Άκρως δυσαρεστημένος!

28 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
raise0
Απών/απούσα

Εδώ και δυο εβδομάδες είμαι ιδιοκτήτης ενός

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ηρέμησε, η ζάντα σου δεν έχει πάθει τίποτα! Ειναι το φυσικό της - η ένωση του στεφανιου. Οταν μετα απο κακή ή πολύχρονη χρήση δεις αυτη την ένωση να μην ειναι πλέον κολλημένη, τοτε να ανησυχήσεις. Πρόσεχε τα PSI του λάστιχου όταν τα φουσκώνεις να μην ειναι πάνω απο το ανώτατο όριο - αλλά ούτε και κάτω.
Οσο για τη σέλλα να στην αλλάξει - απαιτησέ το!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μια χαρά είναι το ποδηλατάκι σου αν και θα προτιμούσα με v-brake να του πεις να κρατήσει τα δισκόφρενα και να σου βάλει κάνα v-brake για τα μηχανικά θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα
η ζάντα είναι όπως λέει η λύδια πιο πάνω
την σέλα και να μην στην αλλάξει στα @@ σου πάνε πάρε μια σέλα της προκοπής

αυτά από μένα

raise0
Απών/απούσα

Μόλις ηρέμησα από μια κρίση πανικού. Σε ευχαριστώ lyhadj. Με το που διάβασα το post σου έτρεξα στη κυριολεξία στο ποδήλατο. Όντως το έχει και η μπροστινή στεφάνι, μόνο που εκεί είναι μαύρη και δε φαίνεται. Τη βρήκα με την αφή. Μεγάλη ανακούφιση. Μένει ακόμα το θέμα τις σέλλας. Δε ξέρω αν το έχει ξαναδεί κανένας αυτό. Και φοβάμαι πως θα μου πεί ότι τη λέρωσα εγώ. Αλλά πώς; Πραγματικά όταν το πήρα ήταν ΟΚ. Πώς μπορεί να έγινε αυτό; Θα δούμε αύριο που θα πάω από εκεί. Thanks ξανά!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..πες μας και απο που το πηρες , να ξερουμε !

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τι να ξέρεις xtrava?

raise0
Απών/απούσα

Λοιπόν πήγα εχτές στο μαγαζί από το οποίο αγόρασα το ποδήλατο και του έδειξα τη σέλλα. Πάνω που ήμουν έτοιμος να του τη φέρω στο κεφάλι μου κάνει ¨χμμμ… μισό λεπτάκι¨ και ενώ εγώ ετοίμαζα το χείμαρρο που θα τον ξέπλενε μου συνεχίζει με ένα ¨πάω στο υπόγειο να στην αλλάξω.¨ και μένω κάγκελο. Δε με άφησε καν να του εξηγήσω. Μου έβαλε ξανά την ίδια ακριβός. Παίζει ρόλο αυτό γιατί είναι λευκή σε αυτό το μοντέλο και του πάει. Φοβόμουν πως θα μου έδινε καμία μαύρη. Οπότε τσάμπα το άγχος και για τη ζάντα και για τη σέλλα. Το μαγαζί δε θέλω να πω πιο είναι για να μην επηρεάσω κανένα. Είναι γενικά πολύ γνωστό. Παραμένω κάπως ¨δυσαρεστημένος¨ με τον εαυτό μου όμως. Εχτές μιας που πήγα από εκεί του άφησα άλλο ένα 50ρικο σε αξεσουάρ. Έχω δώσει μέχρι τώρα ~200 σε περιφερειακά για ένα ποδήλατο των 400σίων, και θέλω κι άλλα. Απλά έπρεπε να είχα πάρει ένα πιο ¨καλό¨ ποδήλατο. Έστω. Θα χαλάσω αυτό τελείως και βλέπουμε μετά. Όπως μου είπε και ένας φίλος όταν έμαθε ότι άρχισα να ασχολούμαι ¨Φίλε έμπλεξες!¨ και όντως. Αν δε το καβαλήσω μια μέρα ψοφάω. Πάω Υμηττό τώρα. Αντίο και ευχαριστώ.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Μπορεις να μου πεις τι προβλημα δημιουργουν τα μηχανικα δισκοφρενα? εχω εγω με δισκοφρενα.τι να περιμενω δλδ?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τα μηχανικά δισκόφρενα θέλουν πιο πολύ δύναμη για να πιάσουν

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

και βεβαια , αν της εκανε τσαλιμακια , να ..μην τον προτιμησουμε !

