Νηστευετε την μεγαλη εβδομαδα...?

72 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Roul wrote:
Wicca wrote:
Roul wrote:
Σταματήστε με τα φαγητά τετοια ώρα...
Και εγω συμφωνώ με wicca! Τι θα φάμε?

Να φτιάξω ένα παστίτσιο να έρθετε να το φάμε παρέα; Να κανονίσουμε μία σύναξη Επικούριων ποδηλατών εδώ στην Τροία;

Καταρχάς...μπορείς ΚΑΙ εσύ να ετοιμάσεις την σπεσιαλιτέ σου για την αιμοδοσία.
Επίσης, μπορούμε να κάνουμε και m eating στο γνωστό σημείο της Τρίτης...

Αυτό της Τρίτης μ’ αρέσει. Για βάλτε το μπροστά...μπας και ξεκουνιέμαι κι εγώ προς τα’κει σε πιο σταθερή βάση...

Vale
Απών/απούσα

Δεν υπάρχει το αγαθό, εάν αφαιρέσουμε τις ηδονές της γεύσης, της σάρκας,τις ηδονές της μουσικής ή της ωραίας μορφής των πραγμάτων.
Η ηδονή δεν είναι ποσοτικό μέγεθος, είναι στοιχείο από τη φύση και η φύση γνωρίζει περισσότερα. / Παράδειγμα: Ηδονή-φύση-πίστη: ο αυνανισμός (μαλακία & τρελό καράτε) είναι αμαρτία; Ο έρωτας πριν το γάμο; Μετά; / Ο έρωτας, το μεγαλείο της φύσης.

Τροφή. Σαν σωματική ηδονή, περιέχει το νόστιμο μα όχι το βλαβερό και την κατάχρηση (τη βουλιμία), διότι σκοπός είναι η ευεξία και η ενεργοποίηση των αισθήσεων μα και πίστη για ζωή.
Ο πεινασμένος άνθρωπος πρέπει να φάει για να έρθει σε ισορροπία, αυτό δεν είναι αδηφαγία ή κατάχρηση / πάντα θα υπάρχουν πεινασμένοι, χωμένοι στην εξαθλίωση του πολιτισμού / εκεί δε χωρά νηστεία, πουθενά δε χωρά.

Θρησκευτική νηστεία & επιβολή της εκκλησίας.
Τραγικά αποτελέσματα και ζούμε το μύθο του καλού & πιστού ατόμου.
Νηστεία χωρίς ταπείνωση είναι αυταπάτη και γελοιότητα.

Με λίγα λόγια, οι Επίκουροι είχαν θέληση για ζωή, αρμονία και άρνηση σε καθετί βλαβερό με ένα σκοπό / η αγωνία του θανάτου δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο, δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος του, εδώ είναι η ζωή και όλα όσα σου προσφέρει. Τώρα όχι μετά.

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

...νηστεια= στερηση ,αυτο ειναι το νοημα της νηστειας ,η λογικη που λεει οτι οσο στερειται το σωμα ,τοσο αναπτυσεται το πνευμα ,ειναι η κλασσικη αντιληψη του χριστιανισμου ,αλλα και του μωαμεθανισμου ,στερησου τωρα για να απολαυσης μετα θανατον ,οτι το σωμα δεν ανηκει σε μας αλλα στο θεο, οτι ειναι ο ναος του πνευματος και κατι τετοια ,δηλαδη εντελως αντιθετη αποψη απο την επικουρεια που ανεφερε η γουικκα αλλα και απο την κυριαρχουσα κατα την αρχαια ελλαδα οπου το ανθρωπινο σωμα λατρευοταν ,φυσικα το σωμα θελει φροντιδα ,θελει αυτοπειθαρχια ,δε γινεται να χλαπακιαζεις καθε βραδυ μπριζολες στον "τελη" (τον κοψαμε κι αυτον) και να θες να εισαι υγειης και λεπτος ,και να μην ξεχναμε οτι νηστεια σημαινει και αποχη απο το σεξ μονο που λογω ταμπου αυτο δεν αναφερεται ,δηλαδη να πας κοντρα στις φυσικες σου ορμες ,απο πολυ νεος ειχα σοβαρες διαφωνιες με την χριστιανικη ηθικη ...

