Απόφαση αναστολής για το MALL του Βωβού

63 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias
Απών/απούσα

Απόφαση αναστολής για το MALL του Βωβού

Από το απόγευμα της Τρίτης 13 Γενάρη υπήρξαν έντονες φήμες σχετικά με οριστική απόφαση του ΣτΕ για αναστολή εργασιών στο Εμπορικό Κέντρο του Βωβού στον Ελαιώνα.

Έγκυρα και διασταυρωμένα μπορούμε να ενημερώσουμε ότι όντως για δεύτερη φορά η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ πραγματοποίησε Διάσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα και όντως επιβεβαιώθηκε η πρώτη απόφαση υπέρ της Αναστολής εργασιών. Την ίδια στιγμή η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟ φέρεται για πρώτη φορά να αποδέχεται ότι αυτή είναι η τελική απόφαση.

Πρέπει φυσικά να περιμένουμε τη δημοσίευση της αλλά μέχρι τότε παραμένουμε με συγκρατημένη -και δικαιολογημένη- αισιοδοξία.

Ξέρουμε ότι η απόφαση αυτή, μέχρι να εκδοθεί και όταν εκδοθεί, θα αμφισβητηθεί από κοινό μέτωπο «Νικήτα Βωβού και Μπάμπη Κακλαμάνη», που μέχρι σήμερα πίεσε και πιέζει με κάθε αντιδημοκρατικό τρόπο υπέρ της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα.

Ξέρουμε ότι απέναντι μας βρίσκεται ένα Υπουργείο Τσιμεντοποίησης, που υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης των αδόμητων χώρων –και επιπλέον βλέπει τον Ελαιώνα ως επενδυτικό ελντοράντο κι όχι ως «περιβαλλοντική ανάσα».

Εφιστούμε την προσοχή στις επόμενες εξελίξεις, σε όλους όσους επιτέθηκαν στην επιτροπή μας. Και αυτό γιατί τυχόν λύση που θα δοθεί για την συνέχιση του έργου της κατασκευής του γηπέδου, θα εκθέσει όλους αυτούς που μέχρι σήμερα και παρά τα νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της επιτροπής μας επέμεναν ότι για να γίνει το γήπεδο αποκλειστική προϋπόθεση είναι η κατασκευή του Mall που θα ισοδυναμούσε με 10 γήπεδα σε επιβάρυνση της περιοχής. Αν τώρα ο κ. Κακλαμάνης, ο κ. Σουφλιάς και η ΠΑΕ ΠΑΟ προχωρήσουν σε άλλη λύση για να αρχίσουν οι εργασίες θα αποδειχτεί ότι έλεγαν ξεκάθαρα ψέματα για να στηρίξουν τον κύριο Βωβό. Ίδωμεν…

Για την Επιτροπή μας η τυχόν θετική υπέρ της Αναστολής απόφαση του ΣτΕ θα αποτελέσει μια ενίσχυση στο μεγάλο αγώνα που δίνει. Θα βοηθήσει την κύρια δύναμη μας, την κινηματική δράση. Σύντομα θα αναγγείλουμε νέες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν ξεχνάμε όλες κι όλους, τους ανθρώπους και τις συλλογικότητες, που έχουν συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάνουμε. Μηνύματα έχουν έρθει από παντού. Από τη Νορβηγία μέχρι τη Βοιωτία. Αναρτήσεις σε blogs επίσης. Σε όλες και όλους δεσμευόμαστε για την ενδυνάμωση της προσπάθειας και τους καλούμε να βοηθήσουν, ώστε να πετύχουμε όλες τις νίκες που χρειάζονται για να γίνει ο Ελαιώνας το Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας

Αφιερώνουμε αυτή την σημαντική (έστω και όχι τελική) νίκη στους πολίτες των Αμπελοκήπων που κινητοποιήθηκαν κατά της τσιμεντοποίησης από τον Βωβό του κτήματος Θων, κόντρα σε υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και δημάρχους της εποχής εκείνης. Tους πολίτες που δυστυχώς όμως δικαιώθηκαν από το ΣτΕ αφού το έγκλημα είχε συντελεστεί.

Υστερόγραφο….

Πριν ακόμα δημοσιευτεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ, οι εφημερίδες γέμισαν με τα εναλλακτικά σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι για να συνεχιστεί το γήπεδο.

