Συνάντηση ποδηλατών με τον Πρωθυπουργό

223 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gavos
Απών/απούσα

marlene wrote:
Λέω και γράφω αυτό που νιώθω. Γιατί να καταπιέζω τον θυμό μου δηλαδή; Για να κάνω καμπάνια θετικής ενέργειας ή μήπως για να γίνω απλά αρεστή;

Γιατί νομίζεις ότι δυσανασχετώ με όσα λες. Σε καμία περίπτωση. Απλά κρίνω τα λόγια σου για χαστούκια καθώς και την άρνηση ότι μέσα στα σκατά μπορεί να βγει κάτι καλό.

Quote:
Έζησα και με πάρα πολλά λεφτά και με πάρα πολύ λίγα, και κατάλαβα ακριβώς πόσο μούφα είναι η υποτιθέμενη κρατική πρόνοια και το κράτος στο σύνολο του.

Όταν είχα πολλά λεφτά, μου τα παίρνανε κανονικά σε φόρους και κρατήσεις κτλ κτλ.. Όταν έπαψα να έχω λεφτά, ακόμα και αυτή η "οικονομική μου επένδυση", δηλαδή τα λεφτά που είχα δώσει και υποτίθεται τα έδινα στο κοινό ταμείο, ( του κράτους) για να έχω κάποιες παροχές, πήγε για βρούβες.
Δεν είχα καμία παροχή, δεν είχα καμία βοήθεια και βρέθηκα χωρίς κανένα έσοδο να περνάω μόνη μου έναν σούπερ κρύο χειμώνα. Και εκεί φίλε μου κατάλαβα το μέγεθος της μούφας που εμπεριέχει η υπόθεση κράτος, πολιτική, νομοταγής πολίτης..

Δε μπορώ να καταλάβω πώς τα βιώματα κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί επειδή δεν υπήρχε ποτέ στη ζωή σου πρόνοια ουσιαστική, πιστεύεις ότι δε μπορεί να υπάρξει ποτέ; Αν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει αλλά όχι όσο ζεις, τότε είναι σα να λες ότι δε μπορεί να υπάρξει ποτέ. Γιατί αν κάθε marlene στην ιστορία των αιώνων δεν πιστεύει ότι με την ζωή της μπορεί να φέρει την αλλαγή, τότε καμία αλλαγή δεν πρόκειτα να συμβεί ΠΟΤΕ!

Quote:
Θα κατηγορούσα τον εαυτό μου για έλλειψη ακεραιότητας αν αποδεχόμουν την μαλακία που βλέπω γύρω μου με παθητικότητα, χωρίς να μιλάω, χωρίς να αντιδράω και χωρίς να οργίζομαι.. Νομίζω ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα προτιμούσα να πίνω και Argoflash ( γνωστό υγρό λίπασμα για καλλωπιστικά φυτά)! Και χωρίς πλάκα, ( σοβαρά σου μιλάω), θα κυκλοφορούσα με το nickname "ορτανσία".

Δεν υποννούσα ότι δεν είσαι ακέραιος άνθρωπος, πρώτα απ' όλα δε ξέρω αν είμαι κι εγώ ο ίδιος, δε μπορώ να ισχυριστώ κάτι για εσένα επειδή διάβασα 5 posts σου. Τα άλλα που λες δεν τα πιάνω μπορώ να πω...

Quote:
Δεν μετέχω στο αδρανές σύστημα και η αποχή μου είναι η καλύτερη διαμαρτυρία που μπορώ να κάνω.

Μου λες δηλαδή ότι η πολιτική σου ανυπαρξία είναι η καλύτερη διαμαρτυρία. Και πάλι αδυνατώ να καταλάβω πώς το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.

Quote:
Όπως είπα και πιο πάνω, κράζοντας τους πολιτικούς, κράζω στην ουσία τους εκπροσώπους της μάζας εκείνης που τους ψήφισε. Δηλαδή των πελατών τους.

Αυτό το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, κι εγώ, ακόμη και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους, είπαμε ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση συναισθηματικό ον.

Quote:
Σιγά τα ωά!
Μην ανοίξουμε συζήτηση για το ελεύθερο λογισμικό σε αυτό το thread. Πέρνα από το www.linuxformat.gr και από εδώ http://www.athlug.gr/forum/index.php να δεις τι γίνεται και σε αυτόν τον χώρο. Έχω φάει τα νιάτα μου με ετούτους, οι Βρετανοί έχουν ΕΛ/ΛΑΚ στο δημόσιο τους και σε εμάς πέρασε στο ντούκου η μπίζνα του Αλογοσκούφη.
Δεν μου αρκεί να σηκώσουν σελίδα σε ΕΛ/ΛΑΚ. Πιο πολύ θα μου έκανε κλικ να ακυρώσουν την συμφωνία στα γρήγορα πριν υλοποιηθεί και στα λογισμικά του στρατού.. ( και αν αυτά που σου λέω σου φαίνονται εξωγήινα δώσε μου ένα μέιλ να σου στείλω τα σχετικά να ενημερωθείς σε βάθος).

Είμαι πληροφορικός, όσα λες τα ξέρω και γι' αυτό μπορώ να κρίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό το "σιγά τα ωά" που μόλις είπες. Όταν ο μέσος έλληνας πολίτης δεν έχει ιδέα από ελεύθερο λογισμικό, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έπερνε πίπες στον gates για να συνάψει συμφωνίες που από όποια μεριά κι αν τις κοιτούσες ήταν αδιανόητες, όχι marlene, δεν είναι καθόλου "σιγά τα ωά", είναι ένα μικρό βήμα αλλά είναι το ΠΡΩΤΟ πανάθεμά το! Και αυτό έχει το συμβολισμό και την αξία του κατά τη γνώμη μου. Είναι δείγμα γραφής. Όσα μου λες δεν μου φαίνονται εξωγήινα, το mail μου είναι bogdos@di.uoa.gr και θα χαρώ πολύ να αναπτυχθείς συγκεκριμένα εκεί κάποια στιγμή.

Quote:
Aντικειμενικά με ποιο κριτήριο; Τις πιστοποιήσεις σπουδών, ( πτυχία και διπλώματα; ) Έχω από αυτά ένα σωρό, όπως και ο μισός πληθυσμός αυτής της χώρας. Αν τα στρώσουμε όλοι στον δρόμο θα κάνουν τον γύρω του κόσμου. Από σπουδές είμαστε όλοι κομπλέ. Γιατί όμως δεν είναι τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις; Αυτά που είναι πιο ικανά, όχι αυτά που έχουν τις πιο πολλές πιστοποιήσεις...

Δώσε το παράδειγμα εσύ των αντικειμενικών κριτηρίων για το ποιόν του ανθρώπου. Συμφωνώ ότι ανθρώπους με διπλώματα θα βρεις πολλούς αλλά εγώ δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο που να μην είναι άδικο. Εσύ;

Quote:
Σε ποια γυάλα γεννήθηκαν; As far as I know όλη η γενιά των 30-40+ στην γυάλα του Πασοκ μεγάλωσε.

Εννοώ να ήταν ενταγμένοι από μικροί στην ευρύτερη οικογένεια του πασοκ, βλ. πασπ και τέτοια.

