ideal travelon επισκευή /αλλαγή κασέτας

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Πριν από λίγες μέρες ένας συγγενής μου μου χάρισε το παλαιό του ποδήλατο , ενα ideal travelon που ήθελε αρκετά μαζέματα , αποφάσισα όποτε εχω λίγα χρήματα να το φτιάχνω σιγά σιγά με σκοπό να το έχω σαν δεύτερο ποδήλατο για εκδρομές το ποδηλατάκι εχει και σχάρα πίσω όποτε θα είναι μια χαρά , Του έβαλα 2 λάστιχα 700χ 32 schwalbe marathon plus του έβαλα σέλα που δεν είχε ένα τιμονακι promax και σήμερα το πήγα για ακτινολογιση στον μπροστινό τροχό , Περιμένοντας να τελειώσει ο μάστορας μου είπε να του αλλάξω κασέτα πίσω από 11/28 σε 11/34 η 11/32 και ότι με αυτό θα γίνονταν ποιο σωστό ποδήλατο στις ανηφόρες με ποιο μαλακό πετάλι , Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα μπορείτε να μου εξηγήσετε εάν αξίζει μια τέτοια αλλαγή και τι ακριβώς διάφορες θα δω ? Ευχαριστώ .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

από 11-28, αλλαγή σε 11-34, ναι, όντως, θα δεις σημαντική διαφορά, θα έχεις αρκετά πιο μαλακή / εύκολη σχέση για να μπορείς να ανεβαίνεις και ανηφόρες - ντουβάρια....

Αλλά έχει νόημα ΑΝ πηγαίνεις σε τέτοιες ανηφόρες και ΑΝ έχεις πρόβλημα σε τέτοιες ανηφόρες. Κάποιοι έχουν αρκετά δυνατά πόδια, ξέρουν να στροφάρουν σωστά, σηκώνονται ορθοπέταλο με άνεση όταν πιάσουν τα ζόρικα κλπ κλπ.... Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε όλους μια κασέτα 11-34....

Του έβαλες ήδη ΣΟΥΠΕΡ ελαστικά, κάνεις διορθωτικές κινήσεις, είσαι στο σωστό δρόμο. Θα πρότεινα ΟΤΑΝ το ποδήλατο γίνει 100% μάχιμο, και ΑΦΟΥ γράψεις αρκετά χλμ με δαύτο, ΜΕΤΑ να αποφασίσες αν σου χρειάζεται τέτοια κασέτα / τόσο μαλακές σχέσεις. Εκτός αν ήδη ζορίζεσαι, δυσκολεύεσαι, αν ήδη λειτουργεί ανασταλτικά η 11-28 στο να βγαίνεις έξω και να χαίρεσαι το ποδήλατό σου.....

Αλήθεια, μπροστά έχεις 3 δισκο? Με τι δίσκους? πχ αν έχεις 28-38-48, υποθέτω ότι η 1η σου σχέση, 28-28 είναι αρκετά (εώς πολύ) μαλακή...... ακόμα και για ανηφόρες με διάρκεια και για ποδηλάτες με φορτίο.... Γνώμη μου... αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους / πάντα.... scratch head1[πχ αυτες τις μέρες, ένα μέλος του φόρουμ, με πολλά πολλά ΠΟΛΛΑ χλμ στα πόδια, κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου, με αρκετό φορτίο.... πολυήμερο ταξίδι με πλήρες φορτίο και πολλές άγριες ανηφοριές......υποθέτω ότι εκείνος χρειάζεται μια 11-34........]

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Αν κάνεις ταξίδια θα χει νόημα. Μια κασετα πισω 11-34 δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβη. Αλλα καλύτερα δοκιμασετο δες αν ζοριζεσε και μετα απο κανα ταξιδάκι, αποφασίζεις. Απο προσωπιπκη πειρα να σου πω οτι όπου δε με βγαζει το 1.00 (28/28 σε σενα), με βγάζουν τα πόδια!! wacko1

armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ πολύ , κατά 99% δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο και δεν είμαι και έτοιμος για τέτοιες ανηφόρες ( να ανεβώ ένα βουνό πχ ) όποτε θα το αφήσω έτσι για τώρα . Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση .

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

έχε υπόψη σου, όταν / αν θα κάνεις κάποια στιγμή την αλλα΄γη, σε 2-3 σημεία:

1. θα χρειαστείς και νέα αλυσίδα, ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ. Από 28 δόντια σε 34 η διαφορά είναι υπολογίσιμη, η παλιά αλυσίδα θα σου είναι κοντή. Στο γράφω για να συνυπολογίσεις το κόστος.

2. νέα κασέτα πίσως ....με φθαρμένους δίσκους μπροστά.... χμμμμ... ίσως αρχίσει να κάνει κόλπα. Το γράφω επειδή το πήρες μτχ. Αν είναι πολύ φθαρμένοι οι δίκσοι μπροστά / έχουν γράψει πολλές χιλιάδες χλμ.... ίσως να έχεις θεματάκι.... (ειδικά με νέα "μακρύτερη" αλυσίδα)

3. θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πίσω ντεραγιέ σου είναι συμβατό με τέτοια κασέτα. Γενικά, όλη η μετάδοση θα πρέπει να υποστηρίζει την διαφορά δοντιών (ο ποδηλατάς σου θα πρέπει να ξέρει / να καταλάβει τι εννοώ).

armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ πολύ θα το έχω στα υπόψιν μου .   

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βασικά κακώς αλλάξες κασέτα

θεορώ πως καλύτερα θα ήταν να δεις τι σου προσφέρει το ποδήλατο ώς έχει

και να αλλάξεις μετά πράγματα πάνω του

η κασέτα δεν είναι σίγουρο ότι θα την χρειαστείς μεγαλύτερη κασέτα

μπορεί το εύρος της μικρότερης κασέτας να είναι πιο σημαντικό

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Και για μενα, κάνε μερικά χιλιόμετρα να δεις πως πάει και μετά βλέπεις τι θέλεις. Μια ακόμη παράμετρος που θα πρέπει να σκεφτείς είναι και τα κενά στην κασέτα. Πχ εγώ έχω δύο κασέτες 12-25 και 11-30. Σε δύσκολες ανηφόρες βολεύει η δεύτερη αλλά σε γενική χρήση η πρώτη με βολεύει παραπάνω γιατί έχει πιο κοντά τα δόντια στους δίσκους. 2 δόντια διαφορά αντί για τέσσερα και μου φαίνεται πιο ομαλές οι αλλαγές.