Τι έγινε ρε παιδιά; Εσείς δεν λέγατε ότι χωρίς Βωβό δεν θα γίνει γήπεδο; Που βρήκατε τώρα τα σχέδια; 2 μήνες που τα είχατε; Μήπως απλώς θέλατε να χρησιμοποιήσετε τον κόσμο του ΠΑΟ για να εξυπηρετήσετε επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα; Ε;

Για περισσότερες πληροφορίες

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ofios
Απών/απούσα

Στο ηλιακό σύστημα του ποδοσφαίρου, στον πλανήτη "Παναθηναϊκός", υπάρχουν οπαδοί-δορυφόροι, των οποίων η ζωή ξυπνάει και πεθαίνει με το τί έφαγε το σεντρεφόρ και αν γ@μησε αποβραδίς το κεντρικό χάφ και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του αύριο στο ματς.

Ασχέτως αν όσα θα βγάλουνε μια ζωή στη δούλεψη του τσιφλικά, που με το άλλο του πρόσωπο το παίζει φίλαθλος και προεδράρα, το σεντρεμπάκ τα πληρώνεται σ' ένα μήνα απ΄των κακομοιραίων τον ιδρώτα.

Αυτοί, ζητάνε γήπεδο, ανεξαρτήτως επιπτώσεων οιουδήποτε τύπου, για να αυξηθεί η ελκτική δύναμη του πλανήτη προς αυτούς και να μπορούν να διαβιούν εν υπνώσει, όπως επιθυμούν και να ντύνουν τα νεογέννητά τους με φανέλλες και κασκόλ της αγαπημένης ομάδας, μπας και χάσει την ευκαιρία να γίνει και 'κείνο ανεγκέφαλο ζώον.

Επειδή αυτοί ψηφίζουν και επειδή η νήσος των εκλογών έχει γεμίσει την διόπτρα στο κυάλι του πειρατικού "ο αρπακόλλας" (βλέπε: κομματικό κράτος), η λύση πρέπει να δοθεί και το γήπεδο να γίνει.

Άμυνες δεν υπάρχουν ή ας κάνει κάποιος τον κόπο να μου θυμίσει κάποια περίπτωση άμυνας.

Καλημέρα.

I like my bike
Απών/απούσα

Not in my name. Είμαι φίλος του Παναθηναϊκού και με αγανακτεί το ότι στο όνομα της ομάδας μου θέλουν να τσιμεντοποιήσουν τον ελαιώνα. Το γήπεδο χρειάζεται, πρέπει να γίνει και άργησε εδώ που τα λέμε. Αλλά το να συνδέει κανείς την κατασκευή του γηπέδου με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, να προσπαθεί να στρατολογήσει υποστηρικτές και υπέρμαχους της κατασκευής του εμπορικού κέντρου μέσα από τους φίλους και οπαδούς μιας ομάδας και να βάζει τα κανάλια να κατακρίνουν την απόφαση του ΣτΕ δείχνει σε τι τριτοκοσμική χώρα ζούμε. Οι επιχειρηματίες/καναλάρχες είναι ανεξέλεγκτοι και το ΕΣΡ (ή ΕΡΣ ποτέ δεν θυμάμαι πως το λένε) μοιάζει ανύπαρκτο.
πάντως δεν είναι ή πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, στο όνομα του αθλητισμού έχουν γίνει απίστευτα εγκλήματα. Το the mall ήταν βαφτισμένο ολυμπιακό ακίνητο για να παρακάμψουν τις πολεοδομικές παραβάσεις στην κατασκευή του (κι’ας δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για τις ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων). Το γήπεδο Καραϊσκάκη χαρίστηκε στον κόκαλη για 50 χρόνια και του δόθηκε και επιχορήγηση από την ΕΟΕ για την κατασκευή του. (Το γήπεδο δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, ανήκει στον κόκαλη, αν ο κόκαλης για παράδειγμα αποφασίσει να αγοράσει κάποια άλλη ομάδα και να πουλήσει τον Ολυμπιακό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φύγει από το Καραϊσκάκη)

soulis
Απών/απούσα

καποιοι κερδιζουν απο την αναστολη που δεν εχουν το περιβαλλον στο μυαλο τους. Και η αποφαση δεν εξυπηρετει μονο το περιβαλλον. Μην ειμαστε αφελεις, υπαρχουν διαφορετικα μετρα και σταθμα στην ελληνικη "δικαιοσυνη". Μην ξεχναμε στο μαρουσι τα 3 mall σε ακτινα 1 χλμ. που κατεστρεψαν την περιοχη. Και εδω υπηρχαν αντιδρασεις αλλα το ΣτΕ εβγαλε τις αποφασεις κατοπιν εορτης (εγκαινιων). Περαν τουτου η αναστολη δεν σημαινει και αξιοποιηση, εδω στο ελληνικο 10 χρονια και δε μπορει να γινει κατι.
Απλουστατα καποιοι εχουν Plan B για τον ελαιωνα στο οποιο ο βωβος δεν εχει θεση.Τα αλλα ειναι για να ενθουσιαζεται το ποπολο...
Παρολα αυτα συγχαρητηρια σε οσους πιστευουν ακομα.