Quote:
Μου κάνει αυτό που λες πιο κοντά στην φράση.. "Το μη χείρον βέλτιστον".
Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι όσοι τον ψήφισαν, τον ψήφισαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο; Ελλείψη εναλλακτικών λύσεων...
Μπορεί οι προθέσεις του να είναι καλές. Μπορεί να είναι και το καλύτερο παιδί του κόσμου. Μπορεί να μου το αποδείξει αυτό... σε αυτή την ζωή;

Ναι ίσως και να είναι έτσι. Αλλά κι εγώ σαν κι εσένα είμαι προκατηλειμένος όχι μόνο με το πασοκ αλλά και ευρύτερα με το γενιότερο πολιτικό σύστημα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι επειδή περίμενα να δω το χείρον, το μή χείρον ακόμα και αν δεν είναι το βέλτιστον με εξέπληξε ευχάριστα. Το βέλτιστο επίσης είναι κάτι που μόνο εκ των υστέρων μπορεί να κριθεί.

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:

Το ιντερνετ μας βοηθα στο να γνωριστουμε , να οργανωθουμε και ενωθουμε, αλλα για να βρουμε τα δικια μας κυριες και κυριοι ποδηλατες , το παιχνιδι παιζεται "εκει εξω"..

Aυτά είναι για όσους θέλουν να φάνε παραμύθα
Το παιχνίδι δεν παίζεται ούτε έξω, ούτε στο internet.
Το παιχνίδι παίζεται εκεί που δε φαίνεται,
σε προσωπικές γνωριμίες και ενδοεπικοινωνίες,
που σχεδιάζουν πως θα φτιάξουν "μία πρωτοπορεία"
που θα πατεντάρει και θα καπελώσει τα πράγματα.
Το παιχνίδι παίζεται
στην ιεραρχεία και το status quo που έχουν καλλιεργήσει τα ποδηλατικά

Και αυτό δεν έχει σχέση με ικανότητες. Πάρε παράδειγμα το cyclist.gr
όπου είναι επαγγελματίες. Οι άνθρωποι εδώ μέσα δε φαίνονται και οι σχέσεις
με το podilates.gr δε θα τις χαρακτήριζε κάποιος φιλικές.

Λίγη παρατηρητικότητα θέλει και το καταλαβαίνει κανείς

Τα υπόλοιπα είναι για αυτούς που θέλουν να χάβουν ατάκες του τύπου:
"το παίζετε γαμιάδες του πληκτρολογίου"
"τι έχετε κάνει εσείς"
και άλλα γνωστά για να αποφύγουμε την κριτική και το διάλογο

Κλείνοντας θέλω να καταλογήσω προσωπική ευθύνη
στα θέματα επικοινωνίας μεταξύ των ποδηλατών

1. Στην Λυδία για τους podilates.gr και το θέμα στα Μελίσσια
2. Στο Θέμη για το πρόβλημα επικοινωνίας στο Χαλάνδρι

Τώρα μπορείτε να με ξανασταυρώσετε όπως τότε,
αλλά παρακαλώ να μην επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου

Δεν ξαναγράφω

Τέλος.-

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

gavos wrote:

Γιατί νομίζεις ότι δυσανασχετώ με όσα λες. Σε καμία περίπτωση. Απλά κρίνω τα λόγια σου για χαστούκια καθώς και την άρνηση ότι μέσα στα σκατά μπορεί να βγει κάτι καλό.

Αν μπορούσε μέσα από τα σκατά να βγει κάτι καλό, τότε δεν νομίζεις ότι μετά από τόοοσα χρόνια σκατά θα είχε συμβεί αυτό; Γιατί δεν έχει συμβεί; Γιατί όπως η υπομονή φέρνει και άλλη υπομονή, έτσι και τα σκατά φέρνουν και άλλα σκατά. Προσωπικά για όσα χρόνια περπατάω σε αυτόν τον τόπο, δεν είδα κάποια αλλαγή προς το καλύτερο παρόλο που είδα ανθρώπους να προσπαθούν μέσα από την προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.
Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι όλοι κατέληξαν είτε απογοητευμένοι, είτε ενσωματώθηκαν στο σύνολο των "καναπεδάτων" ( όπως μας την είπε και εδώ πιο πάνω ο xtra).

Quote:
Δε μπορώ να καταλάβω πώς τα βιώματα κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί επειδή δεν υπήρχε ποτέ στη ζωή σου πρόνοια ουσιαστική, πιστεύεις ότι δε μπορεί να υπάρξει ποτέ; Αν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει αλλά όχι όσο ζεις, τότε είναι σα να λες ότι δε μπορεί να υπάρξει ποτέ. Γιατί αν κάθε marlene στην ιστορία των αιώνων δεν πιστεύει ότι με την ζωή της μπορεί να φέρει την αλλαγή, τότε καμία αλλαγή δεν πρόκειτα να συμβεί ΠΟΤΕ!

E αυτό λέω και εγώ. Ας υπάρξει έστω ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, έτσι για να δούμε ότι υπάρχει. Το είπα και το ξαναείπα. Έχω πήξει στις υποσχέσεις. Κάποια εποχή δεν με αφορούσαν, ( είχα αρκετά λεφτά για να μην συμβαίνει αυτό), κάποια άλλη εποχή με αφορούσαν.. και στις δύο περιπτώσεις, και δεν μιλάω μόνο εκ προσωπικής πείρας αλλά και από αυτά που βλέπω γύρω μου και παρατηρούν και άλλοι, δεν πραγματώθηκαν ποτέ.
Πες μου μία από τις υποσχέσεις που έχουν πραγματωθεί .. Να πιάσουμε τα βασικά. Έχουμε Παιδεία;; Έχουμε Υγεία;; Έχουμε ποιότητα ζωής; Έχουμε φροντίσει το περιβάλλον;; Έχουμε καλή οικονομία; Ενδεικτικά τα παραπάνω.
ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.. ΘΑ και το λουρί της μάνας..
Ναι υπάρχει μία πιθανότητα, ( για να μην είμαστε εντελώς πεσιμιστές να δούμε κάποια αλλαγή στη ζωή μας). Δεν ξέρω αν δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ, αλλά φίλε μου ΠΌΤΕ θα συμβεί επιτέλους;;; :)

Quote:
Δεν υποννούσα ότι δεν είσαι ακέραιος άνθρωπος, πρώτα απ' όλα δε ξέρω αν είμαι κι εγώ ο ίδιος, δε μπορώ να ισχυριστώ κάτι για εσένα επειδή διάβασα 5 posts σου. Τα άλλα που λες δεν τα πιάνω μπορώ να πω...

Εξήγηση.. Αν δεν αντιδρούσα απλά για να σκορπάω γύρω μου θετική ενέργεια, θα θεωρούσα τον εαυτό μου φυτό.. ( εξού και το λίπασμα).

Quote:
Μου λες δηλαδή ότι η πολιτική σου ανυπαρξία είναι η καλύτερη διαμαρτυρία. Και πάλι αδυνατώ να καταλάβω πώς το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.

Εξαρτάται τι εννοείς πολιτική ανυπαρξία. Γιατί για μένα πολιτικά ανύπαρκτοι είναι όλοι εκείνοι που μετέχουν σε ένα σύστημα που είναι στην πράξη αδρανές, άρα και στην ουσία ανύπαρκτο.
Τυπικά, για να σου εξηγήσω αυτό που λέω, ναι υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα. Τυπικά έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις ποιος σε κυβερνάει και ποιος σε εκπροσωπεί. Ουσιαστικά τώρα, θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος από όλους αυτούς που βρίσκονται στην πολιτική ζωή της χώρας, επί δεκαετίες, που πραγματικά αξίζει να εισπράξει την ψήφο σου;
Που είναι αντικειμενικά ικανός, ρεαλιστής και γνώστης της παρούσας κατάστασης ώστε να αναλάβει να επιλύσει κάποια προβλήματα ( κάποια ...όχι όλα... μη ξεφύγουμε κιόλας με τις φαντασιώσεις! :) ).
Για μένα δεν υπάρχει. Οπότε μάνι μάνι δεν έχω επιλογές. Θα πρέπει να ψηφίσω τον μη χειρότερο, που αυτό όμως είναι ημίμετρο και όπως είπαμε τα ημίμετρα είναι αυτά που μας έχουν φάει. Ακυρώνεται και η έννοια της επιλογής και της δημοκρατίας έτσι, αφού δεν μπορώ να επιλέξω να με εκπροσωπήσει κάποιος "άλλος".

