Tο δίλημμα του Δημοψηφίσματος

272 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
Τώρα τον λόγο έχετε εσείς που ψηφίσατε ΟΧΙ. Εξηγήστε μας τα σχέδια σας για την Ελλάδα. Όχι τα σχέδια του πρωθυπουργού ή κάποιου τρίτου ή των αλληλέγυων Ευρωπαίων ή την αγανάκτησή σας για τον κακό καπιταλισμό. Τα δικά σας σχέδια.

Δεν έχουν σχέδιο οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η πλευρά Λαφαζάνη-Λαπαβίτσα έχει σχέδιο, αλλά είναι τόσο τρομακτικό που καλύτερα να επικρατήσει το "μη σχέδιο" αλλιώς θα φύγουμε όλοι μετανάστες στην Αυστραλία...

Αν είχαμε αυτόν εδώ τον τύπο https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Verhofstadt πρωθυπουργό για 5 χρόνια τώρα θα ήμασταν η Δανία του Νότου. Εμείς όμως προτιμάμε να είμαστε η Ζάμπια του Βορρά.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

scrabler wrote:
και το πιο ωραίο είναι πως σκεφτόμαστε μήπως πέσει το σάητ των podilates.gr επειδή "διπλασιάζουμε" τις συντάξεις!!!
Των σάητ των podilates.gr είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και διεκδίκησης για την ποδηλατική μετακίνηση. Όταν είμασταν στο ευρώ (γιατί αμφιβάλλω οτι είμαστε στο ευρώ αυτή τη στιγμή όταν δεν μπορώ να πληρώσω άλλη χώρα του ευρώ με τα δικά μου ευρώ που έχω στην τράπεζα), μπορούσαμε να ψωνίζουμε εύκολα για υποδομές πληροφορικής σε διάφορες χώρες. Το "διπλασιάζουμε τις συντάξεις" ήταν λίγο υπερβολή. Παραπέμπει σε τυχόν υποτίμηση που μπορεί να δίνει την αίσθηση διπλασιασμού ή σε λαϊκισμούς. Επίσης εννοούσα οτι δεν μπορείς να έχεις συντάξεις για πολύ όταν δεν έχεις εργαζόμενους.

Wicca
Απών/απούσα

Filopodaros wrote:
scrabler wrote:
και το πιο ωραίο είναι πως σκεφτόμαστε μήπως πέσει το σάητ των podilates.gr επειδή "διπλασιάζουμε" τις συντάξεις!!!
Των σάητ των podilates.gr είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και διεκδίκησης για την ποδηλατική μετακίνηση. Όταν είμασταν στο ευρώ (γιατί αμφιβάλλω οτι είμαστε στο ευρώ αυτή τη στιγμή όταν δεν μπορώ να πληρώσω άλλη χώρα του ευρώ με τα δικά μου ευρώ που έχω στην τράπεζα), μπορούσαμε να ψωνίζουμε εύκολα για υποδομές πληροφορικής σε διάφορες χώρες. Το "διπλασιάζουμε τις συντάξεις" ήταν λίγο υπερβολή. Παραπέμπει σε τυχόν υποτίμηση που μπορεί να δίνει την αίσθηση διπλασιασμού ή σε λαϊκισμούς. Επίσης εννοούσα οτι δεν μπορείς να έχεις συντάξεις για πολύ όταν δεν έχεις εργαζόμενους.

Και εδώ να πούμε ότι το site podilatisses φιλοξενείται σε σέρβερ του εξωτερικού. Με άλλα λόγια αν ο σέρβερ δεν πληρωθεί, το site πέφτει..

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

@scrabler
Επειδη δεν μου αρεσει να τσακωνομαι για τα πολιτικα, οπως δεν μου αρεσει να τσακωνομαι και για το ποδοσφαιρο, και επειδη θεωρω οτι δεν εχεις καταλαβει ακριβως τι γινεται (γνωμη μου αυτο μην τσαντιστεις και απαντησεις) το ξανασυζηταμε μετα την Κυριακη οταν θα δουμε τα απολεσματα.

Ειναι απο τις λιγες φορες που παρακαλω να ειμαι λαθος.

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Και εδώ να πούμε ότι το site podilatisses φιλοξενείται σε σέρβερ του εξωτερικού. Με άλλα λόγια αν ο σέρβερ δεν πληρωθεί, το site πέφτει..
Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε. Το σάητ μπορεί να πληρωθεί στο άμεσο μέλλον. Στην ανάγκη έχουμε φίλους στο εξωτερικό (ποδηλάτες που μετανάστευσαν ή θα μεταναστεύσουν, κ.λ.π.). Αλλά άλλες ιστοσελίδες μπορεί να πέσουν ή έχουν ήδη πέσει. Σε κάθε περίπτωση, χάνουμε το ελεύθερο εμπόριο που είχαμε με την Ευρώπη και με όλο τον κόσμο, με τα κακά του και τα καλά του. Μπορεί να είναι καλό για τα φρούτα και το ψάρι (αγοράζω όσο μπορώ ελληνικά) αλλά μου είναι κάπως δύσκολο να νοικιάσω ελληνικό σέρβερ.

Engelados
Εικόνα Engelados
Απών/απούσα

Alexandrosp73 wrote:
μετανάστες στην Αυστραλία...