Nefeli (χωρίς επαλήθευση)

Σαν Μαρουσιώτισα, μαζί με άλλους,έπρεπε να δωσουμε μεγάλη μάχη για να σώσουμε το Δάσος Συγγρού! Ευτυχώς ο τωρίνος δήμαρχος δεν αστειεύεται αλλά και τα μεγάλα κεφάλαια και συμφέροντα πάντα τα φοβάμαι!! Οπως κι αν έχει το πράγμα, σήμερα που ήμουνα εκεί πρωί-πρωί, είδα κάτι που μου αναπτέρωσε πολύ την ελπίδα. Βάζανε παγκάκια από τον δήμο για να μπορούν να κάθονται οι πανπολλοι ηλικιωμένοι ή μεσήλικες που κάνουν καθημερινά την βόλτα τους εκεί!! Είναι πολλοί που δεν θα το πιστέψετε!! Ως ποδηλάτισα άλλωστε είμαι της γνώμης ότι εμείς που κάτι νιώθουμε να κάνουμε για το περιβάλλον, πρέπει να δίνουμε και το μήνυμα της αισιοδοξίας! Είμαι βέβαιη πως αν υπάρξουν και στον ελαιώνα κάπιοι ευαίσθητοι που θα τρέξουν όπως τρέξαμε εμείς στο Μαρούσι στις αρμόδιες αρχές, τελικά θα ματαιωθεί τελείως το τρομερό σχέδιο τσιμεντοποιίησης στον Ελαιώνα! Στο Μαρούσι ευτυχώς υπάρχει για πολύ μεγάλη μερίδα κατοίκων που είναι ποδηλάτες αλλά και άνθρωποι με οικολογικές ανησυχίες.

gvassilas
Απών/απούσα

Πολύ καλά τα λέτε όλοι...
Αλλά για να μην τσιμεντοποιηθεί ο χώρος θα πρέπει να αναπλασθεί, δηλαδή να δενδροφυτευτεί, να δημιουργηθούν χώροι παιχνιδιού, περιπάτου, ποδηλάτου κλπ κλπ κλπ.
Τέτοια πρόθεση δεν έχει ούτε είχε ποτέ καμία δημοτική αρχή και οι λόγοι βέβαια ήταν πάντα οι ίδιοι, το κόστος (απαγορευτικό) και η αδιαφορία (χρειάζεται δυστυχώς να δουλέψεις για να γίνουν όλα αυτά)!
Εμφανίστηκε λοιπόν μια μέρα ένας που τον έλεγαν Βωβό και πρόσφερε λύση σε όλους...!!! Ο ΠΑΟ γήπεδο, ο δήμος ανάπλαση, ο Βωβός κέρδος... και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι! Ο ΠΑΟ στεγάζεται, ο δήμαρχος θα ξαναβγεί, ο Βωβός θα ξαναχτίσει.

Άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας στην ονειρεμένη μας χώρα...

Αν σκεφτόμαι όλοι έτσι τότε αλλοίμονο μας! Αφου υπήρξε ήδη αντίρηση θα είναι μεγάλη βλακεία να μην το εκμεταλευτούν αυτοί που τους ενδιαφέρει άμεσα!! Στο Μαρούσι χρειάστηκε εμείς να κινητοποιήσουμε αυτούς που κοιμόντουσταν τον ύπνο του δικαίου!!!

I like my bike
Απών/απούσα

Βέβαια, το κτήμα Συγγρού είναι άλλη υπόθεση γιατί δεν ανήκει στον δήμο Αμαρουσίου. Αλλά την σύμπραξη τοπικής αρχής και επιχειρηματία την έχουμε δει στο έπακρο στην συγκεκριμένη περιοχή. Μην ξεχνάμε τι έγινε στην Ήβη, νυν βωβούπολη ή το ποιος έχτισε το νέο δημαρχείο ή ποιος πάντρεψε την κόρη του με ποιόν. Αλήθεια τι γίνεται στην νότια πλευρά του Αμαλιείου ιδρύματος? κάτι χτίζεται εκεί πέρα.

Z3RatuL
Απών/απούσα

Φίλε μου I like my bike για αυτό που λες ότι το γήπεδο ανήκει στον Κόκαλη έχεις μεγάλο άδικο και πρέπει πριν πεις κάτι να το έχεις τεκμηριώσει.

Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ΚΙ ΟΧΙ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ΠΑΕ (Ο Κόκαλης) έχει το δικαίωμα εκμετάλευσης του περιβάλοντος χώρου του γηπέδου. Δηλαδή όλα τα καταστήματα που είναι στο γήπεδο ναι είναι του Κόκαλη, για τα 50 χρόνια που είπες. Αν φύγει αυτός όμως το γήπεδο παραμένει στον Ολυμπιακό καθώς είναι στην ιδικοτησία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

gvassilas
Απών/απούσα

Nefeli wrote:
Αν σκεφτόμαι όλοι έτσι τότε αλλοίμονο μας! Αφου υπήρξε ήδη αντίρηση θα είναι μεγάλη βλακεία να μην το εκμεταλευτούν αυτοί που τους ενδιαφέρει άμεσα!! Στο Μαρούσι χρειάστηκε εμείς να κινητοποιήσουμε αυτούς που κοιμόντουσταν τον ύπνο του δικαίου!!!

Το κτήμα Συγγρού φιλτάτη Νεφέλη είναι χαρακτηρισμένη (και είναι) δασική έκταση, αλίμονο τους λοιπόν αν απλώσουν χέρι πάνω του, μαύρο φίδι που τους έφαγε!(δεν ξαναβγαίνουν στις εκλογές)
Ο Ελαιώνας όμως είναι χωματερή και την κάνουν ότι θέλουν!

σε πληροφορώ ότι επι Σημίτη το γλυκοκοίταξαν πολλοι, και μάλιστα δεν τους πήρανε χαμπάρι!! Ηταν οι Μαρουσιώτες και οι Κηφισιώτες που σώσανε το δάσος. Στην λούφα πήγανε να γίνουνε πολλά που δεν τα ξέρετε προφανώς.
Εγώ από τότε συχάθηκα πια και τις δύο "μεγάλες παρατάξεις! Οσο για τις εκλογές καλέ μου gvassila είναι τέτοια η ασυνηδεισία του έλληνα που θα βγάλει τέτοιους και χειρότερους, και το έχει αποδείξει άλλωστε στις τελευταιες εκλογές!

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Πριν λετε κατι,να το δικαιολογειτε.Το Καραισκακη ΔΝ χαριστηκε.Το νεο γηπεδο ειναι στην ιδια περιοχη με το παλιο,αρα δν εγινε καμμια απαλλοτριωση,ή αλλοιωση.Ο Κοκκαλης δν ζητησε να του το φτιαξει το κρατος το γηπεδο,εγινε με ιδιωτικα κονδυλια,κ σε χρονο ρεκορ.Το γηπεδο ανηκει στον ερασιτεχνη,οχι στον Κοκκαλη.Κ μια αλλη λεπτομερεια,σημαντικη για μας τους οπαδους,ασημαντη για τους ουδετερους.Το γηπεδο κρατησε το ιδιο ονομα,ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,οχι red arena,ουτε MARFIN ή KOKKALIS STADIUM...

Αυτα τα ολιγα απο εναν κατοχο συνδεσμιακου διαρκειας..

gvassilas
Απών/απούσα

Nefeli wrote:
...
Εγώ από τότε συχάθηκα πια και τις δύο "μεγάλες παρατάξεις! Οσο για τις εκλογές καλέ μου gvassila είναι τέτοια η ασυνηδεισία του έλληνα που θα βγάλει τέτοιους και χειρότερους, και το έχει αποδείξει άλλωστε στις τελευταιες εκλογές!

Αγαπητή μου Νεφέλη, μετα λύπης μου, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

καλος ο δημαρχος, ομως τον πεζοδρομο τον διαλυσαν και ακομα και σε μαγαζι δημοτικο συμβουλου εχουν βγει οι μπαρες απο το πεζοδρομιο και εχει γινει "παρκινγκ πελατων" το πεζοδρομιο. γιαυτο τι γνωμη εχουμε για το μαρουσι;

Ωστοσο ο Πατούλης έχει κάνει πάρα πολλά μέσα σε δύο χρόνια! ξεχρέωσε αλλά και πρασίνισε τον δήμο,και σύγουρα κάνει και ανακατατάξεις που θα καθαρίσουν το χάος που είχε δημιουργηθεί λόγω κακκής οδόστρωσης πεζόδρομων και κακκής επιλογής τους. Πάντως, ας μην βλέπουμε πάντα τα αρνητικά όταν τα καλά είναι τόσο πασιφανή, που βγάζουν...μάτι!! Οταν λες διάλυσαν τον πεζόδρομο ενοείς την Θησέως που ξανάγινε δρόμος?