Quote:
Αυτό το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, κι εγώ, ακόμη και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους, είπαμε ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση συναισθηματικό ον.

Eνώ τι ον θα έπρεπε να είναι; Λογικό;; ( άλλη συζήτηση αυτή για την λογική.. Όπου καθίσαμε να σκεφτούμε για να κάνουμε κάτι, τα κάναμε χειρότερα. Συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σωστή! )

Quote:
Είμαι πληροφορικός, όσα λες τα ξέρω και γι' αυτό μπορώ να κρίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό το "σιγά τα ωά" που μόλις είπες. Όταν ο μέσος έλληνας πολίτης δεν έχει ιδέα από ελεύθερο λογισμικό, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έπερνε πίπες στον gates για να συνάψει συμφωνίες που από όποια μεριά κι αν τις κοιτούσες ήταν αδιανόητες, όχι marlene, δεν είναι καθόλου "σιγά τα ωά", είναι ένα μικρό βήμα αλλά είναι το ΠΡΩΤΟ πανάθεμά το! Και αυτό έχει το συμβολισμό και την αξία του κατά τη γνώμη μου. Είναι δείγμα γραφής. Όσα μου λες δεν μου φαίνονται εξωγήινα, το mail μου είναι bogdos@di.uoa.gr και θα χαρώ πολύ να αναπτυχθείς συγκεκριμένα εκεί κάποια στιγμή.

Τον υποτιμάς τον "έλληνα πολίτη". Ξέρει και παραξέρει, άκου που σου λέω.. Στρατιά είναι εκείνοι που ασχολούνται με το ελεύθερο λογισμικό. Στην καθημερινότητα του όμως δεν το βλέπει το ελεύθερο λογισμικό..

Αν η τωρινή κυβέρνηση έχει αίσθηση του τι γίνεται θα πρέπει να ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία άμεσα.. Δεν είναι θέμα συμβολισμού, είναι θέμα πρακτικό. Δείγμα γραφής έχουν δώσει, και οι προηγούμενες σελίδες τους σε ΕΛ/ΛΑΚ ήταν, και στην Χαριλάου Τρικούπη σε ΕΛ/ΛΑΚ τρέχουν, και ο καθένας στο σπίτι του στην τελική. Στο πτωχευμένο και έξω από τα παράθυρα δημόσιο τομέα τι γίνεται όμως; Η συμφωνία έπρεπε να έχει ακυρωθεί με το καλημέρα σας. Εκεί να δεις λεφτά που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο..

Quote:
Δώσε το παράδειγμα εσύ των αντικειμενικών κριτηρίων για το ποιόν του ανθρώπου. Συμφωνώ ότι ανθρώπους με διπλώματα θα βρεις πολλούς αλλά εγώ δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο που να μην είναι άδικο. Εσύ;

Γενικότερα και από όσο έχω δει, αντικειμενικά καλύτερος για μία δουλειά, είναι εκείνος που διαθέτει εμπειρία, γνώση του αντικειμένου και επαγγελματισμό. ( την πιστοποίηση ότι είσαι "επαγγελματίας" την αποκτάς φυσικά από το όνομα που έχεις στην αγορά, την εμπειρία από την δουλειά σου, την γνώση του αντικειμένου από την "τριβή" που έχεις με αυτό).
Το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει τίποτα από αυτά τα τρία..
Έχω υπόψιν μου ανθρώπους που αν τους έλεγες να αναλάβουν ένα πόστο θα ήταν ιδανικοί για αυτό και θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν οποιαδήποτε αρμοδιότητα τους είχε ανατεθεί. Πόσοι από αυτούς επιλέχθηκαν; Όλοι επιλέγονται με βάση τα τυπικά προσόντα του βιογραφικού τους. Θα μου πεις ότι αυτό είναι πιο δίκαιο από το να επιλέγονται με μέσον. Όμως και πάλι αν το δούμε στο πλαίσιο "δουλειά- ο ποιο ικανός για να την κάνει" τότε και πάλι χάνουμε λάδια.

Quote:
Εννοώ να ήταν ενταγμένοι από μικροί στην ευρύτερη οικογένεια του πασοκ, βλ. πασπ και τέτοια.

Αα.. εγώ νόμιζα ότι μιλούσες για το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο μεγάλωσαν.

Quote:
Ναι ίσως και να είναι έτσι. Αλλά κι εγώ σαν κι εσένα είμαι προκατηλειμένος όχι μόνο με το πασοκ αλλά και ευρύτερα με το γενιότερο πολιτικό σύστημα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι επειδή περίμενα να δω το χείρον, το μή χείρον ακόμα και αν δεν είναι το βέλτιστον με εξέπληξε ευχάριστα. Το βέλτιστο επίσης είναι κάτι που μόνο εκ των υστέρων μπορεί να κριθεί.

Ε αυτά είναι που σου λέω τα ημίμετρα. Πεινάς και σου πετάνε τα ψίχουλα ακριβώς επειδή ξέρουν ότι πεινάς και εσύ λες και ευχαριστώ.. Καλά και τα ψιχουλάκια από το τίποτα.
Με τα ψιχουλάκια όμως φίλε μου, ζούνε τα πουλάκια όχι οι άνθρωποι.
Ζωή λέμε, όχι επιβίωση.
Οι άλλοι πολίτες, των άλλων κρατών γιατί έχουν απαιτήσεις και εμείς όχι;

Έχω απαιτήσεις και θέλω και έργα.. έχω πληρώσει προκαταβολικά, ήμουν και είμαι τυπική στις δικές μου υποχρεώσεις .. και έχω απαιτήσεις. :)

Gaiopan
Απών/απούσα

Τελικά με αυτό περί εκπροσώπων που είπε ο τέως Γιωργάκης και νυν Γιώργος καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικοί κλπ περί της κρατικής μηχανής είναι για το π..... (ποδήλατο εννοώ) καβάλα.
Είναι ανίκανοι όχι απλώς να εντοπίσουν ένα πρόβλημα αλλά και έτοιμη λύση να τους δώσεις θα αντιγράψουν λάθος. Κάποτε λέγαμε πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι, τώρα πονάει κεφάλι και κάποιοι ξεσκονίζουν φουντούκια

dimosts
Απών/απούσα

Καλημέρα.
Εριξα μια γρήγορη ματια στα post και είπα να γράψω κάτι, ελπιζω να μην προσβάλλω την marlene ή καποιον άλλο.