Παρών

Wicca wrote:
τα δημοψηφίσματα γίνονται επί της ερωτήσεως που τίθεται κάθε φορά και όχι επί του τι θα επιθυμούσαν οι ερωτούμενοι να απαντήσουν.

Όταν καταλάβουν όλοι το γιατί το παραπάνω είναι λάθος θα μπορούμε να μιλάμε για επανασταση.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Και η αλλη πλευρα:

http://edition.cnn.com/2015/07/07/world/greece-joffe-amanpour/

http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/nomos-4320-2015/protovoulia-piraeus...

ετσι για να ευθυμουμε λιγο και να μην αναμασαμε μονο μαυριλα

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Υπάρχουν η ομιλία και η δευτερολογία του Τσίπρα στο
Στρασβούργο στο youtube όπου εξηγεί το τι ζητά η Ελ-
λάδα.

Για όσους βαριούνται, κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε
για τους Ναζί μετά το τέλος του Β'ΠΠ. Διαγραφή μέρους
του χρέους ώστε να είναι εξυπηρετίσημο (όπως έγραψε και
το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση), αναπτυξιακά μέτρα και
όχι υφεσιακά (κόψε, κλείσε, πούλα).

ΥΓ1: Είναι λίγο παράδοξο να ζητάς να γίνεις Δανία αλλά
να μην θες εθνικό νόμισμα.

ΥΓ2: Εκτός αν εννοούμε "όψη" Δανίας και μισθούς Ζάμπιας.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Quote:
μου είναι κάπως δύσκολο να νοικιάσω ελληνικό σέρβερ.

και εμενα μου ειναι. ηταν παντα πανακριβοι και αναξοιοπιστοι. Και εδω θα γινω wicca στη θεση τις wicca, γιατι?

Wicca
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
λάδα.

Για όσους βαριούνται, κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε
για τους Ναζί μετά το τέλος του Β'ΠΠ. Διαγραφή μέρους
του χρέους ώστε να είναι εξυπηρετίσημο (όπως έγραψε και
το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση), αναπτυξιακά μέτρα και
όχι υφεσιακά (κόψε, κλείσε, πούλα).

ΥΓ2: Εκτός αν εννοούμε "όψη" Δανίας και μισθούς Ζάμπιας.

Ρε σεις.. Πέντε πράγματα ζητάνε οι ξένοι που αρνείται κατηγορηματικά να κάνει όχι ο Τσίπρας ο οποιοσδήποτε πολιτικός στην Ελλάδα.

Τα είπε μαζεμένα, έκανε την περίληψη ένας Βέλγος πολιτικός ( δεν ήταν πάντως ο Ηρακλής Πουαρώ).

http://www.newsit.gr/politikh/h-omilia-pou-eklepse-thn-parastash-eurwkoi...

Και αντιγράφω από το άρθρο:

«Αυτό που χρειαζεται η Ελλάδα είναι:

- Σταθερές προτάσεις για να απαλλαχθεί από το πελατειακό σύστημα. Και συγκεκριμένα μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά.
- Εναν οδικό χάρτη για να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα: Θέλουμε να δούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν
- Να γίνουν οι δημόσιες τράπεζες ένα υγιές κομμάτι της οικονομίας
- Να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες ημερομηνίες γι' αυτό και όχι μόνο προθέσεις κι εδώ. Θέλουμε να δούμε νομικές βάσεις, χρονοδιάγραμμα και νομοθετήματα
- Να τελειώσετε με τα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της εκκλησίας, των νησιών και μην το ξεχνάτε, των κομμάτων μεταξύ των οποίων και το δικό σας που έχουν δανειστεί από το δημόσιο. Δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα σ' εσάς και στον Σαμαρά.

Λέει κάτι λάθος; Τα ζητήσαν και τα ξανά ζήτησαν από την ΕΕ αυτά τα πράγματα γιατί τόσα χρόνια δίνουν χρήματα και τα χρήματα εξανεμίζονται, ας μην σχολιάσω ότι δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια του μέσου Έλληνα.

Διαφωνεί κανείς σε αυτά που ζητάνε;

Είναι παράλογες αυτές οι μεταρρυθμίσεις;

Ε μπορείτε να μου πείτε γιατί κανένας από αυτούς δεν θέλει να τις κάνει;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτά τα προβλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις καρέκλες που διατηρούν οι εκάστοτε πολιτικοί.

Υ.Γ.. Γεια στο στόμα σου ρε Βέλγε ..

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
λάδα.

Αναρωτιέμαι γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο μιλάει λογικά, σαν να μιλάει σε ανθρώπους, ενώ στους δικούς του ψηφοφόρους μιλάει με συνθήματα και συναίσθημα, τραβώντας την αλήθεια.

Σημειώνω αυτό το απόσπασμα από την ομιλία του:

Quote:
Ένα πρόγραμμα δεν αρκεί μόνο να είναι ορθό... Πρέπει να μπορεί και να εφαρμοστεί. Να βρίσκει την κοινωνική συναίνεση για να εφαρμοστεί.

Επίσης σημειώνω οτι υποστηρίζει την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, όπως δηλαδή και η πρόταση 38 σελίδων που μας έβαλε να καταψηφίσουμε. Και μάλιστα μας λέει οτι αυτοί πρώτοι το πρότειναν. Τότε γιατί μας το σέρβιρε σαν πρόταση του Γιούνκερ πριν λίγες μέρες και μας το έβαλε απέναντι από το ΟΧΙ;

Αισθάνομαι κορόϊδο όταν κάθησα μια βδομάδα να διαβάσω και να κατανοήσω ένα κείμενο 38 σελίδων μιας συμφωνίας που δεν συζητάει, αντί να διαβάσω τις 47 σελίδες που λέει στους Ευρωπαίους οτι κατέθεσε.