Επειδη ομως του φερθηκε σωστα , θα μπορουσε (αν ηθελε ) να μας τον προτεινει , να ξερουμε και οιν υπολοιποι μερικους "καλους" ποδηλαταδες στην αγορα .!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

8 στις 10 είναι ανούσιο και ηλίθιο να πιστεύεις ότι λέγετε για ένα κατάστημα
και ουκ ολίγες φορές έχω δει ένα κατάστημα να βρίζεται ενώ φταίει ο αγοραστής
οπότε καλό ειναι να μην αναφέρονται με την έννοια είναι καλό όχι δεν είναι καλό
η σέλα αλλάχτηκε γιατί είχε μικρό κόστος 5-6 ευρό
για μένα δεν σημαίνει τπτ απολύτως και να μην την άλλαζε πάλι τίποτα δεν θα σήμαινε

άλλο να αναφέρουμε ότι πχ σε εκείνο το κατάστημα θα βρεις το τάδε προϊόν :D

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

αλλα για εμενα κατι σημαινει ΚΑΙ οτι την αλλαξε δωρεαν , ΚΑΙ οτι την αντικατεστησε με ΜΙΑ ΙΔΙΑ .!
... εγω κι αν την εχω πατησει ασχημα απο ποδηλαταδικο στην Βουλα (δεν εχει και πολλα..) που μετα την αγορα καινουριου mountain IDEAL action , διαπιστωσα οτι μου ειχαν βαλει λαθος τα πενταλια (άκουσον- ακουσον !) .Το επεστρεψα για αντικατασταση και αφου αυτη εγινε (φυσικα δωρεαν) , δε μου αλλαζε την πρωτη και την εικοστη ογδοη ταχυτητα. Το πηγα και μου ειπαν οτι ολα ηταν "οκ" και θα 'στρωσει" , οτι οι τελικες σχεσεις τα κανουν αυτα κ.τ.λ...
ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
Το πηγα σε ενα αλλο ποδηλατα που ειναι πολυ καλος , στην Ελευθεριου Βενιζελου στην Ν.Σμυρνη και μου ειπε οτι μου ειχαν αλλαξει τον μεσαιο δισκο , οχι με ενα ιδιο αλλα με ενα μικροτερο που ειχε λιγοτερα δοντια (κοστος 20 ευρω) ! Ε, τωρα , το ποδηλαταδικο στη Βουλα δεν ειναι και το καλυτερο που υπαρχει και δεν θα εστελνα κανενα εκει , ουτε τον εχθρο μου !
Ειμαι και εγω επαγγελματιας και ξερω να ξεχωριζω τον τσαπατσουλη ευκαιριακο μαστορακο απο τον ενσυνείδητο τιμιο μαστορα , εστω απο την ποιοτητα της δουλειας του , ανεξαρτητως κοστους και σοβαροτητας της επισκευης.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τώρα αν σου πω και εγώ με τον μπάμπη έχω βριστεί για service τι θα πεις?
παρόλα αυτά έχει το καλύτερο service που έχω δει :D
για αυτό λέω ότι δεν μπορείς να βγαίνεις στο net και να λες κάτι για ένα κατάστημα
εγώ έχω να πω πολλά για καταστήματα αρνητικά
και παρόλο που με έχουν χαρακτηρίσει "έμπορα" δεν θα με ακούσεις να πω μην πας εκεί
απλά όσο μπορώ τον προστατεύω σε όποιο κατάστημα και να πάει
:D
και έχω να πω για πολλά καταστήματα και θεσ/νικης και αθήνας

