Ο Γύρος της ηπειρωτικής Ελλάδας με ποδήλατο για φιλανθρωπικό σκοπό

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

1400χλμ...14 σταθμοί..1 σκοπός: Η Οικονομική Ενίσχυση του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας!!

Μια μεγαλειώδη προσπάθεια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου από τη Βέροια. 

Δυο αθλητές, ο Γιώργος Λυπηρίδης και ο Πέτρος Παλουκίδης, πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α., με την αρωγή της αλυσίδας καταστημάτων X-treme Stores θα γυρίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα με τα ποδήλατά τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να ενισχύσουν τους σκοπούς και τις προσπάθειες του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας.

Ο ποδηλατικός γύρος θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου από το κατάστημα X-treme Stores στη Βέροια, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 53 και θα περάσει διαδοχικά από τα καταστήματα των x-treme stores που βρίσκονται στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι: Κοζάνη, Τρίκαλα, Άρτα, Αγρίνιο, Πάτρα, Κόρινθος, Κορωπί (κεντρικό κατάστημα), Χαλκίδα, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη και θα ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, σε συνέντευξη που δόθηκε στο McOza, ο Γιώργος Λυπηρίδης και ο Πέτρος Παλουκίδης, ανέλυσαν την ιδέα του όλου εγχειρήματος και αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του ταξιδιού και του φιλανθρωπικού σκοπού.

Για τον γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τίτλο «Ρόδα είναι και Γυρίζει», μίλησε ο κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Ιδρυτής του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί» και στη συνέχεια παρουσίασε τους δυο αθλητές.

Αλέξανδρος Καραϊωσήφ: «Πρόκειται για μια φιλανθρωπική κίνηση δυο αθλητών, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν τον ποδηλατικό γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδος περνώντας από 14 καταστήματα των xtreme sports, συγκεντρώνοντας χρήματα για το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία, το «Εν Σωματι Υγιεί». »

Γιώργος Λυπηρίδης: «Η ιδέα ήταν δική μου. Χρόνια σκεφτόμουν να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι, να γυρίσω την Ελλάδα. Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία. Σκοπός είναι να ταξιδέψουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι μια περιπέτεια. Με τον Πέτρο κάνουμε συνέχεια προπονήσεις. Η ιδέα με το Σωματείο, προέκυψε επειδή γνωρίζω τα παιδιά και την προσπάθεια που κάνουν. Θέλω να αναδείξω τη δουλειά τους για να τους βοηθήσω. Υπάρχουν πολλές διακρίσεις στα Άτομα με Αναπηρίες.» 

Ο κ. Λυπηρίδης μίλησε και για τη διαδρομή λέγοντας «Είναι περίπου 1400 χιλιόμετρα. Κάνοντας περίπου 150 χιλιόμετρα την ημέρα, τουριστικά και όχι αγωνιστικά, θα χρειαστούμε περίπου 10 με 12 μέρες. Θα ξεκινήσουμε από τη Βέροια, θα περάσουμε από 14 πόλεις και θα καταλήξουμε στη Θεσσαλονίκη.»

Πέτρος Παλουκίδης: «Το ταξίδι του ποδηλάτου ήταν ένα όνειρο. Είναι ωραίο να συνδυάζεις τον αθλητισμό με την αναψυχή παράλληλα. Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε ανθρώπους που θεωρώ ότι μας έχουνε ανάγκη. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά εδώ είναι και το μεταίχμιο, να ξεπερνάμε τα όριά μας.»

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...................Το εγχείρημα μας έκλεισε αισίως σήμερα με τον τερματισμο μας στο δημαρχείο της Πόλης της Βέροιας.Ευχαριστουμε θερμά όλους όσους μας υποδεχτηκαν.Καταφεραμε να συγκινησουμε,να συνειδητοποιησουμε,να κάνουμε ανθρώπους να κλαψουν από χαρά,να νιωσουν υπερηφάνεια.Μα η δική μας ή χαρά είναι διπλή γιατί η καλύτερη τακτική είναι να χρησιμοποιεί κανείς τη δύναμή του για να κάνει περισσότερα καλά!

contact