Όσο για τη Δανία:

Eaglos wrote:

Νομίζω αμφιταλαντευόμαστε μεταξύ Δανίας και Ολλανδίας αυτή τη στιγμή. Η Ολλανδία είναι στο ευρώ. Αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ θέλουν να γίνουμε Δανία. Αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ θέλουν να γίνουμε Ολλανδία. Να δούμε ποιος θα κερδίσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγγλία έχουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα αλλά μπορούν να εμπορεύονται εύκολα με όλο τον κόσμο. Εμείς χωρίς το ευρώ δεν μπορούσαμε.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για να μπορείς να αξιολογήσεις σωστά τις προτάσεις του "γεια στο
στόμα σου ρε Βέλγε" θα πρέπει να αναρωτηθείς και να απαντήσεις
στο "Ποιός κερδίζει από αυτές". Ξεκίνα από τα νησιά που είναι και
το πιο εύκολο.

Εκτός αν ο Βέλγος θέλει να μας πει ότι η κατάρευση της Ελληνικής
οικονομίας οφείλεται στο ότι δεν είναι ανοικτό το επαγγελμα των
ταξιτζίδων ή ότι θέλουμε να έχουμε φθηνότερους τουριστικούς προ-
ορισμούς...

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Wicca wrote:
...

Και αντιγράφω από το άρθρο:

«Αυτό που χρειαζεται η Ελλάδα είναι:

- Σταθερές προτάσεις για να απαλλαχθεί από το πελατειακό σύστημα. Και συγκεκριμένα μέτρα για να παταχθεί η διαφθορά.
- Εναν οδικό χάρτη για να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα: Θέλουμε να δούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν θα αντικατασταθούν
- Να γίνουν οι δημόσιες τράπεζες ένα υγιές κομμάτι της οικονομίας
- Να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες ημερομηνίες γι' αυτό και όχι μόνο προθέσεις κι εδώ. Θέλουμε να δούμε νομικές βάσεις, χρονοδιάγραμμα και νομοθετήματα
- Να τελειώσετε με τα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της εκκλησίας, των νησιών και μην το ξεχνάτε, των κομμάτων μεταξύ των οποίων και το δικό σας που έχουν δανειστεί από το δημόσιο. Δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα σ' εσάς και στον Σαμαρά.

Λέει κάτι λάθος; Τα ζητήσαν και τα ξανά ζήτησαν από την ΕΕ αυτά τα πράγματα γιατί τόσα χρόνια δίνουν χρήματα και τα χρήματα εξανεμίζονται, ας μην σχολιάσω ότι δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια του μέσου Έλληνα.
............

Υ.Γ.. Γεια στο στόμα σου ρε Βέλγε ..

χαχαχαχαχαα
χαχαχαχαχαχαχαχα!

oxi

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Αποβλακώνουν την πλέμπα με την ποικιλομορφία της πολυφωνίας, Φυσικά το αρπακτικό ο βέλγος την τσέπη του θα κοιτάξει, πώς θα αρπάξει την ελληνική αγορά, κι όλο το ευρωπαϊκο αστικό μπουλούκι από πισω να χάψουν. Και βρίσκουν πάντα το έξυπνο πρόσχημα.

Ένα πράμα έχει κατορθώσει η επιστήμη της προπαγάνδας, την αποβλάκωση. Αυτό μόνο φτάνει ρε πο**τη μου, να χορεύεις ένα ολόκληρο λαό στο ταψί. Έχουν γίνει επιστήμονες οι καργιόληδες. Έβλεπα το τσιπράκι μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, μέσα στο λάκο με τα φίδια και το λυπότανε η ψυχούλα μου.
Πού πας ρε Καραμήτσο ξιπόλιτος στ΄ αγγούρια να το παίξεις politically correct σε αυτούς που αγοράζουν και πουλάνε λαούς και έθνη;

Κόφτε τις μακαλίες και καταλάβετέ το επιτέλους. Με τους επιστήμονες απατεώνες ΔΕΝ τα βγάζεις πέρα. ΤΙΠΟΤΑ δε σε σώζει. Τα οικονομικά τα ξέρουν πολύ καλύτερα από σένα. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε είναι να τσακίσουμε τη δική τους λογική, και να δημιουργήσουμε μια λαίλαπα εναντίον τους. Μόλις μια τέτοια αληθινή και πηγαία αντίδραση γίνει κατανοητή - και θα γίνει κατανοητή γιατί όλοι αυτό το κάτι αληθινό περιμένουν - θα βρούμε αμέσως συμμάχους και οι συσχετισμοί δυνάμεων θα αλλάξουν. Η μόνη ελπίδα είναι στο παράλογο, το μη προβλέψιμο, το ανατρεπτικό. Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε.

Wicca
Απών/απούσα

Καλά .. Ο Βέλγος έχει άδικο.

