Να που τελικά κάτι εξάγουμε...

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vec
Απών/απούσα

Μου ήρθε τις προάλλες ο παχύτατος,750 σελίδες, κατάλογος ενός γερμανικού καταστήματος με είδη outdoor, του globetrotter. Είχα κάποτε επιχειρίσει μια αγορά από αυτούς που ποτέ δεν ολοκλήρωσα, επειδή δεν απαντούσαν στα mail μου. Ίσως επειδή ήταν στα αγγλικά και όχι στα γερμανικά και είναι θέμα πολιτικής για αυτούς, ποιος ξέρει. Από τότε όμως έχουν τη διεύθυνσή μου, και κάθε χρόνο μου στέλνουν τον κατάλογό τους, φάτε μάτια ψάρια. Στα γερμανικά δυστυχώς.

Κάθομαι λοιπόν για ένα πρωινό.... καφέ, ανοίγω τον κατάλογο, περνάω τα ρούχα, τα ορειβατικά και φτάνω στα ποδηλατικά. Τσάντες, ρούχα κτλ.Φωτογραφία με ένα mtb εξοπλισμένο για τρεκινγκ καταστάσεις, και μαντέψτε; Ήταν ένα ideal pro rider!
Γενικά δε συμπαθώ την ideal σα μάρκα, λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών, αλλά για κάποιο ηλίθιο λόγο χάρηκα που το είδα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
gkk
Απών/απούσα

Το 2010 η IDEAL είχε κυκλοφορήσει μία κούρσα στα χρώματα της γαλανόλευκης. Το είχα βάλει στο μάτι (θα ανανέωνα την παλιά μου κούρσα) αλλά ... τα άσχημα είχαν ξεκινήσει και έρχονταν τα χειρότερα. Γενικά, χωρίς να θέλω να διαφημίσω, κατά τη γνώμη μου, η εταιρία έχει κάνει καλές επιλογές και είναι ελληνική.

greatg
Εικόνα greatg
Απών/απούσα
spy3
Απών/απούσα

μπραβο στην ideal.εγω πηρα ενα -εστω- ελληνικης συναρμολογησης ποδηλατο(αλλης μαρκας)γιατι εκτος το οτι μου αρεσε σκεφτηκα οτι ισως βοηθαω λιγο περισσοτερο την οικονομια της χωρας μας.

VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

vec wrote:
Μου ήρθε τις προάλλες ο παχύτατος,750 σελίδες, κατάλογος ενός γερμανικού καταστήματος με είδη outdoor, του globetrotter. Είχα κάποτε επιχειρίσει μια αγορά από αυτούς που ποτέ δεν ολοκλήρωσα, επειδή δεν απαντούσαν στα mail μου. Ίσως επειδή ήταν στα αγγλικά και όχι στα γερμανικά και είναι θέμα πολιτικής για αυτούς, ποιος ξέρει. Από τότε όμως έχουν τη διεύθυνσή μου, και κάθε χρόνο μου στέλνουν τον κατάλογό τους, φάτε μάτια ψάρια. Στα γερμανικά δυστυχώς.
Κάθομαι λοιπόν για ένα πρωινό.... καφέ, ανοίγω τον κατάλογο, περνάω τα ρούχα, τα ορειβατικά και φτάνω στα ποδηλατικά. Τσάντες, ρούχα κτλ.Φωτογραφία με ένα mtb εξοπλισμένο για τρεκινγκ καταστάσεις, και μαντέψτε; Ήταν ένα ideal pro rider!
Γενικά δε συμπαθώ την ideal σα μάρκα, λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών, αλλά για κάποιο ηλίθιο λόγο χάρηκα που το είδα.

'Η αυτό ή οι Γερμανοί φίλοι μας τα θεωρούν πλεον δικά τους προιόντα....
:)
Εντελώς πληροφοριακά και για λόγους γκάλοπ τι τιμή είχε στον κατάλογο;

gkk
Απών/απούσα

Αυτό που είχα δει εγώ, νομίζω ήταν το stage, αλλά ήταν όλο λευκό και γαλανό. Δεν είχε μαύρο χρώμα πάνω του. Μου άρεσε πολύ. Για μένα το χρώμα του ποδηλάτου έχει μεγάλη σημασία.
Προς vakt : σίγουρα θα είναι πιο φθηνό από τη Μπανανία.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

spy3 wrote:
μπραβο στην ideal.εγω πηρα ενα -εστω- ελληνικης συναρμολογησης ποδηλατο(αλλης μαρκας)γιατι εκτος το οτι μου αρεσε σκεφτηκα οτι ισως βοηθαω λιγο περισσοτερο την οικονομια της χωρας μας.

