καλησπέρα,
αυτές τις ημέρες μου έτυχε κάτι που δεν έχω συναντήσει ξανά και για αυτό αποφάσισα να το μοιραστώ μήπως και βγάλω άκρη.
έχουμε ένα καινούριο ποδήλατο (του κουτιού) στο οποίο το πίσω ελαστικό όταν φτάσει σε κανονική πίεση (κάπου 70psi όταν ο κατασκευαστής δίνει ως 75psi) πετάει ένα καρούμπαλο κοντά στη βαλβίδα. Προκειμένου να φύγει το καρούμπαλο πρέπει να ρίξω την πίεση αρκετά και όταν ξαναφουσκώσω πάλι τα ίδια.
στα 60psi δεν φαίνεται καρούμπαλο αλλά μόλις ανέβει ο αναβάτης περίπου 100κιλά στη σέλα και κάνει μία μικρή απόσταση πάλι ξεζαντώνει.
για την ακρίβεια, δεν ξεζαντώνει όλο το λάστιχο αλλά μόνο κοντά στην περιοχή της βαλβίδας.
πάντα γίνεται στο ίδιο σημείο του τροχού (κοντά στη βαλβίδα)
άλλαξα σαμπρέλα και δοκίμασα αρκετές φορές να περιστρέψω το ελαστικό στον τροχό μήπως φταίει το σημείο του ελαστικού αλλά πάντα το πρόβλημα εντοπίζεται στο ίδιο το γνωστό σημείο (κοντά στη βαλβίδα).
κάνω κάποιες σκέψεις αλλά θέλω να μου δώσετε και τις δικές σας ιδέες.
Παράξενο. Σωστά σκέφτηκες να στρέψεις το λάστιχο. Άρα, φταίει η ζάντα. Την έψαξες;
αν πρόκειται για basic ποδήλατο και μονόπατο στεφάνι, πιθανό να έχει ξεχειλώσει(το στεφάνι) λόγω υψηλής πίεσης. Δες αν αισθάνεσαι το φρένο να μαγκώνει στην περιχή της βαλβίδας. Εναλλακτικά, σκαντζάρισε τα λάστιχα για να δεις μήπως το λάστιχο έχει κάποια ατέλεια.
η ζάντα έχει διπλά noname στεφάνια (σύμφωνα με τον πωλητή)
το φρένο δεν βρίσκει στη ζάντα όταν είναι όλα κανονικά.
θα το ψάξω με τα ελαστικά αλλά φοβάμαι για τα στεφάνια.
να σου πω κατι λιγο ηλιθιο αλλα μηπως δεν εχω καταλαβει σωστα. οταν ανεβασεις την πιεση στα κανονικα επιπεδα τοτε σαν να σπρωχνει η σαμπρελα το λαστιχο και το ξεζανταρει ετσι??. Μηπως τραβας πολυ την βαλβιδα εξω οποτε τραβας ολη την σαμπρελα κατω απο το λαστιχο. Δοκιμασες να το φουσκωσεις χωρις να εχεις σφιξει το παξιμαδακι(ή ροδελιτσα) στην σαμπρελα??
Αν εχω καταλαβει σωστα.
Περίεργο πρόβλημα. Σε ένα τέτοιο πρόβλημα θα έκανα τα παρακάτω:
1. θα έβγαζα λάστιχο-σαμπρέλα και θα έκαναν ένα πάρα πολυ καλό έλεγχο στο στεφάνι, ακτίνες... για κατασκευαστικές ατέλειες
2. θα έβαζα άλλαζα τα λάστιχα μπρός-πίσω μήπως το συγκεκριμένο ελαστικό είναι προβληματικό
Θεωρώ πως το ελάττωμα είναι στο ελαστικό. Το γεγονός ότι φεύγει το λάστιχο δεν έχει να κάνει με το καρουμπαλάκι.
τη στιγμή που έγραψα το πρόβλημα είχα ήδη κάνει όλες τις παραλλαγές που αφορούσαν στη σαμπρέλα
(έχω βάλει διάφορες σαμπρέλες με διάφορες βαλβίδες -presta και schrader- και δεν έχω δει αλλαγή)
τώρα μένει το βαρετό κομμάτι του ψαξίματος αν είναι το ελαστικό ή η ζάντα
θα δούμε...
Βάλε το μπρός ελαστικό πίσω και θα δείξει...
Φίλε dimitri διαβάζοντας το πρώτο σου post αναφέρεις ότι το ποδήλατο είναι καινούργιο του κουτιού.
Λογικά θα έχει και εγγύηση.
Οπότε για μένα από την στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά τότε θα πρέπει να αρχίσουν οι δοκιμές επί πληρωμή (αλλαγή ελαστικού, αλλαγή ζάντας και ότι άλλο μπορεί να προκύψει).
Εκμεταλλεύσου την εγγύηση για να αποφύγεις έξοδα και άγχος.