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

phgenemia exw apo to OTESHOP pou anikei se dimotiko simvoulo, tis trapezes, akoma kai sthn ermou empenan kai mpenoun, thn 8isews kai tosous "pezodromous" panta mou ekane entipwsi to poso grigora e3afanazintousan ta kolonakia se xrono DT, mageia? sigoura 8a 3ereio emporikos silogos ta magika.

I like my bike
Απών/απούσα

πριν με φάνε οι φίλοι γαύροι να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα. Το γήπεδο πριν γίνει γήπεδο ήταν το ποδηλατοδρόμιο η έκταση στην οποία χτίστηκε ήταν του δημοσίου και όχι του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. ο κόκαλης πήρε 5 εκατομμύρια από την ΕΟΕ οπότε δεν τα έβαλε όλα από την τσέπη του. το γήπεδο χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων. Η πίεση χρόνου μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για να γίνει η σύμβαση τόσο ασύμφορη για το ελληνικό δημόσιο (και τον ερασιτέχνη του οποίου το Καραϊσκάκη είναι η φυσική έδρα, φίλοι μου τσουκαλάδες) 50 χρόνια είναι ένα απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα για να δοθεί για εκμετάλλευση το γήπεδο και τα καταστήματα γιατί τα καταστήματα και το πάρκινγκ είναι η ταμπακιέρα. Επίσης η ΑΕ έχει έσοδα από τα εισιτήρια (η μήπως πάνε στον ερασιτέχνη?) από τα παιχνίδια της εθνικής (που σκανδαλωδώς γίνονται στο Καραϊσκάκη) από συναυλίες, από το εστιατόριο/θερινό σινεμά.

Πάντως στο θέμα του thread πέσατε μέσα διάνα και το θέμα είναι η χειραγώγηση των φιλάθλων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών. Για ποιόν λόγο νομίζετε αγόρασε τον ολυμπιακό ο κόκαλης? για να έχει κάποιους να επεμβαίνουν καλή ώρα όταν λέγονται κάποια πράγματα που θίγουν τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Λοιπον...Επειδη δν φαινεται να ασχολεισαι ιδαιτερα με το θεμα...
Το γηπεδο ειναι στην ιδια θεση πανω απο 100 χρονια.Οποτε καμμια σχεση το Καραισκακη με τον Βοτανικο.Το συνολικο κοστος ηταν 60 εκατομμυρια.Το γηπεδο χτιστηκε σε χρονο ρεκορ για να προλαβουμε την Ολυμπιαδα.Μαγκια του Κοκκαλη που πιεσε με τον τροπο του την Πολιτεια με αφορμη την Ολυμπιαδα για να φτιαχτει το γηπεδο γρηγοροτερα,αλλιως δν θα ειχε φτιαχτει ακομα τιποτα.Δν μπορω να καταλαβω με ποιον τροπο ζημιωθκε το Δημοσιο.Μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο??

Κ επειδη το οτι εισαι ασχετος κανει μπαμ απο μακρυα...Ποσοστο απο τα εισιτηρια παιρνει κ ο Ερασιτεχνης.Τα παιχνιδια της Εθνικης εχει επιλεξει ο Ρεχαγκελ να γινονται εκει,γιατι ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κουτοπονηρε...Αν δν ξερεις,ρωτα να μαθεις,αντι να ανακαλυπτεις σκανδαλα.
Το σινεμα εχει σταματησει εδω και 3-4 χρονια να λειτουργει..Και ναι,η η ΑΕ εχει εσοδα κ απο συναυλιες κ απο την Εθνικη.Που βρισκεις το κακο σε αυτο?Κ επειδη με πριζωσες ασχημα τωρα,διαβασε κ αυτο,να μαθαινεις.Η αναπλαση που εγινε στην Λεωφορο το 2000 επι Φιλιππιδη (του μεσομακροπροθεσμου...) εγινε με κρατικα κονδυλια (νομιζω του ΟΠΑΠ). Οταν ο βαζελος εφυγε απο Λεωφορο κ πηγε στο ΟΑΚΑ,ο εξοπλισμος της Λεωφορου,εμεινε εκει (στην Λεωφορο).Σε καποια φαση,η Πολιτεια ζητησε πισω απο τον ΠΑΟ αυτον τον εξοπλισμο που του ειχε δανεισει.Η απαντηση του ΠΑO:τον εχουμε νοικιασει αλλου!!!
Για να μην μιλησω κ για τα εργα στην Ριζουπολη...

Βγηκα λιγο εκτος θεματος,ζητω συγγνωμη,αλλα δν μπορω να διαβαζω κ αερολογιες-ανακριβειες!!!