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Ο μοναδικός λόγος που υπάρχει η νηστεία 40 ημέρες πρίν από το πάσχα είναι για να διατηρήσει η εκκλησία-επιχείρηση τους πελατάκους της, κάθε κτίριο με τρούλο που βλέπεις είναι ένα μαγαζί που πουλάει "χαλασμένο" πνεύμα...

Αν δεν υπήρχε αυτή η θρησκευτική πλύση εγκεφάλου τώρα δεν θα μιλούσαμε για νηστείες, επειδή σαν κοινωνία θα είχαμε πολύ πιο ελεύθερη σκέψη και πνεύμα και αυτό συνεπάγεται πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Αρα θα κάναμε και σωστότερη διατροφή γενικότερα.

Η νηστεία είναι σίγουρα φάρμακο, αλλά, φάρμακα παίρνουν οι ασθενείς.

Εσύ μπορείς να διαλέξεις, θέλεις να είσαι ασθενής όλο το χρόνο και να περιμένεις να νοιώσεις ότι κάνεις καλό στον εαυτό σου σύμφωνα με τις οδηγίες που σου έχουν επιβάλλει ή προτιμάς να είσαι υγιής και να έχεις γενικότερα ισοροπημένη διατροφή?

FaDeR
Απών/απούσα

Όλο το χρόνο, αλλά όχι για θρησκευτικούς λόγους.
Η άποψή μου είναι, σωστή διατροφή συνέχεια και δε χρειάζεσαι ποτέ δίαιτα για περιτά κιλά.

Τώρα, αν μπορεί κανείς να απαντήσει στην ερώτηση που έκανα
στο "Ιδανικό οικονομικό ποδήλατο για πόλη + αποστάσεις;" θα του ήμουν υπόχρεος.

Wicca
Απών/απούσα

kathanas wrote:

Wicca wrote:

Αυτό που είναι καλό για τον οποιονδήποτε, παίζει να μην είναι καλό και για όλους τους άλλους.

Διαφωνώ, το καλό είναι καλό και το κακό, κακό. Υπάρχουν, θα υπάρχουν και ουδέποτε θα πάψουν να υπάρχουν. Άνοιξε το δελτίο των ειδήσεων για να δεις το κακό πώς ξετυλίγεται στην κοινωνία, πήγαινε σε εθελοντές για να δεις το καλό πώς ξετυλίγεται στην κοινωνία. Η νηστεία (προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες σου) είναι καλή για εσένα, για την κοινωνία, για τον κόσμο για όλους. Η ισορροπημένη διατροφή επίσης είναι κάτι καλό (δε συνδέεται όμως με τις φιλοσοφικές απόψεις του Επίκουρου, υποστηρίζω ότι ισχύει το αντίθετο). Η πολυφαγία ήταν κακή, είναι κακή και θα είναι κακή ανά τους αιώνες και σε όλους τους πολιτισμούς.

Wicca wrote:

Οπότε τι και πως να την κάνω την υποτιθέμενη αποτοξίνωση, όταν αρκεί να βγω π.χ μία βόλτα στην Αθήνα με το ποδήλατο και να πάρω τις τοξίνες μου για να έχω για όλη την βδομάδα..
Να πάρω τα βουνά δηλαδή για να τις γλυτώσω;

Μα αυτό σημαίνει νηστεία. Δε παίρνεις τα βουνά για να γλιτώσεις, αλλά πηγαίνεις για παράδειγμα 40 μέρες στα βουνά για να γλιτώσεις και μετά ξαναγυρνάς στις τοξίνες.

Wicca wrote:
Πάντως αυτό που παρατηρώ είναι ότι υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα μεταξύ υγιεινής διατροφής, αποτοξίνωσης, νηστείας πνευματικής ανάτασης, θρησκείας ( όλα μαζί στο μπλέντερ).

Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα, δε τα συζητάμε όλα μαζί, συζητάμε τα ωφέλη της νηστείας για τον άνθρωπο από πνευματική και σωματική πλευρά, διότι υποστηρίζεις ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο ισχύει. Η νηστεία είναι κάτι θρησκευτικό (που δε το συζητάμε διότι -απ' ότι κατάλαβα τουλάχιστον - δεν είσαι χριστιανή), κάτι παραδοσιακό (που το συζητάμε διότι γενικά κατάλαβα ότι ασχολείσαι με τον ελληνικό πολιτισμό, είναι στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς).

Wicca wrote:
η θρησκεία δεν μπορεί να επιβάλλει τον τρόπο ζωής

καλώς ή κακώς αυτό κάνει, η θρησκεία δεν μπορεί να επιβληθεί, αλλά αν ασπαστεί κανείς τα δόγματά της, ακολουθεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Wicca wrote:
ούτε ο τρόπος ζωής να γίνεται θρησκεία.

Συμφωνώ.

Wicca wrote:

Αν κάποια πράγματα δουλεύουν για σένα, όλα οκ.. μια χαρά.
Αλλά μην προσπαθείς να μου πεις εδώ ότι αυτό που δουλεύει για σένα θα δουλέψει και για όλους τους άλλους, γιατί αυτό απλά δεν ισχύει.

Ποια ακριβώς είναι η δουλειά των γιατρών τότε; Προτείνουν κάποια φάρμακα που σε όλους κάνουν καλό. Επειδή σε κάποιους ελάχιστους κάνουν κακό, δε σημαίνει ότι δεν είναι φάρμακα. Η νηστεία είναι ένα φάρμακο για τον οργανισμό μας. Μπορεί σε εσένα να κάνει κακό, όμως δεν παύει να είναι φάρμακο.

quote1:Μιλάμε σε ατομικό επίπεδο και όχι σε συνολικό. Για σένα π.χ μπορεί να είναι καλό να τρως άσπρο ρύζι ( ωραίο πράγμα υγιεινό γενικότερα). Ε άντε πες το αυτό σε κάποιον διαβητικό.. Άρα αυτό που συνολικά θεωρείται καλό και υγιεινό, σε ατομικό επίπεδο για κάποιον που δεν μπορεί να το διυλήσει το σύστημα του είναι κακό.

quote 2: Για μένα αυτό δεν έχει νόημα. Να νηστέψεις 40 μέρες για να "ξαναγυρίσεις" στις τοξίνες σου. Αυτή είναι λογική "ασπιρίνης", να ρίξουμε και καμία αποχή από τις υπερβολές, που σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε να αποφεύγαμε έτσι και αλλιώς, αν δεν τείναμε προς τα άκρα.

quote3: Η νηστεία είναι μία υπερβολή. Αν τρέφεσαι υγιεινά όλο τον χρόνο, δεν χρειάζεται να μπεις καν στην διαδικασία να την κάνεις, είτε από πλευρά θρησκευτική, είτε από πλευρά παραδοσιακή.
Δεν είμαι Χριστιανή γιατί δεν μου αρέσει το concept του επιτρέπονται όλα γιατί μετά θα βρούμε κάποιον τρόπο να τα συγχωρέσουμε. Αυτό ισχύει και στην διατροφή.. Δεν σου λέει μην κάνεις υπερβολές. Σου λέει κάνε τες και κάνε και μία νηστεία εν είδη "αντισταθμιστικής δικαιοσύνης".
Δεν σου λέει μην αμαρτήσεις.. Σου λέει αμάρτησε και μετά θα εξομοληγηθείς και κάπως θα το βολέψουμε το θέμα. Έχει δηλαδή μία λογική ισολογισμού ώστε τα έσοδα έξοδα να ισοσκελιστούν κάπως στο τέλος.
Εμένα αυτο δεν μου πάει. Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα λογιστικά..

quote4: Άλλο το ένα άλλο το άλλο, δηλαδή πίστη και τρόπος ζωής. Για αυτό σου λέω ότι τα μπερδεύουν όλα μαζί. Κάποιος που δεν ακολουθεί τις "προσταγές" της εκάστοτε θρησκείας που πιστεύει, δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος. Έκαστος εις στο είδος του.. ( νομίζω ότι ταιριάζει πολυ αυτή η φράση) και οι θρησκείες ας αφήσουν την μοντελοποίηση ανθρώπων έξω από τα υπόλοιπα.

quote 5: Θεωρητικά η δουλειά των γιατρών είναι να θεραπεύουν τις αιτίες των ασθενειών και όχι τα συμπτώματα. Το φάρμακο ταυτιζόταν στην αρχαιότητα και με το φαρμάκι ( δηλητήριο). Το πολύ φάρμακο με άλλα λόγια βλάπτει σοβαρά την υγεία.. Το λίγο μπορεί να σε κάνει και καλά, αν στοχεύει στις αιτίες και όχι τα συμπτώματα.

