Ρύθμιση του ασύρματου ταχύμετρου ώστε να δείχνει όσο το GPS ....

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
077
Απών/απούσα

Εχω ένα ασύρματο ταχύμετρο στο ποδήλατο (mtb με 26Χ1.75 Continental Touring Plus) το οποίο αφού μέτρησα πόσο παίρνει να κάνει ένα κύκλο η ρόδα το πέρασα στις ρυθμίσεις του. (209 εκ)
Eκανα μια διαδρομή σήμερα και το οργανάκι έγραψε 14,17 χλμ ενώ το gps του smartphone (Note 3 & Sports Tracker) μου έγραψε 13,5 χλμ. Προφανώς εμπιστεύομαι το gps γιατί είναι πιο ακριβές ή όχι;

Μέτρησα ότι με 2.09μ και κάνοντας υποθετικά 14,17 χλμ είχα 6780 περιφορές του τροχού. Αν πολλαπλασιάσω τις 6780 περιφορές με το 1,991μ τότε θα έχω τα 13,5 χλμ του gps. Να το βάλω στις ρυθμίσεις ή σκέπτομαι λάθος;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

εγώ θα έλεγα ότι το κοντεράκι έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από το gps.
Θα δεις ότι πολλές φορές σε δοκιμές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν κοντέρ ποδηλάτων για να έχουν ακριβέστερα αποτελέσματα. Επίσης το ποδήλατο δεν κινείται απόλυτα ίσια αλλά κάνει μια γραμμή σλάλομ.

077
Απών/απούσα

Οπότε εμπιστεύομαι την μέτρησή μου. Μέτρησα και με τον άλλο τρόπο που τον θεωρώ πιο σωστό γιατί στην περιφορά του τροχού πάει στο περίπου και με το μάτι. Μέτρησα τον τροχό στα 66 εκ και πολλαπλασίασα με το 3,14 και μου έβγαλε 207 εκ. Οπότε βάζω αυτή την τιμή μιας και τα ίδια λέει και το μάνουαλ του κοντέρ. Μερσί

LowInertia
Εικόνα LowInertia
Απών/απούσα

Και εγω θα λεγα να εμπιστευτεις το κοντερ μιας και το gps στις προδιαγραφες του κιολας σου λεει οτι υπαρχει μια αποκλιση 4-10 μετρων, αν θυμαμαι καλα.

teofril
Εικόνα teofril
Απών/απούσα

Βρες ένα σταθερό σημείο στο λάστιχο ή κόλλησε μία χαρτοταινία ή ένα κομμάτι χαρτόνι επάνω στο λάστιχο ώστε η μία πλευρά του να εφάπτεται με το έδαφος, έτσι θα έχεις ένα σταθερό σημείο. Τράβα μία γραμμή στο έδαφος και κάνε μία πλήρη περιστροφή του τροχού, με εσένα πάνω στο ποδήλατο με τα λάστιχα φουσκωμένα όπως πρέπει, χωρίς να στρίψεις το τιμόνι και ξανακάνε γραμμή όταν το χαρτόνι φτάσει πάλι στο έδαφος. Μέτρα την απόσταση αυτών των δύο σημείων και θα μπορείς πλέον να είσαι σίγουρος για τις αποστάσεις που διανύεις.

Εννοείται πως όταν αλλάξεις λάστιχα, αν δεν είναι ο ίδιος τύπος, πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία...

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

ποιο είναι πιό ακριβές στη καταγραφή τελικής ταχύτητας;
ευχαριστώ!

077
Απών/απούσα

Tελικά ξαναμέτρησα με λεπτομέρεια, σημάδια, ψείρισμα κτλ και μου έβγαλε 202 εκ. όσο δίνουν και στο ιντερνέτι.
Εχει αποκλιση με το gps 150μ περίπου αλλά διάβασα ότι το κοντέρ είναι ακριβέστερο. Το commercial gps δεν κάνει για μέτρηση αποστάσεων.

26x1.75

Οπότε όλα καλά.

Druadan
Εικόνα Druadan
Απών/απούσα

Οπως τα λέει ο teofri είναι. Η σωστότερη μέτρηση

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ελπίζω να έκανες μόνος σου τη μέτρηση και να μην
πήγες με βάση τον πίνακε με τις διαστάσεις καθώς
η ονομαστική διάσταση του ελαστικού συνήθως δεν