Πες μας αν θες κ τι ομαδα εισαι

soulis
Απών/απούσα

απλα απολαυστικος....!!

"Μαγκια του Κοκκαλη που πιεσε με τον τροπο του την Πολιτεια με αφορμη την Ολυμπιαδα για να φτιαχτει το γηπεδο γρηγοροτερα,αλλιως δν θα ειχε φτιαχτει ακομα τιποτα.Δν μπορω να καταλαβω με ποιον τροπο ζημιωθκε το Δημοσιο."

Απιστευτη αμιγως ελληναραδικη λογικη. Δηλαδη καποιος που εχει τις "ακρες" και "πλατες" και γενικως οπως λες και συ "τον τροπο του" να κανει στην μπαντα ολους τους μηχανισμους δικαιοσυνης ειναι απλα "μαγκια του" οι υπολοιποι που σεβονται τους νομους και την κοινωνια ισονομιας ειναι τι? ΦΑνταζομαι κοροιδα, λακαμαδες, και τα συναφη. Σαν αυτον που "με τον τροπο του" διοριζεται στο δημοσιο χωρις να εχει τυπικα προσοντα, αυτον που χτιζει αυθαιρετα, αυτον που φοροδιαφευγει κλπ. ειναι απλα θεμα "μαγκιας".....

"Πες μας αν θες κ τι ομαδα εισαι"
Δε μας λες πρωτα και τι σημασια εχει? Δηλαδη αν ειναι Πανσερραικος η πραγματικοτητα αλλαζει απο το αμα ειναι Γιαννενα? Να σε ενημερωσω οτι δεν πασχουμε ολοι απο οπαδικη τυφλωση. Εγω παντως ειμαι ΑΕΚαρα. (για να μην πεις οτι κανω κοκοκο)

Τωρα μια απορια μου εμεινε εμενα. το γηπεδο ηταν της ΕΟΕ?? Τωρα ποιος το εκμεταλλευεται? με 60εκατομμυτια νοικιαζω αντιστοιχο γηπεδο για 50 χρονια. γιατι με ενδιαφερει... :-)

οταν τα μαγαζιά είναι κλειστά. Και δυστυχώς στην Έλλαδα έτσι κι άλλιως δυστυχώς κανείς δεν αντιλαμβάνετα το ρόλο και την αξία του πεζόδρομου. Στο Ρίμινι πληρώνεις γερά πρόστιμα αν μπεις σε πεζόδρομο ή καταστραφεί κολονάκι μπροστά στο μαγαζί σου, αλλά γι αυτό και το Ρίμινι είναι τόσο ανθρώπινο! Βγήκα λίγο εκτός θέματος, αλλά ήθελα να πως πως ότι κι αν κάνει ένας δήμαρχος, η νοοτροπία του νεοέλληνα είναι δυστύχως τόσο....τριτοκοσμική που θα καταστρέψει τα πάντα για να βολέψει την πάρτη του!!! Αν οι έλληνες αγαπούσαν την Ελλάδα τώρα θα ήταν και η ελλάδα στο ιδιο επίπεδο με άλλες ευρωπαίκές χώρες και όχι σε τέτοια ξεφτίλα!

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Ακου να δεις ειρωνικε σουλη.

Που εχει ζημιωθει το Ελληνικο Δημοσιο απο την κατασκευη του Καραισκακη?Σου αυξησανε καποιο φορο για να φτιαχτει το γηπεδο?Εγινε με κρατικα κονδυλια?Βγηκε ο δημαρχος Πειραια να πει με στομφο,το γηπεδο θα φτιαχτει??Εγιναν προσφυγες στο ΣτΕ??Απηντησε μου με ενα ΝΑΙ ή ενα ΟΧΙ.

Ρωταω τι ομαδα ειναι απο οπαδικο ενδιαφερον,εσενα τι σε χαλαει αυτο?

60 εκατομμυρια ασχετε ειρωνικε κοστισε να το χτισει.Κ καθε μηνα δινει ενα ενοικιο στον Ερασιτεχνη.

