Κουρσάκι velosolex: τί περόνη να βάλω στη μανιβέλα του πεταλιού;

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
geo909
Απών/απούσα

Γειά σε όλους,

Ήθελα να αλλάξω τα γράσσα στη μεσαία τριβή ενός παλιού velosolex, δεκαετίας 80. Δεν ήξερα αλλά δε ρώτησα, οπότε προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) να βγάλω την περόνη από τη μανιβέλα του πεταλιού χτυπώντας τη με ένα σφυρί, χάλασα τα πάσα της.. Θα μπορούσε κανείς να μου πει τι είδους περόνη να πάρω για το velosolex αυτό; Το μοντέλο του είναι το "2040".

Όταν ψάχνω για "cotter pin bicycle" στο ebay, τα περισσότερα είναι λέει 9.5 χιλιοστά, αλλά εχει και άλλα μεγέθη.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon img_20180825_201754.jpg1.02 MB
Image icon img_20180825_201833.jpg1.16 MB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Αν δε βρεις σε παλιό ποδηλατά, πάρε αυτό που βρίσκεις, και
-αν είναι χοντρή τρως,
- αν είναι λεπτή γεμίζεις με καμιά λαμαρινίτσα.

geo909
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:

Αν δε βρεις σε παλιό ποδηλατά, πάρε αυτό που βρίσκεις, και
-αν είναι χοντρή τρως,
- αν είναι λεπτή γεμίζεις με καμιά λαμαρινίτσα.

Κατάλαβα, ευχαριστώ!

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Δοκίμασες να μετρήσεις τη δικιά σου;
 Το πάχος λογικά δεν θα έχει επηρρεαστεί και αν θυμάμαι καλά το κομμάτι με τα πάσα δεν το μετράμε στο συνολικό στο συνολικό μήκος.
Η τρύπα, τι πάχος έχει;
Fun fact. Το 2040 είναι το όνομα των σωλήνων του ποδηλάτου σου, όχι το μοντέλο.

geo909
Απών/απούσα

steliosp wrote:
Δοκίμασες να μετρήσεις τη δικιά σου;

Οχι, δεν την έβγαλα γιατι δε ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να τη ξαναβάλω.. Το ποδήλατο είναι του πατέρα μου και δε θέλω να του το στερήσω όσο θα ψάχνω για περόνη. Θα το πάω στο ποδηλατά μάλλον να το δεί, νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο όλο αυτό.

Quote:
Το πάχος λογικά δεν θα έχει επηρρεαστεί και αν θυμάμαι καλά το κομμάτι με τα πάσα δεν το μετράμε στο συνολικό στο συνολικό μήκος.
Η τρύπα, τι πάχος έχει;

Θα 'ναι κανα εκατοστό.. Δεν μπόρεσα βέβαια να τη μετρήσω με ακρίβεια, γιατι είναι η περόνη μέσα ακόμα

Quote:
Fun fact. Το 2040 είναι το όνομα των σωλήνων του ποδηλάτου σου, όχι το μοντέλο.

A, κοίτα να δεις! Το μοντέλο πως το βρίσκω; Το μόνο που γράφει είναι velosolex, made in france και τίποτα άλλο. Θα ξανακοιτάξω δλδ αν μου διέφυγε κάτι, αλλά το 'χα ψάξει κάμποσο.

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Εδω ο sheldon τα λέει αναλυτικά. Εγω όταν χρειάστηκε (επίσης σε βελοσολεξ) αντί για σιδεροσωλήνα  χρησιμοποίησα γρύλο αυτοκινήτου για κόντρα. Ρυθμίζεις ευκολότερα το ύψος.

Πάντως είναι μπελαλίδικο σύστημα οι σφήνες. Αν βρεις ταιριαστό καρέ άξονα και δισκοβραχίονα, προτίμησέ το. Γνώμη μου.

Βάλε φωτογραφίες το ποδήλατο. 2040 ουσιαστικά είναι το απλό hiten ατσάλι.

geo909
Απών/απούσα

Mercian wrote:

Εδω ο sheldon τα λέει αναλυτικά. Εγω όταν χρειάστηκε (επίσης σε βελοσολεξ) αντί για σιδεροσωλήνα  χρησιμοποίησα γρύλο αυτοκινήτου για κόντρα. Ρυθμίζεις ευκολότερα το ύψος.

Πάντως είναι μπελαλίδικο σύστημα οι σφήνες. Αν βρεις ταιριαστό καρέ άξονα και δισκοβραχίονα, προτίμησέ το. Γνώμη μου.

Βάλε φωτογραφίες το ποδήλατο. 2040 ουσιαστικά είναι το απλό hiten ατσάλι.

Πολύ κατατοπιστική η σελίδα.. Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα. Πήρα και μια σφήνα μπας και μπορέσω να το σπρώξω έξω, αλλά θα προσπαθήσω να το ζεστάνω κιόλας σε πρώτη φάση.

Εδώ είναι το ποδηλατάκι:

https://www.dropbox.com/sh/sifrrvx6mx08rpk/AADutEsHt...

Αρα αν κατάλαβα καλά δε θεωρείται και κάτι φοβερό, έτσι; Πάντως ο πατέρας το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά από το 80-κάτι και το αγαπάει, οπότε δεν παίρνει κανούριο. Του το περιποιήθηκα λιγάκι, έκανα μια συντήρηση τα κέντρα, άλλαξα ρουλεμάν, το έτριψα να φύγει κάπως η σκουριά από ρόδες, φρένα κλπ.. Αλλά έχει ταλαιπωρηθεί η πίσω ρόδα και ο ποδηλατάς που του έκανε ακτινολόγηση μου είπε ότι επειδή είναι ατσάλινη δε μπορει να ισιώσει τελείως.

Αν πάω τη ρόδα σε κανένα τορναδόρο πιστέυετε ότι θα μπορεί να την κάνει τέλεια;

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Τα στεφάνια αυτά δεν γίνονται ποτέ τέλεια αλλά δεν πειράζει.

Αυτό που είπες πάντως εδώ είναι πάρα πολύ ωραίο:

Πάντως ο πατέρας το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά από το 80-κάτι και το αγαπάει, οπότε δεν παίρνει κανούριο. Του το περιποιήθηκα λιγάκι, έκανα μια συντήρηση τα κέντρα, άλλαξα ρουλεμάν, το έτριψα να φύγει κάπως η σκουριά ....

Υπέροχο.
Κράτα το έτσι.
Αυτό ακριβώς είναι το νόημα.

geo909
Απών/απούσα

Όντως! :)

contact