Ας καθίσουμε στο πελατειακό σύστημα που έχουμε, να βρίσκουμε δουλειές με βίσμα, μόνον στο δημόσιο, και το δημόσιο να είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, οι τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν, να έχουμε πάντα κλειστά επαγγέλματα, ( π.χ να γίνεσαι συμβολαιογράφος μόνον αν ο μπαμπάς σου ήταν συμβολαιογράφος γιατί η άδεια τους μεταβιβάζεται κληρονομικά) και να ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα που είπε, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών των κληρικών από το κράτος.

Α και να μην ξεχάσουμε να χρηματοδοτούμε και τα κόμματα.. Θα πάω και εγώ να γραφτώ σε ένα κόμμα για να μου βρει δουλειά στο δημόσιο και που ξέρεις .. μπορεί να γίνω και συνδικαλίστρια παρακάτω και να μην μπορεί να με απολύσει κανείς όταν θα κάθομαι και οι μισθοί θα πέφτουν..

Αφου αυτό σας αρέσει και το θεωρείτε και σωστό σε μία τέτοια χώρα θα ζείτε..

Wicca
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Για να μπορείς να αξιολογήσεις σωστά τις προτάσεις του "γεια στο
στόμα σου ρε Βέλγε" θα πρέπει να αναρωτηθείς και να απαντήσεις
στο "Ποιός κερδίζει από αυτές". Ξεκίνα από τα νησιά που είναι και
το πιο εύκολο.

Εκτός αν ο Βέλγος θέλει να μας πει ότι η κατάρευση της Ελληνικής
οικονομίας οφείλεται στο ότι δεν είναι ανοικτό το επαγγελμα των
ταξιτζίδων ή ότι θέλουμε να έχουμε φθηνότερους τουριστικούς προ-
ορισμούς...

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στο ότι κανείς δεν επιχειρεί και κανείς δεν επενδύει εδώ, ούτε καν εμείς οι ίδιοι, και αυτό επειδή όλα δουλεύουν με και από το βισματούχο θηριώδες και πάντα μη ανταποδοτικό δημόσιο ( άνω τελεία) το οποίο στελεχώνεται με καινούργιους υπαλλήλους, ( υπάρχουν ή όχι λεφτά να πληρωθούν) με αντάλλαγμα ψήφους και καρέκλες στην Βουλή.

Ξέρουμε τι κερδίζουν στα νησιά.. Σίγουρα πολλά παραπάνω από αυτά που κερδίζουν κάποιοι στις πόλεις ( και αν είσαι και σε κάποια που είναι σαν ανεξάρτητα κρατίδια μιλάμε για πολλά παραπάνω).

Πάρα πολλά επαγγέλματα είναι κλειστά αγαπητέ μου, και τις άδειες τις πούλησε το κράτος .. ( πάλι το κράτος.. Σε όλα εισπράττει το κράτος αλλά επιδόματα δεν σου δίνει ας πούμε..)

Δεν χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο. Αν πιστεύεις ότι αυτά που είπε είναι λάθος, τότε κάθισε εδώ και συνέχισε να ζεις έτσι..

Αλλά αν νομίζετε ότι οι άλλοι είναι μαλάκες για να μας πληρώνουν μια ζωή και τα χρήματα να γίνονται μισθοί δημοσίων ψηφοφόρων, μίζες, βίλες στην Μύκονο, λαμογιές στις τράπεζες ( έχω να σας πω κάτι ιστορίες για τις τράπεζες και τα λαμόγια τους μούρλια.. ) κοιμηθείτε ήσυχα και κομματικά και περιμένετε να δείτε άσπρη μέρα.. όταν θα χιονίζει..

Wicca
Απών/απούσα

... τα ίδια έλεγα και για τον Παπανδρέου και είχα γίνει η κακιά και κάποιοι γέλαγαν μέχρι που τους κόπηκε το γέλιο απότομα και σε τέσσερα πέντε χρονάκια είδαν τις ζωές τους να γίνονται κουλουβάχατα.

Απορώ πως διατηρείται η συγκεκριμένη νοοτροπία του να πιστεύουν ορισμένοι, ΕΙΔΙΚΑ σε αυτή την χώρα, ότι τους ξεφουρνίζουν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

Πως καταφέρνουν μετά από ολόκληρες δεκαετίες, να μην έχουν παρατηρήσει ότι όποιος πολιτεύεται ξαφνικά τα κονομάει. Το λύνει το οικονομικό του.

Παρ' όλη αυτή την μικρή λεπτομέρεια, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν ότι μέσα στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος, υπάρχουν πολιτικοί για να σώσουν την χώρα, ( και καλά τώρα), που ενδιαφέρονται ( και καλά τώρα) για την ευμάρεια και την ευημερία του λαού τους..

Τέλος πάντων.. on topic.

Τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά.

Δημοψηφίσαμε για το αν δεχόμαστε την πρόταση της 26ής Ιουνίου, αλλά δεν μας είπανε ποια ήταν η αντιπρόταση η δική μας στην πρόταση αυτή και ακόμα δεν την ξέρουμε, ( ή δεν έχουμε καμία).

Είπαμε όχι στην πρόταση της 26ής Ιουνίου αλλά δεν είπαμε όχι και σε όλες τις επόμενες προτάσεις.

Ο διαπραγματευτής μας πήγε χαρούμενος χαρούμενος στις Βρυξέλλες ( ή όπου στο διάβολο μαζεύονται κάθε φορά) και τώρα θα υπογράψει άλλη πρόταση θέλει δεν θέλει, ή θα του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, και μαζί με αυτόν και σε όλους εμάς.

