Αντικατάσταση εξατημάτων σε GT outpost

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
rihardos
Απών/απούσα

Τελικά πήρα ένα GT outpost, εγκαταλείποντας το Peugeot safari που είχα με τα διάφορα προβληματά του.
Σε πρώτη φάση καλό είναι αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Δεν μπορώ να συνηθίσω την ανάρτηση στο τιμόνι και μου φαίνεται πολύ ψεύτικη. Σκέφτομαι να την αλλάξω αργότερα και να βάλω κάποια καλύτερη που να κλειδώνει.
Και να αντικαταστήσω τα συρμάτινα δισκόφρενα με υδραυλικά ή αν είναι καλύτερα να τοποθετήσω V brakes, μάλλον χαζό θα ακουστεί αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα δισκόφρενα, Τι γνώμη έχετε, να προβώ στις αλλαγές ή όχι;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλοτάξιδο το καινούργιο ποδήλατο
η ανάρτηση είναι όντος κάτι απλό
δεν ξέρω ποσό καλή η κακή είναι.....
μια καλή λύση είναι rst omega 80mm κοστίζει περίπου στα 120 ευρό
και ποιο οικονομική είναι η gila
τωρα
για να πας σε υδραυλικά θα πρέπει να πληρώσεις
χειριστήρεια ταχυτήτων
δαγκάνες φρένων
λευγέδακια φρένων

v-brake που είναι το προτιμότερο θέλεις απλά δαγκάνες φρένων
πολύ μικρότερο το κόστος
και είναι προτιμότερο τα χρήματα να τα δώσεις σε μια ανάρτηση της προκοπής παρά σε φρένα όχι πως τα φρένα δεν είναι σημαντικά :D
αν πας σε δισκόφρενα θα πρέπει να βεβαιωθείς οτι το στεφάνι τα Υποστηρίζει :D

βασικά καλό θα ήταν αυτες τις σκέψεις να τις έκανες πριν την αγορά όχι μετα :D

καλές βόλτες και πάντα όρθιος
:D

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Η ανάρτηση μπορεί να φαίνεται ψεύτικη αλλά το σημαντικό είναι αν λειτουργεί σωστά για τα κιλά του αναβάτη. Κάνε τις διαδρομές σου εντός και εκτός πόλης και προσπάθησε να καταλάβεις τι σε χαλάει στη ανάρτηση. Μπορεί το όλο θέμα να λύνεται με μια αλλαγή ελατηρίων.

Για δισκόφρενα, όπως έγραψε και ο planet, θα δώσεις πολλά. Νέες μανέτες, νέες ταχύτητες, δαγκάνες, δίσκοι και φυσικά ΑΝ παίρνουν δίσκους τα κέντρα σου. Σε αντίθετη περίπτωση πας για νέους τροχούς + όλα τα προηγούμενα και στο τέλος θα σου έρθει μια η άλλη με τον να αγόραζες εξ' αρχής ποδήλατο με δισκόφρενα....

Γενικά κανα 120 Ευρώ υπολόγιζε μόνο τα φρένα με δίσκους.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@eaglos
το παιδί έχει ήδη δισκόφρενα :D

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Πιστεύω πως όταν τα μηχανικά δισκόφρενα είναι σωστά ρυθμισμένα είναι επαρκή σε όλες τις συνθήκες που επιτρέπει το συγκεκριμένο ποδήλατο. Εντάξει, δεν είναι ίδια με τα υδραυλικά, αλλά δε θα σε "κρεμάσουν" επίσης... Χρησιμοποιώ τα ιδίας κατηγορίας Tektro IO (gt avalanche). Σε σύγκριση με τα Deore v-brakes που έχει ένα άλλο μου ποδήλατο , θα έλεγα πως χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να μπλοκάρω τους τροχούς. Κάτι που το επιθυμώ σπάνια.

rihardos
Απών/απούσα

Οι αναρτήσεις στα ποδήλατα είναι μόνον μηχανικές ή και υδραυλικές;
Εάν είναι μόνον το πρώτο ίσως αυτό που με ενοχλεί να μην είναι μηχανικό ζήτημα, παρά μόνον στην αίσθησή μου.
Παρ' όλ' αυτά, σε ανηφόρες και όταν έχει λακκούβες, έχω την εντύπωση πως αποδυναμώνεται η πεταλιά μου. Μιλώ βέβαια μόνον για μπροστινή ανάρτηση.
Επίσης βρίσκω πως δεν έχει ομαλή απόκριση και ενώ είναι σχετικά μαλακή στην αρχή, απλά δεν τερματίζει στο τέλος της,

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

υπάρχουν και των 2 τύπων
στης ανηφόρες όλες οι αναρτήσεις παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα
ρύθμισε την ανάρτηση στο ποιο σκληρό του και δοκίμασε την πάλι
μην περιμένεις πολλά από ένα entry level gt :D