Νομιζω ότι οσο μεγαλώνουμε γινομαστε λίγο πιο μουρτζουφληδες και φωνακλαδες. Αυτο το βλέπω και σε μένα (27 ειμαι). Παλιοτερα τα εβλεπα ολα πολύ πιο ωραια και άνετα. Επίσης αφηνα τους Rage against the machine να φωναζουν για μενα, ενω τώρα ακουω θανάση παπακωνσταντίνου αλλά φωνάζω εγω περισσότερο. Για αποδειξη, τις δύο τελευταιες μερες που ανεβαινα μια στενη ανηφόρα με το ποδηλατο, με κορναραν από πίσω. Εκανα στην ακρη. τους αφησα να περασουν και μετα ξεκωλώθηκα
για να τους φτασω στα φαναρια και να τους βρισω. Παλιοτερα δεν το εκανα. Απλα στεκόμουνα μπροστά και αναβα τα πίσω ledακια (κ...φαναρο που λενε οι φιλοι με τα αγωνιστικα τουτου)

Δεν ξερω ποσο ειναι ο Γιωργος σε ηλικία, αλλα υποθέτω πανω από 60, οπότε και το ότι ξέρει να χρησιμοποιει υπολογιστη καλα είναι. Ο πατέρας μου δεν έχει ιδεα και είναι πολύ μορφωμένος άνθρωπος.

Οπως λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοι, give them some slack, εδώ κοντεύει νομίζω να καταρρεύσει η οικονομία, με τις ορθοπεταλιες θα ασχοληθούν; Εκτος αν προτιμάμε τους ποδηλατόδρομους από το ΙΚΑ (ετσι οπως ειναι τώρα, όχι καλύτερο).

Επειδή η Αθήνα είναι λίγο πολύ terminal case, ας πάμε καλύτερα σπίτια μας, στα πατρικά (πρωτος εγω, ολόκληρα Μετέωρα έχω να μου ρίχνουν σκιά το καλοκαίρι).

Δεν εχει αλλάξει τιποτα τα τελευταια τριαντα σαραντα χρόνια... H φύση για να τροποποιησει μια αμοιβαδα σε μια άλλη θέλει πανω κατω 100.000 χρόνια πάντα με την τεχνικη trial and error(Ότι δεν βγει καλο πεθαινει). Και παλι καλα να λεμε λοιπον που ζουμε λιγο και δεν θα δουμε αν είμαστε και εμεις καποιο error.

Α, και για το Καστρι, αυτος φταιει που γεννήθηκε Παπανδρεου; Και εγώ εκει θα έμενα αμα είχα σπιτι και οχι στα Κατω Πατησια που πηγαν να με ληστεψουν και εγω κοιμόμουνα μέσα (αν αναρωτιεστε, οχι δεν ηθελαν το ποδηλατο, αν θυμανμαι καλά τότε δεν το είχα), αλλά τώρα που θα έχουμε τελικά αστυνομικούς γειτονιάς, θα έχω το κινητο σε ετοιμότητα να τους καλέσω, μαζι με ενα σουγιαδακι καλου κακου.

Οσο για τα συνθήματα στις ποδηλατοπορίες, ψυχολογία του οχλου. Δεν επιβάλλονται οι περισσότεροι, αλλά αυτός με τη ντουντουκα. Το θυμάμαι από τις πορειες 17 νοεμβρη, που λεγαμε το 'ουτε τει, ουτε αει, εκπαιδευση δημοσια πανεπιστημιακη' και ενώ φώναζα και εγώ, καταβάθος δεν το ήθελα, γιατι τελειωσα πολυτεχνειο και θέλω να με προτιμήσουν χωρις εξετάσεις από εναν που τελειωσε τει.

Κουιζ: Προτιμάτε το Γιωργο που δεν ξερει να βαζει αλυσιδα ή τον Κωστα που δεν ξερει να εκτελει φαουλ;

Από οσα διαβασα του αιολου συμφωνω μαζί του.

Αυτα, δεν μου ερχεται κατι αλλο.
Τα παραπάνω ειναι γραμμενα μεταξύ αστειου και σοβαρου και πραγματικά δεν εχω όρεξη να προσβαλλω κανενα. Να ειμαστε ολοι καλα.
Δήμος

kounoupis
Απών/απούσα

ο παπandrew στις 16 ιουνιου γινεται 58 ετων.Σε μπερδεψαν μαλλον τα ασπρα μαλλια του.

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

dimosts wrote:
Το θυμάμαι από τις πορειες 17 νοεμβρη, που λεγαμε το 'ουτε τει, ουτε αει, εκπαιδευση δημοσια πανεπιστημιακη' και ενώ φώναζα και εγώ, καταβάθος δεν το ήθελα, γιατι τελειωσα πολυτεχνειο και θέλω να με προτιμήσουν χωρις εξετάσεις από εναν που τελειωσε τει.

Ψυχολογία του όχλου;
τώρα που τέλειωσες πολυτεχνείο
και οι εργοδότες προτιμούν τειτζίδες
επειδή δεν χρειάζεται να τους πληρώσουν ΤΣΜΕΔΕ
και είναι γενικότερα πιο φτηνοί
νομίζεις είναι καλύτερα;
Γιατί νομίζεις οι πολυτεχνίτες δέχονται το μπλοκάκι,
ενώ θα έπρεπε να τους δίνουν ΤΣΜΕΔΕ;

Όταν λέμε έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι
νομίζεις το λέμε από κάποια "φιλανθρωπία"
ή οίκτο για τους μετανάστες όπως λένε ρατσιστές και φασίστες;
Το προσωπικό συμφέρον των ελλήνων εργαζομένων είναι να εξισωθούν
τα πολιτικά και εργατικά δικαιώματα μεταναστών και ελλήνων.
Γιατί μόνο τότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αύξηση του πρώτου μισθού
για όλους μας

Τώρα αν εσένα σε ενοχλεί η γκρίνια
αυτό είναι κάτι δευτερεύον και δες πως θα αλλάξεις μια αισθητική που σε ενοχλεί
αντί να γκρινιάζεις για τη γκρίνια :P
Το περιεχόμενο δεν αλλάζει

Καπιταλισμό έχουμε
Η αστική τάξη καταπιέζει την υπόλοιπη κοινωνία
To ΠΑΣΟΚ και ο γιωργάκης σοσιαλφιλελεύθεροι είναι,
που σημαίνει ελαφρώς διαφορετικό μοντέλλο διαχείρησης του καπιταλισμού
από την αμιγώς φιλελεύθερη ΝΔ

Συγκεκριμένα "από ποιον καια για ποιον";
Αυτή η ερώτηση στα ποδηλατικά δεν αλλάζει
και δεν εξαρτάται από τους ανθρώπους,
δηλαδή αν είναι ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης,
αλλά ποια συμφέροντα έχουν εκλεγχθεί για να εξυπηρετούν οι τελευταίοι
και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι ακριβώς τα ίδια.

Είναι τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρετούσε και ο Χατζηδάκης
και ας τον είχαν οι ποδηλατ-ισσ-ες στα όπα όπα
επειδή ίσως κάποιοι τον γνωρίζαν προσωπικά

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε, τη θέση μου περί του Γιώργου Παπανδρέου την εξέθεσα παραπάνω. Μένω σε δύο σημεία από αυτά που έγραψες. Εκτός θέματος βέβαια από τα όσα συζητούνται εδώ, νομίζω όμως ότι αξίζουν κάποιας παρατήρησης.

1.

dimosts wrote:
H φύση για να τροποποιησει μια αμοιβαδα σε μια άλλη θέλει πανω κατω 100.000 χρόνια πάντα με την τεχνικη trial and error(Ότι δεν βγει καλο πεθαινει). Και παλι καλα να λεμε λοιπον που ζουμε λιγο και δεν θα δουμε αν είμαστε και εμεις καποιο error.