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

plannet , παντως , διαβαζω και εγω τις συμβουλες σου και χωρις να εχω πχ καβαλησει ποτε fidusa , εχω ηδη την εντυπωση οτι ειναι κορυφαια. Ουτε εσενα σε εχω γνωρισει προσωπικα , αλλα εμπιστευομαι την κριση σου , κρινοντας σε απο τα λεγομενα σου. Κατι αντιστοιχο , πιστευω , μπορει να γινει και με ενα αρνητικο σχολιο για ενα καταστημα , απο καποιον που εχει ζησει ηδη μια εμπειρια . Δε νομιζω οτι ειναι ρουφιανια , οπως δεν ειναι και διαφημηση να λες το αντιθετο , και μαλιστα διακριτικα .

..τελικα , ο τιτλος ειναι "ακρως δυσαρεστημενος " ή μηπως "τελικα ικανοποιημενος "?

χεχε

raise0
Απών/απούσα

Μπααα… Ο τίτλος παραμένει ίδιος, αλλά όπως είπα και πριν εγώ φταίω κατα κάποιο τρόπο. Η σέλλα που αλλάχτηκε δε με νοιάζει planet αν είχε 5-6 eur (που δε νομίζω). Όσο και να είχε εγώ θα πλήρωνα καμιά 60αρα για μια ίδια. Ακόμα δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για το κατάστημα μιας και ΔΕ ξέρω (έλλειψη γνώσεων) και δεν ΤΟΥΣ ξέρω, ούτε το τρόπο που δουλεύουν (νέος πελάτης). Anyway.

Δυστυχώς γύρισα από τη πρωινή μου βόλτα, κατά την οποία ανακάλυψα άλλο ένα νέο πρόβλημα. Στην εμπρός ανάπτυξη των γραναζιών είδα στο μεσαίο γρανάζι σκισμένα δόντια, κάποια φαγωμένα, ίσως και σπασμένα. Το 1ο και το 3ο με μικρότερες φθορές, αλλά εμφανείς! Κατά την ανάστροφη περιστροφή των πεταλιών παρατηρώ σκάλωμα της αλυσίδας στο ίδιο πάντα σημείο. Δε είναι Shimano όπως τα πίσω αλλά Formula CL-51-ACT (στα πίσω είδα μόνο μικροφθορές). Πολλές φορές δε αλλάζει ο μπροστά δίσκος από το 1ο στο 2ο. Γνωρίζω το πρόβλημα με τη χρήση των ακριανών γραναζιών μπρός πίσω, αλλά είμαι ακόμα αρχάριος και ξεχνιέμαι. Δε ξέρω ακόμα τι παίζει οπότε θέλω τη βοήθειά σας. Αύριο το πρωί με το φώς του ηλίου θα βγάλω κάποιες foto, ίσως και βίντεο. Επίσης θα προσπαθήσω να δώσω μια κάπως καλύτερη περιγραφή.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@xtravavanza
κοίταξε κορυφαίο δεν είναι κανένα ποδήλατο
απλά τα fidusa ειναι ιδιαιτερα ποδήλατο λόγο του ότι το φτιάχνεις στα μέτρα σου χωρίς να δίνεις μια περουσία
από εκεί παρόλο που δεν μου αρέσουν πχ τα moongoose έχω ένα και το γουστάρω πιο πολύ από το fidusa μου γιατί κινούμε καθημερινά με αυτό και το απόκτησα αφού έχω και τις ανάλογες γνώσεις
στο fidusa δεν ήξερα την τύφλα μου :D

ο μπάμπης είναι ο ποδηλατάς μου και φίλος που είναι θεσ/νικη
αντιπρόσωπος στα fidusa και όταν δίνω τιμές είναι τιμές από μπάμπη
στον μπάμπη έχω δει να επισκευάζονται από τα πιο ακριβά ποδηλατικά συστήματα μέχρι τα πιο φτηνά με διάφορες πατέντες σε δύσκολες περιπτώσεις