Κάτω από 500 μύρια ρευστό στις τράπεζες για 12 μύρια κόσμο και αν δεν έρθει χρήμα απέξω οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και θα μοιραστούμε τα 500 επ αόριστων.

Εσείς τι κομματικά φαντάζεστε ότι θα γίνει;
1/ Θα υπογράψει πρόταση με αυτά που θα του πουν ίσως και χειρότερη από την πρώτη.
2/ Θα πάρει μία ανθρωπιστική βοήθεια και τα παπούτσια στο χέρι..

Υ.Γ. Ο καφές δεν θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης και δεν περιλαμβάνεται στα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι εισαγόμενο προϊόν που έρχεται από μακρυά.. Ελπίζω να έχουμε στοκάρει αρκετό δια παν ενδεχόμενον, γιατί χωρίς καφέ δεν γίνεται συζήτηση καφενείου..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Wicca wrote:

Ξέρουμε τι κερδίζουν στα νησιά.. Σίγουρα πολλά παραπάνω
από αυτά που κερδίζουν κάποιοι στις πόλεις

Όταν κάποιος σου λέει "πρέπει να μην έχει η χώρα σου να
μην έχει/παράγει το ΧΨ", εσύ θα πρέπει να ρωτάς "ποιός
κερδίζει από αυτή την κατάργηση του ΧΨ;".

Με απλά λόγια για να τους αφελής που μας διαβάζουν, οι
πολιτική είναι η βιτρίνα των λόμπι. Όταν βγαίνει ο ΧΨ
καραγκιώζης και πετά την όποια παπαριά, από πίσω υπάρ-
χουν συμφέροντα.

Ακόμα και η πρόταση για σκίσιμο των εφοπλιστών κρύβει
άλλα συμφέροντα και σίγουρα όχι την αγάπη τους για τον
ταλαίπωρο έλληνα φορολογούμενο.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ναι βρε wicca, εισαι παντα η πρωτη που λεει οτι ολο κατι κρυβεται απο πισω, τωρα μονο ο τσιπρας κρυβει δηλ και οι ευρωπεη λενε το σωστο και θελουν το καλο σου?

Μπορει να μην αγαπανε τους δικους τους αλλα εσενα και εμενα σιγουρα θα μας αγαπανε και θα θελουν το καλο μας. Εγγυηση φιλαρακι

Ανεβαζεις το φπα στα νησια και κανενας βρωμιαρης ελληνας δεν μπορει να παει διακοπες εκει εντος και εαν ειναι μη-βρωμιαρης φραγκατος. Αν δεν πανε αρκετοι και οι νησιωτες αναγκαστουν να πουλησουν παλι μια χαρα και ακομα καλυτερα εαν δεν μπορουν και αλλοι ελληνες να αγορασουν. Θα αγορασει καποιος ΕΕιτης. Super! Και γιατι οχι, σκατοφατσες ειναι οι νησιωτες στην τελικη καλυτερα να ερθει καποιος που θα τα στελνει και ολα εξω. Με χρυσα κουταλια θα φαμε

να βαλουμε ρε συ και φορο στους μουσταραδες τους εφοπλισες που ζουν εις βαρος του λαουδακου.

Βαλε και εφυγε. Απλα-απλα παει την εδρα του αλλου. Διπλο κερδος! Γιατι ρωτας? Γιατι μπορει καποιος συγκεκριμενος να εχει οφελος απο το λιμανι(α) που εκμεταλευεται και απο την φορολογια που θα αφηνει σε συγκεκριμενη χωρα. Ξεχνα τα οποιαδοιποτε εσοδα σου απο τους εφοπλιστες. Καπουτ, αντε γεια

Τι αλλο να πουμε να περασει η ωρα? Α, ας πουμε και για την ηθηκη ικανοποιηση του υπερεγω γιατι το τσολακι ο ποταπος αριστερος μας κουνεται κιολας και ακουσον-ακουσον του μιλαμε και αντι να κλανει πατατα χαμογελαει κιολας! Ρε θα τον σκισω τον πουστρη

Σου λειπει το σχεδιο δρασης ε? Θες να ξερεις βρε παιδι μου τι σκατα εχει στο μυαλο του, να το κοινοποιησει βρε παιδι μου. Σε μια τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο κρισιμη φαση, ολα τα σχεδια, στο πληρες τους. Γιατι οχι? Μην τρελαθουν και σπανε και τα κεφαλια τους οι κακομοιροι οι φιλοι μας που θελουν το καλο το δικο μου, το δικο σου, ολου του λαουδακου βρε παιδι μου γιατι κατα βαθος ειναι καλα παιδακια οι ελληνες, ειδικα αν γιαλιζουν και κανα παπουτσι

Καλη ιδεα, να κανουμε ενα δημοψηφισμα μονοι μας να απαιτησουμε να ανοιξει ολα του τα χαρτια στους δανιστες. Αυτο θα μας βοηθησει πολυ. Θα ειναι οτι καλυτερο εχουμε κανει απο την αρχαιοτητα που ζουσαμε στα πιθαρια

Να φυγουν οι δεξιοι, να φυγουν οι αριστεροι, να φυγουν οι δικοι μας, να φυγουν και οι ξενοι. Στα τσακιδια ολοι τωρα, υπο αυτες τις συνθηκες στον κοσμο. Τι ακριβως προτεινεις?