Αν έχεις την καλωσύνη, παρέθεσε την πηγή της παραπάνω εκτίμησης. Στηρίζεται σε έρευνα κάποιου επιστήμονα ή κέντρου ερευνών; Προσωπικά δεν νομίζω ότι η φύση λειτουργεί με τη μέθοδο του "trial and error". Αυτό το κάνουμε εμείς οι άνθρωποι αφού είτε βαριόμαστε, είτε δεν μπορούμε (κυρίως) να υπολογίσουμε με ακρίβεια τα μαθηματικά μοντέλα μιας διαδικασίας και να οδηγηθούμε έτσι ασφαλώς στη βέλτιση κατάσταση. Σου συστήνω σχετικά τα βιβλία του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη "Η Κόμη της Βερενίκης" και "Η αυτοβιογραφία του φωτός". Νομίζω ότι τα όσα παρουσιάζει σε αυτά τα βιβλία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και μάλλον απορρίπτουν τη θεωρία του "λάθους". Αυτή βέβαια είναι η δική μου εκτίμηση και ο ίδιος αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη προσωπική θέση. Νομίζω ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει αποφανθεί οριστικά ακόμα επί του θέματος. Εν αναμονή λοιπόν.

2.

dimosts wrote:
...τελειωσα πολυτεχνειο και θέλω να με προτιμήσουν χωρις εξετάσεις από εναν που τελειωσε τει.

Με την ιδιότητα του ανθρώπου που "έχει τελειώσει Τ.Ε.Ι." (εδώ και αρκετά χρόνια) θα ήθελα να σε ρωτήσω που και κάτω από ποιες διαδικασίες "προτιμούν" κάποιον χωρίς εξετάσεις επειδή τελείωσε το Πολυτεχνείο έναντι οποιουδήποτε άλλου που τελείωσε ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό που υπάρχει (πάντα κατά τη δική μου εκτίμηση) είναι οι καθημερινές εξετάσεις στο "στίβο μάχης" που είναι η "ζωή εκεί έξω". Και εκεί κρινόμαστε όλοι. Δεν γνωρίζω αν το έχεις ακούσει, αλλά αυτές τις ημέρες γίνεται η δημόσια διαβούλευση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αν η σημερινή κυβέρνηση λύσει το θέμα αυτό, ένα θέμα "αγκάθι" για την κοινωνία μας, τότε είναι πολύ πιθανό να προστεθώ στον αριθμό των μελλοντικών ψηφοφόρων της. Όχι για συντεχνιακούς λόγους ή λόγους στενού συμφέροντος, αλλά επειδή πραγματικά θα έχει επιδείξει θάρρος. Κάτι που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει. Νομίζω ότι ο παρακάτω σύνδεσμος παρουσιάζει ενδιαφέρον: http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=200

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή, πάντα με φιλική διάθεση.

cdouvis
Απών/απούσα

quixote wrote:
Είναι τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρετούσε και ο Χατζηδάκης
και ας τον είχαν οι ποδηλατ-ισσ-ες στα όπα όπα
επειδή ίσως κάποιοι τον γνωρίζαν προσωπικά

Τώρα αυτή η άσχετη λάσπη που κολλάει; Και να πει κανείς ότι δεν μας ξέρεις να το καταλάβω. Κανείς δεν είχε στα οπα-όπα κανέναν και εξακολουθεί να μην έχει. Αν ξέρεις κάτι αντίθετο να μας το πεις και μας, γιατι μέχρι τώρα δεν το ήξερα καθόλου ότι υπήρχε και αυτή η άποψη. Αν πάλι υπάρχει κάτι που παραξήγησες να ρωτήσεις να στο πούμε. Αλλά όχι τέτοιες λάσπες, σε παρακαλώ πολύ. Αυτό το θρεντ έχει υποφέρει ήδη κάμποσο

Γενικά για τις απόψεις σου για τα ποδηλατικά να πω ότι τις βρίσκω πολύ άσπρο-μαύρο και ως εκ τούτου λανθασμένες. Διαφωνώ ότι είναι όλα από χέρι καμένα. Πιστεύω ότι η δράση και η στάση μας έχει καποια αποτελέσματα και στο μέλλον θα έχει ακόμα περισοτερα. Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πετύχουμε κάτι τότε απορώ που ασχολείσαι με το ποδηλατικό κίνημα. Και οι διαφορές πασοκ-νδ πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ότι νομίζεις. Δεν διαφωνώ βέβαια με όλα όσα ειπες. Π.χ. τα σχόλιά σου για το

quixote wrote:
έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι
με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

tomac4
Απών/απούσα

εγω παλι εχω να αφιερωσω αυτο
μουσικο διαλειμματακι
locomondo
http://www.youtube.com/watch?v=fdsg0FbLnMM
δεν προλαβαινω λεμε
ουτε να σκεφτω...

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

όποιος έχει τη μίγα μιγιάζεται

αν είχαμε πάει κόντρα στον Χατζηδάκη
ίσως να μη τα έκανε μπουρδέλο μετά στην ελληνική έρευνα
όπως τα έκανε το καλοκαίρι

τώρα η διαχείρηση του μεταναστευτικού (γιατί τα αίτια υπερβαίνουν την ελληνική πολιτική)
η οποία πρώτα καταπιέζει τους ίδιους τους αποδέκτες του
δηλαδή τους μετανάστες
και δεύτερον τους τοπικούς πληθυσμούς
(ανεργία, προβλήματα υπερπληθυσμού, λόγω κακών
νομοθετικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων)
είναι αποτέλεσμα τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και τις ΝΔ.

Μήπως το ΠΑΣΟΚ δε συμμετείχε από την άλλη στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
που προκάλεσαν προσφυγικά κύματα;

να αφιερώσω κι εγώ ένα τραγουδάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=dWS6XCDercw

tomac4
Απών/απούσα

ελα γιωργακι θα κανουμε μπανανα.....

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

tomac4 wrote:
ελα γιωργακι θα κανουμε μπανανα.....

axaxaxxaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaaaa :DDDDDDDD

cdouvis
Απών/απούσα

quixote wrote:
όποιος έχει τη μίγα μιγιάζεται
Τι λες ρε παλικάρι, δηλαδή είναι λίγο αυτό που μας έσουρες. Ίσως δεν καταλαβες τι είπες

quixote wrote:
αν είχαμε πάει κόντρα στον Χατζηδάκη
ίσως να μη τα έκανε μπουρδέλο μετά στην ελληνική έρευνα
όπως τα έκανε το καλοκαίρι
Ναι, επίσης εμείς ευθυνόμαστε για το προπατορικο αμάρτημα και για το ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί ο παγκόσμιος αφοπλισμός

quixote wrote:
να αφιερώσω κι εγώ ένα τραγουδάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=dWS6XCDercw[/quote]Έτσι μπράβο, χαλάρωσε λίγο :ο)
Μονο μην το παρακάνεις μόνο

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

εγώ λέω το εξής απλό:

τα πράγματα δεν είναι αποκομμένα και μονοθεματικά όπως μας βολεύει
όλα μετρούνται σε πολιτικό κόστος και κέρδος

έτσι αν συνεισφέραμε όταν ήταν ο χατζηδάκης στο μεταφορών
σε ένα πολιτικό κόστος, θα προσφέραμε ένα λιθαράκι
και η ΝΔ λίγο πιο δύσκολα θα γαμούσε την επιστημονική έρευνα
(πράγμα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ επί Ευθυμίου - κάπου στο 2000 νομίζω; )

εκτός βέβαια αν πιστεύεις ότι ο Χατζηδάκης και οι άλλοι υπουργοί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ
κάνουν ότι μπορούν για το ποδήλατο,
αν πρέπει να τους ανάψουμε και κερί...

