Παρακαλώ διαβάστε σε αυτή την δημοσίευση των Νέων το σχόλιο της κας. Λάνα Καντιάνη.
Νομίζω ότι είναι ένα σχόλιο το οποίο οφείλουμε να το διαβάσουμε όλοι για να θυμηθούμε ποιοι είμασταν και να συνειδητοποιήσουμε ποιοι έχουμε γίνει.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
δεν λέει τίποτα ουσιαστικό
....
"-Και ενθυμούμαι και το φαρμακοπωλείον του Μπακάκου όπου επήγαιναν και οι αρκούδες δια να ηγοράσουν έμπλαστρα και βενζίνη για τις βεντούζες!"
καλά ρε marlene, μας δουλεύεις ή έχεις περίοδο και περνάς συναισθηματικά ζόρια; έβγαλα τα μάτια μου να διαβάσω την κυρά που νοσταλγεί την παλιά Ομόνοια, τις αρκούδες, τα πιθηκάκια που κάνανε κωλοτούμπες και το τι-καλά-που-ήτανε-παλιά-τώρα-οι-νέοι-δεν-ζούνε-σωστά. σοβαρά δηλαδή πιστεύεις ότι έχει κάτι να πει και το προτείνεις - ή μάλλον θεωρείς ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το διαβάσουμε;
edit: ok... pms rules (μετά και την απάντηση στον plannet)
Δεν με ενδιαφέρει τι νοσταλγεί ή ίδια προσωπικά. Με ενδιαφέρει τι θυμάται από αυτό που ήταν η Αθήνα, ( κάποια πράγματα τα οποία θυμούνται και οι κάπως παλαιότεροι εδώ μέσα) και τι υπάρχει από αυτά τώρα. Δεν μου κάνει επίσης εντύπωση ότι εσένα σου έμεινε από όλο το σχόλιο το τι νοσταλγεί προσωπικά η συγκεκριμένη κυρία. Προφανέστατα τίποτα από αυτά που αναφέρει δεν είναι μέσα στις παραστάσεις σου, και νιώθεις φαίνεται τόσο καλά και ενσωματωμένος σε αυτό που "ζεις" που δεν μπορείς παρά να δεις το πρώτο επίπεδο αυτού του κειμένου.
Αν σε κουράζουν τα greeklish μετέτρεψε το κείμενο. ( έχει πολλές σελίδες που το κάνουν αυτό. ) Αλλά ξανά διάβασε το λίγο πιο προσεκτικά.
Υ.Γ. Και μην παίρνεις σαν οδηγό τα σχόλια του γελοίου που πόσταρε 25 δευτερόλεπτα μετά την αρχική μου δημοσίευση. Δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι πρόλαβε να διαβάσει τίποτα. Απάντησε για τρολίσει λίγο, κατά την συνήθεια του.
... να το διαβάσουμε για να ξέρουμε πως ήταν αυτή η πόλη μόλις 50 χρόνια πρίν.
Η κυρία που το γράφει δεν μιλάει για τη σημερινή νεολαία, απλώς διατυπώνει τις αναμνήσεις της. Ο κόσμος έχει ξεχάσει την κουλτούρα που υπήρχε.
Εγώ έπαθα πλάκα όταν σε ένα υπαίθριο παζάρι είδα γκραβούρες της αθήνας πολλά χρόνια πρίν, μέχρι τότε είχα δεδομένο στο μυαλό μου οτι πάντα ήταν μια άσχημη πόλη, δεν είχα σκεφτεί καν πως ήταν στο παρελθόν.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ΡΥΜΟΤΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΟΙΧΟΙ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ.
Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΛΙΣ, ΤΟΥ 1950 ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΜΑΝΤΡΟΜΕΝΗ" ΠΟΛΙΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, ΥΨΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ Ο ΑΙΟΛΟΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΧΟΡΟΣ !! Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΝ "ΣΤΙΤΙΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΛΕΓΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ.
ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Η ΣΚΑΠΑΝΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΒΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ METRO ΘΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟ 1960 ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ "ΛΙΤΟ" ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΣΑΡΑΛΙΩΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΙΚΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΤΟΥ MEΓA ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΓΥΡΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΒΓΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΩΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΥΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΕΝΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΗΤΑΝ ΡΑΓΙΣΜΕΝΗ. ΕΤΣΙ ΕΜΕΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ Η ΤΟΤΕ "ΠΡΙΗΓΓΙΠΙΣΑ" ΣΟΦΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΧΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΧΕΝΟΔΟΞΙΟΠΟΥ".
ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΘΑΦΤΗΚΕ ! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΑΝ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ "ΑΛΛΟΝ", ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΒΟΛΤΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ OΛA ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΥΡΟ.
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΣΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΤΑ TRAM, ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ, ΤΟ ΠΙΘΗΚΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΗΔΗΜΑΤΑ, Η ΑΝΑΒΕ ΣΠΙΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ, Η ΑΡΚΟΥΔΑ..ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΟΥ ΕΣΦΥΖΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΑΓΙΟΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΑΝ.
ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ..OΛA ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΑ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΠΑΛΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΑΘΗΝΑ ΣΕ OΛA ΤΗΣ.
Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΘΑ Σ'' ΑΓΑΠΩ ΑΘΗΝΑ
Λάνα Καντιανή USA Ψυχολόγος - Κοινωνιολόγος
Δεν φταίει ο φτωχός ζουλού, που δεν έχει παραστάσεις απ' την παλιά, ανθρώπινη πόλη και γελάει και θυμώνει με τις μνήμες όσων έχουν ήδη ζήσει κάμποσο, για να μπορούν να συγκρίνουν.... Φταίει που σνομπάρει τις μνήμες όσων έχουν τέτοιες παραστάσεις ή και τις επιθυμίες να ξαναδούν ανθρωπιά στις πλατείες της και τις γωνιές της. Αλλά δεν θα έγραφα γι' αυτό. Ξέρω το πόσο μπορεί να θεωρηθεί κανείς γραφικός γράφοντας γι' αυτά.
Αυτό με το pms όμως, έχει πολύ σκατό μέσα του...κι εμένα με έθιξε σαν άνθρωπο και μόνο που το διάβασα. Πολύ περισσότερο απ'τα σχόλιά του για της μνήμες της κυρίας τάδε...
Mην ασχολείσαι.. Αλίμονο αν αφήναμε να φιμώνουν την φωνή μας και τις μνήμες μας οι χλευασμοί γελοίων όντων όπως ο plannet και ο shaka. Ατόμων που η ζωή τους εξαντλήθηκε σε μία χλαπάτσα, χωρίς μνήμη, χωρίς συναισθήματα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς Λόγο.
Η ταφόπλακα τους θα είναι άσπρη, τεράστια και στα δύο εκατοστά από την μύτη τους. Και αυτή η ταφόπλακα λέγεται Λήθη, αφού κανείς δεν θα μείνει να τους θυμάται για τίποτα. Έτσι όπως ζούνε χωρίς μνήμη, έτσι θα πεθάνουν και δεν θα μείνει να τους μνημονεύει και εκείνους ΚΑΝΕΙΣ.
Αυτό ταιριάζει και στα φιλοσοφικά ερωτήματα που τέθηκαν σε ένα άλλο νήμα.
Ο Θάνατος ισούται με την Λήθη...
...υπάρχει η τάση να συνδέεται το πολιτισμικό παρελθόν με τον φασισμό.
Αυτό το pms που ανέφερε ο shaka τι σημαίνει?
Ποσο μου αρεσει το κλιμα αγαπης και ομονοιας που επικρατει εδω μεσα, βριζομαστε και δεν τρεχει τιποτα, ουτε καν το σχολιαζουν οι θιγομενοι. Για εμενα αυτο ειναι πιο σημαντικο προβλημα παρα ενα σχολιο στα greekglish.
Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση που μερικές γυναίκες βιώνουν πριν την έμμηνο ρύση, λόγω ορμονικών φορτίσεων. Έχει ποικίλα συμπτώματα, που εξειδικεύονται σε κάθε οργανισμό ανάλογα. Όπως πονοκέφαλοι και κολικοί, που εντοπίζονται στα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως η μήτρα, οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες. Στην ψυχολογία συνεπακόλουθα το σύνδρομο εμφανίζεται με οξυμένη ευαισθησία που προκαλεί μια γκάμα από αντιδράσεις (όχι όμως απαραίτητες), όπως ευσυγκινησία ή και ευθιξία. Και για όσους στερούνται γνώσεως και παιδείας για ό,τι η φύση έχει προβλέψει για τον γυναικείο οργανισμό, έμμηνος ρύση είναι η φάση του γυναικείου κύκλου, όπου το σώμα αποβάλλει τον βλενογόνο της μήτρας, που δεν έχει δεχτεί γονιμοποιημένο ωάριο, αυτό που κάθε μήνα παράγεται στο γυναικείο σώμα. Η αποβολή του βλενογόννου συνεπάγεται αιμοραγία, ακόμα μια διαδικασία δηλαδή κοπιαστική για τον γυναικείο οργανισμό, που διαρκεί από 3-7 ημέρες ανάλογα. Μιλάμε για τον μηχανισμό, που γεννάει ανθρώπους δηλαδή!!! PMS είναι τα αρχικά του συνδρόμου στα αγγλικά: Pre-Μenstrual Syndrome (PMS).
Το κακό με τον ζουλού είναι ότι είναι ενημερωμένος για την γυναικεία φύση και φυσικά καθώς του λείπει ο σεβασμός, μπορεί έτσι και την λοιδωρεί, όπως ακριβώς λοιδωρεί και τις ανθρώπινες αναμνήσεις. Φοβάμαι, ότι πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, που ελπίζω να μην χρειαστεί κάτι βίαιο στη ζωή του για να καταλάβει πόσο άψυχος φαίνεται σ' αυτή του τη θέση.
Μα δεν υπάρχει κλίμα αγάπης και ομόνοιας πουθενά...
Περίεργες ευαισθησίες πάντως απέκτησες τώρα τελευταία. Δεν σε είδα για παράδειγμα να έχεις τέτοιες προβλήματα, τις προάλλες στο άλλο φόρουμ!! ( ξέρεις για ποιο μιλάω ). Ίσα ίσα συμμετείχες δυναμικά!
Ο plannet λαμβάνει τις απαντήσεις που του ταιριάζουν στο trolling που κάνει.
Όσο θα απαντάει απλά για να απαντήσει, τόσο θα ακούει τα μπινελίκια που ακούει.
Στο μέλλον θα το χοντρύνω και άλλο, ειδικά αν συνεχίσει να είναι προσβλητικός και να πετάγεται παντού σαν τον μαϊντανό απλά για να τρολίσει.
Αν ο αποκλειστικός στόχος ενός troll είναι να δυναμιτίσει τις συζητήσεις, δηλώνω επιρρεπής σε αυτό και θα φροντίσω να μην μείνει ούτε κόκκος σκόνης από τον πολύ δυναμίτη.
Plannet άκο φρόντισε να μην μου απαντάς στο μέλλον γιατί δεν θα σου αρέσει καθόλου αυτό που θα διαβάσεις.
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
http://www.steadyhealth.com/articles/Premenstrual_Syndrome___PMS____Defi...
To οτι βριζόμαστε είναι κάτι θετικό, αυτός/αυτή που βρίζει δέχεται άμεση και έμμεση κριτική απο τον κοινώνικό περίγυρο.Ανάλογα με την αντίληψη που έχει αυτός που χρησιμοποιεί τις βρισιές, θα επεξεργαστεί την κριτική και θα βελτιωθεί ή θα χειροτερέψει.
Οταν υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες δεν είναι λογικό να υπάρχουν και συγκρούσεις - διαφωνίες εκτός απο συμφωνίες?
Σκέψου και αυτό, αγάπη υπάρχει επειδή υπάρχει μίσος, καλό επειδή υπάρχει και το κακό.Αν εξαλείψουμε οτιδήποτε αρνητικό τότε το θετικό θα σταματήσει να μας ικανοποιεί.