@raise
τα ανταλλακτικά του ποδηλάτου σου δεν τα έβαλε πάνω ο ποδηλατάς σου αλλά η scott (ένας από τους λόγους που προτιμώ fidusa)
από εκεί και πέρα αυτές οι εσοχές που λες είναι για να αλλάζει η αλυσίδα θέση κάτι τέτοιο απλά έτσι ειναι κατασκευασμένα τα δόντια
οι αλλαγές μέχρι τα 1-2 πρώτα service θα σου κάνουν νερά και είναι λογικό όπως και οι τροχοί να χρειαστούν κάποιο service (ακτινολόγηση και μάζεμα τα ρουλεμάν)
απλά πάνε ανάφερε το στον ποδηλατά
το ποιο πιθανό είναι να σου πει να κάνεις μερικά χλμ ακόμα και να το πας μετά για serice ακόμα και να στο κάνει τώρα μετά από λίγο θα χαλαρώσουν οι ντίζες και θα στο ξανακάνει

είδες xtravangektl πως βγαίνουν λάθος συμπεράσματα?

mitsaras
Απών/απούσα

Για τον φίλο που έχει πρόβλημα με τις ταχύτητες, το να μην μπαίνει η 1η είναι σίγουρα πρόβλημα. Η 28η πως μπαίνει όμως στο ΜΤΒ?
Δ.Κ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@mitsaras
σε καινούργιο ποδήλατο είναι φυσικό

raise0
Απών/απούσα

Κοίτα plannet. Με τα ποδήλατα είμαι άσχετος. Γενικά όμως κάτι σκαμπάζουμε και εμείς από τεχνικά πράγματα. Δόξα το θεό πιάνουν τα χέρια μας. Και τόσα που έχω μάθει στον ένα μήνα που ψάχνομαι και στις 2 εβδομάδες που έχω ποδήλατο καλά είναι. Απλά είναι μια νέα ενασχόληση για εμένα και δε μπορώ, ούτε θέλω να μπω στα βαθειά και να αρχίσω να ξοδεύω. Και το δήθεν ¨ράγισμα¨ της ζάντας άλλοι δε θα το έβλεπαν καν.
Δε μιλώ για τα 4 σκισίματα σε κάθε τεταρτημόριο του μεσαίου δίσκου. Μιλάω για στραβωμένα γρανάζια και κομμένα στις μύτες. Σε σύγκριση δηλαδή με τα διπλανά τους. Μακάρι να μην είναι τίποτα. Αύριο θα δούμε με τη βοήθεια οπτικού υλικού.

Επίσης ο πωλητής που πρήζω και μιλάω σίγουρα ξέρει πολλλλααααά παραπάνω από εμένα και έχω τουλάχιστον τη νοημοσύνη να το καταλάβω. Όπως το ίδιο ισχύει και για πολλούς εδώ. Εγώ όμως το ποδήλατο το πήρα για διασκέδαση , πόρωση, γυμναστική και για να ξεδίνω. Δε το πήρα για να πηγαίνω κάπου ή κάτι άλλο πιο συμβατικό. Όταν ο πωλητής λοιπόν με βλέπει σκεπτικό δε καταλαβαίνει ότι ανησυχώ για τα λεφτά και όχι για το ποδήλατο. Όταν μου άλλαξε τη σέλλα και του έκανα άλλες άσχετες ερωτήσεις μου είπε:
« Μη φοβάσαι… γιατί σε βλέπω σκεπτικό. Σκίστο… σκίστο δε παθαίνει τίποτα.»