Κανένα φάρμακο δεν κάνει καλό σε όλους. Το φάρμακο που είναι καλό για σένα, παίζει να μην είναι καλό και για μένα. Μπορεί να έχω αλλεργία... Εσύ τι λες.. θα μου το συνταγογραφήσει ντε και καλά ο ένας κάποιος γιατρός, ή "γιατρός";;

KAthanas
Απών/απούσα

@christopanagia
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Η νηστεία με τη θρησκευτική της σημασία είναι ευρύτερη και έχει και την αποχή από το σεξ. Είναι όντως μία προσπάθεια κυριαρχίας του πνεύματος επί του σώματος, όπως πολύ ωραία το αναφέρει ο RockaRolla. Τα θρησκευτικά θέματα είναι ατομικά μυστήρια και δύσκολα μπορεί να τα εξηγήσει ο ένας στον άλλο και γι' αυτό δε μπαίνω και σε μεγάλο κόπο να εξηγώ πράγματα, παρά μόνο να συμβουλεύω "μη κρίνεις κάτι που δεν έχεις γνωρίσει". Εστίασα στη νηστεία από την άποψη του φαγητού, διότι η άποψη της Wicca κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος και από "κοσμική" άποψη. Για εξήγησέ μου όμως: Πώς λατρευόταν το σώμα στην αρχαία Ελλάδα; Στο πνεύμα το είχαν ρίξει όλοι. Ακόμα και ο Επίκουρος ορίζει την "ηδονή" ως την "τέλεια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας", ούτε λοιπόν ο φιλόσοφος της ηδονής δεν ασχολιόταν με το σώμα....

KAthanas
Απών/απούσα

Wicca wrote:

quote1:Μιλάμε σε ατομικό επίπεδο και όχι σε συνολικό. Για σένα π.χ μπορεί να είναι καλό να τρως άσπρο ρύζι ( ωραίο πράγμα υγιεινό γενικότερα). Ε άντε πες το αυτό σε κάποιον διαβητικό.. Άρα αυτό που συνολικά θεωρείται καλό και υγιεινό, σε ατομικό επίπεδο για κάποιον που δεν μπορεί να το διυλήσει το σύστημα του είναι κακό.

Η νηστεία είναι κάτι καλό γενικά εκτός από τους οργανισμούς που δε μπορούν να τη σηκώσουν (οι οποίοι θεωρώ ότι είναι ελάχιστες περιπτώσεις για να ασχολούμαστε και σίγουρα δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία οι ποδηλάτες)

Wicca wrote:
Για μένα αυτό δεν έχει νόημα. Να νηστέψεις 40 μέρες για να "ξαναγυρίσεις" στις τοξίνες σου. Αυτή είναι λογική "ασπιρίνης", να ρίξουμε και καμία αποχή από τις υπερβολές, που σε πρώτη φάση θα μπορούσαμε να αποφεύγαμε έτσι και αλλιώς, αν δεν τείναμε προς τα άκρα.

Ναι, όντως αν δεν τείναμε προς τα άκρα δε θα χρειαζόταν, έλα όμως που τείνουμε σε αυτά....
Wicca wrote:

Δεν είμαι Χριστιανή γιατί δεν μου αρέσει το concept του επιτρέπονται όλα γιατί μετά θα βρούμε κάποιον τρόπο να τα συγχωρέσουμε. Αυτό ισχύει και στην διατροφή.. Δεν σου λέει μην κάνεις υπερβολές. Σου λέει κάνε τες και κάνε και μία νηστεία εν είδη "αντισταθμιστικής δικαιοσύνης".
Δεν σου λέει μην αμαρτήσεις.. Σου λέει αμάρτησε και μετά θα εξομοληγηθείς και κάπως θα το βολέψουμε το θέμα. Έχει δηλαδή μία λογική ισολογισμού ώστε τα έσοδα έξοδα να ισοσκελιστούν κάπως στο τέλος.
Εμένα αυτο δεν μου πάει. Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα λογιστικά..