mitsaras
Απών/απούσα

Το θέμα του γηπέδου τυγχάνει να το γνωρίζω από πρώτο χέρι, από επαγγελματική άποψη κι όχι οπαδική. Λοιπόν, η ΕΟΕ παραχώρησε έναντι ετήσιου μισθώματος για πολλές δεκαετίες την χρήση του χώρου στην Καραϊσκάκη ΑΕ, στην οποία μοναδικός μέτοχος άμεσα και έμμεσα (μέσω της Intradevelopment AE) είναι ο Κόκκαλης. Το έργο εντάχθηκε στα Ολυμπιακά 2004 και έτσι επιχορηγήθηκε απλόχερα από το κράτος. Το εντυπωσιακό είναι οτι η Καραϊσκάκη ΑΕ ακόμη δεν έχει εξοφλήσει τον εργολάβο! Επομένως το δημόσιο εκχώρησε περιουσία του χωρίς διαγωνισμό σε κάποιον ιδιώτη, την επιδότησε, και ο Κόκκαλης το κάνει προσωπικά οτι θέλει το μαγαζί. Ο Ολυμπιακός είναι απλά χρήστης, όπως είναι και η Εθνική ομάδα και οι Iron Maiden. Παραπάνω δεν συζητάω, είμαι μέρος της λαμογιάς που έχει γίνει. Οι σχολιαστές να μην γράφουν οπαδικά, αλλά να μιλάνε μόνο αν ξέρουν τι τους γίνεται.
Δ.Κ.

soulis
Απών/απούσα

Οχι δε σου απανταω. Δεν εχει κανενα νοημα.

tomac4
Απών/απούσα

απ'ολα τα πετουμενα
ολα ολα
απ'ολα τα πετουμενα
ολα ολα
ο γαιδαρος μ'αρεσει βατσιτσελο βατσιτσο
ο γαιδαρος μ'αρεσει βατσιτσελο βατσιτσο

I like my bike
Απών/απούσα

γιόσπι η δική σου ασχετοσύνη είναι αυτή που κάνει μπαμ. αν είχες παρακολουθήσει από την αρχή το θέμα θα είχες δει τι ομάδα είμαι. Που νομίζεις ήταν το ποδηλατοδρόμιο για τους αγώνες του 1896? δηλαδή το παλιό Καραικάκη το κληρονομήσαμε από τους αρχαίους Έλληνες? αλήθεια ποιος έπαιζε στην ριζούπολη όταν δεν είχε έδρα μιας που αναφέρθηκες σε αυτήν τσιτωμένε μου φίλε? και αφού το Καραϊσκάκη είναι το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα οι υπόλοιποι αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου που έγιναν? ο τελικός του Champions league πρόπερσι γιατί έγινε δηλαδή στο ΟΑΚΑ? βασικά δεν έχεις καταλάβει τι είσαι, είσαι ένας ραγιάς ντυμένος στα κόκκινα. Εγώ αρνούμαι το ρόλο του ραγιά στα πράσινα και για αυτό έδωσα και την αρχική μου απάντηση στο thread. Δεν έχει σημασία αν είναι ο κόκαλης ή ο πατέρας ή ο βωβός που μας τα τρώνε σημασία έχει να αντιδρούμε όποιος και αν είναι. πάντως αν δεν ήμουνα βάζελος θα ήμουν σίγουρα Sankt Pauli :0)

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....είναι αυτό που ζω ή οχι?
Έχουμε και λέμε
1)Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό
2)Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί
3)Μητροπολιτικό πάρκο στον Ελαιώνα,ναι ρε σύ δεν ονειρεύομαι,όλα αυτά υπάρχουν.
Σε λίγο θα έρθει και ο Άλι-μπάμπα με τους 40 κλέφτες να ταμπουρωθεί στα δάση που (χτίζουν) κάποιοι με το μυαλό τους γιατί εγω δεν βλέπω τίποτα παρά μόνο ανούσιες αντιδράσεις.(Οι περιπατητές να προσέχουν μπορεί να πέσουν θύμα ληστείας).
Αθήνα-η καπιταλιστική-βιομηχανική- πρωτευουσα της Ελλάδας και όχι μόνο.Πείτε μου αν επιβαρύνεται η περιοχή του Ελληνικού,που πρίν φιλοξενούσε δύο αεροδρόμια(απο τους πιο βρώμικους και ανθυγιεινούς χώρους εργασίας).Πείτε μου αν επιβαρύνεται ο χώρος του Ελαιώνα-ΒΟΤΑΝΙΚΟΎ,που παλαιότερα φιλοξενούσε ένα βιομηχανικό κομμάτι αυτής της πόλης,δηλαδή χάλια μάυρα.Τέλος στο Γουδι είχαμε ένα παλιό στρατόπεδο,νορμαλ μου φαίνεται.Περίεργο μου φαίνεται να επηρεαστεί το περιβάλλον απο αυτά που επιχειρούν να κάνουν σε σχέση με ότι επικρατούσε στο παρελθόν.