;)
Θα προτιμουσα να μου εστελνες ενα pm στο αλλο φορουμ (μιας και τεχνολογικα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα εκει), προφανος δεν ειδες ολα τα μυνηματα πριν διαγραψουν τα ασχετα, μιλησε με τον διαχειριστη και εαν εχει το ποστ που εκανα να στο στειλει να διαβασεις. Ελα σε κανενα freeday και θα σε κερασω μια μεταλαγμενη μπαριτσα nature valley (3 γευσεις μπανανα, μηλο, μελι, διαλεξε τι θες)
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ορίζεται ως η ελαττωματική λειτουργία των ωοθηκών -σχετίζεται με την έμμηνο κύκλο των γυναικών- η οποία επηρεάζει-μεταβάλλει τη σωματική και συναισθηματική κατάσταση τους παρεμβαίνοντας στην ικανότητα τους να ασκήσουν τις καθημερινές δραστηριότητες, ως αποτέλεσμα των διακυμάνσεων των ορμονών.
Το σύνδρομο εμφανίζεται μία έως δύο εβδομάδες πριν από την εμμηνόρροια και στη συνέχεια μειώνεται κατά την περίοδο που ξεκινά.
Ναί κι εγώ νόμιζα ότι αναφέρεται στην περίοδο προς την εμμηνόπαυση αλλά ο μάγκας(=αλητονταής στα αλβανικά) το γενίκευσε... (Βtw shaka=troll από παλιά.)
@marlene
gav gav
metrises!!!
Einai i moni glossa poy oysiastika katalavainei i xerola
Τι είπες μωρή; Είσαι τόσο τσουτσού που περιμένεις να απαντήσει το τρολάκι για σένα;;
( έρχεται και η δική του απάντηση )..
Gav gamw to sptiti sou mesa gav... ( ακριβώς στην γλώσσα και με την γραμματοσειρά που καταλαβαίνεις! )
Τρολάκι...
@marlene τι είναι troll για σένα ???
Μίλησα με τον διαχειριστή και το θέμα έληξε. Δεν μου αρέσει να μετέχω σε φόρουμς όπου το trolling είναι κανόνας είτε αυτό υποστηρίζεται επίσημα είτε ανεπίσημα...
Για αυτό τον έκλεισα τον λογαριασμό μου εκεί όπως θα κλείσω και τον λογαριασμό μου εδώ.
Δεν υπάρχει ούτε μισό ποδηλατικό forum την δεδομένη στιγμή όπου να μπορεί κάποιος να κάνει μία νορμάλ συζήτηση. ( δες εδώ πως πήδηξε ο πλάνετ και άλλοι σαν αυτόν την συζήτηση).
Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση σου αλλά δεν θα έρθω ούτε και για το κέρασμα. Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ότι κάνει ο καθένας πρέπει να το κάνει μόνος του. Η συζήτηση αποτελεί απλά χάσιμο χρόνου, ειδικά διαδικτυακά, αφού ειδικά εδώ βλέπεις τις πιο σιχαμένες και προσβλητικές συμπεριφορές.
Σου ζητώ συγγνώμη στην περίπτωση που ήμουν άδικη μαζί σου.
Νομιζω οτι εισαι υπερβολικη. Γενικα εισαι των ακρων. Το αλλο ποδηλατικο φορουμ ειναι μια χαρα, ανθρωποι ειναι και αυτοι και δεν μπορουν να αντεξουν τοσα καινουργια πραγματα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα. Δεν σε ειρωνευτικα ουτε σε προσβαλα καθολου σε εκεινο το θεμα, ουτε πηρα μερος στο παρτυ που στηθηκε, απλα διαφωνησα μαζι σου. Ακομη και σε αυτο το θεμα εδω διαφωνω ως προς τον χειρισμο του. Δεν πιστευω οτι ο Plannet ειναι troll, πιστευω οτι το πρωτο του σχολιο ηταν κοσμιο και εξεφραζε απλα την αποψη του (ειναι απλα πολυ επιμονος αλλα και εσυ εισαι επιμονη, ετσι ειναι οι ανθρωποι ο καθε ενας εχει την παραξενια του, και εγω εχω παραξενιες). Καλα να περνας...
σε πιο θέμα είμαι επίμονος?
...δεν είναι τρολλ, απλώς έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
γιατί στα ψηλά νιώθω μοναξιά
:D
...εννοείς οτι οι έξυπνοι είναι λίγοι και οι χαζοί πολλοί οπότε βρίσκεις πιο εύκολα παρέα?
xD
xaxaxaaxaxaxaaxaxaaaaaaaaaaaaa