- Σε βαζω σε βαζω
- Που με βαζεις?
- Στη θεση του τσιπρα. Πες μου τι κανεις?

Δεν λεμε κατι σοβαρο τωρα? Εχει κανεις να προτεινει κανα καλο φλιπεραδικο στην αθηνα γιατι με επιασε νοσταλγια και εχω ενα κουτι 50λεπτα?

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

τους πουστιδες τους νησιωτες ομως ειδες? Μεσα σε 3 μηνες θελουν να βγαλουν τα λεφτα ολης της υπολοιπης χρονιας που βαρανε μυγες οι αχαϊρευτοι. Αμα ημουν εγωωωωω...

Wicca
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Wicca wrote:

Ξέρουμε τι κερδίζουν στα νησιά.. Σίγουρα πολλά παραπάνω
από αυτά που κερδίζουν κάποιοι στις πόλεις

Όταν κάποιος σου λέει "πρέπει να μην έχει η χώρα σου να
μην έχει/παράγει το ΧΨ", εσύ θα πρέπει να ρωτάς "ποιός
κερδίζει από αυτή την κατάργηση του ΧΨ;".

Με απλά λόγια για να τους αφελής που μας διαβάζουν, οι
πολιτική είναι η βιτρίνα των λόμπι. Όταν βγαίνει ο ΧΨ
καραγκιώζης και πετά την όποια παπαριά, από πίσω υπάρ-
χουν συμφέροντα.

Ακόμα και η πρόταση για σκίσιμο των εφοπλιστών κρύβει
άλλα συμφέροντα και σίγουρα όχι την αγάπη τους για τον
ταλαίπωρο έλληνα φορολογούμενο.

Δεν νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση μας είπε κανείς να μην παράγουμε κάτι. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ήδη τίποτα οπότε ότι είχαν να κερδίσουν τα λόμπι το κέρδισαν ήδη.
Δεν με ενδιαφέρει πόσο καραγκιόζης μπορεί να είναι ο Βέλγος στην χώρα του. Στην ομιλία που έκανε όμως είπε πολλές αλήθειες που δυστυχώς εμείς, που μας αφορούν, δεν θέλουμε να τις παραδεχτούμε.

Δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι μας έχει φάει η διαφθορά, η λαμογιά, οι μίζες, τα βίσματα, το πελατειακό ψηφοθηρικό σύστημα, ο κρατισμός που ξεσκίζει την όποια ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, η άδικη φορολόγηση, οι εξαιρέσεις, οι νόμοι λάστιχο κατά περίσταση, οι ειδική μεταχείριση σε ολιγάρχες και άλλες οικονομικές ελίτ και ο κομματισμός μέχρι τελικής πτώσεως..

Όταν εμείς δεν διορθώνουμε αυτά τα πράγματα, καλά να πάθουμε που δίνουμε δικαιώματα να μας την λέει ο ΚΑΘΕ καραγκιόζης.

Στην χώρα αυτήν έχουν μπει εκατομμύρια ευρώ.. και όμως δεν καταφέραμε να τα αξιοποιήσουμε για να γίνουμε καλύτεροι..

Και αν διαφωνείς με αυτά που λέω, διέψευσε με, με αποδείξεις.. Που δεν θα τις βρεις γιατί δεν θα μπορέσεις ποτέ να μου εξηγήσεις γιατί εφόσον χρηματοδοτηθήκαμε επί πάμπολλα χρόνια τώρα έχουμε πτωχεύσει.

Που πήγαν τα λεφτά μάγκες .. ποιος τα φαγε.. Όχι εσείς και εγώ .. Και διαφωνείτε και με τα μαύρα γραμματάκια από πάνω ότι είναι η λανθασμένη οπτική ενός κάποιου καραγκιόζη..

Μην ψάχνετε να βρείτε άχυρα στο μάτι του όταν στα δικά μας έχουμε παλούκια.Όταν εμείς ΒΛΕΠΟΥΜΕ αυτά που συμβαίνουν όλο αυτό τον καιρό ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. δεν μας φταίνε οι άλλοι.

Wicca
Απών/απούσα

rnd wrote:
Ναι βρε wicca, εισαι παντα η πρωτη που λεει οτι ολο κατι κρυβεται απο πισω, τωρα μονο ο τσιπρας κρυβει δηλ και οι ευρωπεη λενε το σωστο και θελουν το καλο σου?

[...]

Τα ίδια σκατά είναι όλοι τους. Δεν έβαλε κανείς τον Τσίπρα να πάει ξεβράκωτος στα αγγούρια και να τάζει λαγούς με πετραχήλια.. Μόνος του το διάλεξε για να το παίζει λαοφιλής ηγέτης στα μπαλκόνια.

Έχω πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς που θέλουν να λέγονται ηγέτες και μία από αυτές είναι να είναι ρεαλιστές και να μην λένε ψέματα.
Για πες μου ρε συ.. ποια θα είναι τα μνημόνια που θα σκίσει; Αυτό που θα φέρει την Κυριακή; (ΕΤΑ γιατί αν δεν το δεχτεί θα φάει/φάμε σουτ..Αλλά εμείς του είπαμε ότι δεν θέλουμε να φάμε σουτ... )

Οι Ευρωπέη που δεν θέλουν το καλό μας ( αλλά όχι και το κακό μας το συμφέρον τους κοιτάζουν) βαρέθηκαν απλά να πληρώνουν και τα λεφτά να εξαφανίζονται.