Δεν έχεις δίκιο στην εκτίμησή σου. Ο χριστιανισμός λέει ότι δε γίνεται να μην αμαρτήσεις, διότι δεν είσαι Θεός, πρέπει όμως το πνεύμα σου και ο αγώνας σου να είναι στραμμένα στο Θεό. Κάποιος που δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια, είναι "τύποις" χριστιανός. Κεντρικό ζήτημα που θίγει το Ευαγγέλιο είναι η υποκρισία ως γνωστόν...... Τώρα εγώ στο Ευαγγέλιο εκτός από τα τριάντα αργύρια, τις δέκα παρθένες και τους επτά άρτους δεν είδα κανέναν αριθμό, ότι πρέπει να είσαι "πρωτοδεσμίτης" για να είσαι χριστιανός πρώτη φορά το ακούω.

Wicca wrote:
Άλλο το ένα άλλο το άλλο, δηλαδή πίστη και τρόπος ζωής. Για αυτό σου λέω ότι τα μπερδεύουν όλα μαζί. Κάποιος που δεν ακολουθεί τις "προσταγές" της εκάστοτε θρησκείας που πιστεύει, δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος. Έκαστος εις στο είδος του.. ( νομίζω ότι ταιριάζει πολυ αυτή η φράση) και οι θρησκείες ας αφήσουν την μοντελοποίηση ανθρώπων έξω από τα υπόλοιπα.

Να σου πω ποια είναι η άποψη μου γι' αυτόν που δεν ακολουθεί τις "προσταγές" της θρησκείας του. Είναι ίδια με αυτόν που δεν ακολουθεί τις προσταγές των γονιών του. Έχει τα καλά του, αλλά και πολλές αμέτρητες παγίδες. Ο Θεός να τον φωτίσει... Τελικά αν μετά αξιωθεί και γίνει γονιός συμβουλεύει τα παιδιά του τα ίδια που τότε δεν άκουγε.

Wicca wrote:
Θεωρητικά η δουλειά των γιατρών είναι να θεραπεύουν τις αιτίες των ασθενειών και όχι τα συμπτώματα. Το φάρμακο ταυτιζόταν στην αρχαιότητα και με το φαρμάκι ( δηλητήριο). Το πολύ φάρμακο με άλλα λόγια βλάπτει σοβαρά την υγεία.. Το λίγο μπορεί να σε κάνει και καλά, αν στοχεύει στις αιτίες και όχι τα συμπτώματα.

Κανένα φάρμακο δεν κάνει καλό σε όλους. Το φάρμακο που είναι καλό για σένα, παίζει να μην είναι καλό και για μένα. Μπορεί να έχω αλλεργία... Εσύ τι λες.. θα μου το συνταγογραφήσει ντε και καλά ο ένας κάποιος γιατρός, ή "γιατρός";;

Συμφωνώ σε όσα λες και μου αρέσει πάρα πολύ η φιλοσοφία που είχαν στην αρχαιότητα για την ιατρική. Γι' αυτό κιόλας σου είπα ότι νηστεία δε σημαίνει μοναστηριακή νηστεία, δεν παύει να είναι φάρμακο όμως και από "κοσμική" και από "θρησκευτική" άποψη που στοχεύει κατευθείαν στην αιτία όλων των προβλημάτων μας. "Είμαστε ότι τρώμε"

christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

kathanas wrote:
@christopanagia
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Η νηστεία με τη θρησκευτική της σημασία είναι ευρύτερη και έχει και την αποχή από το σεξ. Είναι όντως μία προσπάθεια κυριαρχίας του πνεύματος επί του σώματος, όπως πολύ ωραία το αναφέρει ο RockaRolla. Τα θρησκευτικά θέματα είναι ατομικά μυστήρια και δύσκολα μπορεί να τα εξηγήσει ο ένας στον άλλο και γι' αυτό δε μπαίνω και σε μεγάλο κόπο να εξηγώ πράγματα, παρά μόνο να συμβουλεύω "μη κρίνεις κάτι που δεν έχεις γνωρίσει". Εστίασα στη νηστεία από την άποψη του φαγητού, διότι η άποψη της Wicca κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος και από "κοσμική" άποψη. Για εξήγησέ μου όμως: Πώς λατρευόταν το σώμα στην αρχαία Ελλάδα; Στο πνεύμα το είχαν ρίξει όλοι. Ακόμα και ο Επίκουρος ορίζει την "ηδονή" ως την "τέλεια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας", ούτε λοιπόν ο φιλόσοφος της ηδονής δεν ασχολιόταν με το σώμα....
..."νους υγειης εν σωματι υγειη" ελεγαν οι αρχαιοι ,για τη λατρεια του καλλιγραμμου σωματος το μαρτυρουν τα χιλιαδες αγαλματα ,εμπνευσμενα απο την καθημερινοτητα τους ,ηταν καθαρα "γηηνοι" και ορθολογιστες οι αρχαιοι ,σε αντιθεση με το χριστιανισμο που ειναι καθαρα πνευματικος ,οσο για το "μην κρινεις κατι που δεν εχεις γνωρισει" ,εδω δεν μπορω να σου απαντησω για κατι που δεν γνωριζω ,δεν εχω πειστει περι της υπαρξεως η μη του θεου ,το μονο που γνωριζω ειναι οτι δεν γνωριζω τιποτα ...αν δεν ειναι αυτο ταπεινοτητα ( ποιο θαναι ? )...

Vale
Απών/απούσα

kathanas wrote:
@christopanagia

Τόσο λάθος; Τόσο; Γιατί;
Περισσότερο μιλούν οι έξω παρά στα μοναστήρια. Εάν χάνω αξίες αναζητώ στα λόγια τον Θεό μου.

Γνωστή εικόνα / όλοι οι ασταύρωτοι, μαχητές υπέρ υποκρισίας / αρχίζουν τα σταυροκόπια πριν από την πτήση / στα επίγεια βγάζουν μάτια.
[...] είναι πιο εύκολο να πούμε τι δεν είναι ο Θεός παρά τι είναι[...]
Ακόμα πιο απλά.
Όταν κάποιος πιστεύει πραγματικά, σωπαίνει. / Γιατί ο κόσμος είναι μακριά από την αγέλη των λύκων;
Η ελπίδα δεν ήταν στους γραμματείς & τους φαρισαίους αλλά σε κάθε Μαγδαληνή και σε κάθε τι ταπεινό που οι νηστεύοντες καταριόντουσαν.

Ένα μόνο είναι σωστό / [...]μην κρίνεις κάτι που δεν έχεις γνωρίσει[...]

Wicca
Απών/απούσα

kathanas wrote:
@christopanagia

Μα το είπαμε αυτό.. αυτά τα δύο πάνε πακέτο, δεν πάνε ξεχωριστά. Αν κυριαρχεί το ένα επάνω στο άλλο τότε θα υπάρχει ανισορροπία και τότε τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Δεν θέλω να κυριαρχεί το πνεύμα μου πάνω στο σώμα μου, γιατί εκεί αρχίζουν τα ψυχοσωματικά και δεν θέλω να κυριαρχεί το σώμα μου πάνω στο πνεύμα μου, γιατί τότε εκεί αρχίζουν οι εθισμοί.

Στην Αρχαία Ελλάδα ασπαζόντουσαν αυτο ακριβώς.. Την ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος, που πάνε μαζί πακέτο. Λάτρευαν το σώμα τους και το ικανοποιούσαν και μαζί με αυτό λάτρευαν και το πνεύμα τους που άνθιζε σε ικανοποιημένα σώματα.

Πως μπορείς να έχεις ψυχική ηρεμία αν το σώμα σου ζητάει πράγματα γιατί είναι στερημένο; Και πως μπορείς να έχεις ένα ικανοποιημένο σώμα, όταν πνευματικά το καταπιέζεις με στερήσεις και περιορισμούς;

Γίνεται;;; Δεν γίνεται.. !

contact