Αν όχι γιατί τότε να φτιάχνουμε image και πολιτικό κέρδος
σε κάθε πολιτικό που διαχειρίζεται όχι μόνο τα του ποδηλάτου,
αλλά και την παιδεία, την υγεία κλπ

τώρα αν λες ότι είναι κάτι που απλά σας σούρνω
πες ότι είναι λάσπη και ότι είμαι ένας απλός λασπολόγος...

vec
Απών/απούσα

dimosts wrote:

Οσο για τα συνθήματα στις ποδηλατοπορίες, ψυχολογία του οχλου. Δεν επιβάλλονται οι περισσότεροι, αλλά αυτός με τη ντουντουκα. Το θυμάμαι από τις πορειες 17 νοεμβρη, που λεγαμε το 'ουτε τει, ουτε αει, εκπαιδευση δημοσια πανεπιστημιακη' και ενώ φώναζα και εγώ, καταβάθος δεν το ήθελα, γιατι τελειωσα πολυτεχνειο και θέλω να με προτιμήσουν χωρις εξετάσεις από εναν που τελειωσε τει.

Έτσι είναι η Ελλάδα. Όσο πιο δυνατά φωνάζεις, τόσο πιο δίκιο έχεις. Δείτε οποιαδήποτε "ενημερωτική" εκπομπή με καλεσμένους τους επαγγελματίες (πολιτικούς, εργατοπατέρες, δημοσιογράφους) για να καταλάβετε τι εννοώ. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πόσο δυνατά το λες.
Τώρα αυτό για το ΤΕΙ και το Πολυτεχνείο τι το ήθελες; Βρήκες το κατάλληλο φόρουμ για να εκμυστηρευτείς τις σκοτεινές και αποτρόπαιές σου σκέψεις ;-)

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

vec wrote:

Τώρα αυτό για το ΤΕΙ και το Πολυτεχνείο τι το ήθελες; Βρήκες το κατάλληλο φόρουμ για να εκμυστηρευτείς τις σκοτεινές και αποτρόπαιές σου σκέψεις ;-)

Το οποίο όπως είπαμε είναι λάθος,
γιατί το προσωπικό συμφέρον του πολυτεχνίτη στην τελική είναι η εξίσωση των πτυχίων.
Μην πούμε για τα ΙΕΚ που οι απόφοιτοι θα θέλαν να δουλεύουν και τσάμπα,
μπας και αποκτήσει αξία το βιογραφικό...
(προφανώς στηρίζω την κατάργησή τους και την είσοδο όλων στην 3ο βάθμια δημόσια εκπαίδευση)

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

και για να πούμε κάτι πιο ελαφρυ
κοιτάχτε έξω
έχει ουράνιο τόξο
μπορείτε να το δείτε στη βροχή
όταν έχετε πλάτη τον ήλιο

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

dimosts wrote:
Καλημέρα.

Νομιζω ότι οσο μεγαλώνουμε γινομαστε λίγο πιο μουρτζουφληδες και φωνακλαδες. Αυτο το βλέπω και σε μένα (27 ειμαι). Παλιοτερα τα εβλεπα ολα πολύ πιο ωραια και άνετα. Επίσης αφηνα τους Rage against the machine να φωναζουν για μενα, ενω τώρα ακουω θανάση παπακωνσταντίνου αλλά φωνάζω εγω περισσότερο. Για αποδειξη, τις δύο τελευταιες μερες που ανεβαινα μια στενη ανηφόρα με το ποδηλατο, με κορναραν από πίσω. Εκανα στην ακρη. τους αφησα να περασουν και μετα ξεκωλώθηκα
για να τους φτασω στα φαναρια και να τους βρισω. Παλιοτερα δεν το εκανα. Απλα στεκόμουνα μπροστά και αναβα τα πίσω ledακια (κ...φαναρο που λενε οι φιλοι με τα αγωνιστικα τουτου)

Έτσι είναι.. Όταν είσαι στα νιάτα σου, έχεις ακόμα όλο τον χρόνο μπροστά σου και είσαι γεμάτος από ελπίδες ότι ο κόσμος σου θα αλλάξει. Φυσικά μεγαλώνοντας διαψεύδεσαι καθώς βλέπεις τον χρόνο να περνάει και να μην αλλάζει τίποτα.
Εγώ το λέω αυτό "συσσώρευση αρνητικών εμπειριών".
Οι επιθυμίες σου γίνονται ανάγκες, αλλά οι ανάγκες σου δεν ικανοποιούνται.
Δεν πρόκειται περί μουρτζουφλιάς ή γκρίνιας. Πρόκειται πολύ απλά περί απαιτήσεων...

Quote:

Δεν ξερω ποσο ειναι ο Γιωργος σε ηλικία, αλλα υποθέτω πανω από 60, οπότε και το ότι ξέρει να χρησιμοποιει υπολογιστη καλα είναι. Ο πατέρας μου δεν έχει ιδεα και είναι πολύ μορφωμένος άνθρωπος.

Δηλαδή και πάλι καλά; Ευτυχώς δηλαδή..
Αν στην καφετέρια ζήταγες καφέ με γάλα και σου έφερναν σκέτο, θα έλεγες το ίδιο; Πάλι καλά γιατί θα μπορούσαν να μην σου είχαν φέρει καθόλου τον καφέ και μετά να σου ζήταγαν να πληρώσεις αυτό που δεν ήπιες;; ( απλά ενημερωτικά ρωτάω).

Quote:

Οπως λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοι, give them some slack, εδώ κοντεύει νομίζω να καταρρεύσει η οικονομία, με τις ορθοπεταλιες θα ασχοληθούν; Εκτος αν προτιμάμε τους ποδηλατόδρομους από το ΙΚΑ (ετσι οπως ειναι τώρα, όχι καλύτερο).

Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θες να πεις είναι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούνε, όπως π.χ το "σοβαρό" Ίδρυμα Κρατικής Αναισθησίας που ακόμα ευελπιστούμε ότι θα μας κόψει συντάξεις.
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μας περνάει από το μυαλό ότι εκτός από τις κρατήσεις για το ΙΚΑ κάθε μήνα μας γίνονται ένας σωρός άλλες έμμεσες κρατήσεις, ( μέσω φόρων), ώστε έτσι και αλλιώς κάθε απαίτηση μας να είναι ήδη προπληρωμένη. Άρα δεν βλέπω γιατί κάτι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από κάποιο άλλο.

Quote:

Επειδή η Αθήνα είναι λίγο πολύ terminal case, ας πάμε καλύτερα σπίτια μας, στα πατρικά (πρωτος εγω, ολόκληρα Μετέωρα έχω να μου ρίχνουν σκιά το καλοκαίρι).

Eγώ δεν έχω τέτοιο σπίτι πατρικό. Τι προτείνεις να κάνω; Να απαιτήσω να έχω ή να κάνω ένα καλό γάμο για να βρω; Ή μήπως να καθίσω να φάω τα σκατά της Αθήνας, ( που είναι και η πόλη μου), περιμένοντας πότε θα αποφασίσουν εκείνοι που έχουν τα ωραία πατρικά να τα χρησιμοποιήσουν.

Quote:

Δεν εχει αλλάξει τιποτα τα τελευταια τριαντα σαραντα χρόνια... H φύση για να τροποποιησει μια αμοιβαδα σε μια άλλη θέλει πανω κατω 100.000 χρόνια πάντα με την τεχνικη trial and error(Ότι δεν βγει καλο πεθαινει). Και παλι καλα να λεμε λοιπον που ζουμε λιγο και δεν θα δουμε αν είμαστε και εμεις καποιο error.