Εκεί γίνονται οι παρεξηγήσεις! Γιατί ο άλλος δε ξέρει πόσο τρελός μπορεί να είσαι. Δε ξέρει αν θα πηδάς απλά από πεζοδρόμια ή από 35 σκαλιά συνεχόμενα.Δε ξέρει αν θές λασπωτήρες για τα νεράκια του δρόμου ή αδιάβροχο και γαλότσες για να περάσεις το ποτάμι. Δε ξέρει αν θα το πάς στο παρκάκι της γειτονιάς ή αν θα κατέβεις από το γκρεμό με το MTB λες και είναι downhill. Οπότε αν του το πάω εγώ το ποδήλατο κομμάτια από τέτοιες παρερμηνείες πώς θα βρούμε άκρη;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

για αυτό έχεις τον ποδηλατά σου για να τα συζητάς μαζί του
μιας και έχεις το μυαλό να σκεφτείς ότι γίνονται τέτοιου είδους παρερμηνείες
τότε απλά το συζητάς μαζί του
αν είχες την ικανότητα να το σκίσεις με τον τρόπο που λες θα ήξερες και 5-6 πράγματα για ποδήλατα δεν θα ρωτούσες στο forum για ραγίσματα τα οποία δεν είναι καν ραγίσματα.
και άλλωστε δεν σε είπα καμπούρη αλλά μην λες ότι είσαι δυσαρεστημένος πες είναι λογικά αυτά που βλέπω γιατί από τον τίτλο ο άλλος μπερδεύετε και ας μην ξεχνάμε το δικό σου post θα το διαβάσουν και άλλοι χρήστες όχι μόνο εσύ
μέχρι στιγμής το ποδήλατο σου από αυτά που λες είναι παντελώς οκ (με εξέρεση την σέλα)
εκτός αν δεν εξήγησες κάτι σωστά ή δεν το κατάλαβα εγώ σωστά :D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Να καταλάβουμε τι εννοείς. Το να μην μπαίνουν οι ταχύτητες είναι λογικό και αναμενόμενο, οι ντίζες τεντώνουν και θέλουν σφίξιμο, κάνε μερικά χλμ ακόμα και πήγαινε να σου τις ρυθμίσουν.

raise0
Απών/απούσα

Το θέμα δεν είναι στο αν έχω την ικανότητα να το κάνω. Το θέμα είναι στο ότι το κάνω. (χωρίς την ικανότητα) lol Και απλά χτυπάω :P Αλλά μ’αρέσει.

Ότι μπόρεσα έκανα με τις φωτογραφίες. Δε δίνουν τη πλήρη εικόνα αλλά κάτι κάνουν. Βίντεο με κίνηση ήταν κάπως δύσκολο τεχνικά, οπότε το άφησα.

Το ποδήλατο έχει κάνει 90Km. 60% άσφαλτο 40% χώμα. Μακάρι να είναι ΟΚ αλλά εγώ τα βλέπω φθαρμένα. Φαίνονται και γρατζουνιές από τη δυσκολία της αλυσίδας να αλλάξει θέση. Αν όντος έχουν βγει off τα γρανάζια, θα ήθελα καινούργια ανάπτυξη ή μπορώ να αντικαταστήσω έναν έναν τους δίσκους;

Scott - Μεγάλο γρανάζι ανάπτυξης 01
Scott - Μεγάλο γρανάζι ανάπτυξης 03
Scott - Μεσαίο γρανάζι ανάπτυξης 01
Scott - Μεσαίο γρανάζι ανάπτυξης 02

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

εγώ έχω την ίδια ανάπτηξη και εδώ και ένα χρόνο δεν το έχω φτιάξει να αλλάζει σωστά δίσκο
ένα πιο απλό που είχα λειτουργούσε κανονικά αλλά δεν έχουν τέτοιες φθορές ούτε το ένα ούτε το άλλο
παίζουν 2 περιπτόσεις
1) ήταν ελαττωματική παρτίδα πράγμα σπάνιο
2) σου έβαλε παλιό και φαγομένο δισκοβραχίονα πράγμα απίθανο
3) σου κάνουν σαμποτάζ
4) δεν έκανες 90 αλλά 9.000 χλμ το πιο λογικό. (μήπως υπνοβατείς?)