Εσύ και εγώ τώρα που είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης, δεν θα έπρεπε να έχουμε το λιγότερο την απαίτηση να σταματήσει αυτό το πράγμα πάνω στην πλάτη μας και αν πρόκειται να κάτσουμε στην ΕΕ , να φροντίσουμε να μην χάνονται αυτά τα χρήματα σε λαμογιές μίας μειοψηφίας;;

Μόνο κουβέντες και λόγια και ιδεολογίες μας αρκούν; Στην πράξη τι κάνουμε και τι απαιτούμε από τους πολιτικούς μας;

Αν ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για το καλό του λαού, τότε γιατί δεν προχωράει σε μεταρρυθμίσεις που θα κόψουν το προνόμιο αυτής της μειοψηφίας να εξαφανίζει εκατομμύρια ευρώ;;;

Εγώ σαν wicca με έξι ευρώ στην τράπεζα αυτό απαιτώ από τον οποιονδήποτε πολιτικό και όχι να βγαίνει με τυμπανοκρουσίες και σημαιάκια για να γιορτάσει την υποτιθέμενη νίκη του ΟΧΙ.. γιατί και αυτό χωρίς αντίκρυσμα ήταν στην τελική και οι επιλογές που έχει ο λαός, είναι ακριβώς σε αυτά που είπε όχι..

Από την μία έξοδος και από την άλλη καινούργιο μνημόνιο. Και τα υπόλοιπα, που φταίνε για αυτήν την κατάσταση ... ως έχουν..

Λοιπόν για μένα προσωπικά δεν υπάρχει κανένας Τσίπρας , Γιωργάκης, Κωστάκης, μπάρμπα Μπίλιος ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται.

Εγώ δίνω μπόνους μόνον στον καλύτερο και σε αυτόν που πραγματικά ενδιαφέρεται για την χώρα αυτή.. Και δεν την παραμυθιάζει ενίοτε..

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Τον δεσαμε τον γαιδαρο μας λοιπον, ειμαστε 101% σιγουροι οτι παμε για 3ο μνυμοσυνο, 10x χειροτερο. Προφανος δεν τεθηκε ουδεποτε θεμα αμφιβολιας

Να παω απο τωρα δηλ μεχρι το μπαλκονι να δω το δρομο και αν εχει αρκετο υψος λες ε? ...ή μαλλον τωρα που το σκεφτομαι δε βγαζουμε τους αριθμους του τζοκερ? Ποσοι ειμαστε εδω περα? 15-20. Το εχουμε να τα μοιραστουμε

Βαρεθηκαν να μας δινουν λεφτα και να χανονται στη μαυρη γερμανια, συγνωμη, τρυπα ηθελα να πω. Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα. Οχι σαν την αμερικη ας πουμε που της δινουν δανεικα και τα πολλαπλασιαζει σε ραβδους χρυσου, ξεπληρωνει και τρωνε ακομα και οι αστεγοι με χρυσα κουταλια. Κατι αντιστοιχο του χριστου με τα ψαρια

να ας πεταξουμε και δυο-τρια γραφηματα υπερ της μπαρουφολογιας

Αμερικη:
-------------------------------------

usa - debt vs gdp

πηγη: http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2015/06/18/the-glitter-of-...

Grow Your Way Out Of Debt

πηγη: http://www.zerohedge.com/news/2014-12-22/grow-your-way-out-debt-dont-mak...

Περα απο τα γραφηματα, οι πηγες ειναι ενδιαφεροντα αναγνωσματα

Ελλαδα

greece gdp vs debt

πηγη: http://www.dpa-international.com/news/international/greek-debt-and-gdp-1...

Για το τελος σας εχω το καλυτερο!

key eu debts to gdp ratio

πηγη: http://www.bbc.com/news/world-europe-33407742

Βλεπουμε εδω στο τελευταιο λοιπον παιδια οτι το χρεος της γερμανιας ανεβαινει μεχρι και το 2010. Μετα οσο ανεβαινουν τα χρεη των αλλων της γερμανιας πεφτει σε σχεση με το gdp.

Δεν ειναι τυχαιο, ουτε εχει καμια σχεση με το το κανουν οι αλλοι, απλα ειναι καλοι στη δουλεια τους οι ανθρωποι. Τα γεγονοντα δεν σχετιζονται, nothing to see here, move along

Νομιζω χρειαζομαστε ενα νεο cern να ερευνησουμε τη μαυρη τρυπα της ελληνικης οικονομιας. Των αλλων τη εχουμε λυμενη ή πολυ απλα δεν.μας.ενδιαφερει. Σαν να ειχαμε παρωπιδες ενα πραμα

Παλι 6 ευρο μεσα? Ειχες 5, καποιος σε πληρωσε 1ευρο γιατι μετα ειχες 6. Πηγες και μια φορα στην τραπεζα να βγαλεις τα 6 και τωρα παλι εχεις 6. Ανταλλαζουμε λογαριασμους? δειχνει να εχει κατι μαγικο ο δικος σου

Λοιπον, σε βγαζω απο τη θεση του τσιπρα και...

-Σε βαζω-σε βαζω
-Που με βαζεις
-Στη θεση του δανιστη της αμερικης. Τι κανεις?

Σκατα ειναι ο κοσμος, τωρα το εμαθες?
Ψηλα το κεφαλι ρε. Κατω η γκρινια, η μιζερια, το μισος προς ολους και η ηττοπαθεια. Το μονο που σου προσφερει ειναι πεσιμισμο και περισσοτερη μιζερια.

