Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας.
Πρόσφατα αγόρασα ενα trekking ποδήλατο με μπροστινή ανάρτηση. Έχωντας κρατημένο το μπροστά φρένο και κλειδωμένη την ανάρτηση κούνησα το ποδήλατο μπρός - πίσω και ένιωσα οτι έχει λίγο τζόγο, έβαλα το χέρι μου εκεί που μπαίνει το πιρουνι μέσα, όταν δουλεύει η ανάρτηση, εκεί κουνιέται λίγο, είναι φυσιολογικό??
Όταν έχω ξεκλειδωτη ανάρτηση και πιέζω τη μανέτα λογικά μπαίνει η αναρτηση μέσα και δε καταλαβάινω τζόγο ...τι μπορεί να φταίει σε καινούριο ποδήλατο ημερών??
Το πιρούνι ειναι SR Suntour NEX HLO 63.
Ευχαριστώ.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
η αναρτηση εχει τζογο ή τα ρουλεμαν στο κουτελο?
καλημέρα.Εκεί που ρίχνουμε λίγο λαδάκι...στο σημείο που τελειώνει το εξωτερικό πιρούνι και ξεκινάει το εσωτερικό..
...του πηρουνιου, οπου δεν μπορεις να κανεις τιποτα.
Ειναι ελατωμα εκ κατασκευης, που χαρακτηριζει πολλα πηρουνια χαμηλης κατηγοριας τιμης (και ποιοτητας).
Η μονη λυση αν δεν μπορεις να συμβιωσεις μαζι του, ειναι η αλλαγη με καποιο καλυτερης ποιοτητας.
Διαφορετικα το συνηθιζεις, και...πας παρακατω.
Παντως, το τζογο αυτο, θεωρησε τον "προβλεπομενο", συνηθιζεται στα περισσοτερα πηρουνια αυτης της κατηγοριας ποιοτητας/τιμης.
Οσο περναει ο χρονος θα μεγαλωνει, και καποια στιγμη, οταν πια δημιουργει προβλημα στην οδηγηση, θα αλλαξεις πηρουνι.
μου φαινεται περίεργο πάντως σε 600 ευρώ ποδήλατο...να βαζουν πιρούνι που να έχει τζόγο.
Μην αγχώνεσαι είναι φυσιολογικό ..
Σχεδόν όλα τα πιρουνιά έχουν αυτό το τζόγο, άλλα λίγο άλλα πολύ, άλλα το αποκτούν με τη χρήση, ακόμα και σε πολύ ακριβότερα ποδήλατα.
Κοίτα να χαρείς το ποδήλατο σου και αν ποτέ έρθει η ώρα να αλλάξεις πιρούνι, θα το καταλάβεις.
θυμαμαι ειχα και εγω ενα ποδηλατακι που δεν εβαζα λαδι και η αναρτηση σταματησε να παιζει πανω-κατω και επαιζε μπρος-πισω. σε οτι λακουβα επεφτα το χτυπημα γινοταν μεγαλυτερο αντι να ελλατωθει. απο εκει καταλαβα οτι καλυτερα λιγα και καλα παρα κινεζικα μπιχλιμπιδια που δεν δουλευουν σωστα.
Δε ξέρω αν ειναι κινέζικο η οχι το πιρουνι, πάντως μάλλον θα πάω σε καλήτερη ανάρτηση ή ξερό πιρουνι αν είναι να χειροτερεψει ο τζόγος.Προς το παρών θα την έχω ξεκλείδωτη, δουλέυει άψογα....
Απο ότι κατάλαβα κάποιοι ντρέπονται να αναφέρουν ότι τα αληθινά πιρούνια με ανάρτηση κοστίζουν από 400€ και επάνω.
Στη γειτονιά των 200-250 θα βρεις κάποια καλά Suntour.
ναι μόνο που το ποδήλατο κάνει 600 ευρό
όχι η ανάρτηση
η δικιά μου ανάρτηση που είναι στην μεσαία κατηγορία έκανε 350 ευρό
η δικιά σου κάνει 100-120
οπότε καταλαβαίνεις την διαφορά
βέβαια καλό είναι να πας να το δείξεις στο κατάστημα μήπως είναι κάτι που αλλάζετε
αν όχι συνήθισε το
:D
θα κάνω κάποιες αλλαγές αργότερα...φρένα, πιρούνι κλπ, παντως με την ανάρτηση πάω μόνιμα ξεκλείδωτη και αποδίδει πολύ καλά μπορώ να πώ...
Για τη χρήση που το θέλω, εκτός απο το τζόγο και οτι έχει πάνω Tektro υδραυλικά φρένα και δίσκους και απο οτι έχω διαβάσει και το βλέπω και εγώ, δε είναι καλα φρένα... γενικά ειναι πολύ καλό ποδηλατο ομως... και το βλέπω απο το πώς παω στο δρόμο. Είναι πολλά 350Ε και 500Ε για πιρούνι για μένα, βεβαια εξαρταται τη χρήση που το θέλεις. Για trking δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν είναι καλύτερα η ανάρτηση ή είναι υπερβολή..και πιθανότερα Αν έβαζα μια ανάρτηση 500ε στο ποδηλατο μου πάνω δε θα καταλάβαινα διαφορά στη χρήση που κάνω επίσης είμαι και άπειρος, είναι το πρώτο με ανάρτηση..