ο δισκοβραχίονας είναι ο shimano 191 ειναι το entry level τις shimano αλλά και πάλι μου φαίνεται κουλό

θα δείξω στον δικό μου τις φωτός και θα σου πω

raise0
Απών/απούσα

Οπότε υπάρχει όντως πρόβλημα ε; Τόσο λάθος αλλάζω ταχύτητες πια; Δε νομίζω… Το πιθανότερο είναι να ήταν ελαττωματικό. Να μου είχε βάλει φαγωμένο δε νομίζω, άλλωστε θα το είχα δει. Αλλά εγώ τώρα πως μπορώ να αποδείξω ότι έκανα 100Km και όχι 1000Km; Και φθορά εμφανίζεται και στους τρεις δίσκους (ο εσωτερικός είναι σε καλύτερη μοίρα). Αν του το δείξω έτσι, συν του ότι το έχω μισό μήνα μόνο, θα μου το αλλάξει ή θα πρέπει να δώσω καμία 60ρια – 80ρια eur για καινούργια ανάπτυξη; Τι να κάνω. Το πρόβλημα νομίζω είναι εμφανές έτσι, δε μπορεί να πει ότι είναι φυσιολογικό; Θα επικαλεστεί κακή χρήση;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

αν είναι να στο αλλάξει πες του να σου βάλει καλύτερη
να σου βάλει την deore hollotech 2 και να πληρώσεις την διαφορά :D
ότι αλλάζεις να βάζεις κάτι καλό :D

raise0
Απών/απούσα

Λοιπόν, μόλις γύρισα από το μαγαζί. Έμεινα για άλλη μια φορά μλκς. Του πήγα το ποδήλατο και του λέω το και το… Πάλι γέλασε και μετα από ένα αναστεναγμό μου λέει:
- Ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει αυτή τη κουβέντα; Άπειρες φορές. Ένας κάποτε το είχε λύσει και μου το έφερε να το αλλάξω επιτόπου. Έτσι είναι από τη μάνα του. Δεν έχει τίποτα.
- Μα είναι φαγωμένα με ανώμαλη λογική σειρά.
- Μισό λεπτό, να σου δείξω και ένα καινούργιο και θα δεις…
- (Βλέποντάς το…) Ωχχχ… Ναι δίκιο έχεις σόρρυ.
Είναι όντως ΑΝΩΜΑΛΟ και απίστευτο. Ο καινούργιος δίσκος φαίνεται απλά χάλια. Κι όμως δεν είναι. Σας ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλιά σας και ελπίζω από εδώ και πέρα να μην αναλώσω το χρόνο σας με άλλες βλακίες.
Αν το διαβάζεις αυτό φίλε πωλητή… sorry και ευχαριστώ.
Δε κάνω τίποτα edit από το αρχικό post για να φαίνεται το λάθος μου.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

οπότε καταλαβαίνεις γιατί δεν θέλω να βγαίνουν και να κράζουν απλά όντος στην φώτο φαίνεται χάλια
άντε καλές βόλτες να έχεις :D

tolias
Απών/απούσα

όντως οι δίσκοι είναι έτσι απο καινούργιοι

εάν δεν ήταν έτσι σε κάθε αλλαγή που θα πραγματοποιούσες πολύ απλά θα έκοβες την αλυσίδα σαν σκοινάκι

σε μερικές σειρές δεν είναι τόσο εμφανή...σε κούρσες πχ..αλλά στα υπόλοιπα είναι όλα έτσι

το aspect είχε πρόβλημα στην σέλα και τις αλλάζουμε πάντα μέσα στην εγγύηση,όλες οι ελλατωματικές επιστρέφονται

κατα τ άλλα το δισκόφρενο το μηχανικό είναι καλό αλλά όπως και το υδραυλικό είναι προοδευτικό

ένα καλό v-brake είναι πιό άμεσο και μπορεί να είναι καλύτερο απο ένα δισκόφρενο.....κάθετί όμως έχει υπέρ και κατά....το δισκόφρενο όπως και να χει στο βουνό θα φρενάρεις ενώ το v-brake μπορεί να κολήσει λάσπες,να επηρεαστεί απο σκόνη κλπ κλπ

contact