I like my bike
Απών/απούσα

ναι airpeace σύμφωνοι, αλλά επειδή επιτρέψαν σε όλα τα άλλα να γίνουν μπάχαλο, αυτοί οι ελεύθεροι αδόμητοι χώροι είναι ή μόνη ελπίδα που έχει μείνει για την Αθήνα. Άπαξ και χτιστούν και αυτοί δεν θα υπάρξει κάτι άλλο για να μπορούν οι Αθηναίοι να πάρουν μια ανάσα.

tomac4
Απών/απούσα

να παμε να καψουμε και το κατσιμιδι και τον υπολοιπο υμηττο και να σηκωθουμε να φυγουμε.. καλο εεε???

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Νομίζω οτι οι πολίτες αυτής της πόλης έχουμε διαφορετική ετυμολογία για την λέξη ΑΝΑΣΑ.Οικονομική ανάσα είναι αυτό που επιζητούμε πλέον,η Αθήνα κρέμεται απο μία κλωστη,απόδειξη η εκρηξή των τελευταίων ημερών.Ο πληθυσμός της πόλης αποτελεί το 55%του συνολικού πληθυσμού της χώρας,γιατί αυτό για το πράσινο?όχι βέβαια,όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα χαίρει άκρας ομορφιάς στο μεγαλύτερο κομμάτι της.Κατι άλλο επιζητεί ο μετανάστης,ο επαρχιώτης ο,ο,ο....κάτι που δεν το βρίσκει σε μέρη που το πράσινο κυριαρχεί κάτι που δεν του το προσφέρει το πράσινο αλλά δυστυχώς ο Βωβός,ο Κόκκαλης και και και.....
Λύπη κυριευει και εμένα για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα,αλλά δεν κυνηγώ ουτοπίες,ουτοπίες υπάρχουν λίγα χλμ,απο την Αθήνα και αυτό με κρατάει ζωντανό + το ότι είμαι ένα γρανάζι και εγώ της μηχανής που λέγεται Αθήνα και ελίζω και άλλη να βρούν εδώ την Ιθάκη που αναζητούν(οικονομικά)ώστε να μπορούν να χαρούν μέρη απαράμιλλης ομορφιάς και ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ.Μην ξεχνάτε πως άλλη χάρη έχει το πράσινο που αναγεννάται και αναπτύσσετε υπακούοντας στους νόμους της φύσης κι αλλό το ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ που απλά τοποθετεί ο ανθρωπος πιστευοντας πωςπράττει το καλό.

I like my bike
Απών/απούσα

Δηλαδή κακό είναι να υπάρχει ποιότητα ζωής εκεί που ζει κάποιος? είτε γεννήθηκε εκεί είτε επέλεξε αυτόν τον τόπο για να ζήσει. Νομίζεις πως όσοι ήρθαν για να ζήσουν στην Αθήνα ήρθαν για τα ψώνια? για τις καταναλωτικές δυνατότητες? για να εργαστούν ήρθαν είτε είχε πράσινο είτε δεν είχε. Το θέμα (και δεν ξέρω αν η Αθήνα για εσένα είναι κάτι καινούργιο ή όχι, αν έχεις μεγαλώσει εδώ ή κάπου αλλού, αν την θυμάσαι όχι πολλά χρόνια πριν 20-25 το πολύ) είναι ότι πολύ πρόσφατα έγιναν πολλά πολύ μεγάλα λάθη με την ανάπτυξη αυτής της πόλης, λάθη τα οποία έγινα σε βάρος του συνόλου και για να ωφεληθούν λίγοι. Το θέμα έχει ξανά συζητηθεί στον μέγιστο βαθμό σε αυτό το φόρουμ. Αντί να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, κάνουμε τα ίδια πράγματα και σε χειρότερο βαθμό. Δεν ξέρω αίρπις και χωρίς να θέλω να σε θίξω, αλλά ο τρόπος που σκέφτεσαι ή τουλάχιστον από αυτά που έχεις γράψει στο φόρουμ (και δικαίωμα σου είναι) μου θυμίζει κάποιους που όταν καιγόταν η Ελλάδα έτριβαν τα χέρια τους, όχι επειδή είχαν να κερδίσουν κάτι αλλά επειδή τους άρεσε η εικόνα που έβλεπαν.

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

με την ποιότητα ζωής, με τους πεζόδρομους και με το πράσινο σε αυτή την κουβέντα! Πείτε μας πάλι για το "Καραισκάκη", τσακωθήτε για το ποιός είναι ο πιό μάγκας πρόεδρος και πως "γ..άει ο Πειραιάς" ή η "Λεωφόρος"...
Θα τραγουδήσω και 'γω μαζί με τον Τοmac :

... o γάιδαρος μ' αρέσει,βατσιτσέλο βατσιτσό
o γάιδαρος μ' αρέσει,βατσιτσέλο βατσιτσό !!!

contact