνος

Arxarios
Απών/απούσα

... θέλουν σκληρή σέλα και όχι μαλακή. Οπότε μόλις περάσεις αυτό το στάδιο

ghandee wrote:
Ποσο καιρο χρησιμοποιηεις αυτη τη σελα;

Ρωταω γιατι ειναι θεμα χρονου. Θα συνηθισεις

θα δεις ότι θέλεις μία σέλα με καλή στήριξη, η οποία όμως επιτυγχάνεται εάν είναι σκληρή. Το ότι σε πονάνε αυτά τα δύο σημεία είναι καλό γιατί σημαίνει ότι κάθεσαι σωστά. Επίσης μία πιο μαλακιά σέλα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και πιο φαρδιά οπότε θα έχεις αυξημένες τριβές και το καλοκαίρι θα ζεσταίνεσαι περισσότερο εξαιτίας της μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής.

Επίσης εάν δεν το έχεις κάνει ήδη και σου το επιτρέπει ο τρόπος χρήσης του ποδηλατου σου, θα τονίσω ότι ένα κολάν κάνει θαύματα.

Εγώ θα πρότεινα να μην αλλάξεις τη σέλα αυτή πάντως, εκτός εάν έχεις χιλιόμετρα και σε εξακολουθεί να μη σε βολεύει. Εάν θες να δοκιμάσεις κάτι άλλο δοκίμασε από φίλους και γνωστούς ή δοκίμασε σέλες που δίνονται για δοκιμή ή επιστρέφονται (Specialized, Bontrager)

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

και πάλι brooks!

madrivermadonus
Απών/απούσα

Πάνο ευχαριστώ για το κοπλιμέντο. Κι έγώ το ερωτέυτηκα το συγκεκριμένο ποδηλατάκι οταν το είδα αν και την Bottecchia δεν την γνώριζα.
Το ποδήλατο το έχω 2 ημέρες και πήγα μόλις δύο βόλτες.
Έκανα όλες τις ρυθμίσεις σέλας (μπρος πίσω, πάνω κάτω) και ποδηλάτου αλλα στο σημείο που τα δύο κόκκαλα του πισινούλη ακουμπά στο πίσω μέρις της σέλας με πονάει...
Θα δω τι θα κάνω...Θα ήθελα πάντως να δοκιμασω μια ανάλογης εμφάνισης με gel να δω αν είναι πιο άνετη.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

arxarios wrote:
Τα fitness... θέλουν σκληρή σέλα και όχι μαλακή. Οπότε μόλις περάσεις αυτό το στάδιο

Ακριβως.
Γι αυτο δωσ' της λιγο χρονο

Σελα και κρανος ειναι δυσκολα να παρεις γνωμες
Μονο προτασεις μπορεις να ακουσεις, αλλα αν δε δοκιμασεις δε γινεται τιποτα

Στο λεω γιατι κι εγω δεν εχω καταληξει ακομα σε σελα, παρολο που θελει αλλαγη

Arxarios
Απών/απούσα

madrivermadonus wrote:
Το ποδήλατο το έχω 2 ημέρες και πήγα μόλις δύο βόλτες.
Έκανα όλες τις ρυθμίσεις σέλας (μπρος πίσω, πάνω κάτω) και ποδηλάτου αλλα στο σημείο που τα δύο κόκκαλα του πισινούλη ακουμπά στο πίσω μέρις της σέλας με πονάει

...και για αυτό δεν έχει προλάβει να συνηθίσει ο πισινός σου. Μην ανησυχείς θα στρώσει με τα χιλιόμετρα. Εάν θες να δοκιμάσεις σώνει και καλά μία διαφορετική σέλα ρίξε και μία ματιά στις αγγελίες του forum όπου υπάρχουν πάμπολες σέλες με μία ή δύο βόλτες και σημαντικά μειωμένη τιμή.