Mε κάνεις τώρα να ελπίζω.. Αφού η εξέλιξη της Ελλάδας λειτουργεί με τους ίδιους εξελικτικούς κανόνες με τους οποίους λειτουργεί και η εξέλιξη της αμοιβάδας τότε.. μπορώ να ελπίζω ότι στα επόμενα 100.000 χρόνια δεν θα δω καμία αλλαγή. Μπορώ τουλάχιστον να γκρινιάζω ( απαιτώ) για αυτό το διάστημα ή πρέπει να αφήσω την προσπάθεια;

Quote:

Α, και για το Καστρι, αυτος φταιει που γεννήθηκε Παπανδρεου; Και εγώ εκει θα έμενα αμα είχα σπιτι και οχι στα Κατω Πατησια που πηγαν να με ληστεψουν και εγω κοιμόμουνα μέσα (αν αναρωτιεστε, οχι δεν ηθελαν το ποδηλατο, αν θυμανμαι καλά τότε δεν το είχα), αλλά τώρα που θα έχουμε τελικά αστυνομικούς γειτονιάς, θα έχω το κινητο σε ετοιμότητα να τους καλέσω, μαζι με ενα σουγιαδακι καλου κακου.

Δεν φταίει ο άνθρωπος που βγήκε από τα κατάλληλα @@. Άραγε τι είδους @@ ήταν αυτά, που σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης επιτρέπουν να υπάρχουν τέτοια άλλοθι;;

Quote:

Κουιζ: Προτιμάτε το Γιωργο που δεν ξερει να βαζει αλυσιδα ή τον Κωστα που δεν ξερει να εκτελει φαουλ;

To "κανέναν" είναι acceptable ως απάντηση;

cdouvis
Απών/απούσα

Δλδ αν κατάλαβα καλά προτείνεις να κάνουμε επιθετική αντιπολίτευση σε όποιον είναι στα πράγματα ανεξαρτήτως αν κάνει κατι καλό για μας ή όχι

Δεν συμφωνώ. Αν το κάνεις αυτό ουσιαστικά παίρνεις από τους πολιτικούς το κινητρο να κάνουν κάτι για σένα. Πρέπει να σκέφτονται ότι από τις πράξεις τους θα εξαρτηθεί η δικιά μας η στάση κι όχι ότι την έχουμε αποφασίσει εκ των προτέρων. Επίσης και οι περισσότεροι υποστηριχτές σου, οι άλλοι ποδηλάτες δηλαδή, κάποια στιγμή θα πούνε ότι τον αδικείς τον άνθρωπο και θα σου γυρίσουν την πλάτη (όχι εσύ απ'οτι βλέπω αλλά οι περισσότεροι). Το να είσαι δίκαιος είναι η καλύτερη στρατηγική

Ο Χ'δάκης είναι ο μόνος που έκανε κάτι για μας επι νδ και Θεωρώ ότι οφείλω να του το αναγνωρίσω. Ακόμα και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο #1 πολέμιος του ποδηλάτου σήμερα, αν το γυρίσει και κάνει πράγματα για μας (αισιόδοξος :ο) ) εγώ θα του το αναγνωρίσω

Κρίμα που ο Χ'δάκης δεν είχε τόσο πολλές αρμοδιότητες για το θέμα μας. Το τι έκανε κατά τα άλλα στην καριέρα του είναι μεγάλη συζήτηση και δεν με ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο φόρουμ. Αν την αρχίσουμε είναι σίγουρο ότι θα καταστρέψουμε την κουβέντα και όποιος μας διαβάζει θα βγαίνει πιο χαζός απ'ότι μπήκε. Αμα γουστάρω θα μπω σε ένα πολιτικο φόρουμ που σχολιάζει τον νεοφιλελευθερισμό, δεν υπάρχει έλλειψη. Όπως και όταν θάβω το φίλο μου τον Κάκλα. Εχει κάνει πολλές @~!#$%@ αλλά όταν τον θάβω σε αυτό το φόρουμ αναφέρομαι κυριως στα ποδηλατικά του... ανδραγαθήματα

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

να μην υπάρχει αλισβερίσι με πολιτικούς
να μην κλεινόμαστε σε γραφεία μαζί τους
να μην τους υποδεχόμαστε λες και μας κάνουν χάρη
απλή η πρόταση...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

kynhgos77
Απών/απούσα

ΑΝ ειναι υποχρεωμενοι να κοιταξουν αυτο που θελει ο λαος, τοτε ποδηλατοδρομους δεν προκειτε να δεις. Η συντριπτικη πλειοψηφια δεν τους θελει. Με λιγα λογια, ναι, πρεπει να μας κανει χαρη και να ασχοληθει και με εμας.

kounoupis
Απών/απούσα

Ποδηλατοδρομους σε προαστια να γινουνε οχι απλα για να κανουμε την βολτα μας αλλα για να συνδεουν γειτονικους δημους με τους πλησιεστερους σταθμους μετρο!!!

cdouvis
Απών/απούσα

kynhgos77 wrote:
Η συντριπτικη πλειοψηφια δεν τους θελει.

Γιατι το λες αυτό? Εγώ νομίζω ότι δεν είναι εναντίον ούτε η συντριπτική ούτε η πλειοψηφία. Οτι έχουμε φοβία με το καινούριο εδώ στο Ελλάντα ναι, μάλιστα, αλλά νομίζω ότι η ιδέα έχει ωριμάσει αρκετά πια. Και όταν με το καλό γίνουν οι π/δ πιστεύω ότι θα τους αγαπήσουν πολλοί και πολύ

gavos
Απών/απούσα

marlene wrote:

Έτσι είναι.. Όταν είσαι στα νιάτα σου, έχεις ακόμα όλο τον χρόνο μπροστά σου και είσαι γεμάτος από ελπίδες ότι ο κόσμος [strong]σου[/strong] θα αλλάξει.

Βγάλε το [strong]σου[/strong] και είσαι μέσα.

Επίσης αν είναι για 10 χρόνια παραπάνω να θεωρείς ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου τότε είσαι γελασμένη. Το τέλος είναι κοντά για όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας μα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα αποτελέσματα των πράξεών μας δεν έχουν τέλος.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

gavos wrote:
marlene wrote:

Έτσι είναι.. Όταν είσαι στα νιάτα σου, έχεις ακόμα όλο τον χρόνο μπροστά σου και είσαι γεμάτος από ελπίδες ότι ο κόσμος [strong]σου[/strong] θα αλλάξει.

Βγάλε το [strong]σου[/strong] και είσαι μέσα.

Επίσης αν είναι για 10 χρόνια παραπάνω να θεωρείς ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου τότε είσαι γελασμένη. Το τέλος είναι κοντά για όλους μας ανεξαρτήτως ηλικίας μα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα αποτελέσματα των πράξεών μας δεν έχουν τέλος.

Εγώ είμαι γελασμένη; Στα πιτσιρίκια πες τα αυτά που ξεκινούν την ζωή τους όλο προσδοκίες και στο τέλος βρίσκονται με το ... στο χέρι..
Έτσι τον καιρό όμως που πρέπει να δραστηριοποιηθούν εκεί που πραγματικά αξίζει, εκείνα φτιάχνουν "μοντέλα" ζωής που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν παρακάτω..