γιατί σκοπεύεις να σκοτώσεις κάνεναν πολιτικό με το ποδήλατο σου???
είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσεις την οικωνομία της χώρας
:D

anakosmas
Απών/απούσα

Δεν έχω αντίρρηση στο να προσπαθούμε να αγοράζουμε προϊόντα ελληνικά για να τονώσουμε την εγχώρια οικονομία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε τις ακόλουθες 3 προϋποθέσεις, προκειμένου να μην πηγαίνουν στο "γιαλό" οι προσδοκίες και οι προσπάθειές μας:
1) η εταιρία να σέβεται τους εργαζόμενούς της (το οποίο σημαίνει τουλάχιστον να μην σπεύδει να προσαρμοστεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο περί αμοιβών, απολύσεων κτλ). Οι τελευταίες υπογεγραμμένες συλλογικές συμβάσεις προ μνημονίου είναι μια ικανοποιητική βάση στην παρούσα συγκυρία.
2) να σέβεται το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό "οικολογικό αποτύπωμα" του κύκλου παραγωγής και της ζωής του προϊόντος (ακόμα και μετά τη λήξη του κύκλου ζωής του).
3) να σέβεται τον καταναλωτή, διαμορφώνοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Από εκεί και πέρα, χρειάζεται και ένα σχετικό "ψάξιμο" κατά πόσο τα λεφτά που βγάζει επανεπενδύονται στην εγχώρια αγορά.

Αν μια ελληνική εταιρία θέλει λοιπόν να έχει την υποστήριξή μας, θα πρέπει να αποδεικνύει ότι πληροί και τα παραπάνω. Διαφορετικά δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τον καθένα εγχώριο καπιταλιστή, στον οποίο εξάλλου οφείλουμε και μεγάλο μέρος της παρούσας κρίσης.

vec
Απών/απούσα

vakt wrote:

.....
Εντελώς πληροφοριακά και για λόγους γκάλοπ τι τιμή είχε στον κατάλογο;

Outdoors αξεσουάρ πουλάνε. Απλά ανάμεσα από τις φωτογραφίες με τις περιγραφές και τις τιμές των αξεσουάρ, έχουν και φωτογραφίες, συνήθως με χαρούμενες βοριοευρωπαϊκές φάτσες σε απίστευτα ωραία μέρη, που μπορεί να είναι στο Έβερεστ, αλλά μπορεί να είναι και 1 ώρα από το σπίτι μας και να μην τα έχουμε πάρει χαμπάρι. Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες, φαίνεται ένα μαύρο pro rider. Σελίδα 332 για όσους έχουν τον κατάλογο.

@anakosmas
Γενικά θα συμφωνήσω μαζί σου. Το να είναι μια εταιρεία Ελληνική σκέτο, δε μου λέει τίποτα.Γι αυτό και έγραψα πως 'για κάποιον ηλίθιο λόγο χάρηκα' και όχι πως απλά χάρηκα.

gkk
Απών/απούσα

Προσφάτως είχαμε μία κουβέντα για e-bike. Στη κουβέντα τέθηκε το neo cross της BH. Στη Γαλλία 1900 ευρώ και εδώ 2.250 ακατέβατα!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

αυτό απ’ το 2008 και για την ώρα οι γύρω μου παραμένουν όπως κι εγώ ζωντανοί. Κι εγώ για άλλο λόγο θα αποδημήσω όταν θα έρθει η ώρα:

http://www.idealbikes.net/?section=2300&language=el_GR&itemid1494=2350

Όσο για τους πολιτικούς σιγά μη τους κάνω τη χάρη. Έζησα για να δω και τον Νταλάρα ηρωοποιημένο. Λες κι εκεί παίζεται η ουσία της πολιτικής πραγματικότητας και αντίδρασης σ’ αυτήν.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

vec wrote:
Ήταν ένα ideal pro rider!

Ναι, ένα νοικιασμένο για τη φωτογράφιση.
Αν κοιτάξεις καλύτερα θα αναγνωρίσεις και το ελλαδικό τοπίο.

vec wrote:
Γενικά δε συμπαθώ την ideal σα μάρκα, λόγω κακής εξυπηρέτησης πελατών

Για πες μας τα καθέκαστα!...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

gkk wrote:
Στη Γαλλία 1900 ευρώ και εδώ 2.250 ακατέβατα!

Αν είχε 1500 στη Γαλλία να το καταλάβαινα αλλά για 18.5% διαφορά
δεν αξίζει καν να χάσεις την εδώ εγγύηση και την επαφή με το κα-
τάστημα...

Εξάγουμε κι άλλα πράγματα απλά δεν φαίνονται.
Για παράδεγμα το λάδι "Λάμδα".

gkk
Απών/απούσα

Εδώ το βρίσκεις και από εδώ το παίρνεις. Αν βάλεις όμως το ποσοστό κέρδους που υπάρχει ήδη στη τιμή της Γαλλίας συν τη διαφορά (που δεν οφείλεται στα μεταφορικά γιατί πρόκειται για μαζική παραγγελία), τότε προκύπτει μεγάλο ποσοστό κέρδους ανά ποδήλατο. Δεν θέλω να τα χαλάσω με τον αντιπρόσωπο της ΒΗ εδώ, γιατί πραγματικά μ αρέσει αυτό το e-bike. Αν δεν επιλέξω Tidalforce, πιο τσιμπημένο ακόμη. Άλλωστε τούτο παρατηρείται σε πολλά καταστήματα και προϊόντα. Συνθήκη της Μπανανίας, και την έχω πληρώσει επανειλημμένα.