Κυριοι καθηγηται τα λεω καλα? Θα το περασω το μαθημα?

Wicca
Απών/απούσα

Τώρα διαβάζω ποιο θα είναι το νέο μνημόνιο. Οι διαφορές με την πρόταση της 26ής Ιουνίου είναι ελάχιστες.

Αλλά τώρα δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι αποδέχτηκε και έστησε κω.. σε αυτό το μνημόνιο η κυβέρνηση, διότι μετά το δημοψήφισμα και αφού οι Έλληνες ψήφισαν όχι στην πρόταση των ξένων αλλά μέσα στην ΕΕ, η κυβέρνηση μας θα μας πει ότι δεν είχε εντολή να βγει από την ΕΕ.. οπότε φάτε άλλο ένα μνημόνιο ίδιο με το άλλο και μοιραστείτε και την ευθύνη για να νίψει τας χείρας του ο διαπραγματευτής.

Και τις ελάχιστες διαφορές θα τις παρουσιάσει και ως νίκη του λαού ενάντια στο σύστημα....

Υ.Γ Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.. αλλά τώρα είναι πολύ αργά..

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

oxi

αχαχαχαχαχαχαχαχα!

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

Έχω ένα φίλο τον Μπάμπη. Νόμιζα ότι είναι ακέραιο και έντιμο άτομο αλλά έπεσα πολύ έξω τελικά. Ο Μπάμπης που λέτε είναι στέλεχος μιας Ναυτιλιακής εταιρείας η οποία συνεργάζεται με μία άλλη ναυτιλιακή εταιρεία η οποία αποτελεί θυγατρική ενός επιχειρηματικού κολοσσού μέλος του οποίου είναι η BP η πασίγνωστη αμερικάνικη εταιρεία η οποία ως γνωστόν δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας σε μία θαλάσσια πετρελαιοπηγή με αποτέλεσμα να λάβει χώρα ένα τρομερό ατύχημα που δημιούργησε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού με αποτέλεσμα η BP να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 16 δις δολλάρια και η κουφάλα ο Μπάμπης δεν πλήρωσε ούτε σεντ! Ντροπή του!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

δειξε μου τους φιλους σου να σου πω ποιος εισαι...

pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

Alexandrosp73 wrote:
Έχω ένα φίλο τον Μπάμπη. Νόμιζα ότι είναι ακέραιο και έντιμο άτομο αλλά έπεσα πολύ έξω τελικά. Ο Μπάμπης που λέτε είναι στέλεχος μιας Ναυτιλιακής εταιρείας η οποία συνεργάζεται με μία άλλη ναυτιλιακή εταιρεία η οποία αποτελεί θυγατρική ενός επιχειρηματικού κολοσσού μέλος του οποίου είναι η BP η πασίγνωστη αμερικάνικη εταιρεία η οποία ως γνωστόν δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας σε μία θαλάσσια πετρελαιοπηγή με αποτέλεσμα να λάβει χώρα ένα τρομερό ατύχημα που δημιούργησε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού με αποτέλεσμα η BP να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 16 δις δολλάρια και η κουφάλα ο Μπάμπης δεν πλήρωσε ούτε σεντ! Ντροπή του!

Ψιλοάκυρο το παράδειγμα...
Ο Guy είναι μέλος ΔΣ εταιρείας που ενδιαφέρεται (μέσω θυγατρικής βεβαίως βεβαίως) να ανοίξει "μπίζνα" στο Ελλάντα (σε ένα τομέα που εξυπηρετείται τώρα από το Δημόσιο.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ είναι μέλος του Ευρωκοινοβούλιου και κάνει συστάσεις σε έναν Πρωθυπουργό για περιορισμό του Δημοσίου ΚΑΙ καταπολέμηση της διαφθοράς.
Lobbying το λένε αυτό, ή εκμετάλλευση θέσης ισχύος?

Ο Μπάμπης από την άλλη είναι στέλεχος μιας εταιρείας πόυ σχετίζεται δια της τεθλασμένης (τελείως όμως) με την BP (για να μείνω στο παράδειγμα).
Τί σχέση έχει ο Μπάμπης και το μαγαζί του με το ατύχημα και την αποζημίωση ?
Και απο ποιά θέση ισχύος επηρέασε ο Μπάμπης τη BP ώστε να μήν τηρήσει μέτρα ασφαλείας και να ΄γίνει το ατύχημα? Και τί συμφέρον είχε?

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ.
Α, και το Ευροκοινοβούλιο δεν είναι εταιρεία, ούτε θα έπρεπε να λειτουργεί σαν τέτοια, νομίζω. (Λέμε τώρα....)

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

scrabler wrote:
δειξε μου τους φιλους σου να σου πω ποιος εισαι...

Συμφωνώ απόλυτα!

Alexandrosp73
Εικόνα Alexandrosp73
Απών/απούσα

Εντάξει, ειναι λιγο ακραίο το παραδειγμα (φανταστικο βεβαιως, δεν εχω τετοιο φιλο), αλλα ποιος άνθρωπος με σώας τα φρένας θα μπορούσε να πιστέψει οτι ο Βελγος κρύβεται πίσω από ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερου...Ειδικά ετσι οπως παρουσιάζεται στην εικονα. Γελαει ο κοσμος.

contact