Το "σου" το θεωρώ απαραίτητο στην πρόταση. Διότι ο καθένας βλέπει τον κόσμο μέσα από το πρίσμα του δικού του, προσωπικού μικρόκοσμου, μέσα από την οπτική της οικογένειας του και των οικείων του και κανείς δεν τον ενημερώνει για το τι πρόκειται να βρει στα αλήθεια παρακάτω.

Ασφαλώς και τα αποτελέσματα των πράξεων μας δεν έχουν τέλος. Όπως και τα αποτελέσματα της πιθανής αδράνειας μας, όταν υποτίθεται ότι πρέπει να πράξουμε και δεν το κάνουμε έχοντας γνώση της αλήθειας ή πράττουμε με τον λάθος τρόπο..

ραδιενεργο_τζατζικι
Απών/απούσα

ΟΚ, ο Γιωργάκης δέχτηκε να μιλήσει...

1ον) Μπορούσε να μην το κάνει? Τι συνέπειες θα είχε αυτό για την (όποια) εικόνα του? Για τη στάση του ως "ποδηλάτης"?

2ον) Δέχτηκε να μιλήσει, οκ... ΚΑΙ????????
Αυτό που είπε είναι: "ενημερώστε με για την όποια εκδήλωσή σας στο μέλλον"...

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...

ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ... ΑΝ ΕΛΥΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!!!!!!

"Συνεχίστε να χορεύετε και εγώ θα σας χτυπάω παλαμάκια..."

Αν είστε ευχαριστημένοι με την κοροιδία τι να πω...

Αν πραγματικά ήθελε να λύσει το πρόβλημα δε θα είχε τέτοια στάση! Και δεν είμαι από αυτούς που κάθονται στον καναπέ, συμμετέχω κι εγώ στις ποδηλατοπορείες! Και θα έλεγα το ίδιο για τον οποιονδήποτε πρωθυποθργό, οποιουδήποτε κόμματος!

Τέλος, τι σημαίνει "στην επόμενη ποδηλατοπορεία θα έρθω κι εγώ"?

ΕΣΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ???????????????

ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

......θα του έρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο με τον τύπο που έμεινα από λάστιχο και το γρύλο. Σίγουρα πράγματα.

vang
Απών/απούσα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Διάβασα πολλά ( οχι όλα φοβάμαι).

Επιτρέψτε μου να κάνω μια παρατήρηση που στηρίζεται σε παρατηρήσεις πολλών ετών, πολλών κυβερνήσεων, στήν Ελλάδα.

Ο ΓΑΠ έπαιξε ένα στοίχημα. Μεχρι στιγμής του βγαίνει...

Εξηγούμαι.

Με την εκλογή του από την βάση μετέφερε το κέντρο ισχύος από το οργανωμένο κομματικό στέλεχος και τον κομματικό ακόλουθο με τις πελατειακές σχέσεις, στόν ενεργό πολίτη.

Οι πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης δείχνουν ότι και σάν πρωθυπουργός ακολουθεί την ίδια γραμμή. Γι' αυτό και συγκρούεται συχνά με τον κομματικό μηχανισμό ( το βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά και το βαθύ κράτος).

Πράδειγμα οι άμεσες αντιδράσεις τών καρεκλοκένταυρων στην προσπάθειά του να καθαρίσει με νέο νομοσχέδιο τις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες από την κόπρο του Αυγείου... ( γουγλίστε το άν ενδιαφέρεστε).

Το βαθύ κράτος και ο κομματικός μηχανισμός τον κοντράρει!..Πού νομίζετε θεωρεί ότι θα βρεί στήριξη; Πού βασίζεται και προχωρά κόντρα στο ρεύμα;

Σε εσένα και εμένα!

Στην πεποίθηση ότι ωρίμασε επιτέλους η ώρα του ενεργού πολίτη, τής ανώνυμης νομοταγούς πλειοψηφίας και όχι των οργανωμένων συμφερόντων, κομματικών ή συντεχνιακών.

Η τομή είναι βαθειά και είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει την χώρα μας από όλα τα δεινά πού διαστρέφουν το πολιτικό σύστημα.
Δέν θα γίνει σε ένα απόγευμα, ούτε σε μιά κυβερνητική θητεία. Είναι όμως μιά αρχή..

Ετσι, η δυνατότης απλών ενεργών πολιτών να συνομιλούν με τον πρωθυπουργό και μάλιστα απρογραμάτιστα, χωρίς ραντεβού και στο σπίτι του, είναι για μένα αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας προς την σωστή κατεύθυνση.

Δεν ξέρω άν ο ΓΑΠ βρεί τελικά την απαραίτητη υποστήριξη από τους ενεργούς πολίτες ώστε να ξεριζώσει βαθειά ριζωμένα παράσιτα σε αυτό τον τόπο...

Είμαι όμως αποφασισμένος, εφόσον συνεχίσει σε αυτή την πορεία να τον στηρίξω σαν ενεργός πολίτης, χωρίς να είμαι ούτε φίλος ούτε μέλος κανενός κόμματος.

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να ασχολούμαστε με μικρότητες και να αναμασάμε παλαιούς αφορισμούς και παράπονα...

Σε επιτυχία ή αποτυχία θέλω να μπορώ να λέω ότι δέν κάθησα αδρανής και δέν άφησα συντεχνιακά συμφέροντα να σύρουν τον χορό τών κυβερνητικών αποφάσεων...

Θέλω σαν, μή οργανωμένος κομματικά, ενεργός πολίτης να είμαι παρών! Και νομίζω ότι ο ΓΑΠ μου δίνει αυτή την ευκαιρία πού δέν έιχα ποτρέ μέχρι σήμερα στην ζωή μου. Μπορώ να πώ την γνώμη μου στο διαδίκτυο,χωρίς να είμαι μέλος της κομματικής οργάνωσης (άλλη μεταφορά του κέντρου βάρους πού δέν άρεσε στον κομματικό μηχανισμό),ακόμα καινα επικοινωνήσω με εμαιλ με το γραφείο το!

Δέν θα αφήσω αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη!

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

vang wrote:

Δέν θα αφήσω αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη!

ούτε ο Παπανδρέου θα αφήσει ευκαιρία αν βρίσκει μπροστά του τέτοια κοροϊδα
που χαίρονται με τα επικοινωνιακά του κόλπα

Έχουμε και λέμε:

- καταστολή στα εξάρχεια
- θάνατος μετανάστη στη Νίκαια και συλλήψεις με τον αντισυνταγματικό κουκουλονόμο
- όργιο προσαγωγών και συλλήψεων 17 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη. Αστυνομοκρατία μέχρι αηδίας.
- όπλο βγήκε ξανά από μπάτσο
- τουλάχιστον 2 "τροχαία ατυχήματα" με μηχανές αστυνομικών πάνω στους διαδηλωτές
- O υφυπουργός υποδομών κ.Γιάννης Μαγκριώτης είχε ενημερωθεί 10 ημέρες ΠΡΙΝ γίνει το ατύχημα στα Τέμπη για την επικινδυνότητα του δρόμου όμως δεν έκανε τίποτα για να κλείσει τον δρόμο
- παράνομη πρόσληψη στο γραφείο του Χρυσαυγίδη, που οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας
- ο Γιωργάκης κάνει ιστορική γκάφα τιμώντας τον παππού του για το τέλος του πολέμου, ενώ ο παππούς του Γιώργος Παπανδρέου το μόνο που έκανε ήταν το ξεπούλημα αυτής της χώρας στους άγγλους
- Απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων για να "λυθεί" το θέμα με τα stage

να πούμε και άλλα;
μα σε ποιο κόσμο ζείτε ρε παιδιά;